Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλημέρα,

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας σχετικά με την κεφαλή μεσινέζας.

Φίλε Αποστόλη ουδέποτε είχα θέμα με το να ξεκουμπώνει το καπάκι. Ο κυριότερος λόγος που κοιτάζω για άλλη κεφαλή είναι επειδή σπάει κάθε λίγο και λιγάκι η πετονιά και επειδή το οικόπεδο εχει πολύ πέτρα και επειδή τα χορτάρια έχω γίνει σχεδόν θάμνοι πια. Δεν το έχω ψάξει ακόμα σε κάποιο μαγαζί, η retail price είναι 41EUR..

Φίλε weather1967, πολύ σημαντική η πληροφορία που μου είπες για τον κινητήρα, μιας και έχω το μικρό μοντέλο, https://www.stihl.gr/Προϊόντα-STIHL...οι-κινητήρες-Kombi/21432-1481/KM-56-RC-E.aspx , βλέπεις με έπιασε η τσιγκουνιά όταν ήρθε η ωρα να το αγοράσω και είπα να επενδύσω περισσότερο στα εξαρτήματα (φυσητήρα, ψαλίδι μπορντούρας, σωλήνα επέκτασης κλπ).

Δεν θα κάνω κάτι μάλλον, θα περιμένω να τελειώσει (σύντομα όπως πάει) το μασούρι της μπετονιάς που πήρα από ένα τοπικό μαγαζί στο χωριό (όχι stilh) και θα ξαναγοράσω stilh ελπίζοντας να βελτιωθεί η κατάσταση με το σπάσιμο της.

Μιας και το συζητάμε .Το stihl FS55R τι μεσινέζες μπορεί να πάρει εκτός από την κλασσική ? Το δούλεψα προχθές κανα δύωρο , μια χαρά τα πάει αλλά θα ήθελα να έχει πιο ........hardcore μεσινέζα .

που ειναι τα γαντια σου μωρεεεεεεεεεε

Ας όψεται πού βιαζόμουν γιά τό βίντεο,γιατί ο camera operator ηταν αλλού για αλλού !!!!
Μιά γρήγορη κοπή μικρή έκανα χωρίς γάντια,καλά κάνεις καί τό αναφέρεις όμως.

καλημερα κ
αι παλι σε ευχαριστω για το χρονο σου
σου στελνω τις ιδιες φωτο που εδωσα και στο τοπικο γεωπονο

οι πρωτες 2 αφορουν μικρο δεντρο ~10 ετων 2μ με πιο εμφανες προβλημαα
οι υπολοιπες αφορουν δεντρο μεγαλο 60-80 χρονων
ο γεωπονος λειε πως δε μπορουν να γινουν πολλα πραγματα και οφειλεται στη προπερσινη πυρκαγια στη κινετα( ημουν πολυ κοντα )
και παλι ευχαριστω

Καλημέρα
Εχει δίκιο ο γεωπόνος δέν γνώριζα ότι ήσουν κοντά σέ εστία πυρκαγιάς,τό έδαφος έχει εμποτίσει τα καμένα ξύλα κ.τ.λ καί έτσι δημιουργείται αυτή η κιτρινίλα,δέν είναι από κάποιο έντομο από ότι μπορώ να διακρίνω,μύκητες φαίνεται να είναι καλά έκανες καί έριξες καί μυκητοκτόνο Aliette,καί άν μπορείς τό Aliette εκτός απο ριζοπότισμα να κάνεις καί ψέκασμα επάνω στίς πευκοβελόνες του πεύκου.
Σταδιακά με τόν χρόνο θα καλυτερεψουν.
Μιά ερώτηση μήπως στό σημείο πού τα πεύκα σου έχουν τό πρόβλημα,δέν γίνεται καλή αποστράγγιση υδάτων,δηλαδή υπάρχει μόνιμα μιά υγρασία στό χώμα,π.χ κοντά σέ κάποιο βόθρο,η κοντά σε πισίνα-στέρνα ?

