Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δημήτρη δεν είπα να το αφήσει ως έχει.
Με πλύσιμο με απορρυπαντικο πιάτων το μεγαλύτερο κομμάτι θα φύγει.
Το Swaz καλό στην αφαίρεση βρωμιάς αλλά δε ξέρω καταποσο θα επιρεαζει το ίδιο το φίλτρο.

Παιδιά το δικό μου χλοοκοπτικό έχει κι άλλες ελλείψεις. Ντίζες, ένα ελλατήριο που πιάνει στο καρμπιρατέρ και πιθανόν κι άλλα τέτοια. Υπάρχει κάποιο online κατάστημα να τα βρω;

Παιδιά το δικό μου χλοοκοπτικό έχει κι άλλες ελλείψεις. Ντίζες, ένα ελλατήριο που πιάνει στο καρμπιρατέρ και πιθανόν κι άλλα τέτοια. Υπάρχει κάποιο online κατάστημα να τα βρω;

Είναι επώνυμο ή κινέζος?
Αν είναι επώνυμο το πας από εκεί που το πήρες για επισκευή ή σε κάποιον άλλο έμπιστο μάστορα.

Mtd GES53 είναι. Απλά είναι πολύ παλιό και δεν ξέρω κατα ποσό αξίζει να πληρώσω και τον μάστορα.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μαστορια εναν κλαδοτεμαχιστη μεχρι κανα 150 αρι να κανει δουλιτσα για τοκηπο , εχετε τιποτα να προτεινετε;;

εγώ βάζω φωτιά και τα καίω...

Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Οταν με το καλο παραλάβεις Βασιλη, κάνε κι ενα τεστακι για μας τους υπόλοιπους. Χρήσιμο εργαλειο αλλα οταν κάποια στιγμή πριν χρονια, νοίκιασε ενα τέτοιο ο πατέρας μου για να μαζέψει τα κλαδιά, διαπιστώσαμε οτι αν το κλαδί ήταν πιο χοντρό απο καλαμάκι για σουβλάκια, κόλλαγε. Δεν θυμάμαι μοντέλο, ισχύ κλπ. μονο οτι ήταν πράσινο ανοιχτό χρωμα. Ισως υπερβάλλω λίγο αλλα κατάλαβα οτι για σοβαρή δουλειά, θες πολυ ισχύ. Το δικό σου ειναι 2kW οποτε μάλλον ειναι ΟΚ.

Sent from my iPad using Tapatalk

Το θελω μονο για τον κηπο καθως ειναι δυσκολο αναμεσα σε αλλα σπιτια να βαζω φωτιες και επισης δεν μου αρεσει να τα βγαζω στον δρομο για μερες μεχρι να τα παρει ο δημος.θα το δουλεψω με φρεσκοκομενα κλαδια μολις τα κοβω και θα πηγαινουν κατευθειαν σε εναν ξυλινο καδο κομποστ που εχω φτιαξει.θα δουμε μολις παραλαβω!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στο χωραφι με ελιες που ειναι εκτος χωριου και εγω τα καιω αλλα εκει ειναι αλλιως.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Το θελω μονο για τον κηπο καθως ειναι δυσκολο αναμεσα σε αλλα σπιτια να βαζω φωτιες και επισης δεν μου αρεσει να τα βγαζω στον δρομο για μερες μεχρι να τα παρει ο δημος.θα το δουλεψω με φρεσκοκομενα κλαδια μολις τα κοβω και θα πηγαινουν κατευθειαν σε εναν ξυλινο καδο κομποστ που εχω φτιαξει.θα δουμε μολις παραλαβω!

Στο χωραφι με ελιες που ειναι εκτος χωριου και εγω τα καιω αλλα εκει ειναι αλλιως.
Το ιδιο κανω και εγω με ένα ηλεκτρικο που ειχα παρει πριν χρονια από Leroy αεροδρομιου,στα 90 ευρω.
Πριν μια εβδομαδα,ξεστοκαριζε δυο ιδιους στα 40...

Τα τριμματα τα βαζω σε μια ακρη και σαπιζουν μονα τους.

εγώ δεν έχω καθόλου χώρο...αλλά έχει ο γείτονας στο γειτονικό άκτιστο οικόπεδο του....χε χε χε

το είχα σκεφτεί και εγώ αρχικά αυτό με το κομπόστ....πριν 3 χρόνια και μάζευα όλα τα κλαδέματα στο διπλανό οικόπεδο.....μετά από 1.5 χρόνο δεν είχε γίνει τίποτα....τα κλαδέματα έγιναν βουνό και γέμισα ποντίκια κλπ...γενικά το κομπόστ θέλει μία διαδικασία (αναλογία από καφέ και πράσινα, βρέξιμο, ανακάτεμα κλπ) για να ξεκινήσει να λειτουργεί, δεν είναι τα πετάω όλα σε μία άκρη και αυτά σαπίζουν και γίνονται κομπόστ...μετά λοιπόν άρχισα να τα καίω 2-3 φορές τον χρόνο και ηρέμησα...

