Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Όχι,καμια, μονο αν έχει θέμα ή τάπα,αλλα είναι καινουργιο.

Πρόσεχε μόνο το λάδι της αλυσίδας να μην ειναι χονδρό και δεν ρέει εύκολα και την.τρυπα στην λάμα που μπαινει το λάδι στη γλάστρα,να είναι καθαρή.

Από εμπειρία,θα σου πρότεινα πριν ξεκινήσεις να κοβεις να χυνεις λίγο λάδι πάνω στην αλυσίδα,για να είναι λαδωμενη μέχρι να φέρει από μόνο του...

διαθεσιμο και παλι στην ελληνικη αγορα το ελαφρυτερο ισως ξυλοκοπτικο σε νεα εκδοση
το ειδα σε τοπικο μαγαζι γυρω στα 350 ευρω. πριν λιγα χρονια το ειχα αγορασει 470
παλιο vs νεο

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

το καύσιμο μείγμα το ανοιξιάτικο μετά από 6 μήνες λίγο δύσκολο να είναι ακόμη σωστό.

τι εννοείς με το λάδι στην αλυσίδα? κλείνει το πριόνι βάζεις λάδι στο δοχείο για την αλυσίδα κλείνεις την τάπα ανοίγεις το πριόνι και κόβεις...η αλυσίδα παίρνει μόνη της το λάδι που πρέπει.
εγώ για την αλυσίδα βάζω τα χρησιμοποιημένα λάδια του αυτοκινήτου, όταν δεν έχω βάζω ηλιέλαιο του λιντλ....δεν έχει τόση σημασία τι λάδι θα βάλεις στην αλυσίδα.

το πεύκο είναι δύσκολο δέντρο για τα πριόνια λόγω του ρετσινιού

η μονοκοπανιά στο κόψιμο μόνο κακό κάνει στο πριόνι, θέλει και διαλείμματα να κρυώνει ένα τεπόζιτο και διάλειμμα ....εγώ πριν 3 χρόνια έκοψα ένα πεύκο με το stihl διαμέτρου 1.5-2 φορές την λάμα...το πριόνι βόγκηξε αλλά το έκοψε...και δεν έφτανε αυτό μετά άρχισα να το τεμαχίζω κιόλας....ε,μετά άρχισε τα κουλά που λες και εσύ με το ρελαντί....του έκανα σέρβις και με ενημέρωσε εκεί ο μάστορας για την σωστή χρήση.

Σώτο είσαι πολύ λάθος. Βάζοντας ηλιέλαιο στην λάμα πόσο μάλλον χρησιμοποιημένα λάδια αυτοκινήτου όχι μόνο ρυπαίνεις το περιβάλλον αλλά μειώνεις δραματικά την ζωή της λάμας, της αλυσίδας αλλά και την αντλίας λαδιού του αλυσοπρίονου.
Κατάλληλο λάδι για λάμα και αλυσίδα είναι το 10-30 ή το λάδι που πουλάνε όλα τα καταστήματα (κόστος από 3.5-4 ευρώ το λίτρο).

Επίσης σημασία έχει το λάδι μίξης. Αν βάζεις από το βενζινάδικο λογικό να σου βγάζει προβλήματα ακόμα και στο πρώτο ρεζερβουάρ. Με καλό λάδι δεν χρειάζεται να σταματάς τόσο συχνά και ο χρόνος επαναγεμίσματος λαδιού - βενζίνης είναι επαρκής για το κρύωμα.

Τώρα για την περίπτωση του Νεκτάριου πρέπει να το δει ο μάστορας από κοντά. Το μίγμα δεν έχει θέμα καθώς προστέθηκε συντηρητικό. Μάλλον κάτι άλλο φταίει αλλά από εδώ μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καμια σχεση με αυτο που εκανα. Τα περιεργα τα εκανε απο την αρχη, ενα και κατι ντεποζιτο εκαψα και οχι μονοκοπανια. Αναμεσα στο κοψιμο ειχα και κουβαλημα καθαρισμα.
Θα δεινοπαθησει μαλλον ομως το χειμωνα οταν θα χρειαστει να κοπει το πευκο σε τμηματα, ολος ο κορμος. Δυο φορες η λαμα.
Βοηθησε παντως οτι το πευκο ηταν καταξερο λογω ξηρασιας και το ρετσινι ελαχιστο και εμφανες μονο μετα το κοψιμο στις τομες.

