Σωθηκες φιλε!!!!Πάνο... η γυναίκα μου καταγωγή από πιο πάνω Βούρμπιανη !!!
----------------------------------------
Υπαρχει καποιος τροπος να συμμαζεψω αυτο το χαμο?
Υπάρχει ένα σύστημα της κλαμπερ το οποίο δουλεύει μηχανικά, τοποθετείται στην έξοδο του προγραμματιστη και εναλλασεις έτσι τις γραμμές σε κάθε πότισμα.
Λοιπόν παιδιά έχω μέσα στο σπίτι ένα φυτό της οικογενείας μορεϊδώνperator:φίκο μπέντζαμιν αρκετά χρόνια. Πριν από καιρό του άλλαξα γλάστρα και προφανώς συμπλήρωσα και χώμα από ένα σακί που είχα πάρει από το Πράκτικερ την καλύτερη ποιότητα που είχε.
Πρίν μερικές μέρες μου λέει η γυναίκα μου το φυτό έχει βγάλει κάτι κιτρινίλες στο χώμα...καλά λέω και ούτε που πήγα να το κοιτάξω.
Σήμερα μου λέει έβγαλε κάτι σαν μανιτάρια .... αυτό λέω πρέπει να το δω !!!!
Τελικά όντως
Αυτό είναι το φυτό:
και αυτά τα περίεργα...
(Τώρα είδα ότι θέλει και συμπλήρωμα χώμα)
Τι κάνω με αυτά ....τα ακουμπάω άφοβα ή θα μεταλλαχτώ ????![]()
Θελεις δυο διαφορετικα(τουλάχιστον)κυκλώματα,γιατι είναι διαφορετικοι οι χρονοι ποτισματος του γκαζον και των φυτων.
Επισης τα 150 τετραγωνικα που εχεις θελουν (αναλογα το πως είναι ο χωρος)περισοτερες στασεις.
Αρα θελεις εγκεφαλο και ηλεκτροβανες...
Θα σας βγαλω το ιδιο το συστημα φωτο την Κυριακη που θα παω να το εγκαταστησω στο εξοχικο.
Για την ωρα να σας πω πως εχει την μορφη του παρακατω σχηματος και το κεντρο ειναι λιγο πιο ογκωδες καθως εκει βρισκεται ο μηχανισμος.
![]()
Καθε φορα που διατρεχεται απο νερο αλλαζει την εξοδο του νερου για την επομενη φορα.
Ετσι πχ αν εχουμε θεσει τον προγραμματιστη να ποτιζει 1 μφορα την ημερα στις 9 το βραδυ, την πρωτη μερα που θα ανοιξει θα ποτισει την ζωνη ενα, και την επομενη μερα θα ποτισει την ζωνη δυο, την μεθεπομενη την ζωνη 1 και ου το καθε εξης.
Αν θελουμε να ποτιζονται και οι δυο ζωνες καθημερινα θα βαλουμε τον προγραμματιστει να ποτιζει ανα 12ωρο, τους πιο απλους και τους πιο εξυπνους το ιδιο βραδυ δυο διαφορετικες ωρες.
Τα πλεονεκτηματα του ειναι η απλοτητα του, που μεταφρεζεται και σε χαμηλο κοστος, και οτι δουλευει μηχανικα χωρις μπαταριες.
Επιπροσθετα υπαρχουν και αλλα μηχανηματα για το σπασιμο ενος μεγαλου κηπου σε ζωνες για να εξασφαλιστει η σωστη πιεση οπως το παρακατω της Gardena.
![]()
Κάθε φορά που του κλείνουμε την παροχή νερού στην εισοδο ,αυτό δινει νερο στην επόμενη έξοδο!!!Με άλλα λόγια άν του ''κόψουμε'' το νερό έξι φορές , αυτό θα μεταπηδήσει σε έξι διαφορετικές εξόδους.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.