Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

H παστα πληγων ειναι αλλο πραμα.. ο βορδιγαλειος βοηθα στο να σκοτωθει το μικροβιο, και η παστα να μην κολησει αλλα μικροβια.. το ενα συμπληρωνει το αλλο..
Ειναι ομως πραγματικα πολυ δυσκολο να εφαρμοστει αυτο σε μια ελια με πολεεεες πληγες.. οποτε καλο ψεκασμα-λουσιμο μετα το κλαδεμα, και στις μεγαλες τομες παστα...να θυμασαι καλα οτι οταν κλαδευεις και πας απο δεντρο σε δεντρο, πρεπει να απολυμαινεις το πριονι σου, η με οινοπνευμα η με δυνατο χαλκουχο σκευασμα... αλλιως μεταδιδεις το μικροβιο..
Οταν τελειωσεις το κλαδεμα, μετα απο κανα δυο βδομαδες αμα κανει καμια καλη υγρασια, τραβα αλλο ενα ψεκασμα με χαλκο..

Όπως στο λέει ο φίλος ο Σαμιώτης.Σε ένα δέντρο αν κάτσεις να περάσεις πάστα όλες τις κοψιές θα κάνεις 5 ώρες.Εγώ την χρησιμοποιώ κυρίως όταν μπολιάζω τα δέντρα ακι στις μεγάλες τομές ειδικά.Τώρα,5-10 καρκινώματα αποκλείεται να μείνουν τόσα λίγα.Το θέμα είναι να αφαιρέσεις τα περισσότερα με το κλάδεμα.Ειδικά αν είναι μουρέλα είναι ακόμη ευκολότερο.Στα μεγάλα θα απογοητευτείς.Εγώ σταμάτησα στα 4 ψεκάσματα.Την επόμενη χρονιά ήταν σαν τους βασιλικούς.εννοώ οτι είχαν ανοίξει με καινούργιους καθαρούς βλαστούς.Αν έχεις την υπομονή να απολυμαίνεις και το ψαλίδι-πριόνι από δέντρο σε δέντρο ακόμη καλύτερα.Αυτά από εμένα.Ελπίζω να σε βοήθησα.Κι εγώ από προσωπική μου εμπειρία σου το λέω και εκ του αποτελέσματος κρινόμενος.

Αν έχεις την υπομονή να απολυμαίνεις και το ψαλίδι-πριόνι από δέντρο σε δέντρο ακόμη καλύτερα..

Ξερεις τι κανω εγω; Κουβαλαω ενα 5λιτρο μπετονακι το οποιο εχω κοψει το μισο απο πανω, εχω αφησει την λαβη, και το γεμιζω με νερο+ μια δυνατη δοση χαλκο.. Ριχνω μεσα το πριονι οταν παω απο δεντρο σε δεντρο... Απλα στο τελος της μερας περναω το πριονι με wd40 μη σκουριασει..

Ξερεις τι κανω εγω; Κουβαλαω ενα 5λιτρο μπετονακι το οποιο εχω κοψει το μισο απο πανω, εχω αφησει την λαβη, και το γεμιζω με νερο+ μια δυνατη δοση χαλκο.. Ριχνω μεσα το πριονι οταν παω απο δεντρο σε δεντρο... Απλα στο τελος της μερας περναω το πριονι με wd40 μη σκουριασει..[/QUOT
Ωραίος ο φίλος ο Σήφης.Εγώ πάντως δεν έχω την υπομονή να το κάνω.Μπράβο σου.

Ρε συ τα κορωνεικα υποφερουν απ αυτο το ρημαδι...τσικι τσικι καθε χρονο βελτιωνονται...πιστευω σε δυο χρονιες απο τωρα θα ναι καθαρα...οποτε κανω υπομονη!! 90 δεντρακια ειναι, τα παλευω..

Σιφαλιο εχεις πμ!

Παιδες εχω μια κερασια της οποιας ο κορμος σε καποια σημεια παρουσιαζει αποκολληση του εξωτερικου φλοιου.
Ειναι κατι αυτο που πρεπει να με ανησυχει???

Εμένα 2 βερικοκιές παρουσιάζουν αποκόλληση του εξωτερικού φλοιού κοντά στην ρίζα (σαν μικρή κουφάλα ένα πράγμα), τα δέντρα είναι μεγάλα σε ηλικία και έχουν πετάξει και κόλλες σε πολλά σημεία....

