Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Νομίζω σε κάτι τέτοιο αναφέρεται ο φίλος

Εκτός από το φάρμακο που αναφέρθηκε παραπάνω μου έχουν προτείνει ένα γιατροσόφι με μίγμα νερού/τριμμένου πράσινου σαπουνιού/οινοπνεύματος, καθώς και αυτό το σκεύασμα.
Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα έχουν από μόνα τους, είχα δοκιμάσει το γιατροσόφι αλλά και αφαίρεση με μηχανικό τρόπο -ξεπλένοντας δηλαδή με νερό συστηματικά το κάτω μέρος των φύλλων κατά το πότισμα, το έντομο στο τέλος εξαφανίστηκε αλλά μένει να δούμε αν θα εμφανιστεί εκ νέου φέτος...

ειναι στο κορμο και στα φυλλα σαν βαμβακη ..μολις μπορεσω θα ανεβασω φωτο!!

Γιά τήν περιοχή σου καί τήν χρήση πού τό θέλεις γιά πάτημα να βάλεις τό ψυχρόφυλλο μίγμα Wembley (η ονομασία δόθηκε από τό γνωστό γήπεδο) πού αποτελείται από Lolium Perenne (40%), Festuca Rubra (30%) και Poa Pratensis (30%).

Ο τρόπος είναι σκάψιμο η φρεζάρισμα τοπικά στά σημεία πού θέλεις νά σπείρης,τό αφήνεις μιά βδομάδα έτσι σκαμένο νά αεριστή τό χώμα,μετά ρίχνεις τύρφη καί περλίτη τό ανακατεύεις τό στρώνεις μέ τσουγκράνα,ρίχνεις τόν σπόρο περίπου 30-40 γραμμάρια ανα τετραγωνικό μέτρο,βάζεις μέσα στό χώμα τόν σπόρο μέ μιά τσουγκράνα,περνάς μέ κύλινδρο απο πάνω γιά νά σαρκώσει η σπόρος στό χώμα,ρίχνεις φάρμακο γιά τά μυρμήγκια καί τέλος ποτίζεις προσεκτικά νά μήν λιμνιάζει τό νερό γιατί θά βγάλει στήν επιφάνεια τόν σπόρο.

Ο χώρος που θα κάνω αρχικά είναι 125 τμ.Τι ποσότητα περλίτη και τύρφης θα χρειαστώ περίπου?

Δημητρη θα ηθελα αν δεν ειναι κοπος να μου πεις τι ψεκασμους χρειαζεται ενα αμπελι απο τωρα μεχρι και την καρποφορια.
Και βεβαια οσοι αλλοι γνωριζουν μπορουν να απαντησουν!

Χαιρετε! Πριν λιγες μερες πηρα ενα δεντρολιβανο κ κατι αλλα αρωματικα φυτα. Σημερα παρατηρησα οτι στο δεντρολιβανο εμφανιστηκε ενας ασπρος αφρος σαν σαπουναδα. Τι ειναι και το πιο βασικο, πως το διωχνω?

Χαιρετε! Πριν λιγες μερες πηρα ενα δεντρολιβανο κ κατι αλλα αρωματικα φυτα. Σημερα παρατηρησα οτι στο δεντρολιβανο εμφανιστηκε ενας ασπρος αφρος σαν σαπουναδα. Τι ειναι και το πιο βασικο, πως το διωχνω?

20160329_111336[1].jpg

Ο χώρος που θα κάνω αρχικά είναι 125 τμ.Τι ποσότητα περλίτη και τύρφης θα χρειαστώ περίπου?

Θα χρειαστείς τουλάχιστον 3 - 4 σακκιά τύρφη 225 η 250 λίτρα (ο σάκκος) καί 3-4 σακκιά περλίτη 100 λίτρα ( ο σάκκος)

Δημητρη θα ηθελα αν δεν ειναι κοπος να μου πεις τι ψεκασμους χρειαζεται ενα αμπελι απο τωρα μεχρι και την καρποφορια.
Και βεβαια οσοι αλλοι γνωριζουν μπορουν να απαντησουν!

Κυριάκο θά σού πώ τά συνηθισμένα πού προσβάλουν τα αμπέλια

Από τώρα και μετά πού θά βγάλουν φύλλα θα χρειαστούν θειάφι η χαλκό η Antracol γιά περονόσπορο και ωίδιο

Λίγο πρίν και κατά τήν ανθοφορία ίσως χρειαστεί Τopas γιά τό στάχτωμα

Καί όταν είναι ο καρπός μικρός σάν σκάγια τότε προσβάλεται πολλές φορές από Ευδεμίδα καί χρειάζεται εντομοκτόνο γιά καταπολέμηση όπως τό Decis

Αυτο είναι κάποιο έντομο αλλά δέν κάνει ζημιά,συμφωνώ μέ τόν Νίκο,απλά ρίξε νερό μέ τό λάστιχο μέ μικρή πίεση καί θά υποχωρήση

Κρίμα είναι να τα σκοτώσει αν δεν ενοχλούν.
Αν θες να μαζέψεις δεντρολίβανο απλά πλύνε καλά αυτά που θα μαζέψεις.

