Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δεν πειράζουν κανένα τα μανιτάρια οπότε άστα όπως έχουν. Προφανώς η κίτρινη σκόνη που είδες ήταν σπόρια του μύκητα.

Επίσης αναφορικά με το Mc culloch, μία αλλαγή μπουζί θα είναι ότι πρέπει για αρχή.

Πάνο... η γυναίκα μου καταγωγή από πιο πάνω Βούρμπιανη !!!
----------------------------------------
Σωθηκες φιλε!!!!
Η δικια μου είναι από νησι και ολο με τη σφουγκαριστρα με εχει...:bigcry::smash:

Στο φυτο βγαλε τα μανιταρια και βαλε ένα κισουδακι πανασε(πρασινοκιτρινο)να κρεμασει,ριξε λιγο κομπλεζαλ και κουρεψε το με την ψαλιδα σαν θαμνο για να φουντωσει!

Να γινει καπως ετσι...

Attachments

• IMG_20160601_092602.jpg
    IMG_20160601_092602.jpg
    113.1 KB · Views: 255
Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Υπαρχει καποιος τροπος να συμμαζεψω αυτο το χαμο?

000463-04.jpg

Εγω αυτα που δειχνω φευγουν απο αυτοματο ποτιστη.
Απλα με τις μουφες, συνδεσεις, ταυ γωνιες κλπ,πιανουν πολυ χωρο στο χωμα. Δεν ειναι μονιμη εγκατασταση.

Καλησπέρα
Εχω έτοιμα τα παρτέρια για λουλούδια και θέλω αυτόματο πότισμα.
Είναι περιμετρικά περίπου 20μ
Έριξα υπόγεια απλό σωλήνα ποτίσματος Φ16.
Υπολογίζω ότι σε 12 σημεία από την Φ16 να πηγαίνω με σωλήνα Φ6 σε σταλάκτες
Περίπου στην μέση της διαδρομής του σωλήνα υπάρχει παροχή νερου (υπολόγισα 1600L/H)
όπου έχω σκοπό να βάλω τον προγραμματιστή.
Οπότε με ταφ ρακορ κόβω το Φ16 στην μέση και πάω στην παροχή.
Μέχρι εδώ σωστά;;;

β' σενάριο
Επειδή μπροστά από τα παρτέρια υπάρχει και γκαζόν...
Υπάρχει περίπτωση στην παροχή μου να βάλω διακλαδωτή νερου
12735_1_L.jpg

ώστε εκτός από τα παρτέρια να ποτίζω με 2 βεντάλιες που έχω και 150μ2 γκαζόν;;;
ή δεν θα βγαίνει σταγόνα;

γ´σενάριο
Αν το παραπάνω είναι άσχετο, θα μπορούσα να μοιράσω στην μέση την όλη κατασκευή;
Δηλαδή από μια 2η παροχή νερού που θα μπορούσα να κάνω,
να ποτίζω τα μισά παρτέρια και την μισή πλευρά του γκαζόν.

Θελεις δυο διαφορετικα(τουλάχιστον)κυκλώματα,γιατι είναι διαφορετικοι οι χρονοι ποτισματος του γκαζον και των φυτων.
Επισης τα 150 τετραγωνικα που εχεις θελουν (αναλογα το πως είναι ο χωρος)περισοτερες στασεις.
Αρα θελεις εγκεφαλο και ηλεκτροβανες...

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Υπάρχει ένα σύστημα της κλαμπερ το οποίο δουλεύει μηχανικά, τοποθετείται στην έξοδο του προγραμματιστη και εναλλασεις έτσι τις γραμμές σε κάθε πότισμα.

Για δωσε περισσοτερες πληροφοριες κυριακο

Θα σας βγαλω το ιδιο το συστημα φωτο την Κυριακη που θα παω να το εγκαταστησω στο εξοχικο.

Για την ωρα να σας πω πως εχει την μορφη του παρακατω σχηματος και το κεντρο ειναι λιγο πιο ογκωδες καθως εκει βρισκεται ο μηχανισμος.
file

Καθε φορα που διατρεχεται απο νερο αλλαζει την εξοδο του νερου για την επομενη φορα.

Ετσι πχ αν εχουμε θεσει τον προγραμματιστη να ποτιζει 1 μφορα την ημερα στις 9 το βραδυ, την πρωτη μερα που θα ανοιξει θα ποτισει την ζωνη ενα, και την επομενη μερα θα ποτισει την ζωνη δυο, την μεθεπομενη την ζωνη 1 και ου το καθε εξης.

Αν θελουμε να ποτιζονται και οι δυο ζωνες καθημερινα θα βαλουμε τον προγραμματιστει να ποτιζει ανα 12ωρο, τους πιο απλους και τους πιο εξυπνους το ιδιο βραδυ δυο διαφορετικες ωρες.

Τα πλεονεκτηματα του ειναι η απλοτητα του, που μεταφρεζεται και σε χαμηλο κοστος, και οτι δουλευει μηχανικα χωρις μπαταριες.

Επιπροσθετα υπαρχουν και αλλα μηχανηματα για το σπασιμο ενος μεγαλου κηπου σε ζωνες για να εξασφαλιστει η σωστη πιεση οπως το παρακατω της Gardena.

1%20%20%C4%C9%C1%CD%CF%CC%C5%C1%D3%20%CD%C5%D1%CF%D5.jpg

Κάθε φορά που του κλείνουμε την παροχή νερού στην εισοδο ,αυτό δινει νερο στην επόμενη έξοδο!!!Με άλλα λόγια άν του ''κόψουμε'' το νερό έξι φορές , αυτό θα μεταπηδήσει σε έξι διαφορετικές εξόδους.