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Εμένα 2 βερικοκιές παρουσιάζουν αποκόλληση του εξωτερικού φλοιού κοντά στην ρίζα (σαν μικρή κουφάλα ένα πράγμα), τα δέντρα είναι μεγάλα σε ηλικία και έχουν πετάξει και κόλλες σε πολλά σημεία....

Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω Σωτήρη αλλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το χειρότερο:rip:

Kαι μενα μια απο τα ιδια η βερυκοκια στον κηπο, την εκοψα περυσι. Εχω κρατησει 1-2 κομματια απο τον κορμο για καμμια ξυλοκατασκευη.

Λεει τιποτα το ξυλο βερυκοκιας για ξυλοκατασκευες?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω Σωτήρη αλλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το χειρότερο:rip:
κατάλαβα....
θα τις κρατήσω όσο πάνε και όταν σπάσει ο κορμός βλέπουμε....από την διαμαντοπούλου τρώμε 2 σακούλες και από την άλλη την μπεμπέκου 4-5 σακούλες (κάνουμε μαρμελάδες, κομπόστα κλπ).

τι και πότε πρέπει να ψεκάσω για να μην πιάσει σκουλήκι το βερίκοκο ?

Για πείτε οι γνώστες αν υπάρχει και κανένα κατά το δυνατόν ακίνδυνο σκεύασμα για τα σκουλήκια στις αχλαδιές (ποικιλία: κρυστάλλια). Αν ναι, τι ακριβώς, πότε και πώς γίνεται η εφαρμογή;

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σωτήρη αυτό κατά πάσα πιθανότητα γιατί δέν έχω δεί φωτογραφία είναι Φαιά σήψη τών πυρηνόκαρπων είναι μύκητας αν πάς μιά φωτό σέ Γεωπόνο καί είναι Φαιά σήψη θά σού δώσει τό ΝΕΟΤΟΨΙΝ 70 WG
Επίσης αν βγάζει κόλλες καί τού Κυριάκου είναι τό ίδιο

Ψέκασμα με decis(έχει αλλάξει ονομασία αλλά δεν θυμάμαι πως λενε το καινούργιο)στον ανθό και νετά ξανά όταν δέσουν τα βερύκοκα.

Βασίλη τό Decis δέν έχει αλλάξει ονομασία έτσι υπάρχει παντού.

uploading pictures

αυτή είναι η διαμαντοπούλου....με την κουφάλα, αλλά δεν βγάζει σχεδόν καθόλου ρετσίνι στα κλαδιά.

post image

εδώ μία γάτα που μάζεψα και τώρα μετά από 2 μήνες δεν με αφήνει να πάω πουθενά μόνος, την ονομάζω Δράκουλα γιατί έχει παράξενα αυτιά και όλο ορμάει πρώτη από όλες τις άλλες γάτες (4 στο σύνολο που μάζεψα σπίτι) για να φάει.

post images
αυτή είναι η άλλη βερικοκιά, έχει γεμίσει βερίκοκα, κάνει τώρα να ψεκαστεί ?
αυτή δεν έχει κουφάλα στο κορμό της αλλά βγάζει πολύ ρετσίνι στα κλαδιά της.

Η πρώτη Βερυκοκιά είναι σε προχωρημένο στάδιο καί δύσκολο νά σωθεί όπως προειπώθηκε,έπρεπε νά τήν ψέκαζες πολύ νωρίτερα όταν τό πρωτοείδες
Οσο γιά τήν δεύτερη ναί μπορείς νά τήν ψεκάσεις τώρα.

ΥΓ: Σκάλισε τα δέντρα γύρω-γύρω γιά νά αεριστή τό ριζικό σύστημα

παιδια για λεμονια μικρη που εχει γεμισει ασπρα σαν βαμβακι κατι τετοιο εχετε να προτινετε κατι ?

παιδια για λεμονια μικρη που εχει γεμισει ασπρα σαν βαμβακι κατι τετοιο εχετε να προτινετε κατι ?

Φίλε μου θά πρέπει νά κόψεις ένα φύλλο καί νά τό πάς νά τό δεί ο Γεωπόνος,άν έχει κάτω από τό φύλλο μικρά ασπρα καί τά στρίβει τά φύλλα είναι αλευρώδης όπου θά σού δώσει τό Confidor,άν είναι στά κλαδιά καί στό κορμό άσπρα αλλά μεγάλα στό πλάτος περίπου τσιγάρου είναι ψώρα καί θά σού δώσει Decis.