Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Υπάρχει βρύση 1/2 πού δίνει καί 1600 L/h παροχή νερού,καί υπάρχει καί βρύση 1/2 πού δίνει 800 L/h

Γιά να βρείς τήν ακριβώς παροχή L/h θά βάλεις ένα ποτιστήρι συγκεκριμένα λίτρα π.χ 10 λίτρα χωρητικότητας θά ανοίξεις φούλ τήν βρύση καί θα μετρήσεις σέ πόσα sec θά γεμίσει,άν γεμίσει σέ 30 sec τότε η παροχή δίνει 20 L/m κανουμε τόν πολλαπλασιασμό 20 χ 60 καί βρίσκουμε ότι η παροχή μας δίνει 1200 L/h.

Eτσι ξεκινάμε τήν εγκατάσταση τού αυτόματου ποτίσματος γιά νά ξέρουμε πόσα μπέκ η σταλάκτες θά μπορεί να σηκώσει η γραμμή μας μέ ένα ηλεκτρονικό προγραματιστή,γιατί δέν αρκεί μόνο η πίεση.

Θέλεις νά κάνεις υδρονέφωση μέ μπεκ πού ρίχνουν νερό σάν spray ? η θέλεις μόνο να ποτίσεις τα φυτά σου μέ σταλακτες τοπικά στήν ρίζα τους ?

ΥΓ: Πώς βάζεις τόνους σέ κινητό android ?

Πατας παρατεταμενα το γραμμα στο πληκτρολογιο Δημητρη και σου βγαζει επιλογες.

Παιδια εγω πιστευω με σπρευ και μαλιστα αναδυομενα δε θα κανει δουλεια και θα εχει νεκρα σημεια καθως τα φυτα ειναι διασπαρτα ακανονιστα και παντου.

Πατας παρατεταμενα το γραμμα στο πληκτρολογιο Δημητρη και σου βγαζει επιλογες.

Παιδια εγω πιστευω με σπρευ και μαλιστα αναδυομενα δε θα κανει δουλεια και θα εχει νεκρα σημεια καθως τα φυτα ειναι διασπαρτα ακανονιστα και παντου.

Ευχαριστώ Κυριάκο,όντως τά κατάφερα πού έκανα μιά δοκιμή,τόσα χρόνια καί δέν ήξερα πώς μπαινουν οι τόνοι στό κινητό,ανεπίδεκτος :smash:

Στά τού αυτόματου ποτίσματος τώρα
Μέ αναδυόμενα pop-up κάνεις αυτοκάλυψη όπου θέλεις αρκεί να τοποθετηθούν μελετημένα στά σωστά σημεία,αλλά θέλουν καλή παροχή καί πίεση βρύσης επειδή δίνουν αρκετά L/h νερού.
Τα spray πού έβαλα παραπάνω είναι τοποθετημένα εξωτερικά επάνω σέ λόγχη 30 cm αλλά δίνουν λιγότερα L/h καί έτσι μπορεί να τοποθετήση περισσότερα καί σέ μικρές παροχές-πίεσης.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Θα υπολογισω τα λιτρα αποψε.
Θα ηθελα με 4-5 μπεκακια νεφωσης να τελειωσω τη δουλεια και να μην ασχοληθω με καθε φυτο ξεχωριστα.

Οσο για τα μπεκ, εχω τετοια που μπαινουν στις λογχες, πρασινα αν βοηθαει και πχ εχω 5 μονα τους σε μια γραμμη και με τερμα τη βρυση στελνουν με αρκετη πιεση, μεχρι και δυο μετρα θα ελεγα.
Οταν τα βαζω μαζι με αλλα 65 σταγονιδια (κοκκινα) πεφτει πολυ η πιεση τους και δεν ψεκαζουν περα του μισου μετρου.
Θα ηθελα να να δουλεψουν ταυτοχρονα αλλα δεν το βλεπω πιθανο.