Γνωστη σε βρισκω...θα το κανω μαλλον αν δεν το παω στο γιατρο.
Αυτο με το λαδι, ισως ηταν και ιδεα μου μιας και δουλευει με αντλια. Αυτο που λεω ειναι οτι ανοιγοντας τη ταπα λαδιου δημιουργηθηκε εισοδος αερα στο δοχειο με συνεπεια στην εξοδο του λαδιου να εχω φυσικη ροη λαδιου. Υπαρχει περιπτωση?

Μην το πειράζεις. Θα κάνεις μεγαλύτερη ζημιά. Φέρτο να το δει ο Στέλιος και άσε τα κουλά...

Όχι,καμια, μονο αν έχει θέμα ή τάπα,αλλα είναι καινουργιο.

Πρόσεχε μόνο το λάδι της αλυσίδας να μην ειναι χονδρό και δεν ρέει εύκολα και την.τρυπα στην λάμα που μπαινει το λάδι στη γλάστρα,να είναι καθαρή.

Από εμπειρία,θα σου πρότεινα πριν ξεκινήσεις να κοβεις να χυνεις λίγο λάδι πάνω στην αλυσίδα,για να είναι λαδωμενη μέχρι να φέρει από μόνο του...

Πάνο αυτό ίσχυε την εποχή που τα αλυσοπρίονα δεν είχαν αντλία λαδιού αλλά τα λαδωναν χειροκίνητα.
Επ ουδενί δεν χρειάζεται αυτό που λες.

Ο συνηθισμένος έλεγχος είναι λίγα γκάζια στην αρχή για να δούμε αν πετάγεται λάδι (κοντά σε ξύλο).

Που θα βρω να δω τα active and husky?
Κανενα λινκ?

Kαι κατι αλλο παιδια. Μεσα στο μιγμα εκτος απο λαδι τι αλλο βαζετε? Κατι διαβαζω για συντηρητικο....?
Εχω 5 πριονια στο σπιτι...μονο λαδι βαζω μεχρι τωρα

Καλημερα. Με τελείως χιουμοριστική διάθεση, 5 πριόνια ;
Μου θυμίζει κατι απο Texas chainsaw massacre

Sent from my iPad using Tapatalk

Σώτο είσαι πολύ λάθος. Βάζοντας ηλιέλαιο στην λάμα πόσο μάλλον χρησιμοποιημένα λάδια αυτοκινήτου όχι μόνο ρυπαίνεις το περιβάλλον αλλά μειώνεις δραματικά την ζωή της λάμας, της αλυσίδας αλλά και την αντλίας λαδιού του αλυσοπρίονου.
Κατάλληλο λάδι για λάμα και αλυσίδα είναι το 10-30 ή το λάδι που πουλάνε όλα τα καταστήματα (κόστος από 3.5-4 ευρώ το λίτρο).

+1

+100

Το συντηρητικο είναι ένα συστατικό το οποίο εξασφαλίζει πως το καύσιμο θα διατηρηθεί στο ράφι σε κλειστό αεροστεγως δοχείο για 2 χρόνια.
Αξίζει αν δε πρόκειται να το χρήσιμοποιησεις όλο και φτιάξεις αρκετό.

Στο skroutz.gr.

Βάζουμε συντηρητικό για να κρατιεται η βενζίνη φρέσκια μεχρι και 3 χρόνια. Χωρίς συντηρητικό η βενζίνη μετά τον 1 μήνα χαλάει και δημιουργεί διάφορα θέματα στο μηχάνημα.