Ενδιαφέρον για οικονομική λύση το πρώτο.
Δεν το συζητώ το δεύτερο (φαντάζομαι κόστος...)

Λοιπόν παιδιά έχω μέσα στο σπίτι ένα φυτό της οικογενείας μορεϊδών :operator:φίκο μπέντζαμιν αρκετά χρόνια. Πριν από καιρό του άλλαξα γλάστρα και προφανώς συμπλήρωσα και χώμα από ένα σακί που είχα πάρει από το Πράκτικερ την καλύτερη ποιότητα που είχε.
Πρίν μερικές μέρες μου λέει η γυναίκα μου το φυτό έχει βγάλει κάτι κιτρινίλες στο χώμα...καλά λέω και ούτε που πήγα να το κοιτάξω.
Σήμερα μου λέει έβγαλε κάτι σαν μανιτάρια .... αυτό λέω πρέπει να το δω !!!!
Τελικά όντως
Αυτό είναι το φυτό:

και αυτά τα περίεργα...

(Τώρα είδα ότι θέλει και συμπλήρωμα χώμα)

Τι κάνω με αυτά ....τα ακουμπάω άφοβα ή θα μεταλλαχτώ ???? :flipout::flipout:

Ο σπόρος από τά μανιτάρια-μύκητας στήν ουσία εφόσον πρώτη φορά στά έβγαλε Νίκο είναι από τό νεο χώμα πού συμπλήρωσες,θά είχε μέσα τόν μύκητα καί αναπτύχθηκε μέ τήν υγρασία-ίσως υπερβολικό η μή πότισμα.
Γνώμη μου είναι βγάλτα καί σκάλισε τό χώμα καί πάρε ένα μυκητοκτόνο νά κάνεις ένα ριζοπότισμα γιά νά μήν ξαναβγούν,γιατί δέν γνωρίζουμε τό κατα πόσο είναι ακίνδυνα η όχι,καί άν υπάρχει μικρό παιδί σπίτι η ζώο και τό φάει μπορεί νά υπάρξει πρόβλημα.
Μετά όπως είπε και ο Πάνος οριακά εισαι σε ημερομηνιές γιά νά ρίξεις λιγό κομπλεζάλ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θελεις δυο διαφορετικα(τουλάχιστον)κυκλώματα,γιατι είναι διαφορετικοι οι χρονοι ποτισματος του γκαζον και των φυτων.
Επισης τα 150 τετραγωνικα που εχεις θελουν (αναλογα το πως είναι ο χωρος)περισοτερες στασεις.
Αρα θελεις εγκεφαλο και ηλεκτροβανες...

Η μία λύση πολύ σωστά είναι αυτή πού ανέφερε ο Παναγιώτης μέ προγραματιστή καί ηλεκτροβάνες,λόγο τού ότι άλλες ανάγκες έχουν τά φυτά σέ νερό καί άλλες τό γκαζόν,καί δέν θα επαρκεί η πίεση γιά ολα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα σας βγαλω το ιδιο το συστημα φωτο την Κυριακη που θα παω να το εγκαταστησω στο εξοχικο.

Για την ωρα να σας πω πως εχει την μορφη του παρακατω σχηματος και το κεντρο ειναι λιγο πιο ογκωδες καθως εκει βρισκεται ο μηχανισμος.
file

Καθε φορα που διατρεχεται απο νερο αλλαζει την εξοδο του νερου για την επομενη φορα.

Ετσι πχ αν εχουμε θεσει τον προγραμματιστη να ποτιζει 1 μφορα την ημερα στις 9 το βραδυ, την πρωτη μερα που θα ανοιξει θα ποτισει την ζωνη ενα, και την επομενη μερα θα ποτισει την ζωνη δυο, την μεθεπομενη την ζωνη 1 και ου το καθε εξης.

Αν θελουμε να ποτιζονται και οι δυο ζωνες καθημερινα θα βαλουμε τον προγραμματιστει να ποτιζει ανα 12ωρο, τους πιο απλους και τους πιο εξυπνους το ιδιο βραδυ δυο διαφορετικες ωρες.

Τα πλεονεκτηματα του ειναι η απλοτητα του, που μεταφρεζεται και σε χαμηλο κοστος, και οτι δουλευει μηχανικα χωρις μπαταριες.

Επιπροσθετα υπαρχουν και αλλα μηχανηματα για το σπασιμο ενος μεγαλου κηπου σε ζωνες για να εξασφαλιστει η σωστη πιεση οπως το παρακατω της Gardena.

1%20%20%C4%C9%C1%CD%CF%CC%C5%C1%D3%20%CD%C5%D1%CF%D5.jpg

Κάθε φορά που του κλείνουμε την παροχή νερού στην εισοδο ,αυτό δινει νερο στην επόμενη έξοδο!!!Με άλλα λόγια άν του ''κόψουμε'' το νερό έξι φορές , αυτό θα μεταπηδήσει σε έξι διαφορετικές εξόδους.

Και η άλλη λύση είναι ένας προγραματιστής μέ δύο εξόδους νερού σάν αυτόν η αυτόν αλλά γιατί νά δώσεις 120 ευρώ γιά έναν σέ δύο προγραματιστές καί νά μήν δώσεις 38+38 ευρώ καί νά συνδέσεις δύο σάν αυτούς
Τωρα γιά λύσεις πέραν τών δύο προγραματιστών η πάς σέ προγραματιστή ρεύματος μέ ηλεκτροβάνες όπως ανέφερε ο Παναγιώτης η πάς σ´στήν λύση τού Κυριάκου μέ τόν διανομέα νερού τής Gardena πού μπορείς να ποτίζεις μέχρι έως καί 6 ζώνες,αλλα υπόψην ότι αυτός δουλεύει μόνο μέ τόν προγραματιστή Gardena master control