Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σε κάτι ελιές που έχουμε στο νησί, όταν ραντίζουμε , ρίχνουμε βιολογικά σκευάσματα με βάση το πύρεθρο, π.χ. πύρεθρο-βιορυλ.

Το πύρεθρο θεωρείται βιολογικό?
Από αυτό παράγεται η πυρεθρίνη (καμία σχέση με τα χημικά πυρεθροειδή).

Και το αρσενικό φυσικό προϊόν είναι! :p

Το πύρεθρο θεωρείται βιολογικό?
Από αυτό παράγεται η πυρεθρίνη (καμία σχέση με τα χημικά πυρεθροειδή).

Και το αρσενικό φυσικό προϊόν είναι! :p

Υποτίθεται ότι τα πυρεθρινοειδή που είναι παράγωγα του χρυσάνθεμου είναι βιολογικά. Πάντως είναι εγκεκριμένα για χρήση στην βιολογική γεωργία.

"Επίσης, ένα είδος χρυσάνθεμου, το πύρεθρο (Chrysanthemum [ή Tanacetum] cinerariaefolium) είναι οικονομικά σημαντικό ως φυσική πηγή βιοδιασπώμενων εντομοκτόνων. Οι δραστικές ουσίες, γνωστές ως πυρεθρίνες, εκχυλίζονται από τα αχαίνια των φυτών. Οι πυρεθρίνες επιδρούν στο νευρικό σύστημα των εντόμων. Σε μικρές δόσεις είναι εντομοαπωθητικές. Αν και είναι επιβλαβείς για τα ψάρια, είναι λιγότερο τοξικές για τα θηλαστικά απ'ότι τα συνθετικά εντομοκτόνα."
πηγή https://el.wikipedia.org/wiki/Χρυσάνθεμο

Λοιπόν,τελέιωσα με το φρεζάρισμα και μετά έριξα από πάνω περίπου 15 κυβικά χώμα τα οποία και άπλωσα.

Μιλάμε ότι μου έφυγε η μαγκιά από τα μπατζάκια,πρέπει να σκέφτηκα τουλάχιστον 10 φορές να τα παρατήσω...anyway πάμε παρακάτω και στο επόμενο βήμα.

Weather,θεωρείς απαραίτητη την προσθήκη τύρφης και περλίτη?Ρωτάω γτ το κόστος ανεβαίνει στο +100 το οποίο δεν είναι αμελητέο.

IMG_20160228_103525_zpsllxb5724.jpg

IMG_20160401_181808_zpseg3nvexu.jpg

IMG_20160403_094859_zps2gtzkgqp.jpg

Λοιπόν,τελέιωσα με το φρεζάρισμα και μετά έριξα από πάνω περίπου 15 κυβικά χώμα τα οποία και άπλωσα.

Μιλάμε ότι μου έφυγε η μαγκιά από τα μπατζάκια,πρέπει να σκέφτηκα τουλάχιστον 10 φορές να τα παρατήσω...anyway πάμε παρακάτω και στο επόμενο βήμα.

Weather,θεωρείς απαραίτητη την προσθήκη τύρφης και περλίτη?Ρωτάω γτ το κόστος ανεβαίνει στο +100 το οποίο δεν είναι αμελητέο.

Καλά τό πάς,τό νέο χώμα πιστεύω νά μήν είναι από καμμιά εσκαφή από μεγάλο βάθος (στήν φωτό δέν φαίνεται νά είναι κοσκινισμένο,εκτός άν δέν φαίνεται καλά η φωτό) Γιά σωστή δουλειά είναι απαραίτητα,αν τώρα καταλαβαίνεις ότι λόγο σκυλιών σέ 4-6 μήνες θά είναι πάλι κρανίου τόπος καί τσάμπα τά έξοδα καί η κούραση,τό μόνο πού μπορεί νά κάνεις μιά οικονομία είναι νά πάρεις 2 σακκιά τύρφη καί 2 σακκιά περλίτη,καί οταν στρώσεις αλφαδιά τό χώμα πρίν τήν σπορά (εννοείται πρίν τήν σπορά μήν τό πολυπατάς τό χώμα καί πετρώσει γιατί δέν θά μπαινει ο σπόρος μέσα) νά ρίξεις μιά πούδρα από πάνω τύρφη και περλίτη να μαυρίση δηλαδη απο επανω και να ασπρισει με την τυρφη καί τόν περλιτη αντίστοιχα,μετά σπόρο γκαζόν και μετα νά βάλεις με μιά τσουγκράνα χτυπώντας κοντά -κοντά πάνω-κάτω τό χώμα (εκεί νά δείς κούραση) εκτός άν αγοράσεις φυτευτικό κύλινδρο πού βάζει σχετικά εύκολα τόν σπόρο μέσα στό χώμα,καί μετά κύλινδρο γιά γκαζόν γιά νά σαρκώσει ο σπόρος μέ τό χώμα.

Παίδες καλημέρα.

Ρίξτε μια βοήθεια γιατί πελάγωσα. Προσπαθώντας να ξεσφίξω τη κεφαλή της μεσινεζας, κατά λάθος την έσφιξα και τώρα μπερδεύτηκα και δεν ξέρω αν είναι αριστερά ή δεξιά.
Επειδή ήδη μου έχουν "κρατηθεί" τα χέρια και επειδή μπορεί να την σφίγγω αντί να ξεσφίγγω, μπορεί κάποιος με καθαρό μυαλό να μου πει?

Κάνα κολπάκι να την ξεσφίξω με κάνα εργαλείο?

Λογικα καπου εχει τρυπα για να βαλεις κοντρα.αν θυμαμαι καλα αριστεροστροφα ξεσφιγγει .

