Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Φρεζαρισε, βρεξε και κανε ηλιοαπολυμανση στο κομματι που θα φυτεψεις. Ειναι η σωστη εποχη γι'αυτο.

Φρεζαρισε, βρεξε και κανε ηλιοαπολυμανση στο κομματι που θα φυτεψεις. Ειναι η σωστη εποχη γι'αυτο.

Δημήτρη θα έλεγα ότι η καταλληλότερη εποχή είναι ο Αύγουστος, αν και είμαστε πολύ κοντά πλέον!

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δικο εχεις, αλλα που να βαλω φρεζα τωρα..θα γινω σαν αφρικανος απο τη σαχαρα!

Παιδιά θέλω να αγοράσω μια μοκαμβιλια να ανέβει έως και 2-2,5 μέτρα και να καλύψει ένα καφασωτο περί τα 2 τμ.
Σκέφτομαι να αγοράσω μια νανα για να αποφύγω την κλασσική που θηριευει.
Τι λέτε οι γνώστες ???

Η μπουκαμβιλια εχει αγκαθια μεγαλα, και ειναι φυλλοβολο, πραγμα που σημαινει τσιμπιμα, σκουπισμα και κενα το χειμωνα. Να προτεινω αγιοκλιμα που ειναι αιθαλες, μυρωδατο και εχει κατι απο ξεγνιαστες μερες σε θερινο σινεμα.

http://www.geoponiko-parko.gr/products/products-categories/anarrixomena-fyta/aeithali/131-detail

ή γιασεμί ή ρυγχόσπερμα που μεγαλώνει τάχιστα.

και το αγιόκλιμα είναι πολύ καλή ιδέα!

Επειδή ό, τι και να σου προτείνουμε, εσύ ξέρεις καλύτερα τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο που θα βάλεις τα φυτά (θερμοκρασίες, ηλιοφανεια, αερηδες , τύπος χωματος κλπ ) η συμβουλή που δίνω γενικά - τουλάχιστον σε ανθρώπους που φαίνεται ότι δεν έχουν ξαναασχοληθει με λουλούδια και κήπους, είναι να δεις τι μεγαλώνει καλά και τι σου αρέσει σε κήπους γειτονικων σπιτιων ώστε να πάρεις μια ιδέα ποια φυτά "τα πάνε καλά" στα μέρη σου.

Δεν εχεις καθολου αδικο.
Το μπαλκονι ειναι βορινο με ηλιοφανεια εως και τις 12 το μεσημερακι.

Μολις επεστρεψα απο εναν γεωπωνο ο οποιος μου προτεινε το ρυγχοσπερμα σαν λυση και αντοχη για σκληρες συνθηκες ειτε ζεστης ειτε κρυου.
Ηθελα λιγο χρωμα παραπανω γιαυτο κοιταγα προς μοκαβιλια.

Ευχαριστω Νικο!
Πηγα σημερα στο φυτωριο εδω στον Πειραια και πηρα μια γλαστα υψους 1,5 μετρου με ρυγχοσπερμα!

Δε θα γινει περγκολα αλλα θελω να ανεβει στο πλαι του μπαλκονιου σε ενα καφασωτο.

Μια διπλαδενια που μου αρεσει ειχε δυστυχως 20 ευρω σε αυτο το μεγεθος.
Δεν εχει και καμια εκθεση λουλουδιων γμτ...

Καλημέρα παίδες, για αυτη εδώ την λεμονίτσα τι κάνουμε? Σωζετε? Εχει αυτην την άσπρη την βλακέια σαν κόλα. Ευχαριστώ

και μένα πιάνει τέτοιο πράγμα εδώ και 20 χρόνια και απλά το ξεπλένω με το λάστιχο σε πίεση....δεν ξέρω τι είναι αλλά σίγουρα δεν θα χαλάσει το δέντρο...εμένα 2 φορές τον χρόνο σχεδόν σπάνε τα κλαδιά από τα λεμόνια...

Αν δεν κάνω λάθος είναι αυγά μύγας.
Δεν προκαλούν κάτι στα φύλλα οπότε και να τα αφήσεις πάνω κακό δεν θα κάνεις!

Καλησπέρα κύριοι!

Στη μηχανή του γκαζόν παρατήρησα ότι έχει βενζίνη και λάδια στην εισαγωγή και το φίλτρο του αέρα...Αυτό που είχα κάνει ήταν να την γυρίσω στο πλάι για να καθαρίσω την λεπίδα από κάτω.

Τι προτείνετε να κάνω; Υπάρχει πρόβλημα;

Γιώργο ποτέ δεν γυρνάμε την μηχανή στο πλάι για service. Είναι λογικό αυτό που συνέβη. Την επόμενη φορά να φροντίσεις η μηχανή να είναι αδεια απο βενζίνη. Κανονικα πρεπει να ειναι αδεια και απο λαδι αλλα αυτο το παραβλεπουμε. Σε καθε περιπτωση φροντισε να αφηνεις την μηχανη να κατσει γυρω στα 15-20 λεπτα για να κατεβουν τα λαδια έτσι ώστε να μην γινει ζημια απο την ελλειψη λαδιου.