Εγώ έχω 3. Δύο βενζινοκίνητα αλυσοπρίονα και 1 βενζινοκίνητο κονταροαλυσοπρίονο. Μέχρι πρότεινος είχα και ένα κανονικό μπαταρίας... Δεν είναι δύσκολο να τα συλλέξεις!

Έως 3 ανάλογα και το συντηρητικό Κυρ. Της oregon είναι για μέχρι 6 μήνες ενώ της briggs & stratton μέχρι και 3 χρόνια.

Να το διευκρινήσω κιόλας, το προσθέτουμε σε φρέσκια βενζίνη.

Σιγουρα Νεκ ειναι απο τροφοδοσια. Μπορει να ειναι κατι απλο οπως π.χ. να εχουν λασκαρει οι βιδες που παταει το καρμπυρατερ στην εισαγωγη, και να τραβαει αερα σε καποιες θεσεις, ή να μην προσεξες και να ηταν το τσοκ μισοκλειστο. Παντως ο Νικος εχει δικιο, ΜΗΝ βαλεις χερι μονος σου, για το απλουστατο λογο οτι θα περιπλεξεις τα πραγματα πιο πολυ, και θα δυσκολεψεις την διαγνωση και επισκευη.
Ο τεχνικος που θα δει τον τροπο που σβηνει, θα καταλαβει και που οφειλεται, ενω αν εχεις πειραξει εσυ 2-3 πραγματα, θα το μπερδεψεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Επίσης σημασία έχει το λάδι μίξης. Αν βάζεις από το βενζινάδικο λογικό να σου βγάζει προβλήματα ακόμα και στο πρώτο ρεζερβουάρ. Με καλό λάδι δεν χρειάζεται να σταματάς τόσο συχνά και ο χρόνος επαναγεμίσματος λαδιού - βενζίνης είναι επαρκής για το κρύωμα.

.
Νομίζω πως η ρύπανση είναι σχεδόν η ίδια, λάδι πιτσιλάει και στην μία και στην άλλη περίπτωση.
10-30 είναι το λάδι, και σε εμάς το πουλάνε 7 στα βενζινάδικα και 10 στα μαγαζιά με τα πριόνια/γεωργικά εργαλεία/κλπ

λάδι μίξης βάζω μόνο της stihl αλλά δεν βάζω συντηρητικό, βασικά δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα, και θα ρωτήσω εδώ τριγύρω εάν το έχουνε.

τώρα δεν κόβω ξύλα όπως παλιά (σκέφτομαι να μεταβώ σε pellet, εάν με βγάλουν τα οικονομικά μου)....και ένα χωράφι στην 'Ήπειρο με 100 ελιές το πούλησα, οπότε ούτε εκεί κλαδεύω πλέον...οπότε πήρα ένα δοχείο που στην μία μεριά βάζεις το λάδι και στην άλλη την βενζίνη και αυτό το ανακατεύει μόνο του, έχει και δύο βαθμονομήσεις για την σωστή αναλογία, και φτιάχνω πλέον το μείγμα που χρειάζομαι.

Παίδες από κλάδεμα γνωρίζει κανείς να δώσει καμιά συμβουλή;

Έχω μια κερασιά και μια βερικοκιά οι οποίες έχουν μεγαλώσει πολύ και θέλουν κλάδεμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Νομίζω πως η ρύπανση είναι σχεδόν η ίδια, λάδι πιτσιλάει και στην μία και στην άλλη περίπτωση.
10-30 είναι το λάδι, και σε εμάς το πουλάνε 7 στα βενζινάδικα και 10 στα μαγαζιά με τα πριόνια/γεωργικά εργαλεία/κλπ

λάδι μίξης βάζω μόνο της stihl αλλά δεν βάζω συντηρητικό, βασικά δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα, και θα ρωτήσω εδώ τριγύρω εάν το έχουνε.

