Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεια Κηπου

Ετσι Βασιλη. αν η ελια δεν εχει σταυρωσει σωστα (πχ ψηλο σταυρωμα πολυ, η και ανυπαρκτο μερικες φορες) αστα βραστα..
Εχω ελιες που σταυρωνουν στα 2,5 μετρα κοντα.. εκει δεν κανεις τιποτα.. γιατι παλια τις κεντρωνανε ψηλα για να μην τις φτανουν τα γιδια.. :afro:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ναι Δημητρη αν το κεντρομα ειναι ψηλα υπαρχει θεμα αλλα μπορεις να κοψεις χαμηλα και να ξαναμπολιασης ωστε μετα απο να εχεις ενα καλο αποτελεσμα.

Χεχε.. βεβαια. Μιλας σαν τελευταια λυση παντα.. Στην περιπτωση αυτη και λογω μεγαλης ριζας σε 2-3 χρονια θα δινει καρπο το δεντρο..

Απάντηση: Re: Εργαλεια Κηπου

Ο
Ενα βιντεο για τον κυριο Μπαμπη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βεβαια ειναι λιγο απλοποιημενο, γιατι δεν λυνει "ζιγκλερ" (αν λυνονται), και δεν πειραζει καθολου τις βιδες ρυθμισης αερα και ρελαντι (θελει στροφομετρο για να τις ρυθμισει μετα), γιατι θα "αγχωσει" τον υποψηφιο ιδιωτη πελατη του, δεν θα επιχειρησει μονος του, και θα χασει την πωληση των σετ.
Αν προσεξεις αναφερει οτι υπαρχουν 2 σετ. Ενα μονο με "φλατζομεμβρανα" και ενα fullset που τα εχει ολα.
Ξεκιναει λυνοντας την μεμβρανη "επιταχυνσης", μετα βγαζει το "ζιγκλερ της υπεχειλισης" που εκει συνηθως ειναι και το προβλημα απο τα "μπουκωματα". Φαντασου "ζιγκλερ της υπεχειλισης" σαν μια βανα που ανοιγει και κλεινει την παροχη απο το σωληνακι της βενζινης. Πολυ χονδρικα, αν εχει φθορα και δεν κλεινει καλα, μπαινει περισοτερη βενζινη, ενω αν κολαει κλειστο ο κινητηρας καιει την βενζινη που εχει μπει και σβηνει. Αυτα ειναι γενικες γνωσεις καρμπυρατερ με την ορολογια που ειχα μαθει εγω. Τωρα στα "μεμβρανης" μπορει να τα λενε αλλιως.
Επισης προσοχη με τα καθαριστικα καρμπυρατερ, στα ματια, βαμενες επιφανειες, ευαισθητες επιφανειες, χερια κ.τ.λ.
Βασικο ποτε καρφιτσες, βελονες, σακοραφες, συρματακια μεσα στις τρυπουλες των καρμπ, αν δεν ξερουμε τι και πως το κανουμε.

Καπου μεσα αναφερει για προβληματα με αιθανολη στο καυσιμο, κτλ, κτλ. Για να καταλαβετε τι γινετε περιπου, οσοι εχετε κανει τα αυτοκινητα, "γκαζακια" και εχετε την κακη συνηθεια των 5 ευρω βενζινη ανα 6μηνο (το εχω δει βεβαια και σε περιπτωση 1/4 του ρεζερβουαρ ανα μηνα), χωστε κατι να ποτισει μεσα στο ρεζερβουαρ, και μετα βγαλτε το και μυριστε το. Αυτο το πραγμα που η μυρωδια του ειναι ανυποφορη και δεν εχει σχεση με βενζινη, ειναι η αλλιωμενη βενζινη, η οποια με το περασμα του χρονου γινεται σαν "κολωδης ζελες". Η βενζινη αλλιωνεται με το περασμα του χρονου, και δεν ειναι παντοτινη σαν τα.......διαμαντια.

Ωραίος.... :a0210: σ´ ευχαριστώ πολύ.

