Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δημήτρη ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Και κάτι τελευταίο. Έχω δυο στρέμματα που κουρεύω 3-4 φορές το χρόνο και συνήθως το χορτάρι είναι πυκνό και άγριο. Το sthil με τον 1 ίππο δυσκολεύεται πολύ και πρέπει να είσαι της υπομονής για να τελειώσεις.
Επειδή λοιπόν με τρώει η τσέπη μου σκεφτόμουν κάτι τέτοιο https://www.ebay.com/itm/FUXTEC-FX-...trimmer-Freischneider-Rasenmäher/332160174923 σαν backup του sthil.
Βρίσκω ενδιαφέρον το σύστημα αντιδόνησης και κυρίως τον σπαστό άξονα που θα με βόλευε πολύ στην μεταφορά με το ιχ. Όσο για τις βλάβες που μπορεί να βγάλει μάλλον μιλάει μέσα μου το βίτσιο του μαστροχαλαστή μιας και κατά καιρούς έχω αλλάζει ελατήρια,πιστόνια, στιμούχες,μεμβράνες κτλ.
Τι γνώμη έχετε για τα κινέζικα;

Δημήτρη ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Και κάτι τελευταίο. Έχω δυο στρέμματα που κουρεύω 3-4 φορές το χρόνο και συνήθως το χορτάρι είναι πυκνό και άγριο. Το sthil με τον 1 ίππο δυσκολεύεται πολύ και πρέπει να είσαι της υπομονής για να τελειώσεις.
Επειδή λοιπόν με τρώει η τσέπη μου σκεφτόμουν κάτι τέτοιο https://www.ebay.com/itm/FUXTEC-FX-...trimmer-Freischneider-Rasenmäher/332160174923 σαν backup του sthil.
Βρίσκω ενδιαφέρον το σύστημα αντιδόνησης και κυρίως τον σπαστό άξονα που θα με βόλευε πολύ στην μεταφορά με το ιχ. Όσο για τις βλάβες που μπορεί να βγάλει μάλλον μιλάει μέσα μου το βίτσιο του μαστροχαλαστή μιας και κατά καιρούς έχω αλλάζει ελατήρια,πιστόνια, στιμούχες,μεμβράνες κτλ.
Τι γνώμη έχετε για τα κινέζικα;

Ένα τυπικό 50άρι δίχρονο είναι, αυτά στην ίδια τιμή τα βρίσκεις και στην Ελλάδα η εμπειρία μου από τα κινέζικα είναι η εξής:
Οι ίπποι τους (αυτό λέει 3 ίππους πάντα οι κινέζοι υπερβάλουν) είναι 2,2 το μέγιστο από όσα έχω δοκιμάσει. Κάνεις επαγγελματική δουλειά, καίει πολύ καύσιμο, κόβεις τα πάντα όμως. Συγκριτικά με τα Kawasaki που είναι το μέτρο σύγκρισης όλων των χορτοκοπτικών και το έχουν όλοι οι επαγγελματίες, το Kawasaki έχει λίγο περισσότερη δύναμη και καίει λιγότερο καύσιμο. Κοστίζει όμως 4 κατοστάρικα με ένα καλό μπαστούνι. Με 150 ευρώ αν δεν είσαι επαγγελματίας κάνεις μια χαρά δουλειά και με κινέζικο. Σχεδόν όσο έχει το μπαστούνι του Kawasaki..... Yπόψιν ότι χορτοκοπτικό και να πάρεις το πρώτο που θα αλλάξεις είναι η κεφαλή της μεσινέζας θα βάλεις μια μεταλική απλή τελείως, αν θέλεις να κάνεις δουλειά σε δύσκολα χωράφια. Αυτά τα 50άρια αντέχουν επαγγελματικές μεσινέζες 4mm που θερίζουν τα πάντα και φαίνεται σαν να έχει περάσει καταστροφέας.

Αυτό ακριβώς θέλω, να κόβω όσο το δυνατόν χαμηλότερα και η μεσινέζα να τα αλέθει όχι απλώς να τα ρίχνει κάτω.
Έχω κοιτάζει αρκετά κινέζικα από κοντά. Άλλα έχουν σπαστό άξονα, άλλα έχουν αντιδόνηση, το συγκεκριμένο τα έχει και τα δύο γι' αυτό το σκέφτομαι.
Όσο αναφορά τους ίππους την ίδια σκέψη έκανα κι εγώ. Πως είναι δυνατόν άλλα 52αρια να δίνουν 2 ίππους και άλλα 3 αν υποθέσουμε οτι οι κινητήρες είναι φασόν;

στα 52 cc οι ιπποι ειναι 2,5 και κατω (by the book), μη κολλας σε αυτο ... εχουν δυναμη. Το συγκεκριμενο τα εχει ολα και φαινεται καλη επιλογη για ερασιτεχνη. Το αντικραδασμικο ειναι πολυ καλυτερο απο το τιποτα, βεβαια δεν ειναι σαν το πολυ ακριβοτερο still. Εχει και το πολυ βολικο τιμονι ποδηλατου. Και η εξαρτηση φαινεται ικανοποιητικη. Επισης μια καλη εξαρτηση ειναι η oleo mac, μετα η ακριβοτερη still.
Ενα αντιστοιχο ειναι το nac, τωρα εχει 200 ευρω, ενω τον προηγουμενο μηνα το ειχαν στα 150 ευρω.