τώρα δεν κόβω ξύλα όπως παλιά (σκέφτομαι να μεταβώ σε pellet, εάν με βγάλουν τα οικονομικά μου)....και ένα χωράφι στην 'Ήπειρο με 100 ελιές το πούλησα, οπότε ούτε εκεί κλαδεύω πλέον...οπότε πήρα ένα δοχείο που στην μία μεριά βάζεις το λάδι και στην άλλη την βενζίνη και αυτό το ανακατεύει μόνο του, έχει και δύο βαθμονομήσεις για την σωστή αναλογία, και φτιάχνω πλέον το μείγμα που χρειάζομαι.

Δεν είναι ίδια Σωτήρη. Άλλο το ένα λάδι και άλλο το άλλο. Το 5λιτρο της Oregon κοστίζει 18 με 20 ευρώ. Φυσικά υπάρχει και βιολογικό λάδι με λίγο μεγαλύτερο κόστος που είναι ότι πρέπει για εργασία σε κρύο καιρό και για δενδροκαλλιέργειες.

Παίδες από κλάδεμα γνωρίζει κανείς να δώσει καμιά συμβουλή;

Έχω μια κερασιά και μια βερικοκιά οι οποίες έχουν μεγαλώσει πολύ και θέλουν κλάδεμα.

Τόν Ιανουάριο θά τής κλαδέψεις Γιώργο όταν θά έχουν ρίξει όλα τά φύλλα τους,όχι τώρα.

Το αλυσοπριονο θα το παω αυριο πρωι στο γιατρο.
Ερωτηση αλλη.
Υπαρχει δεντρο, που να κανει σκια, ικανοποιητικη, να μην γινετε πολυ ψηλο, τουλαχιστον μεσα σε 20-30 χρονια και να μην λερωνει ακα αειθαλλες?
Σκεφτηκα την ελια, αλλα ο μπαξες ειναι γεματος, μην βαλω και στον εμπρος κηπο παλι ελια...ε?

Το ύψος το ρυθμίζεις με το κλάδεμα στην ανάγκη.
Αλλά τέτοιο δέντρο με τα χαρακτηριστικά που λες και να είναι και αειθαλές, λίγο δύσκολο, εκτός αν ως 'λέρωμα' εννοείς μόνο το λέρωμα από καρπούς.
Αν δεν σε πειράζουν οι πευκοβελόνες μπορείς να δοκιμάσεις μια κουκουναριά....αλλά και αυτή θα γίνει αρκετά ψηλή αν την αφήσεις (15-25 μέτρα).

Ίσως μια αειθαλής μανόλια θα ήταν μια άλλη λύση.

Αλλιώς ελιά όπως είπες, αν και θα πάρει καμιά 10αριά χρόνια να σου κάνει στοιχειώδη ίσκιο. Μετά μάλλον πας σε κάτι φυλλοβόλο, π.χ. άκαρπη αρσενική μουριά, πλατονομουριά κλπ.

Το αλυσοπριονο θα το παω αυριο πρωι στο γιατρο.
Ερωτηση αλλη.
Υπαρχει δεντρο, που να κανει σκια, ικανοποιητικη, να μην γινετε πολυ ψηλο, τουλαχιστον μεσα σε 20-30 χρονια και να μην λερωνει ακα αειθαλλες?
Σκεφτηκα την ελια, αλλα ο μπαξες ειναι γεματος, μην βαλω και στον εμπρος κηπο παλι ελια...ε?

Ότι είναι καρποφόρο δυστυχώς παράγει "σκουπίδια".
Προτείνω να βάλεις μία ωραία δάφνη την οποία και με κατάλληλα κλαδέματα θα κρατήσεις χαμηλά.

Δεν λερώνει πολύ και αν την κρατήσεις και λίγο αραιή στο εσωτερικό τα πουλιά δεν θα κάνουν φωλιές...

Αριά
Φίκος μικρόφυλλος - ροδίτικος
Χαρουπιά-Ξυλοκερατιά
Σχίνος δέντρο
Aκακία
Σολάνο

αν και την καλή σκιά την κάνουν τα φυλλοβόλα....που δεν θες.