Να τα δεις Βασιλη καθως αξιζουν για τα χρηματα τους!
Εγω εχω το RBC-52 SB και ειναι ισχυρο θαμνονοπτικο που κοβει και αρκετα χοντρους θαμνους με την καταλληλη κεφαλη!
Το 40αρι ειναι πιο κοντα σε spec σε αυτο που ποσταρες στα 219 ευρω!
Τσεκαρε το εδω!
http://www.toolplanet.gr/prod/129/1275/RYOBI%20RBC-40SB%20%CE%92%CE%95%CE%9D%CE%96%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%A4%CE%9F%20%CE%98%CE%91%CE%9C%CE%9D%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%201,7HP

RYOBI_RBC-52SB.jpg

Απάντηση: Εργαλεια Κηπου

τελικα παραγγειλα αυτο http://www.giannakos.com.gr/kbc-330b.html θα το εχω μεχρι την παρασκευη . endura φοβερο το RYOBI αλλα εδω που μενω τωρα (Ευβοια) εχω μικρες εκτασεις για καθαρισμα (2 στρεμματα ελιες και μισο στρεμμα κηπο στο σπιτι) στο νησι ομως που εχω καμμια 400 λιοδεντρα δουλευω ενα kawasaki και ενα husgsvarna παλια μοντελα πενταετιας + αλλα σκυλια .ευχαριστω παντως για το λινκ της unimac(απο κει το βρηκα) εχει πολλα ωραια πραγματακια.

Σιφη τιποτα δεν εκανα με το ραβδιστικο αρχισα το μαζεμα με τον παραδοσιακο τροπο ,αν κανει καλο καιρο το επομενο ΣΚ θα τελειωσω. τι λεει το νησι ? εχει που ειπε ο πατερας μου λαδια φετος κριμα που δεν θα μπορεσω να κατεβω να βοηθησω και τον πατερα μου αλλα με το ελαιοραβδιστικο που εχει τα καταφερνει μια χαρα γερος να ειναι!!

endura και για πες εντυπωσεις απο την γεννητρια της κραφτ? στην αγορα μου επαιξε ρολο και το δικτιο σερβις -ανταλλακτικων της unimac που ειναι ο εισαγωγεας !

Τεραστια εταιρεια η Unimac και ευτυχως δεν την εχω χρειαστει ακομη.
Η γεννητρια μια χαρα για την περιστασιακη χρηση που της κανω στο χωριο.
Εχω παντα ενα ανταλλακτικο μπουζι και το χρειαστηκα μια φορα που δεν ξεκιναγε, το αλλαξα και πηρε μπρος αμεσως.
Απλα λογω καρμπυρατερ με μεμβρανες θελει και αυτη να την αφησεις να μεινει απο βενζινη για να κλεισει ωστε να αδειασει το καρμπ απο βενζινουλα.

σωστος το καρμυρατερ με μεμβρανη ειναι ενα σοβαρο θεμα και θελει προσοχη ωστε το μηχανημα να καιει την βενζινη που εχει μεσα και να σβηνει μονο του .

Kαι παντα να θυμαστε: Να αγοραζετε παντα το καλυτερο λαδι για διχρονα! ΠΑΝΤΑ!! Δεν αφηνει πολλα καταλοιπα, και τα καρμπυρατερια ζουν πολυυυ περισσοτερο!

Re: Εργαλεία Κήπου

παιδιά ,
σκέφτομαι να αγοράσω έναν τεμαχιστή κλαδιών , σαν κιαυτό http://www.antemisaris.gr/product.aspx?iid=10767.
Ξέρει κανείς αν κάνει και για θρυμάτισμα απλών φύλλων , ή μόνο για κλαδιά
Πως συμπεριφέρεται στα νωπά κλαδιά-φύλλα ? κάνει δουλειά ή απλά μπουκώνει ?
ευχαριστώ.

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Εγώ όχι, δεν έχω τέτοιο μηχάνημα. Δεν τα τεμαχίζω, τα κάνω κλάρες για το φούρνο.. :smile: