Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Τι μου κάνεις τώρα και δεν μπορώ να γράφω μεγάλα κείμενα με το κινητό . Τις φωτογραφίες προσπαθώ να τις δω με Tapatalk αλλά δεν , τα λάπτοπ είναι κατηλλειμένα.
Όσο για το τροχισμα θα συνιστούσα λίμα με οδηγό , για τα απλά ηλεκτρικά δεν έχω βρει δίσκο ποιοτικό που να "γλύφει" δίχως να καίει το δόντι. Έχω ένα των 300 ευρώ και το χρησιμοποιώ μόνο για οδηγούς , τα δόντια τα κάνω με το τροχιστικό της STIHL το οποίο έχει εξαιρετικούς δίσκους που δεν ταιριάζουν στο άλλο.

Kώστα βάζω απευθείας τά λίνκ,ελπίζω τώρα να τίς ανοίξει.

http://i.servimg.com/u/f12/11/22/64/62/f111.jpg

http://i.servimg.com/u/f12/11/22/64/62/f210.jpg

Σέ ευχαριστώ γιά τήν απάντηση,τό μόνο πού μέ προβληματίζει μέ τήν λίμα καί τόν οδηγό είναι άν θα μπορώ να κρατάω σωστά τήν γωνία τών μηδέν μοιρών,δηλαδή το χέρι να πηγαίνει απόλυτα οριζόντια όταν χώνει τήν λίμα στό δόντι καί λιμάρει,εκεί υπάρχει κάποιο "κόλπο" η απλά εστίαση καί προσοχή ?
Γιά τήν γωνία τών 30 μοιρών τήν κρατάει τήν λίμα στήν σωστή γωνία ο οδηγός.

Γράψε όταν μπείς από τό λαπτοπ μήν κουράζεσε τώρα,γιατί τό ξέρω είναι χτικιό όταν γράφουμε από κινητό !!

Προσοχή και σταθερό χέρι , το FF1 ούτως ή άλλως δε σε αφήνει να ξεφύγεις πολύ.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Προσοχή και σταθερό χέρι , το FF1 ούτως ή άλλως δε σε αφήνει να ξεφύγεις πολύ.

Σε ευχαριστώ Κώστα,καλό βράδυ.

Καλημέρα κύριοι, σπέσιαλ κουρεματάκι σήμερα.
38abcb3603fcf7acfb6fbc12e1dc62e5.jpg

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το μικρό επαναφορτιζομενο πριονι της stihl το gta 26 το έχει δουλέψει κάποιος; τι αυτονομία έχει άραγε; Από τις φώτο, οι μπαταρίες μοιάζουν σε σχήμα με τις δεκάβολτες της bosch. Έχουν κάποια σχέση;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα κύριοι, σπέσιαλ κουρεματάκι σήμερα.

Καλησπέρα.
Σε τι ύψος κουρεύεις περίπου;

Last edited by a moderator:
Ερώτηση προς τους γνώστες.

Εκανα μια εικαστική παρεμβολή σε ενα παρτέρι. Αφου το εσκαψα εβαλα γεωπανο (μαυρο) εβαλα λιγο αμμο και ποταμισιο βοτσαλο). Παρατήρησα ομως οτι μερικά χορταρακια τρύπισαν το γεωπανο και βγηκαν στην επιφανεια! 1ον εκάνα κάποιο λάθος ? 2ον τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση ?

Καλησπέρα.
Σε τι ύψος κουρεύεις περίπου;
Το κουρέυω στην χαμηλότερη σκάλα της μηχανής, 28mm, αν το υποστήριζε η μηχανή μου θα το κατέβαζα κ άλλο.

Βέβαια εξαρτάται και από τον τύπο του χλοοτάπητα που έχει ο καθένας.

Το κουρέυω στην χαμηλότερη σκάλα της μηχανής, 28mm, αν το υποστήριζε η μηχανή μου θα το κατέβαζα κ άλλο.

