Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Πήγα χτές το βράδυ και είδα μερικά Stihl απο κοντά.
Τα κάτω απο το FS 55 ο αντιπρόσωπος μου τα έβγαλε πολύ κατώτερα.

Το FS 55 R που είναι με κυκλική λαβή βγαίνει στα 199
ενώ το FS 55 που έχει λαβή ποδηλάτου (με τα χειριστήρια) στα 250

Για 1-2 ώρες/έτος να δώσω το έξτρα 50αρικο?
15λεπτά που το έβαλα με την πιο απλή εξάρτηση δε φάνηκε δύσχρηστο

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Πήγα χτές το βράδυ και είδα μερικά Stihl απο κοντά.
Τα κάτω απο το FS 55 ο αντιπρόσωπος μου τα έβγαλε πολύ κατώτερα.

Το FS 55 R που είναι με κυκλική λαβή βγαίνει στα 199
ενώ το FS 55 που έχει λαβή ποδηλάτου (με τα χειριστήρια) στα 250

Για 1-2 ώρες/έτος να δώσω το έξτρα 50αρικο?
15λεπτά που το έβαλα με την πιο απλή εξάρτηση δε φάνηκε δύσχρηστο
Να τα δωσεις.
Και πιστευω πως τα πιο κατω οπως αναφερες stihl, και οχι μονο, πως ειναι κατωτερα.
Ειναι φθηνιαρικα μηχανηματα για το κατω ακρο της αγορας αντιστοιχα με τα noname. Τα εχουν βαλει στην αγορα επι το πλειστον για να καλυψουν και αυτο το φασμα.

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Και πιστευω πως τα πιο κατω οπως αναφερες stihl, και οχι μονο, πως ειναι κατωτερα.
Ειναι φθηνιαρικα μηχανηματα για το κατω ακρο της αγορας αντιστοιχα με τα noname. Τα εχουν βαλει στην αγορα επι το πλειστον για να καλυψουν και αυτο το φασμα.

Διαφωνώ από εμπειρία,δέν είναι καθόλου φτηνιάρικα τά μικρά χορτοκοπτικά Stihl .
Εχω ένα FS 38 από τό 2006 αυτό μέ τόν κουρμπαριστό άξονα χωρίς κορώνα-πηνίο αλλά μέ ντίζα,έχει κόψει καί κόβει ασταμάτητα,τό άφηνα (καί κακός) τόν χειμώνα μέ τήν βενζίνη μέσα στό ντεπόζιτο σέ ακινησία,χρησιμοποιούσα μείγμα καυσίμου-λαδιού καί 3-4 μήνες μετά.Καί λειτουργεί άψογα μέ μόνο ένα καθάρισμα φίλτρου αέρα καί αλλαγή μπουζί,καί ένα καθάρισμα καρμπυρατέρ πέρισσυ,(πού καί πάλι έπαιρνε μπροστά αλλά τό θέμα ήταν ότι μετά από 10-15 λεπτά λειτουργίας άρχισε να ρετάρει καί έπρεπε να δίνω καύσιμο πατώντας 4-5 φορές τήν φούσκα,καί γιά νά μήν τό κάνω αυτό κάθε 10-15 λεπτά λειτουργίας τού καθάρισα τό καρμπυρατέρ μέ 20 ευρώ) τό μεγαλείο είναι ότι οι μεμβράνες ο μάστορας τής βρήκε καλές καί δέν χρειάστηκε να αλλαχτούν !!!!!!!!

Πρίν από αυτό είχα ένα τό ίδιο μικρό σέ cc τής Oleo-Mac αγορασμένο τό 1999 (γιατί τότε η Stihl ήταν στά σπάργανα στήν Ελλάδα),στα 6 χρόνια έσπασε η ντίζα,τό πήγα στόν μάστορα τήν άλλαξε,σέ ένα χρόνο πάλι τά ίδια,τό πέταξα τό 2006 καί αγόρασα τό παραπάνω Stihl FS 38 καί ησύχασα γιά χρόόόνια.

