Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεια Κηπου

Δες εδω τι κανει με μονη μετατροπη στην εξατμιση!!!
http://khpos.gr/shops/nursery/produ...25802&osCsid=7c8d6e82f8343681dbadccde032c0c27

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα το βρεις στο ebay κιολας με τα στοιχεια του πριονιου σου!
Πχ για εμενα ειναι αυτο.
http://www.ebay.co.uk/itm/Zama-RB-1...261?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c2ec290bd
Με κοστος τοσο μικρο πιστευω αξιζει να ασχοληθεις.

Απάντηση: Εργαλεια Κηπου

ΟΚ... Δεν μπορώ να δω το link, δεν μου το ανοίγει, αλλά θα το δω το βράδυ στο σπίτι.
Σ´ευχαριστώ. :a0210:

Re: Απάντηση: Εργαλεια Κηπου

Το ΣΚ που βρέθηκα στο χωριό τράβηξα και μια φωτό απο τα αλυσοπρίονα της οικογένειας (πες το και brand loyalty :) )

IMG_20141102_105004.jpg

Από το μικρό στο μεγάλο:

MS-150TC με λάμα carving 25cm, βάρος 2,6 κιλά. Το έχουμε σχεδόν ένα χρόνο και η η χρήση του είναι αποκλειστικά επάνω σε δέντρα.
MS-250 με λάμα νομίζω 45cm, βάρος 5 κιλά. Το έχουμε από το 2006 και είναι γενικής χρήσης.
Και ο μαθουσάλας και καμάρι του πατέρα :
051-AV με λάμα νομίζω 70-75 cm ή παραπάνω, βάρος 12+ κιλά. Το είχε αγοράσει θυμάμαι αρχές '80 (high endάς ο πατέρας) και παρά τη βαριά χρήση που είχε τόσα χρόνια (κοπή και τεμαχισμός δέντρων) πέρασε το τελευταίο service / έλεγχο με περηφάνεια !
Δεν το προτιμούμε πλέον λόγω βάρους και έχει βγει σε τιμητική αποστρατεία.

Με σωστή φροντίδα και συντήρηση, δεν μας έβγαλε κανένα από τα 3 κάποια σοβαρή βλάβη.

Και μία ακόμη φωτο του παπούλη;

IMG_20141102_105209.jpg

Ελια ειναι αυτο το "πραγμα" ; Εγω το περασα για "σεκογια" :flipout: (συγχωραμε Endura δεν μπορεσα να κρατηθω)
Για κατι τετοια δεντρα εχει βγει η φραση " Ελια που βλεπει τον Θεο, ξεχναει τον ανθρωπο".

Μπαμπη το σετ επισκευης ειναι ενα σετακι που περιεχει τα λαστιχακια, τις μεμβρανες και τα ζιγκλερ του καρμπυρατερ.
Ο μαστορας πολυ πιθανον εκανε την εξης σκεψη:
Αν θα του πω για σετ επισκευης θα α) βγαλω λιγοτερη μιζα απο το ανταλακτικο, β) θα φαω παρα πολυ ωρα, που πιθανον θα φανη ακριβη σαν κοστος εργασιας στον πελατη (θα βγαλω τη φημη του ακριβου μαστορα), γ) επειδη δεν εχω service manual και παω εμπειρικα, και επειδη τα καρμπυρατερ μεμβρανης ειναι "ατιμο" πραγμα, μπορει να μην μου κατσει η επισκευη, και να μου ξανασκοτισει τα "φρυδια" ο πελατης (δουλεια χωρις πληρωμη, ασχετα αν ειναι υπαιτιοτητα μου) και δ) με ολοκληρο καρμπυρατερ δουλευω λιγοτερο , βγαζω περισοτερη μιζα απο το ανταλλακτικο, χρεωνω και κατι παραπανω εργασια (καθοτι η αλλαγη καρπμπ ακουγετε δυσκολη δουλεια) και αν κατι παει στραβα, τα ριχνω στο κακης ποιοτητας ανταλλακτικο, στον απατεωνα που τα πουλαει κτλ.
Αν βεβαια του πας εσυ το καρμπ και χασει την μιζα, θα ξεκινησουμε με το ααα αυτο δεν ειναι καλο, δεν ειναι γνησιο, οσα τετοια εχω βαλει εχουν βγει σκαρτα, και στην χειροτερη του ανθρωπου θα πειραξει κατι, για να σε σκισει μετα που θα ξαναπας, ωστε να "βαλεις μυαλο" και να μην ξαναβγεις απο το "μαντρι".

Το ιδιο συμβαινει και με τα αυτοκινητα σας.

