Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεια Κηπου

Ωχ ωχ.. σκουρα τα πράματα εκει Γιώργη.. βασικα εγω τις ριχνω με τον αδερφο μου .. μονο αν ειναι γεματες παιρνουμε κανεναν για ραβδισμα μονο. Πριονι δεν πιανει κανενας φιλε εκτος απο μας..

Τις ελιες αυτες τις εχουμε αναστησει εμεις και δεν εμπιστευομαστε κανενανε στο κλαδεμα.. τις γυροδουλιες κανουνε.. ραβδισμα, μαζεμα πανια, καθαρισμα, τσουβαλιασμα, στρωσιμο πανια. Ως εκει. :smile:

Απάντηση: Εργαλεια Κηπου

Καλά σε αντίστοιχη φάση δίνουμε το 75% του λαδιού...με συμφωνητικό. Εφόσον το λάδι που μένει υπερκαλύπτει τις ανάγκες, που να τρέχεις, να πληρώνεις καύσιμα, να βρεις συνεργείο, εργαλεία κλπ...

Re: Απάντηση: Εργαλεια Κηπου

Εχει δουλεψει κανεις αλυσοπριονο με το παρακατω αξεσουαρ να μας πει αν αξιζει να το ψαξουμε εις βαθος;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το εχει βρει πουθενα στο "Ελλάντα";
Υποτιθεται οτι ειναι ενα εξτρα μετρο ασφαλειας στο "κλωτσημα" (ελληνιστι kick back) του αλυσοπριονου.

Ερωτηση Βου (β).
Μη γελασετε.............
Υπαρχει πουθενα στο δυκτιο ο οδηγος του "απολυτως ασχετου" για σωστο κλαδεμα κορωνεικης; Κατι που να εχει σκιτσα ή εικονες οπως π.χ. υπαρχουν αφθονα για το κλαδεμα της τριανταφυλιας. Γιατι κατα καιρους εχω δει και ακουσει τα παντα.

Καλημερα.. Πολυ καλο το βιντεακι.. για καποιον που ψαχνει πως και τι με το κλαδεμα ειναι μπουσουλας.

Βεβαια εμεις που τα δουλευουμε χρονια τα ξερουμε εμπειρικά αυτα αλλα παντα μαθαινεις κατι νεο, κατι που δεν ειχες συσχετισει κλπ.

Οτι βαζεις στο πριονι για την προστασια σου ειναι για καλο.
Μιλαμε για θανατηφορο εργαλειο αν δε χρησιμοποιηθει σωστα και χωρις τον καταλληλο εξοπλισμο.

Χθες ο παρης ο Μανεσης εκοβε ξυλα στην εκπομπη του χωρις καν την απαραιτητη στηριξη και να τον βλεπει η μιση Ελλαδα. Μπραβο του.

Για εμενα η καλυτερη μκραν προστασια για το κλωτσημε ειναι το triple guard της Husqvarna.

Γιωργο εξαιρετικο βιντεακι μου εδωσε πληροφοριες που δεν ηξερα για την λιπανση.

Ειχα ρωτησει και προ ημερων σε αλλο τοπικ αλλα δεν πηρα απαντηση οποτε ας ρωτησω και στο νεο αγρο-τοπικ!

Εχει δουλεψει κανεις το Oregon PowerSharp ???

https://www.youtube.com/watch?v=HonJ4aMGBiA

Το εχουν βγαλει και σε προσφορα αυτη την περιοδο και το σκεφτομουν να το αγορασω για την επισκεψη μου στην Χιο αλλα τελικα εξοπλιστηκα με 2 αλυσιδιτσες και το κιτ ακονισματος μου.

Δημητρη ειναι το κλασσικο πατροπαραδοτο σετακι με λιμες για το ακονισμα της αλυσιδας.

Αυτο ειναι το δικο μου.

1701-542651_h.jpg

Ναι Δημητρη ειχε βαλει εναν ηλεκτρικο τροχο ακονισματος αλυσιδας σε τιμη περι τα 25-30 ευρω αλλα δε τον προτιμησα.
Πηγα 2 φορες να μου ακονισουν την αλυσιδα με τετοιο μηχανημα και την γεμισαν γρατζουνιες τις οποιες δεν πολυσυμπαθω.

Και γω τον ειδα αλλα δεν.. γινεται καλυτερη δουλεια με τον παραδοσιακο τροπο της λιμας.. :smile:

Σε έντυπο υλικό,δεν έχω βρει και εγώ πολλά πράγματα,αλλά στο youtube υπάρχει άφθονο.

Ευχαριστω πολυ, μολις βρω ηρεμια "τω πνεύματι" θα το μελετησω.

Ειχα ρωτησει και προ ημερων σε αλλο τοπικ αλλα δεν πηρα απαντηση οποτε ας ρωτησω και στο νεο αγρο-τοπικ!