Νομίζω το είχα σταμπάρει και το nac αλλά δεν είχα προσέξει οτι είχε τόσο χαμηλή τιμή αλλιώς μπορεί να είχα μπει στον πειρασμό και να το χτυπούσα. Πάντως πρέπει να είναι ίδιο με αυτό στο ebay.
Αν τελικά καταλήξω σε κάποιο κινέζικο, θα φροντίσω να γράψω τις εντυπώσεις μου.
Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Kαλησπέρα συνάδελφε,τό μοτέρ είναι τό Stihl Kombi KM 56 RC-E
Μέ προσάρτημα τό FS-KM πού αντί γιά δίσκο βάζω τήν κεφαλή Polycut 27-3 η τήν κεφαλή μέ μεσηνέζα autocut 25-2 ανάλογα τήν περίσταση πού απαιτούν οι ανάγκες.
Καί έχω καί ένα δεύτερο προσάρτημα FS-KM πού έχω μόνιμα τόν δίσκο επάνω γιά να κομπλάρω άν χρειάζεται εύκολα τό προσάρτημα τού δίσκου,χωρίς να χρειάζομαι κλειδιά-κόντρα καί νά χάσω καμμιά μεταλλική φλάντζα η τό παξιμάδι στό χωράφι.
Ενώ η αλλαγή από τήν κεφαλή Polycut 27-3 στήν κεφαλή autocut 25-2 γίνεται εύκολα μέ τό χέρι,καί μέ μιά κόντρα στόν άξονα.
Εγώ έχω κάνει μετατροπή το miter του fs 40 με το σολινα του fs 120 γιατί με βόλεψε το Stihl fs 55r που είχα δοκιμάσει... Τώρα μου μένει να αλλάξω τοην λαβή με μια σαν την δική σου

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα.
Έχω το ηλεκτρικό κοπτικο (540 watts) fse 71 της Stihl κι εκτος της μητρικής μεσινέζας του προμηθεύτηκα και την κεφαλή polycut 6-3 με τα πλαστικά μαχαίρια.
Έχει κανείς εμπειρία αν μπορώ να κουμπώσω κάποιo ακόμη πιο δυναμικό εξάρτημα κοπής;
Οι πωλητές του κοπτικού ούτε καν πιο χοντρή μεσινέζα δε συστήνουν καθώς δεν προβλέπεται από τη stihl...

Σημερινή δοκιμή τό επαναφορτιζόμενο ελαφρύ χορτοκοπτικό Stihl FSA 56 όπως καί είναι στό είδος του έκοψε τίς άκρες τού γκαζόν εκεί πού δέν φτάνει η χλοοκοπτική μηχανή μέ ευκολία.
Το θεωρούσα "ιεροσυλία" νά τό κάνω αυτό μέ τόν κινητήρα Stihl Kombi καί προσάρτημα χορτοκοπτικού.

Καί δοκιμή ο επαναφορτιζόμενος φυσητήρα Stihl BGA 56 σέ πευκοβελόνες στόν δρόμο καί στό πεζοδρόμιο,δέν καταλαβαίνει τίποτα,αυτον τόν σωρό από πευκοβελόνες έχει δύναμη καί τίς σπρώχνει.

Αθόρυβα σχεδόν εργαλεία σέ σύγκριση μέ τά βενζινοκίνητα αντίστοιχα πού έχω,χωρίς ρύπους,ξεκινάνε μέ τό πάτημα ενός μπουτόν,μηδενική συντήρηση,λιγότερο βάρος.
Ολα έχουν τά υπέρ καί τά κατά τους,τα ρεύματος στά αρνητικά τίς μπαλαντέζες,τα βενζίνης στά αρνητικα οι ρύποι-θόρυβος-συντήρηση,τα μπαταρίας στα αρνητικά οι αυτονομίες καί τό κόστος αντικατάστασης τών μπαταριών.

Τίποτα δέν είναι τό απόλυτα τέλειο,απλά κάνουμε συμβιβασμούς μέ τό μη χειρόν βέλτιστον.

sta110.jpg

sta210.jpg

Σέ τέστ ο επαναφορτιζόμενος φυσητήρας Stihl BGA 56 σπρώχνει εύκολα πλατανόφυλλα επάνω σέ νοτισμένο τριφύλλι.

pla110.jpg

Για αυτόματο πότισμα σε μπαλκόνι να πάω praktiker ή leroy;
και μάρκα παίρνω gardena ή κάτι άλλο;
Ευχαριστώ!!!