Βέβαια εξαρτάται και από τον τύπο του χλοοτάπητα που έχει ο καθένας.

Ευχαριστώ.
Έχω διαβάσει πως ανεξάρτητα χλοοτάπητα υπάρχει ο κανόνας να αφήνουμε τρία δάκτυλα του χεριού ως αέρα κάτω από το χορτοκοπτικό.
Μήπως κουρεύοντας πιο χαμηλά ειδικά το καλοκαίρι δεν ενδείκνυται;

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ευχαριστώ.
Έχω διαβάσει πως ανεξάρτητα χλοοτάπητα υπάρχει ο κανόνας να αφήνουμε τρία δάκτυλα του χεριού ως αέρα κάτω από το χορτοκοπτικό.
Μήπως κουρεύοντας πιο χαμηλά ειδικά το καλοκαίρι δεν ενδείκνυται;
Ο τάπητας που έχω είναι υβρίδιο, συγκεκριμένα είναι paspalum από την Hellas Sod, στο website τους λένε ότι κουρευεται πολύ χαμηλά, από 0.5cm - 4cm.

Φέτος είναι ο τέταρτος χρόνος που τον έχω και πάντα τον κουρευω στην χαμηλότερη σκάλα. Λόγω έντονης χρήσης το καλοκαίρι θεωρώ ότι αν το αφήσω ψηλότερο θα προκαλω φθορά και "καψιμο" στο φύλλωμα με την καταπόνηση. Όσον αφορά τα ποτισματα, το συγκεκριμένο υβρίδιο απαιτεί έως και 60% λιγότερο νερό από αλλα ήδη χορταριου, γενικά αντέχει στην ξηρασία.

Προσωπικά, πέρα από την αντοχή, μου αρέσει όταν πατάω το γκαζόν να φαίνεται το πέλμα του παπουτσιού και να μην βουλιάζει μέσα στο χορτάρι. Όπως είπα για τα γούστα μου πάντα, θα μου άρεσε να του έκανα κούρεμα ακόμα ένα κλικ χαμηλότερα.

Παρολα αυτά, ειμαι βέβαιος ότι πέραν του εικαστικού ένα απλο γκαζόν ενδεχομένως να έχει θέματα με τόσο χαμηλό κούρεμα και να μην μπορεί να ανακάμψει, θα μπορούσε ακόμα και να ξεραθεί, ιδίως αν γίνει απότομα το κούρεμα, πχ από τα 6-7 cm στα 2.

Εγω που εχω ενα συνθετο γκαζον με αγριάδα και τριφυλι το κουρευω γυρω στο 3,5 - 4 cm . Με καθημερινο πότισμα τωρα το καλοκαιρι γύρω στα 7 λεπτά την κάθε ζώνη το βράδυ.

Πήρα από ένα φυτώριο το παρακάτω σκεύασμα για διαφυλλικό ψεκασμό του γκαζον μετά από κάθε κούρεμα τώρα το καλοκαίρι. Όπως βλέπετε την ετικέτα, θα είναι ΟΚ; Το 10% σε θειο είναι υπερβολικο;

Διαφορετικά τι προτείνετε για θρέψη τους καλοκαιρινους μήνες;

75a92f52a1e84fb09ca3836d082bdae3.jpg
da2b43cc5770a86ab2978ea2f9417547.jpg

Αυτό δεν είναι ακριβώς λίπασμα. Χρησιμοποιεί τα έλαια που έχει για και καταπολέμηση ή και αποτροπή εντόμων. Δουλεύει καλά στα κοκκώδη αλλά και στις αφίδες.

Ο τάπητας που έχω είναι υβρίδιο, συγκεκριμένα είναι paspalum από την Hellas Sod, στο website τους λένε ότι κουρευεται πολύ χαμηλά, από 0.5cm - 4cm.

