Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δημήτρη όταν λες σπαρμένη αγριάδα εννοείς γκαζόν ή κανονική αγριάδα?

Επίσης τα watt είναι λίγα για 400 τετραγωνικά αγριάδα.
Σπορους Αγριάδας που εσπειρα εγω (με τις οδηγίες σας ).

Στάλθηκε από το MI 4W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σπορους Αγριάδας που εσπειρα εγω (με τις οδηγίες σας ).

Στάλθηκε από το MI 4W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άρα για γκαζόν αγριάδα μιλάμε! :)

Πάρε μία ηλεκτρική με 1600 W και άνω κινητήρα και θα είσαι εντάξει.
Εναλλακτικά και αν σε παίρνει μπορείς να πάρεις και βενζίνης, οι οποίες ξεκινούν από τα 290 ευρώ με επώνυμο κινητήρα Briggs and Stratton και μεταλλικό σασί (π.χ Husqvarna LC 140).

Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Βρε παιδιά τι είναι αυτό το πράγμα που έβγαλε η ρίγανη;;;

Τι μπορώ να κάνω;
a444ebad4a752b0b32e1816190d1671b.jpg
8777b4d5fbabb6f6decbe83f5cb36847.jpg

e75956815dd057d628497459551e47d7.jpg

Πρώτη φορά βλέπω φρύγανο να αρρωσταίνει.
Δοκίμασε να ψεκάσεις με λίγο υδροξείδιο του χαλκού.

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μύκητες είναι Γιώργο,πήγαινε σέ έναν γεωπόνο ένα φύλλο και θα σού δώσει χαλκό νά τίς ψεκάσεις.
Αν τώρα δέν θέλεις φυτοφάρμακα άστην έτσι,και απλά κόψε τά μέ προσβολή μύκητα φύλλα.

Παίδες καλησπέρα.

Μπορείτε να μου προτείνετε μια καλή μεσινέζα για το χορτοκοπτικό μου?
Αντιμετωπίζω το πρόβλημα του ότι είναι δυνατό (kawasaki TJ53) και συνέχεια μου την "κόβει".
Έχω δοκιμάσει πολλές και πάλι τα ίδια κάθε 5-7 λεπτά. Άλλαξα και την κεφαλή γιατί κάποιος μου είπε ότι ήταν φαγωμένη και δεν προστατευόταν...
Δοκίμασα στρογγυλές, πλεξίδες, τετράγωνες ενισχυμένες, 4άρες, 4,5άρες κλπ αλλά, τίποτα.....

Το ιδανικό μήκος που πρέπει να εξέχει πόσο είναι?

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Τι μπορώ να κάνω;
a444ebad4a752b0b32e1816190d1671b.jpg
8777b4d5fbabb6f6decbe83f5cb36847.jpg

e75956815dd057d628497459551e47d7.jpg

Λες να είναι άλλο αρωματικό και να το μπερδεύω; για ρίγανη μου φάνηκε πάντως. Θα προσπαθήσω να σας πάρω μια φωτό αύριο το πρωί..

Παίδες καλησπέρα.

Μπορείτε να μου προτείνετε μια καλή μεσινέζα για το χορτοκοπτικό μου?
Αντιμετωπίζω το πρόβλημα του ότι είναι δυνατό (kawasaki TJ53) και συνέχεια μου την "κόβει".
Έχω δοκιμάσει πολλές και πάλι τα ίδια κάθε 5-7 λεπτά. Άλλαξα και την κεφαλή γιατί κάποιος μου είπε ότι ήταν φαγωμένη και δεν προστατευόταν...
Δοκίμασα στρογγυλές, πλεξίδες, τετράγωνες ενισχυμένες, 4άρες, 4,5άρες κλπ αλλά, τίποτα.....

Δημήτρη κεφαλή χταπόδι δουλεύεις?

