Re: Εργαλεία Κήπου
Α τοτε με τον πατριωτη μου τα συζηταγαμε που ειχε αναγκη απο τετοιο μηχανημα.
Α τοτε με τον πατριωτη μου τα συζηταγαμε που ειχε αναγκη απο τετοιο μηχανημα.
παιδιά ,
σκέφτομαι να αγοράσω έναν τεμαχιστή κλαδιών , σαν κιαυτό http://www.antemisaris.gr/product.aspx?iid=10767.
Ξέρει κανείς αν κάνει και για θρυμάτισμα απλών φύλλων , ή μόνο για κλαδιά
Πως συμπεριφέρεται στα νωπά κλαδιά-φύλλα ? κάνει δουλειά ή απλά μπουκώνει ?
ευχαριστώ.
λοιπόν παιδιά ,
μετά από πολύ ψάξιμο , έρευνα αγοράς , ιντερνετική έρευνα , και κυρίως ερωτήματα σε επαγγελματίες κηπουρούς , τα πράγματα για τους κλαδοτεμαχιστές έχουν ως εξής :
1.Υπάρχουν δύο ειδών τεμαχιστές , ο πρώτος τύπος είναι σαν κιαυτόν που έχω παραπάνω στο link , της stihl . Αυτοί κάνουν πιο ψιλό κλάδεμα των κλαδιών ,με πιο πολλές στροφές και έχουν σχετικά χαμηλό θόρυβο , στα 90 db περίπου . Να σημειώσω ότι όλοι οι κηπουροί που ρώτησα μου είπαν να προσέξω το θέμα του θορύβου , γιατί τα διαόλια αυτά κάνουν αρκετό θόρυβο.
Ο δεύτερος τύπος τεμαχιστών είναι αυτοί που έχουν τον τετράγωνο κάδο από κάτω , και αυτοί συνίστανται για πιο χοντρά κλαδιά , κάνουν σημαντικά λιγότερο θόρυβο από τους πρώτους , αλλά τα κλαδιά δεν είναι τόσο ψιλοκομμένα όσο στον πρώτο τύπο .Είναι και αρκετά ακριβότεροι.
2. Κανένας από τους δύο τύπους ΔΕΝ κάνει για θρυμάτισμα σκέτων φύλλων , εννοώ αυτών που μαζεύουμε το φθινόπωρο στους κήπους , ανεξάρτητα αν είναι νωπά ή ξερά , μάλιστα στα νωπά επιβεβαιώθηκε η υπόψία μου ότι και δεν θρυματίζουν τα φύλλα (στην καλύτερη να τα κάνουν ¨μαρμελάδα" ) και μπουκώνουν εύκολα .
3. Για λεπτό θρυμάτισμα των φύλλων υπάρχουν οι leaf shredders , που στην ελληνική αγορά δεν τους βρίσκεις , οπότε πρέπει να τους φέρεις απέξω ,και φυσικά δεν συμφέρει .
4.Υπάρχει και σε αυτά τα μηχανήματα το θέμα των ανταλλακτικών -service , και θέλει προσοχή .
Μετά από αυτά , και επειδή το κεντρικό ζητούμενο ήταν το θρυμμάτισμα των φύλλων και όχι τόσο των κλαδιών , μάλλον θα εγκαταλείψω την ιδέα να αγοράσω έναν τεμαχιστή .
Αυτά , και ελπίζω τα παραπάνω να βοηθήσουν όποιον συμφορίτη σκέφτεται να αγοράσει τέτοιο μηχάνημα .
Μπραβο ρε Χρηστο!
Προ 2 εβδομαδων πηρα το φυλλαδιο αυτο απο τον Νικολαιδη στον Πειραια!
Πωπω, ωραία !!! Ευχαριστώ παιδιά ... άργησα φέτος να κλαδέψω, λόγω της κακοκαιρίας και των ιώσεων .. ελπίζω να μην κάνω κακό σε δένδρα που ήδη ψιλο-άνθισαν (όπως πχ. οι βανίλιες μου) ...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.