Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Στον δικό μου τα μαχαίρια γυρίζουν αντίστροφα από τους τροχούς...δεν ξέρω αν είναι και ο δικός σου έτσι.
Το χώμα λοιπόν συμπιέζεται μέσα στο κουβούκλιο και αφού θρυμματιστεί στην συγκεκριμένη περίπτωση βγαίνει και από τα πλάγια προφανώς ή κάπως έτσι.Πάντως το αποτέλεσμα είναι αυτό που σου περιγράφω.

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Εμενα γυριζουν κανονικα. Πεταει απο τα πλαγια αλλα δεν νομιζω να μπορει να στειλει ικανο χωμα στη ριζα κοντα.

Πάντως μην το πηγαίνεται πολύ κοντά στην ρίζα το μηχάνημα και κυρίως βαθιά γιατί πληγώνετε το ριζικό σύστημα του.
Σε χαμηλό βάθος ίσα ίσα να φρεζαριστεί για να φύγουν τα χόρτα.

-Οι ελιες εχουν επιφανειακο ριζικο συστημα,οποτε μακρια απο τον κορμο να φρεζαρουμε,τα γυρω απο τον κορμο με χορτοκοπτικο και ειμαστε ωραιοι.
-Δεν φρεζαρουμε την αγριαδα,γιατι θα πολλαπλασιαστει και σε 1-2 χρονια θα γεμισει ο τοπος απο αγριαδα.
-Φρεζαρουμε την ανοιξη [ιδανικα] τον χειμωνα αναλογως την καλιεργεια,το καλοκαιρι οχι, γιατι θα χορεουμε και εμεις μαζι με την φρεζα που θα αγκομαχαει να σκαψει το ξερο εδαφος.
Αυτα εκ πειρας.
Ωραια μηχανηματα εχετε,μπραβο σας.

-Οι ελιες εχουν επιφανειακο ριζικο συστημα,οποτε μακρια απο τον κορμο να φρεζαρουμε,τα γυρω απο τον κορμο με χορτοκοπτικο και ειμαστε ωραιοι.
-Δεν φρεζαρουμε την αγριαδα,γιατι θα πολλαπλασιαστει και σε 1-2 χρονια θα γεμισει ο τοπος απο αγριαδα.
-Φρεζαρουμε την ανοιξη [ιδανικα] τον χειμωνα αναλογως την καλιεργεια,το καλοκαιρι οχι, γιατι θα χορεουμε και εμεις μαζι με την φρεζα που θα αγκομαχαει να σκαψει το ξερο εδαφος.
Αυτα εκ πειρας.
Ωραια μηχανηματα εχετε,μπραβο σας.

Πολύ σωστός Nick.

Εγώ στην αρχή που πήρα το κτήμα, το έσκαψα όλο με το πόδι και αφαίρεσα καρότσια με αγριάδα (10άδες).
Μετά με το σκαπτικό δεν βρίσκω πλέον ούτε μία.

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείς από την αγριάδα είναι πολύ πότισμα τον Αύγουστο για να ανθίσει και να καεί από τον ήλιο. Αν δε το συνδυάσεις και με πολλά φρεζαρίσματα λίγο πριν ή λίγο μετά, έχεις απαλλαγεί μόνιμα..

Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Πολύ σωστός Nick.

Εγώ στην αρχή που πήρα το κτήμα, το έσκαψα όλο με το πόδι και αφαίρεσα καρότσια με αγριάδα (10άδες).
Μετά με το σκαπτικό δεν βρίσκω πλέον ούτε μία.

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείς από την αγριάδα είναι πολύ πότισμα τον Αύγουστο για να ανθίσει και να καεί από τον ήλιο. Αν δε το συνδυάσεις και με πολλά φρεζαρίσματα λίγο πριν ή λίγο μετά, έχεις απαλλαγεί μόνιμα..

Υπαρχει τετοια περιπτωση δηλαδη να καταστραφει η αγριαδα? εγω σε τμημα του οικοπεδου αφηνω χωρις να φρεζαρω με σκοπο να αναπτυχθει η βλαστηση και η οποια αγριαδα υπαρχει για δημιουργια τεχνητης/φυσικης πρασιναδας.

vPHDZBU.jpg

Εγώ χρησιμοποιώ το χορτοκοπτικό του πρώτου πλάνου χρόνια τώρα χωρίς κάδο για τα χόρτα επάνω σε όλο το οικόπεδο 2500m για όλα τα χόρτα και έχω πλέον ένα καταπληκτικό φυσικό γκαζόν. Ότι κόβει μένει επάνω στην γη και γίνεται ωραίο λίπασμα.
Η μεταλλική ποδιά που κρέμεται από πίσω είναι πατέντα γιατί καμιά φορά κόβει και πέτρες και τις πετάει στα πόδια... και πονάνεεεεε ...
Το πίσω εργαλείο χρησιμοποιείται πλέον για μπαξέ.

