Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Για να δουμε νικο θα κανω δουλεια γιατι θελω να κλαδεψω και παντα σκεφτομαι τα κλαδια τι θα τα κανω.

Πολύ φοβάμαι καί μακάρι νά πέσω έξω Βασίλη,ότι περισσότερο κόπο και χρόνο θά σού πάρει από τό να τά κάνεις μάτσα να τα δέσεις μέ σύρμα καί να τα αφήσεις σέ κάποιο χώρο να τα πάρει ο δήμος,παρά να βάζεις ένα-ένα κλαρι μέσα στό κλαδοτεμαχιστή και να σού πάρει άλλη μια μέρα για να τα τεμαχίζεις.
Γιά σωστή δουλειά χρειάζεται μηχάνημα μέ περισσότερα χρήματα.
Τα λεπτά κλαριά καί φύλλα σέ μεγάλες μαύρες σακκούλες,καί τά μεγάλα δέσιμο μέ σύρμα καί έξω να τα πάρει ο δήμος.

Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σιγουρα μαστορια αλλα 500 ειναι εκτος μπαζτετ.αλλωστε αυτα που εχουν ογκο ειναι τα λεπτα κλαδια εως 30-40 mm .τα χοντροτερα θα στοιβαζονται να ξεραθουν για την ψησταρια και τα κορμουδακια για το τζακι της ξαδερφης μου που εχει εξοχικο εδω στο χωριο .

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

εάν έβαζες και τα οργανικά που θέλει το κομπόστ για να πιάσει σκουλήκια τα οποία θα το φτιάξουν...τότε θα είχες και ποντίκια και κατσαρίδες...

δεν υπάρχει περίπτωση το χώμα που έχει εμπλουτιστεί, ας το πούμε έτσι, με αλεσμένα χόρτα και πριονίδι να είναι πιο θρεπτικό από κοπριά ούτε μία στο εκατομμύριο....

Η κοπρία έχει μέσα πολλούς σπόρους από παράσιτα και ζιζάνια που απομυζούν μεγάλο μέρος των θρεπτικών της στοιχείων οπότε σε σύγκριση με το κόμποστ η θρεπτική της αξία είναι στην καλύτερη ισάξια ή λίγο παραπάνω.
Ακόμα και χωνεμένη να είναι υπάρχει σοβαρό θέμα γι αυτό και έπαψα να την χρησιμοποιώ. Λίγο λίπασμα και όλα καλά...

Πολύ φοβάμαι καί μακάρι νά πέσω έξω Βασίλη,ότι περισσότερο κόπο και χρόνο θά σού πάρει από τό να τά κάνεις μάτσα να τα δέσεις μέ σύρμα καί να τα αφήσεις σέ κάποιο χώρο να τα πάρει ο δήμος,παρά να βάζεις ένα-ένα κλαρι μέσα στό κλαδοτεμαχιστή και να σού πάρει άλλη μια μέρα για να τα τεμαχίζεις.
Γιά σωστή δουλειά χρειάζεται μηχάνημα μέ περισσότερα χρήματα.
Τα λεπτά κλαριά καί φύλλα σέ μεγάλες μαύρες σακκούλες,καί τά μεγάλα δέσιμο μέ σύρμα καί έξω να τα πάρει ο δήμος.

Με καλοακονισμένο μαχαίρι Δημήτρη, ο χρόνος άλεσης πέφτει πολύ. Αν μιλάμε δε για κήπο και όχι χωράφι τότε τα ηλεκτρικά μηχανήματα είναι υπέρεπαρκή.

Αν μιλάμε για χωράφια τότε η αγορά βενζινοκίνητου κλαδοτεμαχιστή είναι μονόδρομος. Εγώ έχω μικρά δέντρα οπότε ακόμα είναι καλυμμένος με τον μικρό.

Σιγουρα μαστορια αλλα 500 ειναι εκτος μπαζτετ.αλλωστε αυτα που εχουν ογκο ειναι τα λεπτα κλαδια εως 30-40 mm .τα χοντροτερα θα στοιβαζονται να ξεραθουν για την ψησταρια και τα κορμουδακια για το τζακι της ξαδερφης μου που εχει εξοχικο εδω στο χωριο .
ε, τότε Βασίλη εάν είναι έτσι χρησιμοποίησε και τα λεπτά κλαδιά για προσάναμμα και για την ψησταριά και για το τζάκι και μην ασχολείσαι με κλαδοτεμαχιστές.