Πολύ περίεργο που σου χαλάει μετά από τόσα λίγα λεπτά την μεσινέζα. Μήπως έχεις σε λάθος γωνία το χορτοκοπτικό και η μεσινέζα χτυπάει κάτω ή ακουμπάς την μεσινέζα σε πέτρες?
Αν έχεις φαγωμένη κεφαλή όπως σου είπε και ο φίλος ίσως να φταίει ότι δεν δουλεύεις την κεφαλή παράλληλα με το έδαφος. Ρύθμισε το ύψος του μηχανήματος από την εξάρτηση και δες τι συμβαίνει.

Δημήτρη κεφαλή χταπόδι δουλεύεις?

Πολύ περίεργο που σου χαλάει μετά από τόσα λίγα λεπτά την μεσινέζα. Μήπως έχεις σε λάθος γωνία το χορτοκοπτικό και η μεσινέζα χτυπάει κάτω ή ακουμπάς την μεσινέζα σε πέτρες?
Αν έχεις φαγωμένη κεφαλή όπως σου είπε και ο φίλος ίσως να φταίει ότι δεν δουλεύεις την κεφαλή παράλληλα με το έδαφος. Ρύθμισε το ύψος του μηχανήματος από την εξάρτηση και δες τι συμβαίνει.

Έχω αυτήν. Λογικά κάτι τέτοιο πιστεύω και εγώ. Άλλαξα μια δύο θέσεις και δεν είδα αποτέλεσμα και είπα να ρωτήσω. Να επιμείνω σε αυτό ε?
Να είναι ακριβώς οριζόντια με το έδαφος? Το κτήμα έχει μεγάλη επιφάνεια και λογικό να βρίσκω και πέτρες αλλά έχω παρατηρήσει ότι μου κόπηκε και σε σκληρά χόρτα.

kefali_xortokoptikou.jpg

Ναι αυτή η κεφαλή λέγεται χταπόδι.
Εγώ και με την normal τετράγωνη μεσινέζα που δούλευα κοβόταν μετά από κανένα μισάωρο σχεδόν...

Λογικά εσένα βρίσκει κάτω γι αυτό σου συμβαίνει αυτό! Με το θαμνοκοπτικό δεμένο πάνω σου, προσπάθησε να φέρεις όσο το δυνατόν πιο οριζόντια την κεφαλή με το έδαφος (να μην ακουμπάει).

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καποιος τροπος να μην αναπνεουμε τα της εξατμισης του kawasaki υπαρχει?

Ναι.
Με 1 ευρώ περίπου παίρνεις μεγάλο μπαλόνι από τα Jumbo.
Το βάζεις στην εξάτμιση και είσαι άρχοντας!!!

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μάσκα με φίλτρο αερίων

Sent from my iPhone using Tapatalk
Το φανταστηκα..αλλα μεσα σε ολα να φοραμε και μασκα αεριων οταν κοβουμε χορτα...θα μας κοιτανε οπως τους απο πανω τους ασπρομαυρους

Πάρε πλήρως συνθετικό λάδι μίξης να μην βρωμάει σαν το απλό!
Δοκιμασμένο και όντως υπάρχει διαφορά.
Το ίδιο βέβαια και στην τιμή, αντί για 13 ευρώ το λίτρο πάει στα 20 ευρώ.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Πάρε πλήρως συνθετικό λάδι μίξης να μην βρωμάει σαν το απλό!
Δοκιμασμένο και όντως υπάρχει διαφορά.
Το ίδιο βέβαια και στην τιμή, αντί για 13 ευρώ το λίτρο πάει στα 20 ευρώ.

Καλα, τωρα μεχρι να τελειωσει το ls..
Βασικα με ενοχλει η διχρονιλα, τα καυσαερια της βενζινης.

Gazoline. Εμένα μου αρέσουν τα δίχρονα να κάνω ξερογκαζιές. Μου θυμίζει δεκαετία του 80. Ποιό αντρικό άρωμα τη δεκαετία του 80 έμοιαζε με βενζίνη;