Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Νομίζω ότι σωστά το βάζω σε αυτή την κατηγορία.
Πριν από 4 μήνες,αγόρασα για αυτόματο πότισμα το παρακάτω.
https://www.skroutz.gr/s/9515489/Orbit-Buddy-Single-Port-Digital-Tap-Timer.html
Πανεύκολο στον προγραμματισμό αλλά δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να το βιδώσω στην βρύση.Εχθές χρειάστηκε να το βγάλω και όταν πήγα να το ξανατοποθετήσω,χάλασα οι στροφές της βάνας που βιδώνει στην βρύση.
Υπάρχει κάποιος αντάπτορας ή εξάρτημα που μπορεί να μπει επάνω ή το πετάω αν και είναι κρίμα;

Μούφα 3/4,μέσα-έξω βόλτα θέλεις.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Γεια σου ρε Δημητρη μαστορα!

-bye-

Νομίζω ότι σωστά το βάζω σε αυτή την κατηγορία.
Πριν από 4 μήνες,αγόρασα για αυτόματο πότισμα το παρακάτω.
https://www.skroutz.gr/s/9515489/Orbit-Buddy-Single-Port-Digital-Tap-Timer.html
Πανεύκολο στον προγραμματισμό αλλά δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να το βιδώσω στην βρύση.Εχθές χρειάστηκε να το βγάλω και όταν πήγα να το ξανατοποθετήσω,χάλασα οι στροφές της βάνας που βιδώνει στην βρύση.
Υπάρχει κάποιος αντάπτορας ή εξάρτημα που μπορεί να μπει επάνω ή το πετάω αν και είναι κρίμα;

Αυτόν τον προγραματιστή αυτόματου ποτίσματος χωρίς να είμαι απολυτα σίγουρος σάν να τό είχα δεί στόν Σκλαβενίτη,μιά φορά είχα ρυθμίσει ένα τέτοιο,του άλλαξα καί μπαταρίες καί όντως είναι πολύ εύκολο στήν ρύθμιση.
Αλλά γενικά δέν τα δουλεύω για να ξέρω τό εσωτερικό μέρος τους.

Σωκράτη ότι σού είπε ο Κώστας (Κosmοus) πρέπει να δούμε άν είναι fix το ρακόρ η όχι,γιατί σέ μερικά είναι fix καί πρέπει να αλλάξει ολος ο κορμος με την ηλεκτροβάνα επάνω,καί σέ άλλα είναι ξεχωριστό εξάρτημα.
Αλλα εφόσον δέν μπορείς να το ανοίξεις δέν ξέρουμε,προχώρησε με τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία άν υπάρχει τό ανταλλακτικό καί άν σε συμφέρει να το αγορασεις άν είναι μαζι με ολο τον κορμο της ηλεκτροβανας fix.
Αυτά τα πλαστικά ρακόρ ρακόρ θέλουν προσοχή όταν βιδώνονται σε μεταλλικά εξαρτήματα,να ρίχνεις λίγο λαδάκι στίς βόλτες πρίν τό τοποθετήσεις στήν βρύση,καί αργές κινήσεις με το χέρι στήν αρχή μέχρι να πιάσουν σωστά οι βόλτες.

Aν το βρεις σε συμφέρον τιμή καί είσαι πέριξ δυτικά-βόρεια προάστεια,συναντιόμασε και στο αλλάζω εγώ.

Συνάδελφοι μέ κόλλες δέν γίνονται σωστές δουλειές σε τέτοια συστήματα,καί λείπει ο ιδιοκτήτης και ξεκολλήσει καί γίνει κάποια διαρροή.

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Βρήκα έναν με παρόμοιο θέμα.