Mήν κάνεις Νεκτάριε τσαπατσούλικες δουλείες με 4-5 μπεκάκια που θα πετάνε νερό καί έξω από τόν χώρο πού θέλεις αφου θα το κάνεις κάντο σωστά,η παροχή 1400 L/h πού έχεις αντέχει μέχρι καί 8 η και 9 μπέκ υδρονέφωσης σάν αυτά Pal Vari Jet τό μαύρο πετάει νερό στις 90 μοίρες και μηκος 2,5 με 3 μέτρα που σημαινει οτι 4 απο αυτά θα τα βαλεις στις 4 γωνιες σου και τα μπλέ ρίχνουν νερό στίς 180 μοίρες πού σημαίνει οτι θά βάλεις 2 στήν μέση απο την μια μερια και δύο στήν μέση από τήν απεναντι μεριά για να κανεις αυτοκάλυψη.Τα κοκκινα κανουν πήρες κύκλο 360 μοιρες που δεν θα τά βάλεις,γιά να μήν ρίχνει νερό καί απέξω.
Θα ξεκινήσεις από την βρύση μέ λάστιχο Φ20 και θά τό πας γύρω,μετά σγρόμπια τρυπάς ,λήψη Φ6 και θά φύγεις μέ Φ6 σωλήνα στά μπέκ πού θά είναι στερεωμένα μέ τά ειδικά στηρίγματα.
Τα μπεκ αυτά έχουν και διακοπτη απο κατω που αν θες μπορεις να κλεισεις τελειως την ροη του νερου,η να χαμηλωσεις τα μετρα να μην σου βρεχει π.χ το πλακοστρωτο.
Τα μπεκ θα τοποθετηθουν σέ στρατηγικά σημεία όχι πίσω απο δέντρο π.χ γιά νά μήν κόβει τήν ρίψη τού νερού.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Mήν κάνεις Νεκτάριε τσαπατσούλικες δουλείες με 4-5 μπεκάκια που θα πετάνε νερό καί έξω από τόν χώρο πού θέλεις αφου θα το κάνεις κάντο σωστά,η παροχή 1400 L/h πού έχεις αντέχει μέχρι καί 8 η και 9 μπέκ υδρονέφωσης σάν αυτά Pal Vari Jet τό μαύρο πετάει νερό στις 90 μοίρες και μηκος 2,5 με 3 μέτρα που σημαινει οτι 4 απο αυτά θα τα βαλεις στις 4 γωνιες σου και τα μπλέ ρίχνουν νερό στίς 180 μοίρες πού σημαίνει οτι θά βάλεις 2 στήν μέση απο την μια μερια και δύο στήν μέση από τήν απεναντι μεριά για να κανεις αυτοκάλυψη.Τα κοκκινα κανουν πήρες κύκλο 360 μοιρες που δεν θα τά βάλεις,γιά να μήν ρίχνει νερό καί απέξω.
Θα ξεκινήσεις από την βρύση μέ λάστιχο Φ20 και θά τό πας γύρω,μετά σγρόμπια τρυπάς ,λήψη Φ6 και θά φύγεις μέ Φ6 σωλήνα στά μπέκ πού θά είναι στερεωμένα μέ τά ειδικά στηρίγματα.
Τα μπεκ αυτά έχουν και διακοπτη απο κατω που αν θες μπορεις να κλεισεις τελειως την ροη του νερου,η να χαμηλωσεις τα μετρα να μην σου βρεχει π.χ το πλακοστρωτο.
Τα μπεκ θα τοποθετηθουν σέ στρατηγικά σημεία όχι πίσω απο δέντρο π.χ γιά νά μήν κόβει τήν ρίψη τού νερού.
ευχαριστω.
Το ποτισμα θα ειναι ικανοποιητικο, ποσο χρονο υπολογιζεις αρκει να γινει το ποτισμα?

Για την αναφορα μου στα σταγονιδια και τα μπεκακια που εχω και δεν τα σηκωνει, ειναι θεμα παροχης? επειδη τα κοκκινα στο συνολο καταναλωνουν μεγαλο μερος?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

xardas.jpg,qt=1444657221.pagespeed.ic.8pqj37GIgk.jpg

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

ευχαριστω.
Το ποτισμα θα ειναι ικανοποιητικο, ποσο χρονο υπολογιζεις αρκει να γινει το ποτισμα?

Για την αναφορα μου στα σταγονιδια και τα μπεκακια που εχω και δεν τα σηκωνει, ειναι θεμα παροχης? επειδη τα κοκκινα στο συνολο καταναλωνουν μεγαλο μερος?

10 μέ 15 λεπτά τό πολύ είναι αρκετό γιά τήν διάρκεια τού ποτίσματος,αλλα αυτό θά τό δείς ακριβώς στήν πράξη γιατί παιζουν ρόλο παράγοντες όπως η σκιαση τού περιβάλοντα χώρου.

Ναί είναι θέμα παροχής,έχεις πολλά μπέκ κόκκινα και ξεπεράς τά 1400 L/h πού δίνει η παροχή σου,βεβαια αυτά τά κοκκινα εχουν ρυθμιστη ροης που σημαινει οτι αν μειωσεις την ροη,τα αλλα μπεκ θα ριχνουν το νερο πιο μακρυα.

Ετσι κιαλλιως τα εχω αρκετα χαμηλα σε παροχη τα κοκκινα. Δυο τρια κλικ απο την αρχη. 10-15 λεπτα ποτιζω τα φυτα καθε μερα και ειναι ολα μια χαρα. Ισως να παιρνουν κιαλλο χαμηλωμα και να αυξησω το χρονο. Θα δοκιμασω.
Για τα του ανθοκηπου, ισως χρειαστω βοηθεια στο τι να επιλεξω εκτος απο τα μπεκακια.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ετσι κιαλλιως τα εχω αρκετα χαμηλα σε παροχη τα κοκκινα. Δυο τρια κλικ απο την αρχη. 10-15 λεπτα ποτιζω τα φυτα καθε μερα και ειναι ολα μια χαρα. Ισως να παιρνουν κιαλλο χαμηλωμα και να αυξησω το χρονο. Θα δοκιμασω.
Για τα του ανθοκηπου, ισως χρειαστω βοηθεια στο τι να επιλεξω εκτος απο τα μπεκακια.