Φέτος είναι ο τέταρτος χρόνος που τον έχω και πάντα τον κουρευω στην χαμηλότερη σκάλα. Λόγω έντονης χρήσης το καλοκαίρι θεωρώ ότι αν το αφήσω ψηλότερο θα προκαλω φθορά και "καψιμο" στο φύλλωμα με την καταπόνηση. Όσον αφορά τα ποτισματα, το συγκεκριμένο υβρίδιο απαιτεί έως και 60% λιγότερο νερό από αλλα ήδη χορταριου, γενικά αντέχει στην ξηρασία.

Προσωπικά, πέρα από την αντοχή, μου αρέσει όταν πατάω το γκαζόν να φαίνεται το πέλμα του παπουτσιού και να μην βουλιάζει μέσα στο χορτάρι. Όπως είπα για τα γούστα μου πάντα, θα μου άρεσε να του έκανα κούρεμα ακόμα ένα κλικ χαμηλότερα.

Παρολα αυτά, ειμαι βέβαιος ότι πέραν του εικαστικού ένα απλο γκαζόν ενδεχομένως να έχει θέματα με τόσο χαμηλό κούρεμα και να μην μπορεί να ανακάμψει, θα μπορούσε ακόμα και να ξεραθεί, ιδίως αν γίνει απότομα το κούρεμα, πχ από τα 6-7 cm στα 2.

Ευχαριστώ

Καλημέρα!

Έχει δοκιμάσει κάποιος κάποιο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ λίπασμα/προστατευτικό/δυναμωτικό σε ντοματιές κυρίως για έξτρα βοήθεια?
Λόγο covid που είχαμε χρόνο φυτέψαμε περίπου 20 ντοματιές οι οποίες έχουν παραγωγή αλλά μας έκανε μία επίθεση η tuta πριν 10 μέρες και έχουν πέσει μπόλικα φύλλα.
Κατάφερα και εξόντωσα την tuta (βάκιλο, θειάφι και σαπουνόνερο) και τώρα θέλω λίγο να τα τονώσω. Θερμοκρασίες δεν είχε ψηλές οπότε τη ζημιά την έκανε η tuta και μπορεί λίγο το σαπουνόνερο.

Λέω ότι την εξόντωσα γιατί όταν έριξα τον βρέξιμο βάκιλο δεν είδα πεταλούδες να σηκώνονται και δεν έχω τρύπες σε ντομάτες.

Διάβασα για ασβέστιο αλλά τώρα τα φύλλα έχουν επάνω σαπουνόνερο (πριν 6 μέρες) και θειάφι με βάκιλο σκόνη.
Για να ρίξω ασβέστιο πρέπει πρώτα να τα πλύνω?

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο δοκιμασμένο?

Συνέχισε με βάκιλο αλλά να βάζει και λίγο ζάχαρη γιατί είναι στομάχου το εντομοκτόνο. Η τούντα βγάζει γενιές και θα χτυπήσει πάλι. Λίπασμα γενικό βιολογικό δεν υπάρχει. Δλδ ΝΡΚ + ιχνοστοιχεία.
Ασβέστιο θα σου πει ο καρπός αν θέλει. Δλδ αν βγάζει "τάπα". Μια κηλίδα μαύρη είναι αυτή η τάπα στο μέγεθος νομίσματος. Με ριζοπότισμα θα πάρει περισσότερο και καλύτερα. Διάλεξε ενα ασβεστομαγνήσιο σε υγρη μορφή Π.χ. MEDA2, DEVELOP ή ότι άλλο θες με γενική δόση ένα καπάκι στον κουβά και ποτίζουμε με ένα νεροπότηρο. Και δυο καπάκια για αρχή καλό είναι. Αν δείχνει έλλειψη θέλει επαναλήψεις.

Σε ευχαριστώ!

