Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Στα 500 όχι. Το 535 είναι καλό αλλά δεν είναι για βαριά χρήση.

Εγώ έχω το 545 αλλά εκεί ξεφεύγεις πάνω από τα 650 ευρώ.
Από ποια περιοχή είσαι?

Τo 535 βλεπω ειναι 2.2 ιππους και το 545 2.8 ιππους. Ειναι και της σειρας rx βλεπω με το υπερυψωμενο τιμονι, αυτα πρεπει να ειναι πιο επαγγελματικα..δεν ξερω διαφορες.
Ειμαι απο μεσσηνια, καλαματα απο ενα χωριο εκει.

Να πω οτι η χρηση που το θελω ειναι να πηγαινω τοπικα στα κτηματα να κοβω καποια χορτα που δεν πιανει το roundap και στα ποτιστικα δεντρα (ελιες) τα χορτα που βγαινουν το καλοκαιρι κατω απο τα μπεκ και επισης οχι για ολη τη μερα δουλεια 3-4 ωρες το πολυ τη μερα γιατι και το μηχανημα να αντεχει δεν αντεχω εγω! :)
Κακως που δεν το ειχα αναφερει απο την αρχη.

Η σειρά rx εκτός από βελτιωμένα χαρακτηριστικά εργονομίας διαθέτει ισχυρούς αλλά και οικονομικούς κινητήρες.
Δεν μετράνε μόνο οι ίπποι αλλά και η ροπή του κινητήρα.
Ενδεχομένως το 545 να είναι δυνατότερο του 553 αλλά εκεί που υπερέχει είναι η συνεχής ακούραστη χρήση (κάτι που το έχω διαπιστώσει και προσωπικά).

Για σένα το 553 είναι ότι πρέπει και ειδικά για την χρήση που θες.
Αν το δούλευες 8ωρο θα σου προτεινα από 545 και πάνω, εφ όσον όμως μιλάμε για 3-4 ώρες και με το 553 δεν θα έχεις κανένα απολύτως θέμα.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ευχαριστω αγροτες μου.
Να συμπληρωσω οτι δεν θελω το δεντρο να εχει και υπερδυναμεις στις ριζες γιατι με το πευκο ενα απο τα προβληματα αυτο ηταν.
Θελω να εχω συντομα τη σκια, μην περιμενω 20 χρονια. Για τα παιδια μου σιγουρα και για μενα οταν θα γινω παππους.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και η περιοχη που εχω αναμεσα σε αυλογυρο και αυλη ειναι 2χ2

Ασε τα ιδια τραβαω και εγω με τις ριζες. Ετοιμαζομαι να "κατεβασω" 2 λυγουστρα δεντρα υψους περιπου 3,5 μετρων, αλλα, προς το παρον πρεπει να στρωσει η μεση μου απο το κουβαλημα 3 τοννων ξυλων (1,5 χ 2).

Σε πιστεύω βρέ...
Τις λέξεις που χρησιμοποιείς σχολιάζω. -bye-
Κυριε Μπαμπη λαβετε υπ'οψιν σας και τις "ντοπιολαλιές".

Το efco πολυ αντζουμπαλο, κουμουτσα ειναι, πολυ ασχημο δεν εχει καμια σχεση με stihl,husq αλλα ουτε και με το oleo που ειδα προχθες.

Δεν θα το πας σε διαγωνισμο ομορφιας, για συνεργατη το θες. Μην την πατατε απο το μαρκετινγκ της πρωτης ματιας της εξωτερικης εμφανισης, γιατι το ματι συνηθιζει ευκολα. Πηγαινε δες τα και ξαναδες τα και ρωτα, και ψαξε, και δοκιμασε, και μην αγορασεις απο ερωτα. Ο ερωτας ειναι ωραιος, σε "ταξιδευει", αλλα κραταει λιγο (αν δεν συνυπαρχουν αλλες προυποθεσεις), και ειναι κακος συμβουλος.