Δεν το βλέπω στην σελίδα τους αλλά φαντάζομαι στην Πειραιώς θα το έχουν. Thx

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για αυτόματο πότισμα σε μπαλκόνι να πάω praktiker ή leroy;
και μάρκα παίρνω gardena ή κάτι άλλο;
Ευχαριστώ!!!

Aν βρείς βάλε Gardena Flex control είναι τό παλιό δοκιμασμένο μοντέλο καί πολύ αξιόπιστο,γιατί τώρα έχει βγάλει καί νέο μοντέλο,αλλά δέν τό έχω δουλέψει γιά να ξέρω περισσότερα

Αγορασα 2 για να αντικαταστησω 2 Gardena που δεν αντεξαν 3 ετη.

Ποιό μοντέλο δέν σού άντεξε ούτε 3 χρόνια ? μήπως αυτό ?
Γιατί τά Gardena εκτός από τό παραπάνω μοντέλο σπάνια βγάζουν βλάβες (άν δέν υπάρχει υπαιτιότητα όπως παγετός,κακή τοποθέτηση),τό Claber Video 2 καί γενικά τά claber είναι εξίσου καλοί προγραματιστές,αλλά μέ τό βάλε-βγάλε τήν μπαταρία από τό κλίπς μού έχει τύχει νά αλλάξω κλίπς λόγο κακής επαφής τού καλωδίου εσωτερικά.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σήμερα δοκίμασα τόν επαναφορτιζόμενο φραχτοκόπτη σέ Λευλάντη,κόβει άψογα,αθόρυβο,μπορώ να δουλεύω στίς 6 τό πρωί χωρίς καμμιά παρατήρηση,ενώ μέ τά βενζινοκίνητα καί στίς 7:30 τό πρωί είχα κάποιες "γκρίνιες"
Οταν τό σηκώνω ψηλά καί είναι τό μοτέρ πάνω από στό κεφάλι μου μηδέν καυσαέρια,ενώ μέ τό βενζινοκίνητο ντουμάνι,αρκετή αυτονομία μέ τήν μεγάλη μπαταρία.
Γιά μικρούς-μεσαίους κήπους είναι ένα καί ένα,βέβαια τό βενζινοκίνητο έχει σαφώς μεγαλύτερη ισχύ.

d111.jpg

Γεια σου Δημήτρη με τα εργαλεία σου ,καλορίζικα όλα ότι έχεις πάρει εκτός και αν έχεις χορηγούς με τόσες αγορές. Σε θαυμάζω ρε μπαγάσα:SFGSFGSF::a0210:-bye-

Mπραβο βρε Δημητρη εισαι μερακλης μαστορας στο ειδος σου! Ποσα μετρα ψηλα εκοβες με τον φραχτοκοπτη??

Σέ ευχαριστώ Μιχάλη,τό μήκος τού φραχτοκόπτη είναι 2,10 μέτρα εγώ είμαι 1,75 κάπου στά 3,90 - 4 μέτρα τσιτωμένος max έκοβα,γιαυτό θέλω καί τήν προέκταση,γιά να μήν χρειάζομαι σκάλα σέ μπορντούρες μέχρι 4,5 μέτρα ύψος.

Γεια σου Δημήτρη με τα εργαλεία σου ,καλορίζικα όλα ότι έχεις πάρει εκτός και αν έχεις χορηγούς με τόσες αγορές. Σε θαυμάζω ρε μπαγάσα:SFGSFGSF::a0210:-bye-

Νά σαι καλά Ηλία σέ ευχαριστώ,πού τέτοια τύχη νά είχα χορηγούς,απλά αυτά τά εργαλεία τά βγάζουν τά λεφτά τους,καί μέ ξεκουράζουν.-bye-

https://www.skroutz.gr/s/15416278/Gardena-C-14e.html του οποιου ΕΛΙΩΣΑΝ οι επαφες της Μπαταριας μεσα σε 2 σεζον στην Χιο.

Και ενας Τ1030 οπου τρελλαθηκε και δεν δεχεται εντολες πια.

Θα προσπαθησω απο τους δυο να φτιαξω εναν.

Γιά τόν T1030 τό καταλαβαίνω έχει βγάλει προβλήματα,αλλά γιά τόν C14e η τόν T14 (παλαιότερο μοντέλο) ποτέ δέν μού έχει βγάλει κάποιος πρόβλημα,όσο γιά αυτό πού αναφέρεις πρώτη φορά τό ακούω ότι : "ελιωσαν οι επαφές τής μπαταρίας" !!!!! πώς έλιωσαν ? μήπως είχες αφήσει καιρό τήν μπαταρία μέσα καί έβγαλε υγρά ?