Με την τούτα το ξέρω. Έχουμε πόλεμο :)
Έχω λίστα και με άλλα όπλα αν τα βρώ δύσκολα. Έτοιμος ήμουν να αγοράσω το AZATIN αλλά είδα μείωση πληθυσμού και το κρατάω για αργότερα! Είχα διαβάσει και για τη ζάχαρη αλλά δεν το είχα κάνει μέχρι τώρα γιατί έβαζα κυρίως σκόνη βάκιλο. Όταν ψαχνόμουν για κάτι δυνατότερο μου έδωσε την υγρή μορφή. Στο επόμενο ψέκασμα θα βάλω.

Εγκεκριμένο για βιολογική καλλιέργεια Όνομα Ποσότητα (ml ή gr) Κόστος Μέρες για συγκομιδή Μέγιστη δοσολογία (ml/10L) Κόστος ανα δοσολογία Κατηγορία
Εντομοκτόνα για TUTA
ΝΑΙ AZATIN 2.6 EC 200 34,00 3 15 2,55 επαφής και στομάχου με διασυστηματική δράση
ΝΑΙ LASER 480 SC 50 40,00 3 2,5 2,00 επαφής και στομάχου
NAI PARAPIN 5 SC 50 7,40 2 9 1,33 επαφής
ΌΧΙ ALTACOR 35 WG 50 31,00 1 1,15 0,71 επαφής και στομάχου

Είχα λίγη υγρή βινάσσα απο πέρυσι που έβαλα ήδη και διάβασα τώρα ότι κάνει και για ψεκασμό οπότε μπορεί να ρίξω αυτό και το ασβέστιο στο πότισμα όπως μου λές.
90% έχω ντοματίνια/βελανίδια οπότε δε βλέπω τάπα. Τώρα ωριμάζουν οι πρώτες μεγάλες ντομάτες (τις έβαλα σε 2ο χρόνο) και ακόμα δεν έχω δεί κάποιο πρόβλημα.

Γενικά ψάχνω κάτι να τα βοηθήσω όσο γίνεται με φυσικό τρόπο.
Θα ψάξω να βρώ το DEVELOP που πρότεινες.

50% το LASER αν θες να την ακούσει η τούτα. >Το 25% είναι για τον θρίπα. Βάκιλο δε ξέρω ποιον έχεις, η δόση του μπορεί να φτάσει και 100%. Αν ρίχνεις σκόνες επίπασης, (θείο-αμπελοχαλκίνη) μπορείς να τις εμπλουτίσεις με βάκιλο επιπασης.

Aνέβασα ένα βίντεο από τό επαγγελματικό τηλεσκοπικό φραχτοκόπτη μπαταρίας Stihl HLA 85
Δύναμη-μεγάλο ατού το τελικό μήκος 3,30 μέτρα,αλλά φούλ ανοιχτό κουράζει σε γωνίες 45 μοιρες σε πολύωρη χρήση,πολύ πιό εύκολο οι 90 μοίρες,δηλαδή να είναι κάθετα το εργαλείο και να κόβει,όταν είναι φούλ ανοιχτό.
Τα μαχαίρια αμφίπλευρης κοπής κάνουν πολύ καλή δουλειά,αρκετά πιό δυνατό από τήν μεσαία-ερασιτεχνική σειρα το HLA 56 πού έχει μαχαίρια μονόπλευρης κοπής,βέβαια τό HLA 56 πιό μανιτζέβελο και ελαφρύτερο,μέ μέγιστο μήκος χωρίς τήν προέκταση 2,10 μέτρα (μέ τήν προέκταση 2,60 μέτρα) ,αλλά μέ λιγότερη ισχύ στα πολλά ξυλώδη κλαδιά,το ΗLA 85 τα έχει αρκετα πιό εύκολα.

ΥΓ: Tό βίντεο έγινε λήψη σήμερα 6 ώρα τό πρωί (εξ'ου καί η ωραία μελωδία τιτιβίσματος) ,όπου και ξεκίνησε η εργασία,χωρίς καμμιά παρατήρηση από γείτονες !!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.