Απ την στιγμη που περιστρεφετε δεξιοστροφα λασκαρη αριστεροστροφα για να μην λασκαρη οταν δουλευει απ την περιστροφη.

Καλά τό πάς,τό νέο χώμα πιστεύω νά μήν είναι από καμμιά εσκαφή από μεγάλο βάθος (στήν φωτό δέν φαίνεται νά είναι κοσκινισμένο,εκτός άν δέν φαίνεται καλά η φωτό) Γιά σωστή δουλειά είναι απαραίτητα,αν τώρα καταλαβαίνεις ότι λόγο σκυλιών σέ 4-6 μήνες θά είναι πάλι κρανίου τόπος καί τσάμπα τά έξοδα καί η κούραση,τό μόνο πού μπορεί νά κάνεις μιά οικονομία είναι νά πάρεις 2 σακκιά τύρφη καί 2 σακκιά περλίτη,καί οταν στρώσεις αλφαδιά τό χώμα πρίν τήν σπορά (εννοείται πρίν τήν σπορά μήν τό πολυπατάς τό χώμα καί πετρώσει γιατί δέν θά μπαινει ο σπόρος μέσα) νά ρίξεις μιά πούδρα από πάνω τύρφη και περλίτη να μαυρίση δηλαδη απο επανω και να ασπρισει με την τυρφη καί τόν περλιτη αντίστοιχα,μετά σπόρο γκαζόν και μετα νά βάλεις με μιά τσουγκράνα χτυπώντας κοντά -κοντά πάνω-κάτω τό χώμα (εκεί νά δείς κούραση) εκτός άν αγοράσεις φυτευτικό κύλινδρο πού βάζει σχετικά εύκολα τόν σπόρο μέσα στό χώμα,καί μετά κύλινδρο γιά γκαζόν γιά νά σαρκώσει ο σπόρος μέ τό χώμα.

Το χώμα είναι καμπόχωμα απ'οσο ξέρω...τώρα απ'ότι καταλαβαίνω τύρφη/περλίτη τα θεωρέις απαραίτητα.

Αυτό που σκέφτομαι είναι να το αφήσω μία εβδομάδα να κάτσει λίγο το χώμα ώστε να δω και που θα χρειαστεί εξομάλυνση,μετά να το κάνω ένα ελαφρύ φρεζάρισμα,τύρφη-περλίτη,σπόρο,χτύπημα με τσουγκράνα για να μπει ο σπόρος στο χώμα,πάτημα με κύλινδρο και μετά να βάλω λάστιχο για το πότισμα σε ύψος περίπου 10 πόντους(όπως τα αμπέλια).

Είναι τόσο δύσκολη η ενσωμάτωση του σπόρου στο χώμα με την τσουγκράνα..???Εγώ νόμιζα ότι θα παίζω με τα χωματάκια!

Α, ο κύλινδρος που έχω είναι αυτός..

IMG_20160403_105846_zpsxfzpgj6r.jpg

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

για το γκαζόν θες μπεκ ψεκασμού και όχι όπως είναι στα αμπέλια που στάζει.
Ναι στο έδαφος θα έχω τα κλασσικά μπεκακια γκαζόν,τα αμπέλια τά ανέφερα για το κεντρικό λάστιχο που είναι ψηλά.

Η κεφαλή είναι αυτή

Και προσπαθώ να ξεβιδώσω το πράσινο/μαύρο μέρος και όχι εσωτερικά τη βίδα.

Εχει αριστερο σπειρωμα και λασκαρει δεξιοστροφα (κατα τη φορα που σφιγγουν οι κανονικες βιδες) .

Αν κολλήσει η συγκεκριμένη κεφαλή είναι μανούρα για να βγει.
Δοκίμασε όπως σου λέει ο Δημήτρης και με στεγνά χέρια.

Πόσο σε καταλαβαίνω!!!!
Πρίν 2 βδομάδες έφερε δύο φορτηγά χώμα και το άπλωσα μόνος.
Τώρα βάλαμε πρόχειρα το αρδευτικό και ρίχνω πολλά νερά για να κάτσει το χώμα και είτε αυτή την εβδομάδα είτε την επόμενη θα φέρουμε έτοιμο χλοοτάπητα (αυτή την ποικιλία http://www.hellasod.gr/poikilies_xlootapita/83/Platinum_Paspalum.htm ) με 14/τετραγωνικό να τελειώνω (μέσα μαζί με το αρδευτικό, τελικό στρώσιμο, πάτημα κλπ.)

Διάλεξα το έτοιμο και αυτή την ποικιλία γιατί το νερό που έχω είναι σχεδόν θάλασσας απο τις γεωτρήσεις του δήμου. Σε 2 ποτίσματα φαίνεται το αλάτι επάνω στο κοκκινόχωμα!

Επίσης, μου είπαν ότι "πιάνει" μόνο σκουλίκι και αν δε το προλάβω επειδή ριζώνει >0.5μ ξαναβγαίνει αργότερα. Και θέλει και λιγότερα ποτίσματα και κουρέματα.

Και επειδή θα παίζουν παιδιά μέσα δεν ήθελα να ψεκάζω με μυκητοκτόνα οπότε κάναμε την υπέρβαση. Στην τελική αν ισχύουν όσα μου είπε με τον καιρό θα γίνει και η απόσβεση. Ελπίζω!

Τώρα πήρα και ξύλα για φράχτη και έχω ξεκινήσει τρίψιμο να στρογγυλέψω τις γωνίες. Μετά μυκητοκτόνο ένα πέρασμα, βερνίκι νερού άλλο ένα και μετά βίδωμα κάρφωμα.

Αυτά!