Οταν με το καλο παραλάβεις Βασιλη, κάνε κι ενα τεστακι για μας τους υπόλοιπους. Χρήσιμο εργαλειο αλλα οταν κάποια στιγμή πριν χρονια, νοίκιασε ενα τέτοιο ο πατέρας μου για να μαζέψει τα κλαδιά, διαπιστώσαμε οτι αν το κλαδί ήταν πιο χοντρό απο καλαμάκι για σουβλάκια, κόλλαγε. Δεν θυμάμαι μοντέλο, ισχύ κλπ. μονο οτι ήταν πράσινο ανοιχτό χρωμα. Ισως υπερβάλλω λίγο αλλα κατάλαβα οτι για σοβαρή δουλειά, θες πολυ ισχύ. Το δικό σου ειναι 2kW οποτε μάλλον ειναι ΟΚ.

Sent from my iPad using Tapatalk

Εγώ εδώ και 3 χρόνια του Lidl δουλεύω με 2400 Watt.
Πολύ καλό για ξερά κλαδιά και για σπιτική χρήση αν και το έχω δουλέψει και 2 4ωρα την μέρα κάποιες φορές.
Με καλό ακόνισμα του μαχαιριού δεν έχει ανάγκη.

Απλά βγαίνουν και κάποιοι τεμαχιστές με γρανάζια (αργόστροφοι) που κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά αλλά φυσικά είναι και πολύ ακριβότεροι.
Εγώ στο τσακ ήμουν να πάρω βενζινοκίνητο γιατί θα τον έπαιρνα σε πολύ καλή τιμή αλλά κρατήθηκα μιας και είναι πολύ μεγάλο μηχάνημα...

εγώ δεν έχω καθόλου χώρο...αλλά έχει ο γείτονας στο γειτονικό άκτιστο οικόπεδο του....χε χε χε

το είχα σκεφτεί και εγώ αρχικά αυτό με το κομπόστ....πριν 3 χρόνια και μάζευα όλα τα κλαδέματα στο διπλανό οικόπεδο.....μετά από 1.5 χρόνο δεν είχε γίνει τίποτα....τα κλαδέματα έγιναν βουνό και γέμισα ποντίκια κλπ...γενικά το κομπόστ θέλει μία διαδικασία (αναλογία από καφέ και πράσινα, βρέξιμο, ανακάτεμα κλπ) για να ξεκινήσει να λειτουργεί, δεν είναι τα πετάω όλα σε μία άκρη και αυτά σαπίζουν και γίνονται κομπόστ...μετά λοιπόν άρχισα να τα καίω 2-3 φορές τον χρόνο και ηρέμησα...

Θέλουν άλεσμα και υγρασία προκειμένου να κομποστοποιηθούν γρήγορα. Λογικό στην περίπτωση σου να μην σάπισαν ποτέ.

Εγώ πάντως στον κάδο που έχω στο χωριό δεν έχω κανένα θέμα με ποντίκια. Βέβαια βάζω μόνο κομμένα χόρτα και ότι πριονίδι βγαίνει από τα μηχανήματα.
Μαζεύω από κάτω το χώμα το οποίο και είναι πιο θρεπτικό και από κοπριά!

Για να δουμε νικο θα κανω δουλεια γιατι θελω να κλαδεψω και παντα σκεφτομαι τα κλαδια τι θα τα κανω.

για κλαδοτεμαχιστή και εγώ ενδιαφέρομαι
αλλά νομίζω ότι χρειάζεται 500ευρω για σωστή δουλειά και να μή σου σπάει τα νεύρα

ρώτησα για ενοικίαση (για μία φορά το χρόνο) αλλά δε βρήκα κανέναν

για κλαδοτεμαχιστή και εγώ ενδιαφέρομαι
αλλά νομίζω ότι χρειάζεται 500ευρω για σωστή δουλειά και να μή σου σπάει τα νεύρα

ρώτησα για ενοικίαση (για μία φορά το χρόνο) αλλά δε βρήκα κανέναν

+1 Γιά σωστή δουλειά χρειάζεται καλό μηχάνημα πού είναι ακριβά.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εγώ πάντως στον κάδο που έχω στο χωριό δεν έχω κανένα θέμα με ποντίκια. Βέβαια βάζω μόνο κομμένα χόρτα και ότι πριονίδι βγαίνει από τα μηχανήματα.
Μαζεύω από κάτω το χώμα το οποίο και είναι πιο θρεπτικό και από κοπριά!
εάν έβαζες και τα οργανικά που θέλει το κομπόστ για να πιάσει σκουλήκια τα οποία θα το φτιάξουν...τότε θα είχες και ποντίκια και κατσαρίδες...

δεν υπάρχει περίπτωση το χώμα που έχει εμπλουτιστεί, ας το πούμε έτσι, με αλεσμένα χόρτα και πριονίδι να είναι πιο θρεπτικό από κοπριά ούτε μία στο εκατομμύριο....