Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δημήτρη εγώ θέλω μια κουμαρια φίλε να την κάνω δώρο στη μητέρα μου.
Θεωρεις πως θα κάνει κουμαρα ?

Σαφώς καί θά κάνει Κυριάκο,αρκεί να είναι φυτεμένη στό έδαφος φυσικά.

Update στο θέμα του κλαδοτεμαχιστή.

Τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο αγόρασα το viking GE 105.

Σήμερα το απόγευμα τεμάχισα ένα σωρό ξυλώδη (κλαδιά κ.λπ.) αλλά και μαλακά υλικά (κομμένα χόρτα, φύλα, λουλούδια)
Έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Έκανε πολύ καλή δουλειά και τα έκοψε όλα σε πολύ μικρά κομμάτια.
Έτοιμα για κομποστοποίηση ή (τα ξυλώδη) για στρώσιμο στις ρίζες από τα πιξάρια και τα δέντρα.
Για μικρό κήπο σαν τον δικό μου (περίπου 80 τμ) είναι ότι πρέπει.

Update στο θέμα του κλαδοτεμαχιστή.

Τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο αγόρασα το viking GE 105.

Σήμερα το απόγευμα τεμάχισα ένα σωρό ξυλώδη (κλαδιά κ.λπ.) αλλά και μαλακά υλικά (κομμένα χόρτα, φύλα, λουλούδια)
Έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Έκανε πολύ καλή δουλειά και τα έκοψε όλα σε πολύ μικρά κομμάτια.
Έτοιμα για κομποστοποίηση ή (τα ξυλώδη) για στρώσιμο στις ρίζες από τα πιξάρια και τα δέντρα.
Για μικρό κήπο σαν τον δικό μου (περίπου 80 τμ) είναι ότι πρέπει.

Πολύ καλή επιλογή.

Μερικές φωτό από το μηχάνημα και το υλικό που άλεσες θα ήταν χρήσιμες.
Επίσης έχει ομαλή εκκίνηση;

Θα βγάλω φωτό και θα τις ανεβάσω.

Τι είναι ομαλή εκκίνηση?

Ξεκινάει με χαμηλότερη ισχύ και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα φτάνει στην πλήρη. Στην ουσία εσύ ακούς το μαχαίρι να επιταχύνει.
Αυτό είναι πολύ χρήσιμο έτσι ώστε να μην ρίχνει την ασφάλεια αλλά και να μπορεί να δουλευτεί με μία μικρή γεννήτρια.

Ξεκινάει με χαμηλότερη ισχύ και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα φτάνει στην πλήρη. Στην ουσία εσύ ακούς το μαχαίρι να επιταχύνει.
Αυτό είναι πολύ χρήσιμο έτσι ώστε να μην ρίχνει την ασφάλεια αλλά και να μπορεί να δουλευτεί με μία μικρή γεννήτρια.

Nαι.
Οι οδηγίες που μου δώσανε -αλλά το γράφει και το manual αν θυμάμαι καλά, θα το δω το απόγευμα- είναι μόλις πατήσεις το ON να περιμένεις λίγο ώστε να πιάσει όλες τις στροφές πριν αρχίσεις να κόβεις.
Επίσης έχει θερμική ασφάλεια.

Χτες το ξέσκισα λέμε.
Πάρα πολλά ξυλώδη και μετά μόνο μαλακά. Κάποια στιγμή ενεργοποιήθηκε η προστασία (στη 1-1,30 ώρα).
Σταμάτησε μόνο του για 10 λεπτά και μετά δούλεψε πάλι σαν να μην έγινε τίποτε.
Για να καταλάβεις, ο όγκος των τεμαχισμένων ήταν περί τα 60 λίτρα!!!

Nαι.
Οι οδηγίες που μου δώσανε -αλλά το γράφει και το manual αν θυμάμαι καλά, θα το δω το απόγευμα- είναι μόλις πατήσεις το ON να περιμένεις λίγο ώστε να πιάσει όλες τις στροφές πριν αρχίσεις να κόβεις.
Επίσης έχει θερμική ασφάλεια.

Χτες το ξέσκισα λέμε.
Πάρα πολλά ξυλώδη και μετά μόνο μαλακά. Κάποια στιγμή ενεργοποιήθηκε η προστασία (στη 1-1,30 ώρα).
Σταμάτησε μόνο του για 10 λεπτά και μετά δούλεψε πάλι σαν να μην έγινε τίποτε.
Για να καταλάβεις, ο όγκος των τεμαχισμένων ήταν περί τα 60 λίτρα!!!

