Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Να ρωτήσω μια και λέμε για το γράσο της γωνιακής.
Μια-δυο φορές το χρόνο ανοίγω τη βίδα και ψεκάζω με γράσο σε μορφή σπρέυ.
Λέτε είναι καλύτερα να βάζω το "κλασικό" γράσο με γρασαδόρο;

Κλασικα...ειδικο γρασο σε σωληναριο.Μονο μην το παρακάνεις και τον πεταξει απ τον αξονα.Όχι ότι τρεχει και τιποτα όμως.

Δεν εχουν αναγκη με το καθετο κρεμασμα.Χρονια τα εχω ετσι.
Ο μονος γρασος που εχουν είναι στη γωνιακη μεταδοση,η οποια είναι κλειστη.Αν εφευγε από εκει σε ακινησια,τοτε θα εφευγε αμεσα στη χρηση.

Στο μονο που χρειαζεται προσοχη,είναι να μην εχει βενζινα το καρπυρατερ και κολλησουν οι μεμβράνες.

Το πωμα του ρεζερβουάρ εχει μεβρανη για να μπαινει αερας αλα να μην βγανει βενζνη.Αν στραβοπατησει στο βιδωμα...χανει από εκει.

Γράσσο έχουν και στον άξονα μετάδοσης κίνησης αλλά ελάχιστο και οι αλλαγές του είναι σπάνιες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να ρωτήσω μια και λέμε για το γράσο της γωνιακής.
Μια-δυο φορές το χρόνο ανοίγω τη βίδα και ψεκάζω με γράσο σε μορφή σπρέυ.
Λέτε είναι καλύτερα να βάζω το "κλασικό" γράσο με γρασαδόρο;

Δεν κάνει το σπρέυ γράσσου.
Χρησιμοποίησε γράσσο μολύβδου για γωνιακές.
Βάζε λίγο μετά από 1-2 πεντόλιτρα καυσίμου.

Επίσης μην στουμπώνεις την γωνιακή με γράσσο γιατί υπερθερμαίνεται και μακροχρόνια προκαλεί ζημιά στα γρανάζια.

Παιδιά μιας και σε λίγες μέρες βάζω μπροστά το μάζεμα των ελιών, έχετε να προτείνετε γάντια εργασίας που να τα έχετε δουλέψει και να σας ικανοποίησαν; Κάθε χρόνο λέω οτι θα πάρω καλά και όλο καταλήγω στα φτηνιάρικα με αποτέλεσμα τα χέρια μου να γίνονται χάλια. Κυρίως τα θέλω για τις ελιές, το αλυσοπρίονο, το χορτοκοπτικό, κλαδεμά, γενικώς για αγροτικές εργασίες. Προτιμώ δερμάτινα, εφαρμοστά, να μη μυρίζουν και να αντέχουν. Και να μην ξεφεύγουν πολύ στην τιμή. Ζητάω πολλά έ ;

Παιδιά για τις δουλειές που τα χρειάζομαι θέλω να είναι εφαρμοστά και με καλή αίσθηση στο χέρι γιατί διαφορετικά κουράζουν ειδικά μετά από 7-8 ώρες σκληρής δουλειάς. Του lidl έχω κάποια χοντρά, για μαστορέματα καλά είναι αλλά για αγροτικά δεν... Καλοβλέπω και εγώ κάποια stihl και husqvarna που λογικά θα είναι εξειδικευμένα για τις συγκεκριμένες εργασίες. Θα περάσω από τους τοπικούς αντιπροσώπους να τα δω στο χέρι, αν φυσικά τα έχουν. Αν έχει και κάποιος άλλος ιδία άποψη ας την πει, γιατί πιστεύω πως για τέτοιου είδους δουλειές παπούτσια και γάντια είναι από τα πιο βασικά.

Δυστυχώς κάποιες από τις εργασίες που θες να κάνεις απαιτούν λεπτά γάντια και άλλες χοντρά.
Αν θες κάτι που να κάνει για όλες τις εργασίες μπορείς να πάρεις τα δερμάτινα γάντια της Husqvarna.
Ο εδώ αντιπρόσωπος τα έχει 10 ευρώ το ζευγάρι και αν θες μπορώ να αναλάβω να σου τα στείλω (υπάρχει αντίστοιχο νήμα αν θες να συμπληρώσεις και κάτι άλλο).
Μεταφορικά μέχρι 4 κιλά 1.5 ευρώ με ΕΛΤΑ.

Εγώ προσωπικά τα έχω δουλέψει και σε μεταφορά ξύλων, χορτοκοπτικό, μάζεμα ελιών, κουβάλημα πέτρας κλπ και δεν έχουν κάνει κιχ ακόμα και τα έχω 2 περίπου χρόνια..

Από lidl έχω πάρει τα μαύρα που το υλικό τους είναι (σαν) ύφασμα. Με έχουν εξυπηρετήσει σε μαστορέματα αλλά θέλω κάτι πιο εξειδικευμένο. Diabolic θα περάσω από την εδώ αντιπροσωπεία μιας και είναι αρκετά εξυπηρετικοί και αν δεν βγάλω άκρη θα επικοινωνήσουμε. Ευχαριστώ

Νίκο τα βρίσκεις σε νούμερο 8?

One for all είναι Κυριάκο. Έχει έναν ιμάντα που τα σφίγγεις και προσαρμόζονται στο άνοιγμα του καρπού σου....

