Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Ναι ναι ναι... Συμφωνω απολυτα μαζι σου.. Κ γω το κλαδευτικο μου το λατρευω κυριολεκτικα...

Θέλω να κρεμάσω το θαμνοκοπτικό μισινέζας στον τοίχο. Είχα ψάξει κατά καιρούς για έτοιμες βάσεις στην εντόπια αγορά, δεν βρήκα κάτι.

Απ' έξω έχω βρει λύσεις όπως
http://www.amazon.com/String-Trimmer-Weed-Eater-Hanger/dp/B00JI2POIE

Τελικά βέβαια κατέληξα στο ότι η καλύτερη λύση είναι δύο απλά κρικάκια στον τοίχο και ένα σκοινάκι που θα περνάω από τις λαβές του μηχανήματος και θα το ασφαλίζω ξανά στον κρίκο.

Έχετε καμιά ιδέα;

Θέλω να κρεμάσω το θαμνοκοπτικό μισινέζας στον τοίχο. Είχα ψάξει κατά καιρούς για έτοιμες βάσεις στην εντόπια αγορά, δεν βρήκα κάτι.

Απ' έξω έχω βρει λύσεις όπως

Τελικά βέβαια κατέληξα στο ότι η καλύτερη λύση είναι δύο απλά κρικάκια στον τοίχο και ένα σκοινάκι που θα περνάω από τις λαβές του μηχανήματος και θα το ασφαλίζω ξανά στον κρίκο.

Έχετε καμιά ιδέα;

Ρίξε μιά ματιά στίς φωτό,ίσως πάρεις μιά ιδέα,
η άλλη λυση ειναι να πας σέ ένα σιδερά και να του δείξεις τήν φωτό του αμαζον να σου φτιάξει ένα,και στά μέτρα του χορτοκοπτικού σου.

Εγώ έχω περάσει έναν κρίκο αναρρίχησης στο λουρί του (αυτό που κρεμάς το μηχάνημα από τον ώμο) και το δένω σε ένα μεταλλικό δοκάρι.

Αν και είχα φέρει από Αγγλία (Axminster) ένα σετάκι με διάφορες βάσεις τοίχου/ταβανιού για τέτοιες δουλειές.

View attachment 122217
Αυτό σου κάνει?

Για κάτι τέτοιο πήγαινα στην αρχή αλλά επειδή το δικό μου είναι στενούτσικο στα σημεία εκατέρωθεν του άξονα, νομίζω ότι δεν ήταν εφικτό, δεν υπήρχε αρκετή επιφάνεια έδρασης, γι' αυτό και βρέθηκα να δοκιμάζω με τις λαβές ως σημείο στήριξης, αλλά μετά δεν με βόλευε η θέση των γωνιών στον τοίχο. Θα το ξαναδοκίμασω.

Και βέβαια είναι κάτι τέτοιες στιγμές που εύχομαι να είχα πάρει ένα θαμνοκοπτικό με αναδιπλούμενες λαβές (έχει η Stihl), ώστε να πιάνει πραγματικά ελάχιστο χώρο στον τοίχο, αλλά πού να το σκεφτώ τότε...

Ρίξε μιά ματιά στίς φωτό,ίσως πάρεις μιά ιδέα,
η άλλη λυση ειναι να πας σέ ένα σιδερά και να του δείξεις τήν φωτό του αμαζον να σου φτιάξει ένα,και στά μέτρα του χορτοκοπτικού σου.
Πολύ πιθανόν να γίνει αυτό στο τέλος, μαζί με ένα πλαίσιο από γαλβανιζέ σωλήνες που θέλω να μου φτιάξει για πάγκο εργασίας εξωτερικού χώρου.

Το Ryobi που έχω λύνει με δύο αλενοβιδες η βαση του τιμονιού και φεύγει από την μεση.
Για δες και το δικό σου.
Είναι δύο λεπτά δουλειά και αν δε το χρησιμοποιείς κάθε εβδομάδα είναι εύκολο.