ε, τότε Βασίλη εάν είναι έτσι χρησιμοποίησε και τα λεπτά κλαδιά για προσάναμμα και για την ψησταριά και για το τζάκι και μην ασχολείσαι με κλαδοτεμαχιστές.

Σώτο τα λεπτά κλαδιά κάνουν το καλύτερο κόμποστ όμως! ;)

Mα το θεμα μου ειναι ο ογκος των ψιλων κλαδιων .ποσα να καψω ως προσαναμα;

Kαλησπερα παιδια,
μολις τωρα ειδα αυτο το νημα

Θελω να ρωτησω μιας και δεν ειχα ποτε μου χορτοκοπτικο και ειμαι στο παρα πεντε για την αγορα του.
Ειμαι αναμεσα σε kawasaki kai oleo mac αλλα ειμαι ανοιχτος και σε αλλες προτασεις, με ενδιαφερει πολυ η αξιοπιστια (επαγγελματιας) καθως και να ειναι κατι οικονομικο σχετικα, αντε το πολυ 450 ευρω, αν αξιζει η υπερβαση.

Τα παρακατω βλεπω εχουν καλες τιμες αλλα δεν εχω ιδεα τι λενε σαν μηχανηματα.
Επισης διαβαζω καλα λογια και για echo kai shindaiwa..stihl και husqvarna αποκλειονται λογω κοστους (?).

Kawasaki TJ53 e 53 cm3 2.7 hp
http://www.diamantistools.gr/proionta/kawasaki-tj-53-venzinokinito-hortokoptiko

Oleo-Mac 746 T 46 cm3 2.5 hp
http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?products_id=24762

την βοηθεια σας παρακαλω

^^^
Να προσθεσω επισης οτι εδω και ενα χρονο εχω βαλει στο ματι το kawasaki TJ53E και σημερα πηγαινοντας να το δω σε ενα μαγαζι (που ειμαι πελατης) ο τυπος μου προτεινε ανεπιφυλακτα σε αυτα τα χρηματα το oleo-mac 746E. Επισης να πω οτι το oleo mac εχει 32mm σωληνα βαρεως τυπου με περισσοτερες στροφες κατω στην κεφαλη και ωραιους ιμαντες αναρτησης αλλα δεν ρωτησα που κατασκευαζεται ενω το kawa ειναι japan ολοκληρο αν παιζει καποιο ρολο, που νομιζω οτι ειναι σημαντικο, και 28 mm σωληνα και πιο αργη κινηση κατω.

Τα φωτα σας οι ειδικοι please

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Kαλησπερα παιδια,
μολις τωρα ειδα αυτο το νημα

Θελω να ρωτησω μιας και δεν ειχα ποτε μου χορτοκοπτικο και ειμαι στο παρα πεντε για την αγορα του.
Ειμαι αναμεσα σε kawasaki kai oleo mac αλλα ειμαι ανοιχτος και σε αλλες προτασεις, με ενδιαφερει πολυ η αξιοπιστια (επαγγελματιας) καθως και να ειναι κατι οικονομικο σχετικα, αντε το πολυ 450 ευρω, αν αξιζει η υπερβαση.

Τα παρακατω βλεπω εχουν καλες τιμες αλλα δεν εχω ιδεα τι λενε σαν μηχανηματα.
Επισης διαβαζω καλα λογια και για echo kai shindaiwa..stihl και husqvarna αποκλειονται λογω κοστους (?).

Kawasaki TJ53 e 53 cm3 2.7 hp
http://www.diamantistools.gr/proionta/kawasaki-tj-53-venzinokinito-hortokoptiko

Oleo-Mac 746 T 46 cm3 2.5 hp
http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?products_id=24762

την βοηθεια σας παρακαλω

Γιά τά χρήματα πού διαθέτεις τό Oleo-Mac νά πάρεις φίλε μου θά βρείς καί εύκολα ανταλλακτικά,είναι πιό καλύτερο καί αξιόπιστο από τό Kawasaki.
Tα echo επίσης είναι πολύ καλά μηχανήματα,αλλά είναι ακριβά σάν τά stihl και husqvarna σχεδόν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα σου απαντήσουν φίλε pankan από πρωί όμως ...να ξυπνήσουν οι εργάτες της γης.:ernaehrung004:

:worshippy:

^^^
Να προσθεσω επισης οτι εδω και ενα χρονο εχω βαλει στο ματι το kawasaki TJ53E και σημερα πηγαινοντας να το δω σε ενα μαγαζι (που ειμαι πελατης) ο τυπος μου προτεινε ανεπιφυλακτα σε αυτα τα χρηματα το oleo-mac 746E. Επισης να πω οτι το oleo mac εχει 32mm σωληνα βαρεως τυπου με περισσοτερες στροφες κατω στην κεφαλη και ωραιους ιμαντες αναρτησης αλλα δεν ρωτησα που κατασκευαζεται ενω το kawa ειναι japan ολοκληρο αν παιζει καποιο ρολο, που νομιζω οτι ειναι σημαντικο, και 28 mm σωληνα και πιο αργη κινηση κατω.

Τα φωτα σας οι ειδικοι please

Εφ όσον είσαι επαγγελματίας θα πρέπει να κοιταξεις κάτι επαγγελματικό και με καλη υποστήριξη κοντά σου. Για τα tj53 έχω να πω καλα λόγια καθως τα δουλευει η δημαρχία και δεν βγάζουν σημαντικά θέματα σε ότι αφορά την απόδοση τους. Ωστόσο αν έρθει η ωρα για ανταλλακτικά είναι αρκετα πιο ακριβά σε σχέση με husqvarna/stihl. Επίσης μεγάλο μείον είναι η έλλειψη βαλβίδας αποσυμπίεσης, που σε κουράζει απίστευτα έτσι και τυχει να μπουκώσει το μηχάνημα. Έπειτα τα περισσότερα θαμνοκοπτικά με tj53 στην ουσία το μόνο γιαπωνέζικο που έχουν πάνω τους είναι ο κινητήρας. Γιαπωνεζικες λύσεις με tj53 κοστίζουν πάνω από 450 ευρώ.

Θα σου πρότεινα για επαγγελματική χρήση να κοιτάξεις κάτι σε husqvarna-stihl καθως η υποστήριξη αλλά και η ποιότητα είναι σε πολύ ανεβααμένα επίπεδα.

Μία καλή λύση γι αυτα που ζητάς ειναι το husqvarna 553rs.
Εξ ολοκλήρου Ιαπωνίας με συμπλεκτη βαρέως τύπου, χοντρό μπαστουνι και γωνιακή κεφαλή και με απόδοση 3 άλογα. Τα δουλευει η δημαρχια μαζί με τα tj53 εδώ και ένα εξάμηνο και τα πρωτα μόνο για καθάρισμα φιλτρου έχουν έρθει. Πραγματικά σκυλιά.

Το κοστος του 553RS είναι στα 500 ευρώ, ωστόσο όλοι μπορουν να κόψουν κάτι...
Πήγαινε και ρίξτο μια ματιά από κοντά.

Γιά τά χρήματα πού διαθέτεις τό Oleo-Mac νά πάρεις φίλε μου θά βρείς καί εύκολα ανταλλακτικά,είναι πιό καλύτερο καί αξιόπιστο από τό Kawasaki.
Tα echo επίσης είναι πολύ καλά μηχανήματα,αλλά είναι ακριβά σάν τά stihl και husqvarna σχεδόν.

:worshippy:

Δημητρη τα echo πλεον τα φέρνει ο Παπαδοπουλος οποτε μία η άλλη ειναι σε σχεση με τα husqvarna.

Επιπλέον καλη η προσφορα στο efco αλλά στα χαρακτηριστικά δεν φτανει husqvarna/stihl.

Εγω παρατηρω οτι το Kawa βγαζει περισσοτερη δυναμη σε χαμηλοτερες στροφες, απο το Oleo, και η Oleo δεν δινει ροπη. Δεν εχω εμπειρια απο κανενα απο τα 2, εχω δουλεψει Echo SRM 5000 με 1,8 KW στις 8500, σε πολυ δυσκολες συνθηκες και "γαζωνε".
Αυτο που εχω εγω (EFCO STARK 2500T) δεν ειναι επαγγελματικο αφου οταν αγοραστηκε ηταν αλλλες οι συνθηκες, αλλα αν και με παιδευει στα δυσκολα (δινω πολυ σημασια στην "υγεια" του πρωτιστως), εχει βγει παλικαρι.