....
Δεν θα το πας σε διαγωνισμο ομορφιας, για συνεργατη το θες. Μην την πατατε απο το μαρκετινγκ της πρωτης ματιας της εξωτερικης εμφανισης, γιατι το ματι συνηθιζει ευκολα. Πηγαινε δες τα και ξαναδες τα και ρωτα, και ψαξε, και δοκιμασε, και μην αγορασεις απο ερωτα. Ο ερωτας ειναι ωραιος, σε "ταξιδευει", αλλα κραταει λιγο (αν δεν συνυπαρχουν αλλες προυποθεσεις), και ειναι κακος συμβουλος.

:)

Μιας και πιάσαμε την κουβέντα για τα χορτοκοπτικά παιδιά, ποια η γνώμη σας για τα τετράχρονα χορτοκοπτικά; Καλύπτουν πάνω στην δουλειά την έλλειψη ισχύος που έχουν στα χαρακτηριστικά τους; Λένε ότι την διαφορά στην ισχύ, καλύπτει η ισχυρή ροπή που διαθέτουν και δεν πρέπει να δίνουμε τόσο σημασία σε αυτό. Έχει κάποιος εμπειρία από τετράχρονα μηχανήματα γενικά ή αν έχει ακούσει εντυπώσεις από μηχανήματα της Honda όπως αυτό για παράδειγμα που έχει και καλό σχεδιασμό. Επίσης μου έχει τραβήξει την προσοχή κι ένα μηχάνημα της Stihl που δεν έχω καταλάβει με σιγουριά αν είναι τετράχρονο η υβριδικό δίχρονο το FS130

Μιας και πιάσαμε την κουβέντα για τα χορτοκοπτικά παιδιά, ποια η γνώμη σας για τα τετράχρονα χορτοκοπτικά; Καλύπτουν πάνω στην δουλειά την έλλειψη ισχύος που έχουν στα χαρακτηριστικά τους; Λένε ότι την διαφορά στην ισχύ, καλύπτει η ισχυρή ροπή που διαθέτουν και δεν πρέπει να δίνουμε τόσο σημασία σε αυτό. Έχει κάποιος εμπειρία από τετράχρονα μηχανήματα γενικά ή αν έχει ακούσει εντυπώσεις από μηχανήματα της Honda όπως αυτό για παράδειγμα που έχει και καλό σχεδιασμό. Επίσης μου έχει τραβήξει την προσοχή κι ένα μηχάνημα της Stihl που δεν έχω καταλάβει με σιγουριά αν είναι τετράχρονο η υβριδικό δίχρονο το FS130

Δεν έχουν βγει πολύ αντοχής γιατί λόγω της γωνίας που δουλεύουν υπάρχει θέμα με την λίπανση τους.
Γι αυτό και η Stihl έβγαλε τα 4ΜΙΧ που στην ουσία είναι ένας τετράχρονος κινητήρας που λειτουργεί με μίγμα βενζίνης - λαδιού.

Αξίζει Νίκο κατά την γνώμη σου να προτιμήσει κάποιος το Stihl FS130 έναντι κάποιου άλλου δίχρονου μοντέλου αντίστοιχης ισχύος της εταιρείας; Μη θέλοντας να καταχραστώ την καλοσύνη σου, θα ήθελα και μια γνώμη για το McCulloch B40 B Elite :o

Last edited:

+100

Αξίζει Νίκο κατά την γνώμη σου να προτιμήσει κάποιος το Stihl FS130 έναντι κάποιου άλλου δίχρονου μοντέλου αντίστοιχης ισχύος της εταιρείας; Μη θέλοντας να καταχραστώ την καλοσύνη σου, θα ήθελα και μια γνώμη για το McCulloch B40 B Elite :o

Καλό φαίνετια το Stihl αντίστοιχο σχεδόν του 543RS της Husqvarna.
Και το mcculloch husqvarna είναι βέβαια! ;)

Και τα τρία δείχνουν πολύ καλές επιλογές είναι αλήθεια. Προσωπικά θα έδινα ένα προβάδισμα στο Stihl, γιατί έχω την εντύπωση ότι λόγω τετράχρονου κινητήρα θα ξεκινάει πιο ομαλά και δεν θα έχει τα γνωστά κουσούρια των δίχρονων κινητήρων σε συνάρτηση με την ικανοποιητική του ισχύ. Επίσης η Stihl μου φαίνεται ότι έχει αρκετά λογικές τιμές σε service και ανταλλακτικά κάτι που πρέπει να ισχύει και για την Husqvarna.

ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΑ MAKITA ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΑ 43CC 2HP

Makita EM4351UH με σύστημα μείωσης κραδασμών.
και
Makita EM4350UH

Εδώ αρκετά ακριβά . Έξω περίπου κανά 500 .
Ίσως μειωθούν εδώ οι τιμές τους τώρα το χειμώνα.

Και τα τρία δείχνουν πολύ καλές επιλογές είναι αλήθεια. Προσωπικά θα έδινα ένα προβάδισμα στο Stihl, γιατί έχω την εντύπωση ότι λόγω τετράχρονου κινητήρα θα ξεκινάει πιο ομαλά και δεν θα έχει τα γνωστά κουσούρια των δίχρονων κινητήρων σε συνάρτηση με την ικανοποιητική του ισχύ. Επίσης η Stihl μου φαίνεται ότι έχει αρκετά λογικές τιμές σε service και ανταλλακτικά κάτι που πρέπει να ισχύει και για την Husqvarna.

Στέλιο έχω δουλεψει το 4ΜΙΧ κονταροαλυσοπρίονο της Stihl (HT 101) μερικές φορές. Έχει τα πλεονεκτήματα του 4χρονου (χαμηλή κατανάλωση, εύκολη εκκίνηση, χαμηλό θόρυβο κλπ).
Ωστόσο στα άμεσα μειονεκτήματα είναι τα περισσότερα κινούμενα μέρη και η σχεδόν ανύπαρκτη διαβάθμιση στο γκάζι.
Με λίγα λόγια αν η λίπανση δεν είναι επαρκής "αρπάζει" αμέσως και το κόστος επισκευής είναι πολύ μεγαλύτερο.

Πάνω κάτω οι τιμές στο service και των 2 εταιρειών είναι ίδιες..
Γενικά στο service τα επώνυμα μηχανήματα έχουν πιο φτηνά ανταλλακτικά σε σχέση με τα κινέζικα.

ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΑ MAKITA ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΑ 43CC 2HP

Makita EM4351UH με σύστημα μείωσης κραδασμών.
και
Makita EM4350UH

Εδώ αρκετά ακριβά . Έξω περίπου κανά 500 .
Ίσως μειωθούν εδώ οι τιμές τους τώρα το χειμώνα.

Δύσκολα.
Η Δημαρχία της περιοχής μας έχει ένα τετράχρονο κονταροπρίονο (το μικρό) το οποίο συχνά μένει από λάδι γιατί λόγω των περίεργων γωνιών δουλέματος ο κινητήρας καίει λάδι.
Φυσικά έχει και μια ηλικία το μηχάνημα (πρέπει να ειναι 5ετίας σίγουρα).

Χθες μαζεψαμε τα σταφυλια απο το αμπελι τα οποια λογο πολυ κακης χρονιας ηταν 3 καφασια.
Μας βγηκε ο πατος να τα στηψουμε και ετσι θα ηθενα να αγορασω ενα μηχανημα να μας κανει την ζωη πιο ευκολη.
Για πειτε ιδεες.
Αυτο που ειδα εγω ειναι κατι τετοιο.
http://kounelis.com.gr/baesso-stafylopiesthras-xeirokinhtos-me-kastania-124-100.html
124.100.jpg

Σταφυλοπιεστήρας; :flipout:

Κυριάκο, δεν ξέρω πως τον λένε αλλά εμείς στο ξηρόμερο αυτό το μηχάνημα το λέγαμε τρόκολο.
Πιτσιρικάς το έχω δουλέψει πάρα πολλές φορές αλλά μ´ αυτο δεν συμπιέζαμε τα σταφύλια.
Τα σταφύλια στο πρώτο στάδιο τα πατάγαμε με τα πόδια και μ´ αυτό, στο δεύτερο στάδιο συμπιέζαμε τα τσάμπουρα για να πάρουμε και το τελευταιο ζουμί, τον τελευταίος μούστος που είχε απομείνει.