Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

δεν το καθαριζουμε :flipout:
Μια φορα το χρονο το μπαστουνι με ενα ηπιο καθαριστικο και πιεστικο. Τη μηχανη το ιδιο προσεκτικα με σπρευ, οτι βρω, πχ καρμπυρατερ και μετα σπρει σιλικονης. Πρεπει να πλησιαζει στα 10 χρονια, δεν εχει παθει κατι, σε ερασιτεχνικη παντα χρηση.

Πρέπει να καθαριστεί γιατί θα αποθηκεύεται σε αποθήκη σπιτιού. Π.χ. Απορρυπαντικό σκόνη (για ρούχα) και βούρτσα; Πιεστικό δεν έχω...

Νάτο το κουκλί, μαζί με τον εξοπλισμό ασφαλείας. Και τελευταία ερώτηση: μετά πως το καθαρίζουμε από χώματα κλπ;

Ωραία πράγματα,καί πάλι καλοδούλευτο :a0210:

Προσωπικά στό κάτω μέρος τής κεφαλής καί του προφυλακτήρα που εκεί μαζεύει πολύ βρωμιά (χώματα,λιωμένα χόρτα) χρησιμοποιώ βούρτσα πρώτα να βγάλω τα χοντρά,καί μετά σφουγγάρι πιάτων πού έχει σκληρή καί μαλακή επιφάνεια,βουτάω τό σφουγγάρι στο νερό καί τρίβω μέχρι να μαλακώσουν τα ξεραμένα χόρτα καί τό υπόλοιπο χωμάτων καί μετά μέ ένα παλιό πανί καθαρίζω καλά,όπου δέν έχω πρόσβαση χρησιμοποιώ πινέλο καί τέλος ρίχνω αέρα μέ τό αεροπίστολο.
Μετά ανοίγω τήν κεφαλή εκεί πού είναι η μεσινέζα καί φυσάω υπολείμματα από χώμα,βγάζω τήν κεφαλή από τόν άξονα να κάνω έλεγχο άν έχει τυλιχτεί γύρω από τον άξονα-κεφαλή κανας σπάγγος,καί μετα τό έλεγχο τήν επανατοποθετώ.
Στό μοτέρ απλά τό φυσάω μέ αεροπίστολο να φύγουν οι σκόνες

Καλησπέρα, καταληγοντας σε stihl,ειμαι μεταξύ του FS120 και FS235.
Να πάω στο 2ο που είναι ισχυρότερο (και ακριβότερο) ??
ο˜ƒ

Δέν σε ρωτάω κάν γιά τί χόρτα,εμβαδόν κ.τ.λ τό θέλεις γιατί :
Γιά 60 ευρώ παραπάνω νομίζω ότι καλύτερα να πάς στό FS235

"Δέν σε ρωτάω κάν γιά τί χόρτα,εμβαδόν κ.τ.λ τό θέλεις γιατί :
Γιά 60 ευρώ παραπάνω νομίζω ότι καλύτερα να πάς στό FS235"

Κ γω αυτό λέω, να πάω στο 235!
Ευχαριστώ πολύ!!

Ωραία πράγματα,καί πάλι καλοδούλευτο :a0210:

Προσωπικά στό κάτω μέρος τής κεφαλής καί του προφυλακτήρα που εκεί μαζεύει πολύ βρωμιά (χώματα,λιωμένα χόρτα) χρησιμοποιώ βούρτσα πρώτα να βγάλω τα χοντρά,καί μετά σφουγγάρι πιάτων πού έχει σκληρή καί μαλακή επιφάνεια,βουτάω τό σφουγγάρι στο νερό καί τρίβω μέχρι να μαλακώσουν τα ξεραμένα χόρτα καί τό υπόλοιπο χωμάτων καί μετά μέ ένα παλιό πανί καθαρίζω καλά,όπου δέν έχω πρόσβαση χρησιμοποιώ πινέλο καί τέλος ρίχνω αέρα μέ τό αεροπίστολο.
Μετά ανοίγω τήν κεφαλή εκεί πού είναι η μεσινέζα καί φυσάω υπολείμματα από χώμα,βγάζω τήν κεφαλή από τόν άξονα να κάνω έλεγχο άν έχει τυλιχτεί γύρω από τον άξονα-κεφαλή κανας σπάγγος,καί μετα τό έλεγχο τήν επανατοποθετώ.
Στό μοτέρ απλά τό φυσάω μέ αεροπίστολο να φύγουν οι σκόνες