Ξεκινας βρισκοντας το parts list απο το μοντελο σου, και κανοντας γκουγκλ τα ανταλλακτικα με τον κωδικο τους.
Για το καρμπ τσεκαρεις ποιο απο ολα που εχει φορεσει το μοντελο σου , εχει επανω το δικο σου αλυσοπριονο (το γραφει επανω) και ψαχνεις σετ επισκευης για αυτο, π.χ. walbro-699

http://www.ebay.com/itm/CARB-KIT-FOR-ECHO-WT698-WT699-WT700-WT722-WT723-WALBRO-/400165254728

Και για τις αντλιες υπαρχουν ανταλλακτικα.

Μπαμπη το σετ επισκευης ειναι ενα σετακι που περιεχει τα λαστιχακια, τις μεμβρανες και τα ζιγκλερ του καρμπυρατερ.
Αν θα του πω για σετ επισκευης θα α) βγαλω λιγοτερη μιζα απο το ανταλακτικο, β) θα φαω παρα πολυ ωρα, που πιθανον θα φανη ακριβη σαν κοστος εργασιας στον πελατη (θα βγαλω τη φημη του ακριβου μαστορα), γ) επειδη δεν εχω service manual και παω εμπειρικα, και επειδη τα καρμπυρατερ μεμβρανης ειναι "ατιμο" πραγμα, μπορει να μην μου κατσει η επισκευη, και να μου ξανασκοτισει τα "φρυδια" ο πελατης (δουλεια χωρις πληρωμη, ασχετα αν ειναι υπαιτιοτητα μου) και δ) με ολοκληρο καρμπυρατερ δουλευω λιγοτερο , βγαζω περισοτερη μιζα απο το ανταλλακτικο, χρεωνω και κατι παραπανω εργασια (καθοτι η αλλαγη καρπμπ ακουγετε δυσκολη δουλεια) και αν κατι παει στραβα, τα ριχνω στο κακης ποιοτητας ανταλλακτικο, στον απατεωνα που τα πουλαει κτλ.
Αν βεβαια του πας εσυ το καρμπ και χασει την μιζα, θα ξεκινησουμε με το ααα αυτο δεν ειναι καλο, δεν ειναι γνησιο, οσα τετοια εχω βαλει εχουν βγει σκαρτα, και στην χειροτερη του ανθρωπου θα πειραξει κατι, για να σε σκισει μετα που θα ξαναπας, ωστε να "βαλεις μυαλο" και να μην ξαναβγεις απο το "μαντρι".

XA XA XA/. Aπολυτα σωστος... Ειναι σημαντικο να εχουμε εναν μηχανικο που να τον εμπιστευομαστε πολυ.

Απάντηση: Re: Εργαλεια Κηπου

Ξεκινας βρισκοντας το parts list απο το μοντελο σου, και κανοντας γκουγκλ τα ανταλλακτικα με τον κωδικο τους.
Για το καρμπ τσεκαρεις ποιο απο ολα που εχει φορεσει το μοντελο σου , εχει επανω το δικο σου αλυσοπριονο (το γραφει επανω) και ψαχνεις σετ επισκευης για αυτο, π.χ. walbro-699

http://www.ebay.com/itm/CARB-KIT-FOR-ECHO-WT698-WT699-WT700-WT722-WT723-WALBRO-/400165254728

Και για τις αντλιες υπαρχουν ανταλλακτικα.

Δεν έχεις άδικο... Έτσι είναι.
Σε κοιτάνε και μ´ένα ύψος μηχανικού της NASA και σου λένε διάφορες παπαριές.... Άσε που θέλουν να βγάλουν περισσότερα προσπαθώντας να σου πουλήσουν καινούριο.
- Πάρε ένα Echo να δείς την υγειά σου... Είναι Μάντε in Japan όχι σαν τα άλλα που είναι Μάντε in China... :flipout:

Kανείς δεν μαρτυράει εδώ μέσα ότι με ένα κονταροπρίονο το κλάδεμα της ελιάς γίνεται στο 1/4 ίσως και πιο γρήγορα, του χρόνου που γίνεται με κλαδευτικό. Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί τα κλαδιά μπορεί να χτυπήσουν τον χειριστή όπως πέφτουν, από την άλλη η αλυσίδα βρίσκεται 2 και μισό μέτρα μακριά από το σώμα και αυτό είναι πραγματικά καλύτερο από το να έχεις την αλυσίδα στα δέκα εκατοστά.
Όποιος δοκίμασε δεν ξαναγύρισε σε κλαδευτικό. Να κουβαλάς σκάλες και να κινδυνεύεις και από την σκάλα και από το κλαδευτικό.

