Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Merci! :)

Όντως ακριβή. Την πήρα 350 .

Δεν έχει καμία σχέση όμως με τις άλλες. Είναι πολύ εύκολη στο σπρώξιμο (αν και 25 KG!!!) και γυρίζει τον κύλινδρο πολύ γρήγορα γιατί έχει γρανάζια και αλυσίδα.
Τα μαχαίρια της είναι πάρα πολύ κοφτερά και δεν θέλουν ποτέ τρόχισμα γιατί δεν έρχονται σε επαφή παρά μόνο με το γρασίδι.
Το ύψος κοπής μπορεί να φτάσει μέχρι τα 10 cm (όταν οι άλλες κυλινδρικές φτάνουν μέχρι τα 4 cm).
Εννοείται ότι είναι εντελώς αθόρυβη.
Το γρασίδι κόβεται με πιο υγιή τρόπο από ότι με τις ηλεκτρικές και τις βενζινοκίνητες.

Καλησπέρα, να χαίρεσαι το εργαλείο, πραγματικό τέρας!

Για ποιο λόγο όμως αφήνεις το γκαζόν στα 10cm, δεν είναι πολύ ψηλό; Νομίζω, πως ειδικά αν του κάνεις χρήση, μπάλα, τρέξιμο, παιδιά κτλ, θα τραυματίζεται εύκολα...

Διάφοροι λόγοι... από το ότι αμέλησες να το κουρέψεις γιατί έλλειπες μέχρι για οικονομία στο νερό ή αντοχή στη ζέστη (όσο ψηλότερο, τόσο καλύτερα).

Μου έχει τύχει μετά από συνεχόμενες βροχές να έχει ψηλώσει πολύ το γρασίδι και να πρέπει να το κόψω πρώτα ψηλά και μετά πιο χαμηλά.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Niκο μουρια ειχε και το ρημαξε το πεζοδρομιο.οταν λες δικαιωμα να βαλω κατι;

Πάλι το μπέρδεψα, διακοσμητική δαμασκηνιά να βάλεις.

Όταν λέω δικαίωμα εννοώ ότι μήπως δεν επιτρέπεται και είναι αρμοδιότητα του Δήμου.

Πολύ ωραία επιλογή!
Καλύτερη σίγουρα από την husqvarna novolette με τα μισά σχεδόν χρήματα.

Αυτοί που κόβουν με τέτοια μηχανήματα (έστω και χειροκίνητα) κάνουν την καλύτερη δουλειά!

Δημητρηηηηηηηηηηη!!!

Για πες μας και εσυ την αποψη σου περι ποτισματος του αμπελιου!

Κυριάκο όλα εξαρτώνται στό πότισμα από τήν ηλικία τού αμπελιού άν είναι μέχρι 4 - 5 ετών χρειάζεται πότισμα όσο γίνεται πιό αραιό φυσικά θά τό δείς στήν πράξη ανάλογα τήν θερμοκρασία αέρος τήν ηλιοφάνεια καί τόν άνεμο,γιά νά μπορέσει νά αναπτυχθεί τό ριζικό σύστημα μέχρι νά φτάσει στό επιθυμητό βάθος,καί νά είναι σχεδόν αυτόνομο από υγρασία.
Αν τό αμπέλι είναι πάνω από 5 χρόνια μπορεί καί νά θέλει πότισμα μιά φορά τήν εβδομάδα τό καλοκαίρι,και πάνω από 10 χρόνια μπορεί να μήν θέλει πότισμα και σχεδόν καθόλου τό καλοκαίρι.Ολα αυτά φυσικά θα τά δεί ο παραγωγός στήν πράξη γιατί μπορεί να υπάρχουν έκτακτες καταστάσεις ανομβρίας και καύσωνα και νά χρειαστεί να ποτίσει.

Τώρα ισχύει ένας κανόνας μέ τά αμπέλια,όσο πιό λιγότερο ποτίζουμε τό αμπέλι τόσο πιό σφιχτή και ας πούμε τραγανή ,καί γλυκιά είναι η ρόγα
Ενώ άν ποτίζεται πολύ είναι πιο μαλακιά η ρόγα καί δέν έχει τόσο ωραία γεύση.