Εγω σημερα ραντισα με βορδιγαλειο τις ελιες.
Μετα διαπιστωσα οτι εχει ληξει ομως.
Φανταζομαι θα εχει μειωμενη δραστικοτητα και οχι να χαλασε εντελος γιατι τις εκανα καλο ραντισμα και εφαγα πολυ ωρα...θα τρελαθω αν πηγε τζαμπα τοσος κοπος.
Ειχα και μια στενη επαφη με φιδι, οχι οχια γιαυτο σας γραφω αυτη τη στιγμη.

Κατι ροδακινιες κερασιες και κυδωνιες που εχουμε ανθισαν. Αυτες " σηκωνουν" κανα ραντισμα αυτη τη στιγμη?

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Εγω σημερα ραντισα με βορδιγαλειο τις ελιες.
Μετα διαπιστωσα οτι εχει ληξει ομως.
Φανταζομαι θα εχει μειωμενη δραστικοτητα και οχι να χαλασε εντελος γιατι τις εκανα καλο ραντισμα και εφαγα πολυ ωρα...θα τρελαθω αν πηγε τζαμπα τοσος κοπος.
Ειχα και μια στενη επαφη με φιδι, οχι οχια γιαυτο σας γραφω αυτη τη στιγμη.

Κατι ροδακινιες κερασιες και κυδωνιες που εχουμε ανθισαν. Αυτες " σηκωνουν" κανα ραντισμα αυτη τη στιγμη?

Τέτοια εποχή βορδιγάλειο?
Θα τις κάψεις τις ελιές ρε... Μακάρι να μην είχε έντονο ήλιο την ώρα που τις έκανες!

Μάλλον λίγο λιγότερη θα έχει ή ίσως και καθόλου μειωμένη δραστικότητα.

Αν θες να ψεκάζεις δέντρα και τέτοια, έχω ψεκαστικό συγκρότημα με κινητήρα Chonda που ψεκάζω τις καρυδιές, αν θες σου το δανείζω χωρίς χρέωση! :)

Ειχε ηλιο...πατατατα εκανα?
Επειδη προηγηθηκαν βροχες γιαυτο το εκανα, δεν ειχα ραντισει ποιο πριν...

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ειχε ηλιο...πατατατα εκανα?
Επειδη προηγηθηκαν βροχες γιαυτο το εκανα, δεν ειχα ραντισει ποιο πριν...

Είναι λίγο επικίνδυνο, θα δεις αυτές τις μέρες!!!
Μόνο υδροξείδιο του χαλκού και πολύ είναι.

Ωχ, βλεπω να τις εκανα ζημεια...
Θυμομον οτι ραντιζουμε την ανοιξη μια φορα, μολις βγουν τα νερα φυλλα αλλα μαλλον τις αφησα για πολυ μεσα στην ανοιξη. Πηγα και μετα το μεσημερι ο ανθρωπος...
Τι το θελα, μια χαρα ηταν με το χειμερινο ραντισμα. Αμα δεν παθεις δεν μαθαινεις.
:slapface:

Αυγά μύγας είναι φίλε μου.
Το δενδρολίβανο όντας αρωματικό φυτό έχει από μόνο του επαρκή προστασία οπότε δεν θέλει κανένα ψέκασμα.
Τα αυγά δεν προκαλούν άλλωστε κάποια ζημιά.

Αυτο είναι κάποιο έντομο αλλά δέν κάνει ζημιά,συμφωνώ μέ τόν Νίκο,απλά ρίξε νερό μέ τό λάστιχο μέ μικρή πίεση καί θά υποχωρήση

Έδιωξα τον υπαίτιο με μια μπατονέτα και λίγο οινόπνευμα. Ένα πράσινο ζουζούνι ήταν..
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! -bye-
entomo.JPG

Μην ραντιζετε τιποτα ! Εγω εδω στην

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχω 25 ελιες εχει να πεσει φαρμακο χρονια .λαδι; δεν υπαρχει απλα δεκατα οξυτητα παντα.

Με δάκο δεν έχεις θέμα;
Εγώ βάζω κάτι δακοπαγίδες κόλλας και κάτι άλλες σε διάλυμα νερού αλλά δεν έχω δει ιδιαίτερα αποτελέσματα, βέβαια δεν κατάφερα λόγω απουσίας να τις ανανεώνω συστηματικά.

Ναι εχω αλλα δεν κανω κατι αλλωστε η ποιοτητα του λαδιου ειναι αριστη και οσες βαζω στην αλμυ καμμια 5 κιλα τις διαλεγω μια μια .100τοις 100 βιολογικο

Σε κάτι ελιές που έχουμε στο νησί, όταν ραντίζουμε , ρίχνουμε βιολογικά σκευάσματα με βάση το πύρεθρο, π.χ. πύρεθρο-βιορυλ.