Σε μια ώρα λειτουργίας δέκα πολύ μεγάλες ελιές. Θέλει αποφασιστικότητα, μάτι που κόβει για να αποφασίζεις γρήγορα τι θα αφαιρέσεις.

Παντως να πουμε μια αληθεια... Σχεδον Ολα τα επωνυμα πριονια ειναι αξιοπιστα.. echo - husqvarna, stihl , dolmar, ολα καλα ειναι...
Αυτο που παιζει τεραστιο ρολο ειναι το ποσο καλα τα προσεχουμε τα εργαλεια με κυριοτερο πραγμα την καλη , καθαρη βενζινη, με το καλυτερο λαδι που μπορει να αγορασει κανεις. Καθε τοσο ενα αδειασμα και "ξεπλυμα"του τεποζιτου βενζινης να φευγουν ολα τα κικιδια που μπαινουν κει μεσα..Επειτα,σωστο,οχι κατ αναγκη ακριβο, λαδι αλυσιδας, ωστε να στε σιγουροι οτι η αντλιουλα λαδιου δεν υποφερει.. Τελος, καθε τοσο ενα καλο καθαρισμα ειναι MUST. Οχι μονο εξωτερικα και φιλτρα..Αλλα να βγαινει η λαμα, να καθαριζεται καλα το λουκι που τρεχει η αλυσιδα, οι οπες της λαμας που μπαινει το λαδακι, και γιατι οχι, ειδικα αν κοβετε χλωρα ξυλα, ενα μπανακι της αλυσιδας σε πετρελαιο, καθαριζει καλα...

Πραγματα αυτονοητα και σωστα αλλα πρεπει να τα λεμε συνεχεια ΓΙΑΤΙ: Εχω βαρεθει να ακουω- ΑΑΑ εγω πηρα stihl και δε βγηκε καλο, κολησε μετα απο δυο χρονια μονο (Ο ανθρωπος το δουλευε μιση μερα με σκετη αμολυβδη, το πεθανε το μηχανακι) Ο αλλος πηρε Dolmar κλαδευτικο, μονιμα παραπονα οτι δεν επαιρνε ευκολα μπροστα, 100 φορες του ειπα, ρε Μπαρμπα την μειξη την κανεις σωστα? Ναι εκεινος.. Λαδι της πλακας απο βενζιναδικο, αναλογιες ποτε μετρημενες, μηχανακι παρατημενο στο ελεος του θεου μεσα στην μουργα (Μολις εφαγε ενα καλο καθαρισμα μεσα εξω, και με σωστη βενζινη,επαιρνε μπροστα με την πρωτη η την δευτερη φορα ), ο αλλος γκρινια οτι το husqvarna του δυο φορες σε 3 χρονια χρειαστικε αντλια λαδιου, Μονιμως δουλευει με καμενα λαδια απο αμαξια. Ρε ΜΠΑΓΛΑΜΑ του λεω θα ρημαξεις το μηχανακι και θα παθεις καρκινο απο αυτα που εισπνεεις και πιανεις! Χαμπαρ-Γιοκ οανθρωπος...εκει το τζαμπα καμενο λαδι ειναι καλο...

Σωστος σηφη. Να προσθεσω πως και τα μετριας φιρμας μηχανακια αν τα προσεξεις μια χαρα ειναι.

Ερωτηση: εχει κανενας δουλεψει με ελαιοραβδιστικα γενητριας..? ειδικα σκεφτομαι να κανω μια δοκιμη τα παρακατω:

Βεργα
agrotechnic_olive_harvester_02_x32.jpg
7533-2.jpg

ΕΛΑΙΟΡΑΒΔΙΣΤΙΚΟ ΠΑΛΜΙΚΟ (ΑΧΙΝΟΣ) 12V DC AGROTECHNIC Χ32

Γενήτρια
kraft_63735.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τι ρατςα ελιες εχεις; Τα παλμικα-αχινος νομιζω ειναι τα ποιο καλα απ ολες τις αποψεις.

τααμ ειναι...τα αλλα τα περιστροφικα, μπερδευονται μεσα στο πυκνο κορονεικο , τα μαλιατσιαζουν τα δεντρα, ριχνουν πολυ φυλλο και το ταλαιπωρουν το δεντρο...ο Αχινος ειναι ιδανικος...

Kανείς δεν μαρτυράει εδώ μέσα ότι με ένα κονταροπρίονο το κλάδεμα της ελιάς γίνεται στο 1/4 ίσως και πιο γρήγορα, του χρόνου που γίνεται με κλαδευτικό. Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί τα κλαδιά μπορεί να χτυπήσουν τον χειριστή όπως πέφτουν, από την άλλη η αλυσίδα βρίσκεται 2 και μισό μέτρα μακριά από το σώμα και αυτό είναι πραγματικά καλύτερο από το να έχεις την αλυσίδα στα δέκα εκατοστά.
Όποιος δοκίμασε δεν ξαναγύρισε σε κλαδευτικό. Να κουβαλάς σκάλες και να κινδυνεύεις και από την σκάλα και από το κλαδευτικό.