Και εμένα έτσι λύνει, ίσως αντί για αλλενόβιδες είναι κοινές βίδες, δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Όντως δυό λεπτά δουλειά, και όντως το χρησιμοποιώ περίπου 1 φορά κάθε 10-15 μέρες, όποτε ίσως θα έπρεπε να μπαίνω στον κόπο. Δεν είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν οι λαβές, μπορούν απλά να στραφούν ώστε να ακουμπούν στον τοίχο και να μην προβάλουν μπροστά.

Ρε παιδια, καπου διαβασα, μου διαφευγει που, οτι δεν πρεπει να αποθηκευουμε χορτοκοπτικα σε καθετη θεση. Δεν θυμαμαι επισης το λογω, απλα μου εμεινε γιατι εψαχνα και γω τροπο να το κρεμασω αλλα το απεφυγα λογω αυτου που προανεφερα.
Ειναι λιγο μανικι η αποθηκευση αυτων, πιανουν χωρο και ειναι ατσουμπαλα στη διαταξη για αποθηκευση.

Κι εγώ κάτι τέτοιο θυμάμαι, γι'αυτό το κρεμάω σε οριζόντια θέση. Βέβαια έτυχε εμένα να με βολεύει κα ιχωροταξικά έτσι.

Κι εγώ κάτι τέτοιο θυμάμαι, γι'αυτό το κρεμάω σε οριζόντια θέση. Βέβαια έτυχε εμένα να με βολεύει κα ιχωροταξικά έτσι.

Γιατί άραγε? Εγώ πάντως το αποθηκεύω έτσι από τότε που το πήρα (7-8 χρόνια) και δεν έβγαλε κάποιο πρόβλημα.

Κατι εχω διαβασει για το γρασο σον αξονα της μεταδοσης.
Αλλα δεν το θυμαμαι καλα.

Αυτονπρεπει να ειναι.
Αποθηκευοντας το καθετα κατεβαινει το γρασσο προς τα κατω. Βασικα αυτο γινετε σε διαρκεια χρονων. Πιστευω θα μας διαφωτισει τοσο ο diavolic, αλλα και ακομη ενα μελος που ασχολειται με εργαλεια κηπου, αλλα δεν θυμαμαι ποιος ειναι.

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

ναι ειχα ρωτησει και γω καποτε και μου ειχε απαντηση ο κωστας (kosmous) οτι δεν πρεπει να αποθηκευεται καθετα με την μισινεζα πανω γιατι συσσωρευεται το γρασσο του αξονα προς το μοτερ και δημιουργη προβλημα .
με την διαταξη με το μοτερ πανω δεν ξερω αλλα δεν νομιζω να υπαρχει θεμα ετσι.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Με το μοτέρ από κάτω υπάρχει και η περίπτωση διαρροής από δοχείο καυσίμου, θεωρητικά.
Με το μοτέρ από πάνω δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα λογικά...

Αυτό με το γράσσο μάλλον δεν ισχύει καθώς για να τρέξει το γράσσο πρέπει οι θερμοκρασίες να είναι πολύ ανεβασμένες. Επίσης υποτίθεται η γωνιακή είναι σφραγισμένη οπότε μάλλον ελάχιστο γράσσο μπορεί να διαφύγει.

Διαρροή από το δοχείο καυσίμων εφ όσον το καπάκι της βενζίνης δεν έχει κάποιο θέμα δεν μπορεί να υπάρξει...

Δεν εχουν αναγκη με το καθετο κρεμασμα.Χρονια τα εχω ετσι.
Ο μονος γρασος που εχουν είναι στη γωνιακη μεταδοση,η οποια είναι κλειστη.Αν εφευγε από εκει σε ακινησια,τοτε θα εφευγε αμεσα στη χρηση.

Στο μονο που χρειαζεται προσοχη,είναι να μην εχει βενζινα το καρπυρατερ και κολλησουν οι μεμβράνες.

Το πωμα του ρεζερβουάρ εχει μεβρανη για να μπαινει αερας αλα να μην βγανει βενζνη.Αν στραβοπατησει στο βιδωμα...χανει από εκει.