Ok. Θα αντιγράψω. Ευχαριστώ.
:a0210:

Ευχαριστώ και πάλι.
Σπεύδω να το βρω!

Ok. Θα αντιγράψω. Ευχαριστώ.
:a0210:

Και γω 

Nα είμαστε καλά συνάδελφοι να αλληλοβοηθιόμαστε. -bye-

Καί ένα βιντεάκι νά έχουμε νά λέμε,από την χλοοκοπτική μηχανή Viking MB 248

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Πήρες άλλο ένα Like ! -bye-

Γιώργο like πήρα,αγροτικό σχόλιο δέν πήρα τού στύλ "αυτή η προφορά σου μού αρέσει"
Πεντακάθαρο τό μηχάνημα κ.τ.λ :flipout:-bye-

Καλημέρα φίλοι,

θέλω να προμηθευτώ ένα καλό κλαδευτικό αλυσοπρίονο. Κάτοχος Husgvarna 435, καλό αλλά βαρύ για την δουλειά που το θέλω.

Διάβασα εδώ για καλές επιλογές αλλά είναι παλιότερες ...Σήμερα μήπως υπάρχουν νεότερες προτάσεις ;

Με μικρή έρευνα και λόγω τοπικής αγοράς (Πύργος Ηλείας) σε αντίστοιχα διαθέσιμα μηχανάκια προσανατολίζομαι προς το Echo CS-2511 25 με λάμα carving. Το βρίσκω στα 330 . Είναι από τα ελαφρύτερα

Θα ήθελα τα φώτα σας για καλές επιλογές.Ευχαριστώ

Καλημέρα φίλοι,

θέλω να προμηθευτώ ένα καλό κλαδευτικό αλυσοπρίονο. Κάτοχος Husgvarna 435, καλό αλλά βαρύ για την δουλειά που το θέλω.

Διάβασα εδώ για καλές επιλογές αλλά είναι παλιότερες ...Σήμερα μήπως υπάρχουν νεότερες προτάσεις ;

Με μικρή έρευνα και λόγω τοπικής αγοράς (Πύργος Ηλείας) σε αντίστοιχα διαθέσιμα μηχανάκια προσανατολίζομαι προς το Echo CS-2511 25 με λάμα carving. Το βρίσκω στα 330 . Είναι από τα ελαφρύτερα

Θα ήθελα τα φώτα σας για καλές επιλογές.Ευχαριστώ

Eνα απο τα κορυφαια αλυσοπριονα κλαδευτικα το Echo,το πιο ελαφρυ στην κατηγορια του.
Μετα παμε στο Husqvarna T 525 η στο Stihl Ms 151 , αλλα λιγο βαρυτερα 300 με 400 gr σε σχεση με το Echo

Γιώργο like πήρα,αγροτικό σχόλιο δέν πήρα τού στύλ "αυτή η προφορά σου μού αρέσει"
Πεντακάθαρο τό μηχάνημα κ.τ.λ :flipout:-bye-
Τα εργαλεία σου φαίνονται και προφανώς είναι, ιδιαίτερα καθαρά.
Ξεχωριστή παρουσία...

Καλησπέρα.ποια ηλεκτρική μηχανή γκαζόν θα μου προτείνατε για μικρή έκταση 100 τμ.δεδομενου οτι εχω αλλεργία στα κινεζικα?

Τα εργαλεία σου φαίνονται και προφανώς είναι, ιδιαίτερα καθαρά.
Ξεχωριστή παρουσία...