Στο πεζοδρομιο εξω απ το σπιτι μου υπαρχει μια κενη θεση για δεντρο.τι να βαλω ; θελω κατι που να μην ριχνει φυλλα και φυσικα να μην μου σηκωση-ραγισει το πεζοδρομιο οπως μια μουρια που ειχε !

Βασίλη μπορείς να βάλεις μιά λεμονιά νά τρώς καί κανα λεμόνι άν προλαβαίνεις καί δέν στά κόβουν οι περαστικοί φυσικά,καί εφόσον δέν είναι σε βορεινή πλευρά τό πεζοδρόμιο.
Επίσης μπορείς να βάλεις Μανώλια η καί Μιμόζα Νικαίας πού όταν ανθίζει Φλεβάρη - Μάρτη γίνεται ένα φαντασμαγορικό κίτρινο θέαμα,καί δέντρο προύνος πού εννοεί ο Νικόλας (diabolik)

Αν θέλεις να μην μείνουν τα κομμενα ή τα μαζεύεις ή βάλεις το καλάθι.
Πάντως τα κόβει σε πολύ μικρά κομματάκια οπότε και να τα αφήσεις καλό κάνει στο γρασίδι.

Καλοδούλευτη η χειροκίνητη χλοοκοπτική μηχανή.
Καλό είναι νά βάζεις τό καλάθι στήν χειροκίνητη χλοκοπτική μηχανή,καί να μήν μένουν τά κομμένα υπολείμματα στό γκαζόν γιατί καλό δέν κάνουν αφενός λόγο τού ότι σκεπάζουν τό χώμα καί δέν αερίζεται καλά,καί μέ τήν υγρασία τό νεκρό γκαζόν γίνεται εστία να δημιουργηθούν πιό εύκολα μύκητες τό καλοκαίρι,και θα χρειαστείς αεριστή εδάφους αργά η γρήγορα γιά να τά απομακρύνεις,καί αφετέρου
ξεραίνονται μέσα στό γκαζόν και όταν τό κουρεύεις το γκαζόν δέν θά φαίνεται οπτικά όμορφος ο χλοοτάπητας

Ευχαριστω Δημητρη για τις παντα on the spot απαντησεις!!

Να σαι καλά Βασίλη,καί sorry πού άργησα λίγο να σού απαντήσω. -bye-

Κυριάκο όλα εξαρτώνται στό πότισμα από τήν ηλικία τού αμπελιού.
Ολα αυτά φυσικά θα τά δεί ο παραγωγός στήν πράξη γιατί μπορεί να υπάρχουν έκτακτες καταστάσεις ανομβρίας και καύσωνα και νά χρειαστεί να ποτίσει.

Εκει εστιασε ο παππους και θελει φετος να το ποτισει αραια βεβαια.
Το αμπελι ειναι παλιο δεν ειναι νεο και δεν ποτιζεται.
Εχουμε βαλει βεβαια και μερικα νεα κληματα και θελω να προσθεσω και αλλα.

Καλοδούλευτη η χειροκίνητη χλοοκοπτική μηχανή.
Καλό είναι νά βάζεις τό καλάθι στήν χειροκίνητη χλοκοπτική μηχανή,καί να μήν μένουν τά κομμένα υπολείμματα στό γκαζόν γιατί καλό δέν κάνουν αφενός λόγο τού ότι σκεπάζουν τό χώμα καί δέν αερίζεται καλά,καί μέ τήν υγρασία τό νεκρό γκαζόν γίνεται εστία να δημιουργηθούν πιό εύκολα μύκητες τό καλοκαίρι,και θα χρειαστείς αεριστή εδάφους αργά η γρήγορα γιά να τά απομακρύνεις,καί αφετέρου
ξεραίνονται μέσα στό γκαζόν και όταν τό κουρεύεις το γκαζόν δέν θά φαίνεται οπτικά όμορφος ο χλοοτάπητας

Ευχαριστώ πολύ!
Kαι για την ευχή και για τη συμβουλή!

:)

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω τα φώτα του γεωπόνου μας και όποιου άλλου γνωρίζει.