Νικο αλλαξε αντιπροσωπο η ECHO; Γιατι για τον προηγουμενο ελεγαν οτι ειναι μ.......ς και θαβει την εταιρια. Εχω μια ιδιαιτερη αγαπη για τα ECHO. O Παπαδοπουλος ειχε την EFCO νομιζω.

Δεν αλλαξε, ο ιδιος ειναι, που ηταν παλια. Απο το κεντρικο site της Yamabico - Echo.
ECHO'S DISTRIBUTOR IN GREECE : JOHN PAPALEXIS CO S.A.
Αρα ακυρο για την Παντελης Παπαδοπουλος ΑΕΒΕ.

Εγω παρατηρω οτι το Kawa βγαζει περισσοτερη δυναμη σε χαμηλοτερες στροφες, απο το Oleo, και η Oleo δεν δινει ροπη. Δεν εχω εμπειρια απο κανενα απο τα 2, εχω δουλεψει Echo SRM 5000 με 1,8 KW στις 8500, σε πολυ δυσκολες συνθηκες και "γαζωνε".
Αυτο που εχω εγω (EFCO STARK 2500T) δεν ειναι επαγγελματικο αφου οταν αγοραστηκε ηταν αλλλες οι συνθηκες, αλλα αν και με παιδευει στα δυσκολα (δινω πολυ σημασια στην "υγεια" του πρωτιστως), εχει βγει παλικαρι.

Νικο αλλαξε αντιπροσωπο η ECHO; Γιατι για τον προηγουμενο ελεγαν οτι ειναι μ.......ς και θαβει την εταιρια. Εχω μια ιδιαιτερη αγαπη για τα ECHO. O Παπαδοπουλος ειχε την EFCO νομιζω.

Τα θαμνοκοπτικά συνήθως τα δουλεύουμε στο τέρμα των στροφών οπότε αυτό που λες δεν έχει και πολύ σημασία Δημήτρη.
Στις χαμηλές στροφές μόνο γύρω από δέντρα που σίγουρα δεν τρώνε ζόρι.

H kawasaki βγαζει καταπληκτικό κινητηρα για τα θαμνοκοπτικά, value for money και τρομερά αξιόπιστο. Το TH48 και ΤJ53 ειναι τα επαγγελματικά που δουλευονται περισσοτερ απο ολα τα αλλα σε δημους και καθαρισμούς δρόμων και δασων. Ειναι αξιοπιστα και δεν βγάζουν ποτέ προβλήματα (ο κινητήρας) Το θεμα είναι ότι βγάζει μόνο κινητήρα και όχι όλο το πακέτο, Στην αγορά υπάρχουν πολύ καλά θαμνοκοπτικά εξ ιαπωνίας όπως το SHARP (που έχω) με διπλό ιμάντα αναρτησης, ενισχυμένη καμπάνα και συμπλέκτη και 28αρι καλαμι. Υπάρχουν πολλές μάρκες που φορούν kawasaki (αλλαζει το καλαμι στην ουσία) οι περισσότερες δυστυχώς κινέζικες οπότε προσεκτικά τί θα διαλέξεις. Για τα ανταλλακτικά , αν και δεν νομίζω ότι εναι πιο ακριβά από stihl, τα βρίσκεις άνετα se κινέζικα ή γνήσια στο ebay.
Ο,τι πάρεις να προσέχεις να βάζεις γράσσο γραφιτούχο στην γωνιακή, γιατί θα είναι το πρώτο που θα χαλάσει..

Καλησπερα
κατ αρχην να σας ευχαριστησω ολους θερμα για το ενδιαφερον και το χρονο σας :worshippy:

Σημερα δεν ειχα καθολου χρονο να ασχοληθω με το θεμα...απο το λιγο που καθησα το μεσημερι στον υπολογιστη και εψαξα καταλαβα οτι παιζεται παιχνιδι με τη σχεση μεταδοσης στην κεφαλη...οσο πιο πολλες στροφες παιρνει μπροστα τοσο πιο αποδοτικο ειναι.
Δεν ξερω αλλα αυτη την εντυπωση πηρα. Η shindaiwa στο 530 δινει 9800 στρ και βλεπω οτι ειναι πολυ καλο κομματι αφου λενε πολλα θετικα λογια, ισως γι αυτο...η echo εχει μοντελα υψηλης ροπης αναφεροντας οτι με μικροτερη ισχυ εχουμε καλυτερο αποτελεσμα!
Το oleo χθες που ειδα δινει κι αυτο 9800 στρ. Ισως εχει καποια βαση ολο αυτο.