Δεν έχει να κάνει με την μάρκα ή την ποιότητα αλλά με την σχεδίαση του εξαρτήματος και το πως κουμπώνει.
Κι ας μην πιάσουμε καλύτερα το ζήτμα που κατασκευάζονται τα επι μέρους εξαρτήματα, που συναρμολογούνται κ.λ.π. κ.λ.π.
Εγκυκλοπαιδικά, άστοχο το παράδειγμά σου. Η Mercedes είναι από τις πιο «ζημιάρες» εταιρείες εδώ και αρκετά χρόνια. Για τα Pony ποτέ δεν είχα ακούσει να αφήσει κάποιον στο δρόμο. Άλλα πράγματα πληρώνεις στην Benz, όχι την αξιοπιστία...

Εν πάσει περιπτώσει, ανέφερα την εμπειρία μου ώστε να την έχει υπόψη του.
Δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ κανένα κατασκευαστή.

Αν δέν έχει νά κάνει μέ τήν μάρκα καί τήν ποιότητα,αλλά μέ τήν σχεδίαση,τότε γιατί η Stihl κεφαλές δέν έχουν τό πρόβλημα πού έχεις μέ τήν κεφαλή Garland ?
Eίμαι 30 χρόνια επαγγελματίας έχω δουλέψει καί Κινέζικα εργαλεία κήπου,καί επώνυμα καί γνωρίζω από ποιότητες καί ποιότητες κατασκευής.
Καί μόνο πού έκανες σύγκριση τίς κεφαλές Garland μέ κεφαλές Stihl είναι άστοχο παράδειγμα,αλλά δικαιολογημένα άν δέν έχεις δουλέψει κεφαλή μεσηνέζας Stihl - Husqvarna - Echo κ.τ.λ
Οσο για τα Mercendes - Pony ασχολίαστο,o καθένας έχει τήν άποψη του.

Καλημέρα,

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας σχετικά με την κεφαλή μεσινέζας.

Φίλε Αποστόλη ουδέποτε είχα θέμα με το να ξεκουμπώνει το καπάκι. Ο κυριότερος λόγος που κοιτάζω για άλλη κεφαλή είναι επειδή σπάει κάθε λίγο και λιγάκι η πετονιά και επειδή το οικόπεδο εχει πολύ πέτρα και επειδή τα χορτάρια έχω γίνει σχεδόν θάμνοι πια. Δεν το έχω ψάξει ακόμα σε κάποιο μαγαζί, η retail price είναι 41EUR..

Φίλε weather1967, πολύ σημαντική η πληροφορία που μου είπες για τον κινητήρα, μιας και έχω το μικρό μοντέλο, https://www.stihl.gr/Προϊόντα-STIHL...οι-κινητήρες-Kombi/21432-1481/KM-56-RC-E.aspx , βλέπεις με έπιασε η τσιγκουνιά όταν ήρθε η ωρα να το αγοράσω και είπα να επενδύσω περισσότερο στα εξαρτήματα (φυσητήρα, ψαλίδι μπορντούρας, σωλήνα επέκτασης κλπ).

Δεν θα κάνω κάτι μάλλον, θα περιμένω να τελειώσει (σύντομα όπως πάει) το μασούρι της μπετονιάς που πήρα από ένα τοπικό μαγαζί στο χωριό (όχι stilh) και θα ξαναγοράσω stilh ελπίζοντας να βελτιωθεί η κατάσταση με το σπάσιμο της.

Καλημέρα
Νά αγοράσεις τήν μεσινέζα Stihl CF3 pro,είναι μιά από τίς καλύτερες μεσινέζες

Μιας και το συζητάμε .Το stihl FS55R τι μεσινέζες μπορεί να πάρει εκτός από την κλασσική ? Το δούλεψα προχθές κανα δύωρο , μια χαρά τα πάει αλλά θα ήθελα να έχει πιο ........hardcore μεσινέζα .