Πολύ καλό αυτό!

Όταν το ξαναδουλέψεις βάλε και καμιά φωτό!

Από το manual:

Πιέστε το πράσινο πλήκτρο (1) του
διακόπτη.
Πιέστε το πράσινο πλήκτρο (1) του διακόπτη. Ξεκινήστε με την τροφοδότηση υλικού κοπής αφού ο ηλεκτροκινητήρας έχει φτάσει στο μέγιστο αριθμό στροφών (αριθμός στροφών άνευ φορτίου).

Aυτό εννοούσες έτσι Νίκο?

Σήμερα ή αύριο θα βγάλω και φωτό.

Από το manual:

Πιέστε το πράσινο πλήκτρο (1) του
διακόπτη.
Πιέστε το πράσινο πλήκτρο (1) του διακόπτη. Ξεκινήστε με την τροφοδότηση υλικού κοπής αφού ο ηλεκτροκινητήρας έχει φτάσει στο μέγιστο αριθμό στροφών (αριθμός στροφών άνευ φορτίου).

Aυτό εννοούσες έτσι Νίκο?

Σήμερα ή αύριο θα βγάλω και φωτό.

Αυτό μπορεί να το λέει για να μή βάλει κάποιος πρώτα υλικό και μετά πατήσει το ON.

Μάλλον απο το θόρυβο θα το καταλάβεις αν και νομίζω είναι λίγο δύσκολο.
Μόνο με αμπερόμετρο νομίζω γίνεται να βγει σωστό συμπέρασμα.

Μία απορία.

Τα αγριόχορτα/ζιζάνια δεν είναι λάθος να τα αλέθεις?
Κάψιμο δε θέλουν κανονικά για να μειώσεις τον πληθυσμό τους?

Γενικά ακόμα και τις ντοματιές για παράδειγμα όταν τις ξεριζώνω τις καίω γιατί έχουν επάνω έντομα που μεταναστεύουν.

@Νίκο:

IMG_1262_zpsheb3z5ul.jpg
[/URL][/IMG]

Τα μεγαλύτερα κομμάτια που βλέπεις, δεν βγήκαν έτσι από τον κλαδοτεμαχιστή.
Τα έπιασε το φτυάρι από κάτω όταν μάζευα τα τρίματα.
Όπως βλέπεις μια χαρά έτοιμη ύλη για κομπόστ ή απευθείας στρώσιμο κάτω από τον κορμό δέντρων, πιξαριών κ.λπ.

Sorry για την ποιότητα της φωτό, θα βγάλω και άλλες.

@Νίκο:

IMG_1262_zpsheb3z5ul.jpg
[/URL][/IMG]

Τα μεγαλύτερα κομμάτια που βλέπεις, δεν βγήκαν έτσι από τον κλαδοτεμαχιστή.
Τα έπιασε το φτυάρι από κάτω όταν μάζευα τα τρίματα.
Όπως βλέπεις μια χαρά έτοιμη ύλη για κομπόστ ή απευθείας στρώσιμο κάτω από τον κορμό δέντρων, πιξαριών κ.λπ.

Sorry για την ποιότητα της φωτό, θα βγάλω και άλλες.

Πολύ ωραία!

Εχω ενα φιλτρο (παροχη φ75 ) σε αρδευτικο και πολλες φορες με βουλωνει απο μικρα σκουληκακια , το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να το καθαρισω ,με το ζορι τα καταφερνω ,υπαρχει καποιος τροπος για γρηγορα αποτελεσματα; ειναι αυτο της εικονας Proteas 3 http://palaplast.gr/product-category/άρδευση/εξαρτήματα-άρδευσης/φίλτρα/πλαστικά-φίλτρα/10-atm/

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Εχω ενα φιλτρο (παροχη φ75 ) σε αρδευτικο και πολλες φορες με βουλωνει απο μικρα σκουληκακια , το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να το καθαρισω ,με το ζορι τα καταφερνω ,υπαρχει καποιος τροπος για γρηγορα αποτελεσματα; ειναι αυτο της εικονας Proteas 3 http://palaplast.gr/product-category/άρδευση/εξαρτήματα-άρδευσης/φίλτρα/πλαστικά-φίλτρα/10-atm/

Γιατί δυσκολεύεσαι νά τό καθαρίσεις φίλτρο σίτας είναι,τό βάζεις κάτω από τήν βρύση και τού ρίχνεις γύρω γύρω νερό υπό πίεση νά φύγουν οι βρωμιές,μέ ένα πινέλο τό καθαρίζεις γύρω-γύρω και ξανά νερό υπό πίεση και θα καθαρίσει.