Έχω δύο αρσενικές μουριές φυτεμένες σε απόσταση μεταξύ τους 4 μέτρων. Η μία είναι ακμαία και υγιέστατη. Και η δεύτερη μεγαλώνει, αλλά τα φύλλα της έχουν γενικά πιο κίτρινο χρώμα. Επίσης μερικά (λίγα βέβαια) έχουν άρρωστη όψη. Βάζω τρεις φωτό, η πρώτη από το φύλλωμα της υγιούς και μεγαλύτερης, η δεύτερη από το φύλλωμα της θεωρητικά προβληματικής (φαίνεται κάπως η διαφορά στο χρώμα, είναι πιο κίτρινα), και η τρίτη από τα προβληματικά φύλλα της δεύτερης μουριάς.

Γνώμες; Και πέρισυ το καλοκαίρι αλλά και πρόπερσι που την πρωτοφύτευσα έτσι ήταν στην αρχή, αλλά όσο περνούσε ο καιρός προς τον Αύγουστο πρασίνιζε. Τη λιπαίνω δύο φορές το χρόνο με Yara Mila Complex.

Πρέπει να ανησυχήσω ή να κάνω κάτι;

Οι φωτό:

Η καλή:

Η προβληματική:

Το άρρωστο φύλλο:

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω τα φώτα του γεωπόνου μας και όποιου άλλου γνωρίζει.

Έχω δύο αρσενικές μουριές φυτεμένες σε απόσταση μεταξύ τους 4 μέτρων. Η μία είναι ακμαία και υγιέστατη. Και η δεύτερη μεγαλώνει, αλλά τα φύλλα της έχουν γενικά πιο κίτρινο χρώμα. Επίσης μερικά (λίγα βέβαια) έχουν άρρωστη όψη. Βάζω τρεις φωτό, η πρώτη από το φύλλωμα της υγιούς και μεγαλύτερης, η δεύτερη από το φύλλωμα της θεωρητικά προβληματικής (φαίνεται κάπως η διαφορά στο χρώμα, είναι πιο κίτρινα), και η τρίτη από τα προβληματικά φύλλα της δεύτερης μουριάς.

Γνώμες; Και πέρισυ το καλοκαίρι αλλά και πρόπερσι που την πρωτοφύτευσα έτσι ήταν στην αρχή, αλλά όσο περνούσε ο καιρός προς τον Αύγουστο πρασίνιζε. Τη λιπαίνω δύο φορές το χρόνο με Yara Mila Complex.

Πρέπει να ανησυχήσω ή να κάνω κάτι;

Οι φωτό:

Η καλή:

Η προβληματική:

Το άρρωστο φύλλο:

Kαλησπέρα
Η μουριά είναι πολύ ανθεκτικό δέντρο,είναι κατα πάσα πιθανότητα μερικά μεμονωμένα φύλα στήν τρίτη φωτογραφία,συνήθως κάνουν αποικία οι μελίγκρες επάνω στίς Μουριές,αλλά δέν προκαλούν προβλήματα στό δέντρο,κοίταξε από πίσω τό φύλλο νά δείς μήπως έχει κάτι άσπρα έντομα μικροσκοπικά σάν τό κεφάλι τής καρφίτσας.Στήν δεύτερη φωτογραφία από ότι μπορώ να διακρίνω ίσως είναι από μικρές κάμπιες,γιατί φαίνεται "φαγωμένο" γενικά κοίταξε μερικά φύλλα κίτρινα από πίσω μήπως δείς μικρή κάμπια η μελίγκρα.

Πάντος γενικά μήν σε προβληματίζουν ούτε στήν δεύτερη φωτό ούτε στήν τρίτη,άν δείς ότι αυξάνονται αυτά τά φύλλα (πού αμφιβάλω) τότε θα χρειαστεί να πάς ένα σέ γεωπόνο νά τό δεί μέ μεγενθυντικό φακό καί θά σου δώσει ένα κατάλληλο εντομοκτόνο νά ψεκάσεις.