Εχει δουλεψει κανεις το Oregon PowerSharp ???

Το εχουν βγαλει και σε προσφορα αυτη την περιοδο και το σκεφτομουν να το αγορασω για την επισκεψη μου στην Χιο αλλα τελικα εξοπλιστηκα με 2 αλυσιδιτσες και το κιτ ακονισματος μου.

Enduras αν δεν κανω λαθος, το power sharp δουλευει μονο με την δικη του αλυσιδα, και οχι με οποιαδηποτε. Προσεξε το αυτο!!

παιδια καλησπερα για το κλαδεμα της ελιας οπως λεει και ο μπαρμα Γιωργης στο νησι (πατερας μου) πρεπει λεει να περναει ενα πουλι αναμεσα απ τα κλαδια !επισης λεει οτι στο κλαδεμα της ελιας πρεπει να εισαι<< μεθυσμενος >> μην την φοβασαι την ελια στο κλαδεμα.
για τον οδηγο ακονονισματος της αλυσιδασς προχθες ειχα παει στο μαστορα το χορτοκοπτικο να μου αλλαξει την ηλεκτρονικη που καηκε και ειχε ενα αντιστοιχο συστημα και των ρωτησα και μου ειπε τα εξης οτι ειναι καλο συστημα πολυ γρηγορο ακονισμα αλλα οχι καλητερο απο την κλασικη λιμα.επισης το χειροτερο ειναι μου ειπε ο τροχος ακονισματος γιατι καιει την αλυσιδα .
εγω αυτο που κανω ειναι μερικα περασματα με λιμα μετα την δουλεια με το πριονη και μια φορα το χρονο αλλαγη αλυσιδας και παντα ειναι οκ !

Οι δισκοι ακονισματος κανουν τρομερη δουλεια, απλα αναλογα την αλυσιδα χρειαζεται κ ο καταληλος δισκος.. Εχω δει να ακονιζουν διαφορων τυπων αλυσιδες ολες με τον ιδιο δισκο. Μεγα λαθος... Οι περισσοτεροι μαστορες σιγα μη κατσουν να αλλαξουν δισκους ..εποσεις πρεπει η αλυσιδα να ναι σχετικα καθαρη αλλιως στομωνει ο δισκος...

φιλε σιφη που να τον βρεις τον τυπικο μαστορα ομως ? λιμα και παλι λιμα .

Ενα βιντεο για τον κυριο Μπαμπη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βεβαια ειναι λιγο απλοποιημενο, γιατι δεν λυνει "ζιγκλερ" (αν λυνονται), και δεν πειραζει καθολου τις βιδες ρυθμισης αερα και ρελαντι (θελει στροφομετρο για να τις ρυθμισει μετα), γιατι θα "αγχωσει" τον υποψηφιο ιδιωτη πελατη του, δεν θα επιχειρησει μονος του, και θα χασει την πωληση των σετ.
Αν προσεξεις αναφερει οτι υπαρχουν 2 σετ. Ενα μονο με "φλατζομεμβρανα" και ενα fullset που τα εχει ολα.
Ξεκιναει λυνοντας την μεμβρανη "επιταχυνσης", μετα βγαζει το "ζιγκλερ της υπεχειλισης" που εκει συνηθως ειναι και το προβλημα απο τα "μπουκωματα". Φαντασου "ζιγκλερ της υπεχειλισης" σαν μια βανα που ανοιγει και κλεινει την παροχη απο το σωληνακι της βενζινης. Πολυ χονδρικα, αν εχει φθορα και δεν κλεινει καλα, μπαινει περισοτερη βενζινη, ενω αν κολαει κλειστο ο κινητηρας καιει την βενζινη που εχει μπει και σβηνει. Αυτα ειναι γενικες γνωσεις καρμπυρατερ με την ορολογια που ειχα μαθει εγω. Τωρα στα "μεμβρανης" μπορει να τα λενε αλλιως.
Επισης προσοχη με τα καθαριστικα καρμπυρατερ, στα ματια, βαμενες επιφανειες, ευαισθητες επιφανειες, χερια κ.τ.λ.
Βασικο ποτε καρφιτσες, βελονες, σακοραφες, συρματακια μεσα στις τρυπουλες των καρμπ, αν δεν ξερουμε τι και πως το κανουμε.

Καπου μεσα αναφερει για προβληματα με αιθανολη στο καυσιμο, κτλ, κτλ. Για να καταλαβετε τι γινετε περιπου, οσοι εχετε κανει τα αυτοκινητα, "γκαζακια" και εχετε την κακη συνηθεια των 5 ευρω βενζινη ανα 6μηνο (το εχω δει βεβαια και σε περιπτωση 1/4 του ρεζερβουαρ ανα μηνα), χωστε κατι να ποτισει μεσα στο ρεζερβουαρ, και μετα βγαλτε το και μυριστε το. Αυτο το πραγμα που η μυρωδια του ειναι ανυποφορη και δεν εχει σχεση με βενζινη, ειναι η αλλιωμενη βενζινη, η οποια με το περασμα του χρονου γινεται σαν "κολωδης ζελες". Η βενζινη αλλιωνεται με το περασμα του χρονου, και δεν ειναι παντοτινη σαν τα.......διαμαντια.