Αν εννοείς σε διατομή Βαγγέλη,τό max είναι 2,7 mm
Aν εννοείς σχήμα εκτός από τήν στρογγυλή μπορεί να πάρει την CF 3 pro,την αθόρυβη,τετράγωνη,καί πεντάγωνη.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Αν δέν έχει νά κάνει μέ τήν μάρκα καί τήν ποιότητα,αλλά μέ τήν σχεδίαση,τότε γιατί η Stihl κεφαλές δέν έχουν τό πρόβλημα πού έχεις μέ τήν κεφαλή Garland ?
Eίμαι 30 χρόνια επαγγελματίας έχω δουλέψει καί Κινέζικα εργαλεία κήπου,καί επώνυμα καί γνωρίζω από ποιότητες καί ποιότητες κατασκευής.
Καί μόνο πού έκανες σύγκριση τίς κεφαλές Garland μέ κεφαλές Stihl είναι άστοχο παράδειγμα,αλλά δικαιολογημένα άν δέν έχεις δουλέψει κεφαλή μεσηνέζας Stihl - Husqvarna - Echo κ.τ.λ
Οσο για τα Mercendes - Pony ασχολίαστο,o καθένας έχει τήν άποψη του.

Κοίτα, δεν έχω διάθεση να υπερασπιστώ οποιαδήποτε μάρκα, ούτε να αντιπαρατεθώ με εσένα. Προφανώς έχεις μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα.
Αλλά:
- Στα «μέρη» μου πάντως έχουν βγεί Π.Ε. πολλά Stihl και Husqvarna και πολλές κεφαλές έφυγαν μαζί με το σελοφάν. Τα οποία παρεμπιπτόντως τα έχω δουλέψει. Όχι επαγγελματικά βέβαια, αυτό είναι αλήθεια. Οτι είναι μια κλάση ανώτερα είναι. Οτι είναι άσπαστα, αθάνατα κ.λ.π., όχι.
- Οτιδήποτε έχεις δουλέψει τα τελευταία 15 χρόνια είναι είτε μονταρισμένο στην Κίνα, είτε αποτελείται από εξαρτήματα φτιαγμένα στην Κίνα, είτε και τα δύο μαζί.
Και ειδικά για τις Γερμανικές εταιρείες μην βάζεις το χέρι σου στη φωτιά. Όταν οι Γερμανοί μετέφεραν γραμμές παραγωγής και διέβαλαν εξεδικευμένα ΜΜΕ (και πολλά άλλα που δεν είναι του παρόντος) οι υπόλοιποι ζούσαν στα δέντρα.
- Πιθανόν. Πάντως όσο δούλευα συνεργείο (6 χρόνια) τέσσερα αυτοκίνητα δεν μας έφεραν φορτωτική. Pony, Octavia, Swift και Corolla. Τα παλαιά βέβαια. Οχι τα σημερινά τα ... Κινέζικα.

Αυτά και κλείνω με τα άσχετα προς το θέμα.

2.7μμ για το fr55 είναι βαριά . 2.4 max , πάρε την cf3pro , βάλε την όλη νύχτα στο νερό και μετά κόψε.

2.7μμ για το fr55 είναι βαριά . 2.4 max , πάρε την cf3pro , βάλε την όλη νύχτα στο νερό και μετά κόψε.

Κώστα στόν κατάλογο Stihl πού κοίταξα τίς κεφαλές πού δίνει γιά τό FS 55R τίς δίνει μέ bold γράμματα 2,4 mm μεσινέζα,καί δίπλα δίνει καί 2,7 mm γιαυτό ανέφερα το max 2,7 mm,αλλά εσύ σάν επαγγελματίας τού είδους πού τά λύνεις καί τα δένεις σαφώς γνωρίζεις καλύτερα.-bye-

++++

Kαί στά αλώνια (υλοτομία-αλυσοπρίονα) καί στα σαλόνια (διαμόρφωση κήπου) !!

