Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

παιδιά ,
σκέφτομαι να αγοράσω έναν τεμαχιστή κλαδιών , σαν κιαυτό http://www.antemisaris.gr/product.aspx?iid=10767.
Ξέρει κανείς αν κάνει και για θρυμάτισμα απλών φύλλων , ή μόνο για κλαδιά
Πως συμπεριφέρεται στα νωπά κλαδιά-φύλλα ? κάνει δουλειά ή απλά μπουκώνει ?
ευχαριστώ.

Eιχα παλαιοτερα αμερικανικο μηχανημα για τεμαχισμο κλαδιων.
Αυτο που ειχα παρατηρησει ειναι οτι οντως μπουκωνε σχετικα συχνα με τα νωπα φυλλα των κλαδιων που εβαζα. Βεβαια υπηρχε reverse action που ελυνε το προβλημα γρηγορα.

Νομιζω οτι το συγκεκριμενο που εχεις στο λινκ ειναι ακριβο. Αν θα αγοραζα σημερα τεμαχιστη θα εβλεπα πρωτα απ'ολα την διαθεσιμοτητα των αναλωσιμων -λαμες.
Επισης θα εβλεπα συγκεκριμενες μαρκες που εχω ακουσει οτι ειναι και φτηνες και καλες οπως τα μικρα ηλεκτρικα της bosch καθως και τα αξιοπιστα skil που ειναι ~στην μιση τιμη αυτου που αναφερεις.

Αν δεν λαθευω το κεντρο βιδας εχει μια πολυ καλη συλλογη τεμαχιστικων στην ενοτητα 'εργαλεια κηπου'. Τσεκαρε το μιας και δεν εχω προσβαση στην ιστοσελιδα τους απο εδω που ειμαι τωρα.

Αμα βλεπεις Μέγιστη Διάμετρος Κλαδιών : 35 mm υπολογιζε το πολυ πολυ σα το δαχτυλο σου.... Το μισο περιπου απο οσο λεει...

Δεν μου εχει συμβει αυτο που λες απο σοβαρες μαρκες.
Συνηθως τα specs που δινουν ειναι ακριβεστατα και σε καποιες περιπτωσεις ειναι συντηρητικα, δηλαδη μπορεις να πιεσεις το εργαλειο για παραπανω. Αλλα ποτε υπερβολικα.

Τωρα στην συγκεκριμενη περιπτωση, στους κλαδοτεμαχιστες, μπορει το μανουαλ να αναφερεται σε φρεσκα κλαδια που συνηθως κοβονται ευκολοτερα απο τα ξερα.
Και φυσικα με την προυποθεση οτι οι λαμες ειναι σε καλη κατασταση.

λοιπόν παιδιά ,
μετά από πολύ ψάξιμο , έρευνα αγοράς , ιντερνετική έρευνα , και κυρίως ερωτήματα σε επαγγελματίες κηπουρούς , τα πράγματα για τους κλαδοτεμαχιστές έχουν ως εξής :
1.Υπάρχουν δύο ειδών τεμαχιστές , ο πρώτος τύπος είναι σαν κιαυτόν που έχω παραπάνω στο link , της stihl . Αυτοί κάνουν πιο ψιλό κλάδεμα των κλαδιών ,με πιο πολλές στροφές και έχουν σχετικά χαμηλό θόρυβο , στα 90 db περίπου . Να σημειώσω ότι όλοι οι κηπουροί που ρώτησα μου είπαν να προσέξω το θέμα του θορύβου , γιατί τα διαόλια αυτά κάνουν αρκετό θόρυβο.
Ο δεύτερος τύπος τεμαχιστών είναι αυτοί που έχουν τον τετράγωνο κάδο από κάτω , και αυτοί συνίστανται για πιο χοντρά κλαδιά , κάνουν σημαντικά λιγότερο θόρυβο από τους πρώτους , αλλά τα κλαδιά δεν είναι τόσο ψιλοκομμένα όσο στον πρώτο τύπο .Είναι και αρκετά ακριβότεροι.
2. Κανένας από τους δύο τύπους ΔΕΝ κάνει για θρυμάτισμα σκέτων φύλλων , εννοώ αυτών που μαζεύουμε το φθινόπωρο στους κήπους , ανεξάρτητα αν είναι νωπά ή ξερά , μάλιστα στα νωπά επιβεβαιώθηκε η υπόψία μου ότι και δεν θρυματίζουν τα φύλλα (στην καλύτερη να τα κάνουν ¨μαρμελάδα" ) και μπουκώνουν εύκολα .
3. Για λεπτό θρυμάτισμα των φύλλων υπάρχουν οι leaf shredders , που στην ελληνική αγορά δεν τους βρίσκεις , οπότε πρέπει να τους φέρεις απέξω ,και φυσικά δεν συμφέρει .
4.Υπάρχει και σε αυτά τα μηχανήματα το θέμα των ανταλλακτικών -service , και θέλει προσοχή .
Μετά από αυτά , και επειδή το κεντρικό ζητούμενο ήταν το θρυμμάτισμα των φύλλων και όχι τόσο των κλαδιών , μάλλον θα εγκαταλείψω την ιδέα να αγοράσω έναν τεμαχιστή .
Αυτά , και ελπίζω τα παραπάνω να βοηθήσουν όποιον συμφορίτη σκέφτεται να αγοράσει τέτοιο μηχάνημα .

Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

λοιπόν παιδιά ,
μετά από πολύ ψάξιμο , έρευνα αγοράς , ιντερνετική έρευνα , και κυρίως ερωτήματα σε επαγγελματίες κηπουρούς , τα πράγματα για τους κλαδοτεμαχιστές έχουν ως εξής :
1.Υπάρχουν δύο ειδών τεμαχιστές , ο πρώτος τύπος είναι σαν κιαυτόν που έχω παραπάνω στο link , της stihl . Αυτοί κάνουν πιο ψιλό κλάδεμα των κλαδιών ,με πιο πολλές στροφές και έχουν σχετικά χαμηλό θόρυβο , στα 90 db περίπου . Να σημειώσω ότι όλοι οι κηπουροί που ρώτησα μου είπαν να προσέξω το θέμα του θορύβου , γιατί τα διαόλια αυτά κάνουν αρκετό θόρυβο.
Ο δεύτερος τύπος τεμαχιστών είναι αυτοί που έχουν τον τετράγωνο κάδο από κάτω , και αυτοί συνίστανται για πιο χοντρά κλαδιά , κάνουν σημαντικά λιγότερο θόρυβο από τους πρώτους , αλλά τα κλαδιά δεν είναι τόσο ψιλοκομμένα όσο στον πρώτο τύπο .Είναι και αρκετά ακριβότεροι.
2. Κανένας από τους δύο τύπους ΔΕΝ κάνει για θρυμάτισμα σκέτων φύλλων , εννοώ αυτών που μαζεύουμε το φθινόπωρο στους κήπους , ανεξάρτητα αν είναι νωπά ή ξερά , μάλιστα στα νωπά επιβεβαιώθηκε η υπόψία μου ότι και δεν θρυματίζουν τα φύλλα (στην καλύτερη να τα κάνουν ¨μαρμελάδα" ) και μπουκώνουν εύκολα .
3. Για λεπτό θρυμάτισμα των φύλλων υπάρχουν οι leaf shredders , που στην ελληνική αγορά δεν τους βρίσκεις , οπότε πρέπει να τους φέρεις απέξω ,και φυσικά δεν συμφέρει .
4.Υπάρχει και σε αυτά τα μηχανήματα το θέμα των ανταλλακτικών -service , και θέλει προσοχή .
Μετά από αυτά , και επειδή το κεντρικό ζητούμενο ήταν το θρυμμάτισμα των φύλλων και όχι τόσο των κλαδιών , μάλλον θα εγκαταλείψω την ιδέα να αγοράσω έναν τεμαχιστή .
Αυτά , και ελπίζω τα παραπάνω να βοηθήσουν όποιον συμφορίτη σκέφτεται να αγοράσει τέτοιο μηχάνημα .

σχετικα με τα φυλλα προτεινω ενα καδο χειροποιητο απο παλετες οπως εχω κανει εγω και τα φυλλα πεταω μεσα και κομποστ εχω για τα φυτεματα μου την ανοιξη.

Βεβαια και βοηθουν τα σχολια σου, και να' σαι καλα που μπηκες στον κοπο να μεταφερεις τις πληροφοριες που βρηκες.

Ο,τι μαθαινουμε ειναι χρησιμο και οι κλαδοτεμαχιστες ειναι και λιγακι σπανιο θεμα, μεχρι στιγμης τουλαχιστον.

Παιδιά, υπάρχει κλαδευτικό αλυσοπρίονο που να γίνεται και απλό χειρός και τηλεσκοπικό ; και μάλιστα ρεύματος, γιατί μπόυχτισα από τα βενζινοκίνητα εργαλεία μου ;

Πωπω, ωραία !!! Ευχαριστώ παιδιά ... άργησα φέτος να κλαδέψω, λόγω της κακοκαιρίας και των ιώσεων .. ελπίζω να μην κάνω κακό σε δένδρα που ήδη ψιλο-άνθισαν (όπως πχ. οι βανίλιες μου) ...

Μπραβο ρε Χρηστο!
Προ 2 εβδομαδων πηρα το φυλλαδιο αυτο απο τον Νικολαιδη στον Πειραια!

Αυτό είναι το καλό Κυριάκο, σε ένα τέτοιο ωραίο φόρουμ να βοηθάμε και να ανταλάσουμε ιδέες - απόψεις μεταξύ μας.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Πωπω, ωραία !!! Ευχαριστώ παιδιά ... άργησα φέτος να κλαδέψω, λόγω της κακοκαιρίας και των ιώσεων .. ελπίζω να μην κάνω κακό σε δένδρα που ήδη ψιλο-άνθισαν (όπως πχ. οι βανίλιες μου) ...

Όχι, μη φοβάσαι...
Αν κρίνω πάντως κι' απο αυτά που είδα προχθές που πήγα στο χωριό στο τσάκ τις πρόλαβες, όπως κι εγώ κάποιες μουριές. Έχουν αρχίσει όλα ν´ανθίζουν.

Καλησπερα.
Να ρωτησω τους γνωστες για τις βενζινοκινητες μηχανες γκαζον.
Υπαρχουν πολλα κινεζικα (Γερμανικων προδιαγραφων.... γραφουν) που εχουν κινητηρα BRIGGS & STRATTON.
Αξιζουν ή να ψαξω για επωνυμο?
Καμια προταση?
Εχω περιπου 500μ2 γκαζον και εχω καψει μεχρι τωρα 3 ηλεκτρικα επωνυμα και μη.:grinning-smiley-043!!!

Ευχαριστω για τις προτασεις.
Πολυ καλα μηχανηματα και σε καλη τιμη.
(Εγραψα πριν για την διαφορα τους, γιατι δεν προσεξα ολο σου το μυνημα! εκανα edit)