Tα προσέχω γιά να μέ προσέχουν ! -bye-

Καλησπέρα.ποια ηλεκτρική μηχανή γκαζόν θα μου προτείνατε για μικρή έκταση 100 τμ.δεδομενου οτι εχω αλλεργία στα κινεζικα?

Καλησπέρα
1) Βοsch Rotak 32
2) Stihl RME 235

λίπασμα για γκαζόν. Βρήκα μόνο αυτό που έχειο πολύ άζωτο (34,5) αλλά τίποτα άλλο. Με καλύπτει για όλη τη σεζόν ή χρειάζεται να ριξω και κάτι ακόμα?

Attachments

• IMG_20200503_184021[1].jpg
    IMG_20200503_184021[1].jpg
    152.2 KB · Views: 250

λίπασμα για γκαζόν. Βρήκα μόνο αυτό που έχειο πολύ άζωτο (34,5) αλλά τίποτα άλλο. Με καλύπτει για όλη τη σεζόν ή χρειάζεται να ριξω και κάτι ακόμα?

Ρίξε το 34,5-0-0 εφόσον δέν βρήκες άλλο,καί ρίξε και κομπλεζάλ στά ενδιάμεσα πού τό βρίσκεις παντού πού έχει καί ιχνοστοιχεία μέσα.
Θά ρίξεις αύριο π.χ 34,5-0-0 καί στίς 24 Μαίου θά ρίξεις κομπλεζάλ,στίς 10 Ιουνίου ξανά 34,5-0-0 καί stop από λιπάσματα,μετά ξάνα πάλι από 10 Σεπτέμβρη καί μετά
Νά προσέξεις να το ρίχνεις ομοιόμορφα στό γκαζόν μέ τό χέρι μιά χούφτα περίπου το τετραγωνικό 40-50 gr δηλαδή,νά μήν σού πέφτει από λάθος αρκετό σέ ένα σημείο γιατί μπορεί νά στό "κάψει" τό γκαζόν.
Μετά αμέσως πολύ πότισμα
Θα ρίξεις τό λιπασμα η πολυ νωρίς το πρωί η αργά τό απόγευμα,για να ποτίσεις χωρίς ηλιακή αχτινοβολία στό γκαζόν.

Καίει αυτό που πήρες. Καλύτερα να το ανακατέψεις με κομπλεζάλ για να ρίξεις λιγότερη δόση.

Eνα απο τα κορυφαια αλυσοπριονα κλαδευτικα το Echo,το πιο ελαφρυ στην κατηγορια του.
Μετα παμε στο Husqvarna T 525 η στο Stihl Ms 151 , αλλα λιγο βαρυτερα 300 με 400 gr σε σχεση με το Echo

Ευχαριστώ για την απάντηση

Ρίξε το 34,5-0-0 εφόσον δέν βρήκες άλλο,καί ρίξε και κομπλεζάλ στά ενδιάμεσα πού τό βρίσκεις παντού πού έχει καί ιχνοστοιχεία μέσα.
Θά ρίξεις αύριο π.χ 34,5-0-0 καί στίς 24 Μαίου θά ρίξεις κομπλεζάλ,στίς 10 Ιουνίου ξανά 34,5-0-0 καί stop από λιπάσματα,μετά ξάνα πάλι από 10 Σεπτέμβρη καί μετά
Νά προσέξεις να το ρίχνεις ομοιόμορφα στό γκαζόν μέ τό χέρι μιά χούφτα περίπου το τετραγωνικό 40-50 gr δηλαδή,νά μήν σού πέφτει από λάθος αρκετό σέ ένα σημείο γιατί μπορεί νά στό "κάψει" τό γκαζόν.
Μετά αμέσως πολύ πότισμα
Θα ρίξεις τό λιπασμα η πολυ νωρίς το πρωί η αργά τό απόγευμα,για να ποτίσεις χωρίς ηλιακή αχτινοβολία στό γκαζόν.

Τι άλλο θα μπορουσαμε να πάρουμε, γιατι και εγω θέλω να ριξω λιπασμα τώρα που ειναι ο καιρος.