Λουσίντιουμ μπορντούρα,πυξάρια πυραμίδα,παρτέρι μέ τριανταφυλλιές-τσιντόνιες-φορσύθιες γιά να υπάρχει λουλούδι στό γκαζόν 9 μήνες τόν χρόνο.
Πυξάρια σφαιρικά (buxus) στίς 4 γωνίες καί παρτέρι με λαντάνες,στήν δεύτερη εικόνα.

f111.jpg

f210.jpg

Αυτο θελω και γω Για το κηπο μου Δημητρη! Αλλα απο τη μια λυπαμαι να χαλασω τα υπαρχοντα που καθε εποχη (εκτος χειμωνα) εχει και τα δικα της λουλουδια ανθισμενα και απο την αλλη θελει δουλεια πολυ.

Καλημέρα καί σάς ευχαριστώ κ.κ συνάδελφοι
Νεκτάριε άν δέν θέλεις-μπορείς να το κάνεις όλο κάνε ένα κομμάτι έτσι,καί άσε τό υπόλοιπο ώς έχει.
Οχι Γιώργο,απλά εγώ τό μελέτησα καί τό υλοποίησα.

Δημήτρη ανέβασες κάποιες φωτογραφίες και δέχεσαι συγχαρητήρια για την δουλειά σου ? Γιατί από το κινητό δεν βλέπω κάτι.

Δυστυχώς εξαφανίστηκαν.
Μέχρι χθες φαινόντουσαν.
Έχουν μια επιλογή χρονολογικής διαγραφής αυτά τα σάιτ και ίσως φταίει αυτό αν το επέλεξε κατά λάθος ο Δημήτρης.

Μια χαρα φαινονται οι φωτογραφιες απο laptop.

Θαυμασιος ο κηπος Δημητρη, ωραιοτατη μελετη και υλοποιηση!!:a0210:

Σας ευχαριστώ κ.κ συνάδελφοι

Κώστα οι φωτογραφίες φαίνονται κανονικά καί από τό κινητό μου πού μπήκα μόλις τώρα,μάλλον κάποια ρύθμιση θα θέλει ο Browser.

Καί μιά ερώτηση από τήν πείρα σου καί από τήν πολύχρονη εμπειρία σου,το καλύτερο τρόχισμα αλυσίδας τό κάνει μιά στρογγυλή λίμα μαζί με εναν οδηγό π.χ Stihl FF1,η ένα ηλεκτρικό τροχιστικό αλυσίδας μέ δίσκο ?
Εχω ακούσει διάφορα όπως τό ότι με την λίμα τρώει λίγο υλικό καί παίρνει αρκετά περισσότερα τροχίσματα η αλυσίδα από τόν δίσκο,ότι ο δίσκος καίει τήν αλυσίδα,αλλά από τήν άλλη νομίζω ότι το ηλεκτρικό τροχιστικό δίσκου κρατάει τίς σωστές μοίρες τροχίσματος από ότι με τήν λίμα με το χέρι,ισχύει ? η καί με την λίμα μαζί μέ έναν οδηγό άν πάμε προσεκτικά μπορούμε να κρατήσουμε τίς σωστές γωνίες τροχίσματος ?
Γενικά Κώστα δώσε μας τα φώτα σου σέ αυτό τό θέμα,λίμα χεριού μαζί μέ ένα οδηγό γιά βάση λίμας vs ηλεκτρικό τροχιστικό,υπέρ καί κατά.

Τι μου κάνεις τώρα και δεν μπορώ να γράφω μεγάλα κείμενα με το κινητό . Τις φωτογραφίες προσπαθώ να τις δω με Tapatalk αλλά δεν , τα λάπτοπ είναι κατηλλειμένα.
Όσο για το τροχισμα θα συνιστούσα λίμα με οδηγό , για τα απλά ηλεκτρικά δεν έχω βρει δίσκο ποιοτικό που να "γλύφει" δίχως να καίει το δόντι. Έχω ένα των 300 ευρώ και το χρησιμοποιώ μόνο για οδηγούς , τα δόντια τα κάνω με το τροχιστικό της STIHL το οποίο έχει εξαιρετικούς δίσκους που δεν ταιριάζουν στο άλλο.