Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Του πεθερου μου ειναι. Το πηρε ριμαγμενο με 100 . Το εκοψα δυνατο εργαλειο αλλα θελει συντηρηση καινεπιδιορθωση.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Του πεθερου μου ειναι. Το πηρε ριμαγμενο με 100 . Το εκοψα δυνατο εργαλειο αλλα θελει συντηρηση καινεπιδιορθωση.

Ξέρεις που να το φέρεις!!!

Ρε κηπουρομαστορια, καποιος ευκολος και με αποτελεσμα τροπος στηριξης αγγουριων υπαρχει? εχω δοκιμασει με παλουκια με παλουκια και σκοινια ενδιαμεσα και σκεφτομαι τωρα να βαλω παλουκια να στηριξηω καθετα πλεγμα πλαστικο για να αναρριχηθει ευκολα η αγγουρια.

Μπορείς να βάλεις και οικοδομικό πλέγμα στηριγμένο με παλούκια ή μπετόβεργες αλλά λοξά δηλ. με κλήση προς τα πίσω και τα αγγούρια θα κρέμονται από πίσω ή να στηριχθεί οριζόντια (κρεβάτωμα) και τα αγγούρια να κρέμονται απο κάτω.

Ρε κηπουρομαστορια, καποιος ευκολος και με αποτελεσμα τροπος στηριξης αγγουριων υπαρχει? εχω δοκιμασει με παλουκια με παλουκια και σκοινια ενδιαμεσα και σκεφτομαι τωρα να βαλω παλουκια να στηριξηω καθετα πλεγμα πλαστικο για να αναρριχηθει ευκολα η αγγουρια.

Νεκτάριε δοκίμασε νά βάλεις 3 η 4 καλάμια μπαμπού σέ κάθε μιά αγγουριά καί νά τα βάλεις γύρω-γύρω απο κάθε φυτό,νά τά δέσεις επάνω καί τά 3 σάν σέ μικρογραφία Ινδιάνικη σκηνή καί νά τυλίψεις εκεί τό φυτό.

εγώ έβαλα 3 καλάμια δίμετρα λοξά και τα έδεσα στο πάνω μέρος μεταξύ τους....και όταν η αγγουριά ξεπέρασε αυτό το ύψος, έβαλα οριζόντια καλάμια ανάμεσα στις τριπλέτες και τα έδεσα στην κορυφή τους.

Θενκςαν βρω καλαμια θα κανω την ινδιανικη. Αλλιως θα παρω πλεγμα απο το μπρουσα!

Θενκςαν βρω καλαμια θα κανω την ινδιανικη. Αλλιως θα παρω πλεγμα απο το μπρουσα!

Θα σου βάλω φωτό αύριο με αυτό που έκανα εγώ στο κτηματάκι μου.

Περιμενω φωτογραφια Νικο. Μεχρι τοτε εγω εχω ηδη σπειρει τα φυτα μου, εκοψα τα χορτα και αναρωτιεμαι τι φυτο δεντρο ειναι αυτο.

Ειναι πασχαλια?

Περιμενω φωτογραφια Νικο. Μεχρι τοτε εγω εχω ηδη σπειρει τα φυτα μου, εκοψα τα χορτα και αναρωτιεμαι τι φυτο δεντρο ειναι αυτο.

Ειναι πασχαλια?
Δεν ξέρω ακριβώς, μοιάζει πάντως, κοίτα την δικιά μου πασχαλιά να συγκρίνεις

upload an image

Ειναι πασχαλια?

Αυτό γίνεται δέντρο καί λέγεται Κουτσουπιά

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Αυτό γίνεται δέντρο καί λέγεται Κουτσουπιά

τη κουτσουπωσαμε δηλαδη....απο wikipedia

Χάρη στο ωραίο του φύλλωμα και στην πλούσια ανθοφορία του, θεωρείται εξαιρετικό καλλωπιστικό δένδρο, γι´αυτό και φυτεύεται στους κήπους. Έχει καλής ποιότητας ξύλο, το οποίο χρησιμοποιείται στην τορνευτική...]

Ναι κουτσουπιά είναι.

Μάλλον δεν θα την δεις σήμερα την φωτό γιατί έριξε βροχή και όλα είναι μέσα στην λάσπη τώρα...
Δεν είναι κάποια ιδιαίτερη κατασκευή και την έκανα μαζί με τον πατέρα μου απ ότι περίσσεψε...

Νεκτάριε τι φώτο περιμένεις?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

upload an image

κάτι όπως είναι εδώ κάνε, εδώ είναι αρχική κατάσταση, κατόπιν τα έκανα τρίποδα και πέρασα και οριζόντια ψηλά εκεί που τώρα έχει σχοινί.

όχι δεν είναι φέτος, είναι μία παλιά από τότε που είχα μείνει για 1 χρόνο στο Καλαμάκι, δίπλα στον Άραξο.
24/8/2012 φύτεψα τα σπορόφυτα και η φώτο είναι στις 19/9/2012 σε ένα μήνα δηλαδή μετά το φύτεμα.

Τελικα πηρα δυο μετρα πλεγμα γιατι καλαμια δεν βρηκα. Ελπιζω να δουλεψει το συστημα.
Επισης μου χαλασε ο προγραμματιστης ποτισματος. Εχετε να προτεινετε καποιον αξιοπιστο που να βγαλει καλοκαιρια σε λογικη τιμη?