Kαλησπέρα
Η μουριά είναι πολύ ανθεκτικό δέντρο,είναι κατα πάσα πιθανότητα μερικά μεμονωμένα φύλα στήν τρίτη φωτογραφία,συνήθως κάνουν αποικία οι μελίγκρες επάνω στίς Μουριές,αλλά δέν προκαλούν προβλήματα στό δέντρο,κοίταξε από πίσω τό φύλλο νά δείς μήπως έχει κάτι άσπρα έντομα μικροσκοπικά σάν τό κεφάλι τής καρφίτσας.Στήν δεύτερη φωτογραφία από ότι μπορώ να διακρίνω ίσως είναι από μικρές κάμπιες,γιατί φαίνεται "φαγωμένο" γενικά κοίταξε μερικά φύλλα κίτρινα από πίσω μήπως δείς μικρή κάμπια η μελίγκρα.

Πάντος γενικά μήν σε προβληματίζουν ούτε στήν δεύτερη φωτό ούτε στήν τρίτη,άν δείς ότι αυξάνονται αυτά τά φύλλα (πού αμφιβάλω) τότε θα χρειαστεί να πάς ένα σέ γεωπόνο νά τό δεί μέ μεγενθυντικό φακό καί θά σου δώσει ένα κατάλληλο εντομοκτόνο νά ψεκάσεις.

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. Κοίταξα τα φύλλα και δε φαίνεται να υπάρχουν έντομα, δεν έβαλα μεγεθυντικό φακό βέβαια.
Για το γενικότερο σχετικό κιτρίνισμα των φύλλων (δε φαίνεται καλά στη φωτό) έχεις κάποια γνώμη;

Έχω μία αυτοκόλλητη ταινία και μια πάστα που επαλείφεται στον κορμό και εμποδίζει το σκαρφάλωμα των βαδιστικών εντόμων, λες να βάλω λίγη στον κορμό; Κι άλλο λίπασμα τέτοια εποχή μάλλον δεν πρέπει να ρίξω.

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. Κοίταξα τα φύλλα και δε φαίνεται να υπάρχουν έντομα, δεν έβαλα μεγεθυντικό φακό βέβαια.
Για το γενικότερο σχετικό κιτρίνισμα των φύλλων (δε φαίνεται καλά στη φωτό) έχεις κάποια γνώμη;

Έχω μία αυτοκόλλητη ταινία και μια πάστα που επαλείφεται στον κορμό και εμποδίζει το σκαρφάλωμα των βαδιστικών εντόμων, λες να βάλω λίγη στον κορμό; Κι άλλο λίπασμα τέτοια εποχή μάλλον δεν πρέπει να ρίξω.

Δέν κάνει τίποτα -bye-
Μήν σε απασχολεί τό κιτρίνισμα άν είναι λίγα φύλλα,είναι φυσικό μέ τήν πολύ ζέστη,μέ τό μεγάλωμα τών κλαριών,τά κάτω φύλλα πού δέν τά βλέπει ο ήλιος μερικά κιτρινίζουν,μπορεί ακόμα καί από τό πολύ πότισμα.

Βάλε τήν ταινία καί τήν πάστα γιά τα βαδιστικά έντομα προληπτικά.
Λίπασμα δέν ρίχνεις τίποτα αυτήν τήν εποχή.

Μιας και συζητάτε για δέντρα, η βερικοκια μου ρίχνει τα φύλλα της. Πράσινα φύλλα. Εκτός απο μυρμήγκια δεν έχω δει κάτι περίεργο. Τι μπορεί να φταίει;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Μιας και συζητάτε για δέντρα, η βερικοκια μου ρίχνει τα φύλλα της. Πράσινα φύλλα. Εκτός απο μυρμήγκια δεν έχω δει κάτι περίεργο. Τι μπορεί να φταίει;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Βγάλε μια φωτογραφία Γιώργο νά τήν δώ πώς είναι.

Βγάλε μια φωτογραφία Γιώργο νά τήν δώ πώς είναι.

Δημήτρη δεν ξέρω αν φαίνεται κάτι στις φωτό. Σήμερα βλέπω ότι κιτρίνισαν μερικά φύλλα, τα οποία και πέφτουν.