Δουλεύει αρκετά χρόνια Νεκτάριε ...μπόμπα... να φανταστείς όταν τον πρώτο έφερα δύσκολα έβρισκα αμόλυβδη βενζίνη :flipout::flipout:

vPHDZBU.jpg

Εγώ χρησιμοποιώ το χορτοκοπτικό του πρώτου πλάνου χρόνια τώρα χωρίς κάδο για τα χόρτα επάνω σε όλο το οικόπεδο 2500m για όλα τα χόρτα και έχω πλέον ένα καταπληκτικό φυσικό γκαζόν. Ότι κόβει μένει επάνω στην γη και γίνεται ωραίο λίπασμα.
Έτσι κι εγώ, απλά το δικό μου έχει εξάρτημα χορτολίπανσης (στην ουσία μια σφηνοειδή "τάπα" ώστε το χόρτο να ξαναπετιέται πάνω στη λεπίδα και να πέφτει κάτω τριμμένο σε πολύ μικρά κομμάτια).
Αποτέλεσμα: φυσικό γκαζόν με ελάχιστες ανάγκες συντήρησης (πλην κουρέματος).
Προς την άνοιξη θα έχω και φωτογραφικό υλικό :)

Όσο για τα πετραδάκια...όντως πονάνε πολύ. Οι λύσεις δύο: α) δεν κουρέυουμε στις πιο χαμηλές ρυθμίσεις ύψους κοπής και β) φοράμε παπούτσια...

Το επόμενο βήμα ξέρετε ποιό είναι....

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    140.2 KB · Views: 217

Δειλτε τώρα κι ένα κουφό, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται σ´ εμένα.
Χθές, για να μην χάσω την προθεσμία, αποφάσισα να επεκτείνω την εγγύηση κάποιων Μakita εργαλείων που αγόρασα πρόσφατα.
Όλα ωραία και καλά ώσπου ελφτασα στο φυσερό μπαταρίας 36V (DUB361Z). Ψάχνω να βρώ τον κωδικό του αλλά δεν υπάρχει πουθενά. Μάλλον το ξεχάσανε, λέω εγώ με το χαζό μου το μυαλό, θα τηλεφωνήσω να τους το πώ.
Τηλεφωνώ λοιπόν στη Makita Hellas και μια πολύ ευγενική κυρία μου ανακοινώνει οτι δεν το ξέχασαν απλά δεν μπορώ σ´ αυτό το εργαλείο να κάνω επέκταση της εγγύησης.
- Και γιατί παρακαλώ;
- Γιατί αυτό είναι εργαλείο κήπου.
- Ορίστε; :nounder:

Νίκο εργαλείο η φρεζα!!!!
Πότε θα την κάνουμε τεστ στον κήπο μου???
Χαχαχαχα

Πέρασε πάρτην με το εργαλείο με τα καινούργια φρένα .... και φέρτην σε κάνα μήνα που θέλω να σκάψω θεμέλια για περίφραξη.
Τελικά ο μάστορας χρειάζεται φορτηγάκι.

Μπάμπη εσύ είσαι με το τρακτεράκι και την ροζ βίλα ??

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Υπαρχει τετοια περιπτωση δηλαδη να καταστραφει η αγριαδα? εγω σε τμημα του οικοπεδου αφηνω χωρις να φρεζαρω με σκοπο να αναπτυχθει η βλαστηση και η οποια αγριαδα υπαρχει για δημιουργια τεχνητης/φυσικης πρασιναδας.

Καλά κάνεις. Προσελκύεις έτσι πολλά ωφέλιμα έντομα και παράλληλα δεν έχεις θέμα. Οι βροχές τον Αύγουστο είναι σπάνιες και συνήθως είναι ολιγόλεπτες οπότε εκ του φυσικού δεν παθαίνουν τίποτα. Αν ποτίζεις 2 φορές την μέρα όμως και ανθίσουν άντε γεια..

Αναφέρθηκε κάποια στιγμή για "ειδικούς καταστροφείς φύλλων" (leaf shredders)...

Στο εξοχικό έχω 10+ πλατάνια. Όπως καταλαβαίνεται, από τον Μάιο έως και τώρα γίνεται χαμός από τα τεράστια πλατανόφυλλα που ξεραίνονται και πέφτουν. Προσπάθησα να διαχειριστώ με διάφορους τρόπους τον τεράστιο όγκο φύλλων αλλά δεν κατάφερα να βρω μία καλή λύση. Αυτό που εφαρμόζω (και θέλω απαραίτητα να το αλλάξω) είναι μάζεμα των φύλλων με τσουγκράνα και κάψιμο.

Τι λύση μπορώ να εφαρμόσω; Είδα για παράδειγμα το Stihl SH 86, κατηγορίας κοπτικών αναρροφητήρων.

Έχετε να με προτείνεται κάποια δοκιμασμένη λύση;