Oleo mac είχα κλαδευτικο.Του έκανα δύο ρεκτιφιέ και πότε δεν δούλεψε σωστά.
Το χάρισα σε φίλο και έμπλεξε αυτός μέχρι που το πέταξε...

Λοιπόν!
Δούλεψα 1 ωρίτσα το ΣΚ με μεσινέζα με ένα Miyake (κάπως έτσι) με λαβή ποδηλάτου 50cc ~8 κιλά και με διπλή εξάρτηση μία οικονομική.

Δε μπορώ να πώ ότι δεν ένιωσα τα 8 κιλά. Επειδή ήταν δανεικό δεν έκατσα να ρυθμίσω τη λαβή. Ίσα ίσα λίγο την εξάρτηση.

Σίγουρα με την κυκλική λαβή θα είχα θέμα στο χειρισμό.

Πάω στο FS 55 με την κυκλική λαβή που γίνεται με + 150 (τώρα σε προσφορά - δεν την αγοράζω) τηλεσκοπικό αλυσοπρίονο
να μου μείνουν τα 50 στην τσέπη.
Το εργαλείο είναι πολύ ελαφρύ και δε χρειάζεται καν εξάρτηση για μικρές δουλειές.

Καλησπέρα, έχω το McCulloch B26 PS, το αγόρασα πριν 2-3 μήνες. Δεν έχει δουλέψει ούτε 3 ώρες. Το δίνω γιατί δεν μπορούσε να πάρει την κεφαλή Flash Cutter που με ενδιέφερε. Όποιος το θέλει 100 με τις εγγυήσεις του κτλ.

Αυτό είναι το δικό μου https://www.youtube.com/watch?v=vHroYZvb-fE

Σήμερα ένας τσαλαπετεινός έκανε έλεγχο άν όλα βαίνουν καλώς στόν κήπο.

sc510.jpg

Σήμερα είχα καθάρισμα σέ βάτα,ξεκίνησα μέ τήν κεφαλή Stihl polycut πού έδωσε ρέστα δέν μάσαγε πουθενά,τά βάτα πάχος τό μέγιστο σάν τό χονδρό δάχτυλο,καί μετά κόμπλαρα τήν κεφαλή autocut μέ μεσηνέζα 2,7 mm Stihl CF3 pro,καί έκανα ξύρισμα μέχρι τό έδαφος.Μακράν καλύτερη μεσηνέζα σέ αντοχή η CF3 pro από τήν κλασσική στρογγυλή.

poly211.jpg

poly111.jpg

poly310.jpg

poly410.jpg

Φοβερη δουλεια Δημητρη!!!!
Μπραβο φιλε!

Σέ ευχαριστώ Κυριάκο,όταν κάνω αποψίλωση πάντα θέλω νά τά ξυρίζω στό χώμα,χαλάω περισσότερη μεσηνέζα βέβαια,αλλά τό αποτέλεσμα μετράει.

Δημήτρη σ'ευχαριστώ. Θα περάσω αύριο από τον αντιπρόσωπο να πάρω την CF3 pro να την δοκιμάσω. Σημαντικό για το δικό μου fs55 οτι είναι λεπτή και αντοχής μιας και δεν θα κουράζει τον μικρό κινητήρα.
Τα μαχαίρια της polycut αντέχουν απέναντι στο βάτο και το χλωρό καλάμι; Από τιμή πόσο πάνε; Αυτά τα κινέζικα με τα μεταλλικά μαχαίρια π.χ. https://www.banggood.com/3456-Teeth....html?rmmds=search&ID=511155&cur_warehouse=CN τα φοβάμαι μπας και κόψουν και μου χωθούν σε κανα πόδι.
Και ένα τελευταίο μιας και φαίνεται οτι το κατέχεις το άθλημα. Έχεις να προτείνεις κάποια προσωπίδα ή κράνος με ωτασπίδες; Έχω πάρει το https://www.skroutz.gr/c/2487/krani-ergasias/m/1781/Einhell.html αλλά το βρίσκω λίγο βαρύ και άβολο και εξακολουθώ να χρησιμοποιώ μια απλή προσωπίδα και ωτοασπίδες τις οποίες τις περισσότερες φορές ξεχνάω να πάρω μαζί μου με αποτέλεσμα τα αυτιά μου να την ακούνε κανονικά.
Το ξέρω, πολλές ερωτήσεις.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Χρήστο σου απαντάω εδώ,γιά να μήν είμαστε off-topic στίς παραλαβές.

Τα μαχαίρια τής Polycut αντέχουν μιά χαρά στά βάτα καί στό χλωρό καλάμι,αρκεί να μήν βρίσκουν πέτρες-τοίχους κ.τ.λ γιατί εκεί τρώγωνται καί θέλουν αλλαγή,σχετικά φτηνά είναι 5 ευρώ τά 12 μαχαίρια.

Aπό μέσα προστασίας έχω κράνος μέ ασπίδα προσώπου καί ωτοασπίδες στύλ ακουστικά σάν τό δικό σου σέ Stihl basic,εμένα μέ έχει βολέψει πολύ,μού κρατάει σκιά στό κεφάλι,δέν χώνονται στά μαλλιά μού κομμένα αγριόχορτα-πετραδάκια,βέβαια φοράω καί γυαλιά ασφαλείας ανοιχτού τύπου γιατί όλο καί κάτι ψιλά περνάνε από τό πλέγμα,οι ωτοασπίδες σέ στύλ ακουστικά κόβουν πολύ τόν θόρυβο,αλλά καί προστατεύουν τά αυτιά,από διαφορα πού πετάγονται.
Τώρα άν σέ κουράζει τό κράνος μπορείς να πάρεις μιά ασπίδα προσώπου μέ ωτοασπίδες στύλ ακουστικά σάν τά παρακάτω.

Μήν ξεχνάς ποτέ τά μέσα ατομικής προστασίας,πρώτα νά βάζεις αυτά στό ιχ όταν πάς στό χωράφι καί μετά τά μηχανήματα. -bye-

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σήμερα είχα καθάρισμα σέ βάτα,ξεκίνησα μέ τήν κεφαλή Stihl polycut πού έδωσε ρέστα δέν μάσαγε πουθενά,τά βάτα πάχος τό μέγιστο σάν τό χονδρό δάχτυλο,καί μετά κόμπλαρα τήν κεφαλή autocut μέ μεσηνέζα 2,7 mm Stihl CF3 pro,καί έκανα ξύρισμα μέχρι τό έδαφος.Μακράν καλύτερη μεσηνέζα σέ αντοχή η CF3 pro από τήν κλασσική στρογγυλή.

poly211.jpg

poly111.jpg

poly310.jpg

poly410.jpg
Συνάδελφε το χορτοκοπτικό είναι το fs55r ;

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Συνάδελφε το χορτοκοπτικό είναι το fs55r ;

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Kαλησπέρα συνάδελφε,τό μοτέρ είναι τό Stihl Kombi KM 56 RC-E
Μέ προσάρτημα τό FS-KM πού αντί γιά δίσκο βάζω τήν κεφαλή Polycut 27-3 η τήν κεφαλή μέ μεσηνέζα autocut 25-2 ανάλογα τήν περίσταση πού απαιτούν οι ανάγκες.
Καί έχω καί ένα δεύτερο προσάρτημα FS-KM πού έχω μόνιμα τόν δίσκο επάνω γιά να κομπλάρω άν χρειάζεται εύκολα τό προσάρτημα τού δίσκου,χωρίς να χρειάζομαι κλειδιά-κόντρα καί νά χάσω καμμιά μεταλλική φλάντζα η τό παξιμάδι στό χωράφι.
Ενώ η αλλαγή από τήν κεφαλή Polycut 27-3 στήν κεφαλή autocut 25-2 γίνεται εύκολα μέ τό χέρι,καί μέ μιά κόντρα στόν άξονα.