Ξέρεις που να απευθυνθείς και τι μάρκα να πάρεις!!

Φίλε Weather επειδή σήμερα θα ρίξω το γκαζόν μία τελευταία (λέμε τώρα) αλλά σημαντική ερώτηση που ξέχασα να κάνω.

Από την στιγμή που θα ρίξω τον σπόρο και θα τον ενσωματώσω στο έδαφος,θα μπορώ να πατήσω επάνω για τις επόμενες 2-3-4 ώρες ώστε να κάνω κάποιες δουλειές(περίφραξη για να μην μπαίνουν τα σκυλιά,να περάσω σπάγκο απο πάνω για να μην μου φάνε τα πουλιά το σπόρο κ ένα σύστημα ποτίσματος)?

Επίσης για το πότισμα με αυτά θα κάνω δουλειά ή να βάλω τα κλασσικά μπεκ ποτίσματος γκαζόν πχ κάτι τέτοιο?

Φίλε Weather επειδή σήμερα θα ρίξω το γκαζόν μία τελευταία (λέμε τώρα) αλλά σημαντική ερώτηση που ξέχασα να κάνω.

Από την στιγμή που θα ρίξω τον σπόρο και θα τον ενσωματώσω στο έδαφος,θα μπορώ να πατήσω επάνω για τις επόμενες 2-3-4 ώρες ώστε να κάνω κάποιες δουλειές(περίφραξη για να μην μπαίνουν τα σκυλιά,να περάσω σπάγκο απο πάνω για να μην μου φάνε τα πουλιά το σπόρο κ ένα σύστημα ποτίσματος)?

Επίσης για το πότισμα με αυτά θα κάνω δουλειά ή να βάλω τα κλασσικά μπεκ ποτίσματος γκαζόν πχ κάτι τέτοιο?

ΟΧΙ άπαξ καί ρίξεις τόν σπορο καί τό βάλεις μέσα στό χώμα δέν πατάς καθόλου μέχρι το πρωτο κούρεμα,αυτές τίς εργασίες θά τίς κάνεις πρίν τήν σπορά.

Καλημέρα,
Θέλω να βοηθήσω τον γείτονα που έχει χορτοκοπτικό
και του ζήτησαν 260ευρώ για νέα επαναφορτιζόμενη μπαταρία!
Bosch D-70771 36V, Li-Ion, 2 607 336 107
WUP9DhM.jpg

Του βρίσκω με 100 (οχι original).
Έχει κανείς εμπειρία;
Αξίζουν ή τζάμπα λεφτά και θα με κυνηγάει;
http://www.ebay.co.uk/itm/36V-3-0Ah-Battery-For-Bosch-D-70771-11536VSR-GBH-GKS-GSA-GSB-GSR-36-V-Li-Drill-/130933021469

Εγω δεν το εχω ρισκαρει μεχρι στιγμης για ιμιτασιον.
Εχω διαβασει καλα σχολια, αλλα και κακα για το θεμα πραγματικης αποδοσης αυτων σε σχεση με τη δηλωμενη.
Αφου δεν ειναι δικο σου, μην προτεινεις ιμιτασιον.

με το γκαζόν που έβαλα το έτοιμο
στις 10 μέρες έχει 10εκατοστά ρίζες και πλέον το πατάμε
κούρεμα ακόμα βέβαια

και γυρνάω σε πότισμα 1 φορά την ημέρα
και αργότερα θα αραιώσει και άλλο

για πότισμα μου έβαλαν τέτοιου τύπου
http://www.allwater.gr/eshop/aftomato-potisma/ektokseuthres-pop-up/statikoi/000040021804-detail

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

250 ευρώ!!!!!!
Αγοράζεις νέο βενζίνης!!!!

Ναι μεν αλλα. Για να πηρε μπαταριας καποιο λογο ειχε.
Αν και γω αναρωτιεμαι με τις τιμες των εργαλειων κηπου μπαταριας οταν υπαρχουν βενζΙνης δυνατα εργαλεια με λιγοτερα ή τα ιδια το πολυ λεφτα.

Ναι μεν αλλα. Για να πηρε μπαταριας καποιο λογο ειχε.
Αν και γω αναρωτιεμαι με τις τιμες των εργαλειων κηπου μπαταριας οταν υπαρχουν βενζΙνης δυνατα εργαλεια με λιγοτερα ή τα ιδια το πολυ λεφτα.

Για ευκολία. Λόγο προβλήματος τα κάνει όλα η γυναίκα του...

Για ευκολία. Λόγο προβλήματος τα κάνει όλα η γυναίκα του...

Δες εδώ.

Τα εργαλεία μπαταρίας έχουν πολύ συγκεκριμένο σκοπό και όποιος τα χρειάζεται ξέρει γιατί τα χρειάζεται.
Δεν αντικαθιστούν τα βενζινοκίνητα (σε χρόνο λειτουργίας κυρίως γιατί σε δύναμη το κάνουν) αλλά ούτε και τα υποκαθιστούν.

2 607 336 108
O κωδικος στο ebay,
2607336107 η παλια του φιλου.
Ειναι ιδιες? ταιριαζουν στο εργαλειο?