Από lidl έχω πάρει τα μαύρα που το υλικό τους είναι (σαν) ύφασμα. Με έχουν εξυπηρετήσει σε μαστορέματα αλλά θέλω κάτι πιο εξειδικευμένο. Diabolic θα περάσω από την εδώ αντιπροσωπεία μιας και είναι αρκετά εξυπηρετικοί και αν δεν βγάλω άκρη θα επικοινωνήσουμε. Ευχαριστώ

Ναι ρίξτα μια ματιά από κοντά. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα σου τα δώσουν όμως 10 ευρώ... ;-)

Όχι Νίκο έχουν νούμερα φίλε.

Τα έχω σε νούμερο 8 και θέλω ακόμα ένα ζευγάρι.
Αν δεις στο σαιτ τα έχει σε δεκαρι.

Είναι τεράστιο λάθος να φοράς μεγαλύτερο γάντι από ότι πρέπει.
Το γάντι πρέπει να σου έρχεται γάντι.

Όχι Νίκο έχουν νούμερα φίλε.

Τα έχω σε νούμερο 8 και θέλω ακόμα ένα ζευγάρι.
Αν δεις στο σαιτ τα έχει σε δεκαρι.

Είναι τεράστιο λάθος να φοράς μεγαλύτερο γάντι από ότι πρέπει.
Το γάντι πρέπει να σου έρχεται γάντι.

Τα συγκεκριμένα Κυριάκο όλοι οι αντιπρόσωποι σε δεκάρι τα έχουν.
Συμφωνώ με αυτό που λες αλλά εξαρτάται και από τον τύπο του γαντιού... Στα στενά και εφαρμοστά το νούμερο παίζει περισσότερο ρόλο ενώ στα φαρδιά ένα πάνω ένα κάτω δεν είναι πρόβλημα.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μια χαρά Νίκο, πολύ καλό φαίνεται το σκαπτικό !
Είναι και το χωράφι καθαρό από ότι είδα χωρίς πέτρες, εάν σε άλλη χρήση του συναντήσεις πέτρες πές μας την συμπεριφορά του σε παρακαλώ.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μια χαρά Νίκο, πολύ καλό φαίνεται το σκαπτικό !
Είναι και το χωράφι καθαρό από ότι είδα χωρίς πέτρες, εάν σε άλλη χρήση του συναντήσεις πέτρες πές μας την συμπεριφορά του σε παρακαλώ.

Σώτο σε μερικά σημεία έχει πέτρα και αυτό που κάνει είναι να χοροπηδάει. Δεν δημιουργεί κάποιο θέμα στο σκαπτικό αλλά μην ξεχνάς ότι όλα τα μηχανάκια αυτής της κατηγορίας είναι για μπαξέδες και για μαλακό χώμα.
Το συγκεκριμένο βέβαια δεν έχει ανάγκη.

Νικο πιο βαθια μπορεις να παει ομως σωστα?
15 ποντους θα σκαβει ανετα ετσι?

Κυριάκο, το μέγιστο βάθος εκσκαφής είναι 30 εκατοστά.
Αυτήν την περίοδο το χώμα ήταν σχετικά στεγνό οπότε δεν ήταν εύκολο να οργωθεί, ωστόσο με μερικά περάσματα φτάνει αρκετά βαθιά.
Το καλοκαίρι που έχει υψηλότερες θερμοκρασίες και το χώμα είναι πιο μαλακό το πολύ με 2 περάσματα φτάνει στο μέγιστο βάθος εκσκαφής.

Θα ανεβάσω τώρα αμέσως το video στο youtube.

Και σημερινές φωτογραφίες από την ολοκλήρωση του σκαψίματος:

Αυτήν την περίοδο το χώμα ήταν σχετικά στεγνό οπότε δεν ήταν εύκολο να οργωθεί, ωστόσο με μερικά περάσματα φτάνει αρκετά βαθιά.
Το καλοκαίρι που έχει υψηλότερες θερμοκρασίες και το χώμα είναι πιο μαλακό το πολύ με 2 περάσματα φτάνει στο μέγιστο βάθος εκσκαφής.

Nίκο τό καλοκαίρι το χώμα είναι πιό μαλακό από οτι τώρα ? Περίεργο ακούγεται
Το καλοκαίρι δέν μπορείς να φρεζάρεις άν δέν έχει κάνει πρώτα ρόγο πού λέμε τό χώμα,πού σημαίνει ότι θέλει καλά νά ποτιστεί καί μετά από 2 μέρες φρεζάρισμα.

Nίκο τό καλοκαίρι το χώμα είναι πιό μαλακό από οτι τώρα ? Περίεργο ακούγεται
Το καλοκαίρι δέν μπορείς να φρεζάρεις άν δέν έχει κάνει πρώτα ρόγο πού λέμε τό χώμα,πού σημαίνει ότι θέλει καλά νά ποτιστεί καί μετά από 2 μέρες φρεζάρισμα.

Δημήτρη, κεκτημένη ταχύτητα με συγχωρείς.
Το καλοκαίρι μετά από καλή βροχή όπως λες και εσύ είναι ότι πρέπει για σκάψιμο.

Να σας ενημερώσω και για την κατανάλωση καυσίμου. Στις μέγιστες στροφές (3-4 λεπτά στις χαμηλές) η κατανάλωση είναι 1 λίτρο βενζίνης και ίσως και λιγότερο την ώρα.