Δεν ξερω, εχω μπερδευτει παιδια, νομιζω οτι δεν πρεπει να βιαστω στην αγορα του για να το ψαξω καλυτερα.

Τι λετε για ολα αυτα γιατι μπορει να λεω και χαζομαρες

H kawasaki βγαζει καταπληκτικό κινητηρα για τα θαμνοκοπτικά, value for money και τρομερά αξιόπιστο. Το TH48 και ΤJ53 ειναι τα επαγγελματικά που δουλευονται περισσοτερ απο ολα τα αλλα σε δημους και καθαρισμούς δρόμων και δασων. Ειναι αξιοπιστα και δεν βγάζουν ποτέ προβλήματα (ο κινητήρας) Το θεμα είναι ότι βγάζει μόνο κινητήρα και όχι όλο το πακέτο, Στην αγορά υπάρχουν πολύ καλά θαμνοκοπτικά εξ ιαπωνίας όπως το SHARP (που έχω) με διπλό ιμάντα αναρτησης, ενισχυμένη καμπάνα και συμπλέκτη και 28αρι καλαμι. Υπάρχουν πολλές μάρκες που φορούν kawasaki (αλλαζει το καλαμι στην ουσία) οι περισσότερες δυστυχώς κινέζικες οπότε προσεκτικά τί θα διαλέξεις. Για τα ανταλλακτικά , αν και δεν νομίζω ότι εναι πιο ακριβά από stihl, τα βρίσκεις άνετα se κινέζικα ή γνήσια στο ebay.
Ο,τι πάρεις να προσέχεις να βάζεις γράσσο γραφιτούχο στην γωνιακή, γιατί θα είναι το πρώτο που θα χαλάσει..

Τα ανταλλακτικά τους είναι πιο ακριβά από Stihl. Το αναφέρω αυτό γιατί τον έχω μπροστά μου.
Η σχινιέρα να φανταστείς κοστίζει η γνήσια 100 ευρώ σχεδόν. Η φασόν τα μισά χρήματα και χαλάει πολύ πιο γρήγορα.

Με καλό λάδι μίξης τίποτα δεν βγάζει πρόβλημα.

Καλησπερα
κατ αρχην να σας ευχαριστησω ολους θερμα για το ενδιαφερον και το χρονο σας :worshippy:

Σημερα δεν ειχα καθολου χρονο να ασχοληθω με το θεμα...απο το λιγο που καθησα το μεσημερι στον υπολογιστη και εψαξα καταλαβα οτι παιζεται παιχνιδι με τη σχεση μεταδοσης στην κεφαλη...οσο πιο πολλες στροφες παιρνει μπροστα τοσο πιο αποδοτικο ειναι.
Δεν ξερω αλλα αυτη την εντυπωση πηρα. Η shindaiwa στο 530 δινει 9800 στρ και βλεπω οτι ειναι πολυ καλο κομματι αφου λενε πολλα θετικα λογια, ισως γι αυτο...η echo εχει μοντελα υψηλης ροπης αναφεροντας οτι με μικροτερη ισχυ εχουμε καλυτερο αποτελεσμα!
Το oleo χθες που ειδα δινει κι αυτο 9800 στρ. Ισως εχει καποια βαση ολο αυτο.

Δεν ξερω, εχω μπερδευτει παιδια, νομιζω οτι δεν πρεπει να βιαστω στην αγορα του για να το ψαξω καλυτερα.

Τι λετε για ολα αυτα γιατι μπορει να λεω και χαζομαρες

Οι στροφές δεν είναι το παν φίλε μου.
Μην κοιτάς αυτά τα χαρακτηριστικά γιατί σημαντικό ρόλο παίζει και η μετάδοση (εκεί φαίνετια η πραγματική δύναμη).
Η Shindaiwa είναι καλή αλλά σε χαρακτηριστικά άνεσης είναι πολύ πιο πίσω σε σχέση με Stihl και Husqvarna.
Πήγαινε από κοντά σε έναν αντιπρόσωπο και δες το Husqvarna 553RS και το αντίστοιχο Stihl για να καταλάβεις καλύτερα. ;)