Ναι φιλε, σιτας ειναι πολυ ψηλης ,κραταει το παραμικρο ,με πιεση νερου δεν φευγουν με τιποτα ,το δοκιμασα με 3 bar πιεση, κολλανε οι βρωμιες πανω της, αυτο με το πινελο δεν το σκεφτηκα αλλα εσωτερικα δεν βλεπω να μου μου δινει χερι ,θα το δοκιμασω παντως ,ευχαριστω
Μπορω να βαλω και κατι αλλο στον κρουνο (εκει που κουμπωνω τ σωληνα) ωστε να σταματανε οι περισσοτερες βρωμιες μπροστα εκει και να καθαριζετε ευκολα; (το φιλτρο το εχω μεσα στο χωραφι), καμια ιδεα;

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ναι φιλε, σιτας ειναι πολυ ψηλης ,κραταει το παραμικρο ,με πιεση νερου δεν φευγουν με τιποτα ,το δοκιμασα με 3 bar πιεση, κολλανε οι βρωμιες πανω της, αυτο με το πινελο δεν το σκεφτηκα αλλα εσωτερικα δεν βλεπω να μου μου δινει χερι ,θα το δοκιμασω παντως ,ευχαριστω
Μπορω να βαλω και κατι αλλο στον κρουνο (εκει που κουμπωνω τ σωληνα) ωστε να σταματανε οι περισσοτερες βρωμιες μπροστα εκει και να καθαριζετε ευκολα; (το φιλτρο το εχω μεσα στο χωραφι), καμια ιδεα;

Δοκίμασε μέ το λάστιχο τής βρύσης και μέ τό χέρι μπροστά στό λάστιχο θά ρίχνεις υπό πίεση νερό στό φίλτρο από μέσα πρός τά έξω πρώτα,μετα καλά μέ τό πινέλο καθάρισμα μέσα έξω και μετά ξανά νερό,μπορεί να έχει πολύ βρωμιά αυτήν τήν διαδικασία να τήν κάνεις 3-4 φορές.
Αν δέν σου δίνει χέρι εσωτερικά τό πινέλο,δέσε μέ μιά χαρτοταινία ένα κομάτι ξύλο η σίδερο ότι έχεις,γιά νά έχεις πρόσβαση.

Μπορείς να βάλεις άλλο ένα φίλτρο στόν κρουνό (πρωτεύων) πού να πιάνει τίς περισσότερες βρωμιές ούτως ώστε να μήν κάθεσε να καθαρίζεις όλα τά υπόλοιπα φίλτρα γιατί φαντάζομαι θά έχεις αρκετά φίλτρα Proteas 3

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δοκίμασε μέ το λάστιχο τής βρύσης και μέ τό χέρι μπροστά στό λάστιχο θά ρίχνεις υπό πίεση νερό στό φίλτρο από μέσα πρός τά έξω πρώτα,μετα καλά μέ τό πινέλο καθάρισμα μέσα έξω και μετά ξανά νερό,μπορεί να έχει πολύ βρωμιά αυτήν τήν διαδικασία να τήν κάνεις 3-4 φορές.
Αν δέν σου δίνει χέρι εσωτερικά τό πινέλο,δέσε μέ μιά χαρτοταινία ένα κομάτι ξύλο η σίδερο ότι έχεις,γιά νά έχεις πρόσβαση.

Μπορείς να βάλεις άλλο ένα φίλτρο στόν κρουνό (πρωτεύων) πού να πιάνει τίς περισσότερες βρωμιές ούτως ώστε να μήν κάθεσε να καθαρίζεις όλα τά υπόλοιπα φίλτρα γιατί φαντάζομαι θά έχεις αρκετά φίλτρα Proteas 3

Μαλιστα ,ευχαριστω , θα δοκιμασω αυτο που λες ,το κεντρικο φιλτρο με βουλωνει ,εχω και αλλα σε καθε γραμμη 1 ιντσας αλλα εκει δεν εχω θεμα , σαν ποιο θα μπορουσα να βαλω στον κρουνο; εχεις να προτεινεις καποιο;