Last edited:

Ευχαριστω πολυ, μολις βρω ηρεμια "τω πνεύματι" θα το μελετησω.

Enduras αν δεν κανω λαθος, το power sharp δουλευει μονο με την δικη του αλυσιδα, και οχι με οποιαδηποτε. Προσεξε το αυτο!!

Ναι ναι εχει την δικη του αλυσιδα που παει σετ με τις πετρες ακονισματος.

Ηθελα κανενα 60 αρι και για το σετ.

Επισης παιδια οσοι κανετε δουλιτσα και θελετε τα εργαλεια σας να ειναι παντα οπως την πρωτη στιγμη σκεφτειτε και αυτο.
Κοστιζει παραπανω αλλα εχεις το κεφαλι σου υσηχο απο αναλογιες και απο νοθευμενα καυσιμα και εχει και διαρκεια ζωης 2 ετη!!!
Εγω το χρησιμοποιω σχεδον συνεχεια.

Επισης εχει ενα πρωτοποριακο λαιμο ο οποιος κλεινει τηυν παροχη αυτοματα οταν γεμισει το τεποζιτο χωρις να χυθει σταγονα εξω!!!

MOTOMIX-STIHL.jpg

παιδια καλησπερα για το κλαδεμα της ελιας οπως λεει και ο μπαρμα Γιωργης στο νησι (πατερας μου) πρεπει λεει να περναει ενα πουλι αναμεσα απ τα κλαδια !επισης λεει οτι στο κλαδεμα της ελιας πρεπει να εισαι<< μεθυσμενος >> μην την φοβασαι την ελια στο κλαδεμα.
για τον οδηγο ακονονισματος της αλυσιδασς προχθες ειχα παει στο μαστορα το χορτοκοπτικο να μου αλλαξει την ηλεκτρονικη που καηκε και ειχε ενα αντιστοιχο συστημα και των ρωτησα και μου ειπε τα εξης οτι ειναι καλο συστημα πολυ γρηγορο ακονισμα αλλα οχι καλητερο απο την κλασικη λιμα.επισης το χειροτερο ειναι μου ειπε ο τροχος ακονισματος γιατι καιει την αλυσιδα .
εγω αυτο που κανω ειναι μερικα περασματα με λιμα μετα την δουλεια με το πριονη και μια φορα το χρονο αλλαγη αλυσιδας και παντα ειναι οκ !

Aυτά με τα πουλιά και την τρέλα του κλαδευτή, είναι λόγια των παπούδων που δεν τους ένοιαζε η παραγωγή. (Τόσο ήξεραν).
Οι συνθήκες έχουν αλλάξει και ανάλογα με το είδος της ελιάς, προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε την παραγωγή. Κτήματα δίπλα δίπλα, παρουσιάζουν απόκλιση στην παραγωγή ως και το μισό της ποσότητας. Και το κλάδεμα παίζει τον ρόλο του. Όπως είπες παλιά "πελεκούσαν" τις ελιές για να πάρουν "αέρα", τώρα δεν είναι έτσι. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι κλαδί φεύγει κάθετα προς τα πάνω κόβεται, και ανάλογα με την υγεία και πυκνότητα του φυλώματος κάνουμε το αραίωμα. Προσπαθούμε να μη "φεύγει" η ελιά ψηλά, αλλά να είναι προσβάσιμη για το μάζεμα και τους ψεκασμούς, και αφαιρούμε τα κλαδιά στο κέντρο, ώστε να υπάρχει αερισμός και τα "παραγωγικά" κλαδιά να είναι σαν ένας "κύκλος" χωρίς κλαδιά στο κέντρο.
Βρήκα μια καλή φωτογραφία στο web, με τέτοιο κλάδεμα και όταν φέρουμε τις ελιές σε τέτοια μορφή, η απόδοση μεγαλώνει:
DSC07797.JPG

φιλε videolove η φωτο με την ελια που ειναι πολυ καλα κλαδεμενη αλλα οπως φαινεται απο το κορμο ειναι μια παλια ελια που εχει κλαδευτη παρα πολυ (απ τα σταυροματτα) για να εχουμε μετα αυτο το ωραιο αποτελεσμα αρα ερχεσαι στα λογια μου η καλυτερα στα λογια των παππουδων. οτι ανεφερες στο ποστ σου και εχεις δικιο περι κτατακορυφων κλαδιων κ.λ.π ειναι μετα απο ενα αυστηρο κλαδεμα τουλαχιστων σε μεγαλες ελιες.