Σε μια ώρα λειτουργίας δέκα πολύ μεγάλες ελιές. Θέλει αποφασιστικότητα, μάτι που κόβει για να αποφασίζεις γρήγορα τι θα αφαιρέσεις.

Θα διαφωνησω για το "πολυ μεγαλες ελιες" . Παρε παραδειγμα την φωτο που εχω βαλει στην προηγουμενη σελιδα.
Για κωρωνεικα θα ειναι ταμαμ οπως και για τα μαστιχοδεντρα που δουλευω εγω.
Το εχω στα πλανα μου για αγορα για την επομενη σεζον.

Να πώ και εγώ τη γνώμη μου μιάς και έχω και τους δύο τύπους ?
Και τα ΔΥΟ
Το μικρό για το εσωτερικό κλαδοκαθάρισμα στα χαμηλά,στα παραβλάσταρα,στους λαίμαργους
αν είναι δυνατόν με λάμα carving,(χωνεται ανάμεσα στα πυκνά κλαδιά)
και ένα ποιοτικό κονταρο....stihl,echo,huqsvarna...για την κόμη και τα ψηλά
Πιθανόν να βγούμε έξω απο το μπάτζετ μας αλλά αξίζει τον κόπο επειδή κερδίζουμε
χρόνο και σήμερα το μεγαλύτερο κόστος είναι τα εργατικά,και όχι ένα ποιοτικό
μηχάνημα που μας κρατάει 10+ χρόνια.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια Κηπου

Να πώ και εγώ τη γνώμη μου μιάς και έχω και τους δύο τύπους ?
Και τα ΔΥΟ
Το μικρό για το εσωτερικό κλαδοκαθάρισμα στα χαμηλά,στα παραβλάσταρα,στους λαίμαργους
αν είναι δυνατόν με λάμα carving,(χωνεται ανάμεσα στα πυκνά κλαδιά)
και ένα ποιοτικό κονταρο....stihl,echo,huqsvarna...για την κόμη και τα ψηλά
Πιθανόν να βγούμε έξω απο το μπάτζετ μας αλλά αξίζει τον κόπο επειδή κερδίζουμε
χρόνο και σήμερα το μεγαλύτερο κόστος είναι τα εργατικά,και όχι ένα ποιοτικό
μηχάνημα που μας κρατάει 10+ χρόνια.

Σωστος.. οπως πχ το να δωσεις 4-5 κατοσταρικα να παρεις ενα ελαιοραβδιστικο που μπορει να σου βγαλει δουλεια 2 εργατων , σε 2 χρονια αν εχεις ελιες ταχει βγαλει τα λεφτα του.. ειδικα σε μικρες και μετριες που εχω εγω και ειναι τιγκα στις ελιες..
Γιατι και οι εργατες δεν ξερω σε σας, αλλα οι αλμπαίειν δεν ειναι και οτι καλυτερο.. θυμαμαι οι παλιοι εργατες κατεβαζαν δουλεια , οχι αστεια.. και σε ελιες καστρα..

Σε κονταροαλυσσοπριονο τι εχεις Γιωργο?

Aυτό
http://www.ergaliomihaniki.gr/index.php?route=product/product&product_id=399&ref=bestprice.gr
Μετά πάμε στα 600 ευρά,χρήματα που δεν μπορούσα να διαθέσω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημήτρη,αφου βρίσκεις αλβανούς εργάτες ,μην το πείς ούτε του...παπά!!!
Έλληνες δεν έρχονται,ασιάτες είναι άστα να πάνε (γιαβάς-γιαβας)
Εμάς,στην Κρήτη (Ιεράπετρα) δεν υπάρχουν αλβανοί εργάτες ή σχεδόν.
Οι περισσότεροι ειναι εργολάβοι,όπως στις περισσότερες δουλειές
Εγώ έκλεισα πρόσφατα αλβανικο συνεργείο με συμμετοχή 50%
Εννοείται μόνο για περισυλλογή και μεταφορά στο εργοστάσιο.
Αν τα αναλάβουν γιά "όλο το χρόνο"μισακά δηλαδή,πάμε στο 70-80% και με
συμβόλαιο τετραετίας τουλάχιστον,με τα ξύλα από τα κλαδέματα δικά τους
οπότε καταλαβαίνεις στο λεγόμενο βαρύ κλάδεμα τι κάνουν !!!!