Εγώ μετά που βγάζει το παλιό θηλυκό μέρος για γρήγορη και αξιόπιστη λύση θα πέρναγα ένα λάστιχο και θα το μάγκωνα με σφιγκτήρα στη λακούβα που έχει.
Απο ότι βλέπω όλο είναι ένα σώμα οπότε το ανταλλακτικό αν υπάρχει θα κοστίζει όσο το μισό μηχάνημα μάλλον. Δε χάνεις κάτι να ρωτήσεις βέβαια.

https://www.youtube.com/watch?v=8iWWwhwiCb8

ΥΓ. Γενικά όταν βιδώνω και φοβάμαι μήν κάνω λάθος αρχικά ξεβιδώνω μέχρι το σκαλοπάτι που κάνουν τα πάσα όταν ευθυγραμμίζονται και τότε ξεκινώ το βίδωμα απαλά. Αν δώ ότι έχει πολύ αντίσταση ή δεν είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες οι βίδες/ρακόρ ξεκινάω απο την αρχή.
Το κόλπο με το λάδι δεν το ήξερα. Συνήθως δεν θέλω να γλιστράει για να νιώθω αν βιδώνω σωστά ή όχι.

Και πως θα την βιδώσω αφού έχουν φαγωθεί οι στροφές της βάνας/ρακόρ?

Εγώ προκειμένου να τον πετάξω θα έβαζα εποξικη όπως είπε και ο Κυριάκος.

Πιάνουν άλατα στο σπυρωμα της βρύσης και καλό θα ήταν ένα πέρασμα με συρματοβουρτσα πριν.

Δημήτρη ένα δίκιο το έχεις, αλλά πλέον όλα τα υδραυλικά γίνονται θερμοκολλητα...

Βρήκα μεταλλική μούφα μέσα-έξω.
Η μούφα βιδώνεια μια χαρά στην βρύση.
Η μούφα βιδώνει μια χαρά στην βάνα του Orbit.
H μούφα είτε είναι βιδωμένη στην βρύση και πάω να βιδώσω το Orbit,είτε είναι βιδωμένη στο Orbit και πάω να την βιδώσω στην βρύση γ....ιέται.@$@#!@$$#@

Δημήτρη ένα δίκιο το έχεις, αλλά πλέον όλα τα υδραυλικά γίνονται θερμοκολλητα...

Ναί Πάνο αλλά τα υδραυλικά πού έχουν προδιαγραφές γιά να γίνονται θερμοκολλητά,εκεί στό θηλυκό ρακόρ πού οι βόλτες έχουν χαλάσει δέν θα πιάσει σίγουρα κόλλα,γιατί δέν υπάρχουν οι προδιαγραφές.

υπάρχει παρομοιο συστημα της oregon τo POWERSHARP αλλα χρειάζεται ειδικές λάμες και αλυσίδα. Για αυτο του γραφεις δεν το ξέρω, κατα πασα πιθανότητα δεν θα κανεις δουλεια...

Τελικά κατάφερε να το βιδώσει ο γιός μου και με την προσθήκη 4 φλαντζών 3,5" μέσα στην μούφα,δούλεψε χωρίς διαρροή!!!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας.
Ήξερα ότι μπορώ να βασιστώ σ'εσάς!

Ναί Πάνο αλλά τα υδραυλικά πού έχουν προδιαγραφές γιά να γίνονται θερμοκολλητά,εκεί στό θηλυκό ρακόρ πού οι βόλτες έχουν χαλάσει δέν θα πιάσει σίγουρα κόλλα,γιατί δέν υπάρχουν οι προδιαγραφές.

Πάσο, ασυζητητί!!!

Καλό ξημέρωμα.

υπάρχει παρομοιο συστημα της oregon τo POWERSHARP αλλα χρειάζεται ειδικές λάμες και αλυσίδα. Για αυτο του γραφεις δεν το ξέρω, κατα πασα πιθανότητα δεν θα κανεις δουλεια...

Φιλολογική ήταν η ερώτηση, δεν έχω αλυσοπρίονο αλλά μου το πέταξε διαφήμηση το fb και είπα να ρωτήσω! Ευχαριστώ, το ίδιο σκέφτηκα και εγώ!

Ετσι κι αλλιως, μια αξιοπρεπης αλυσιδα και λαμα μαζι δεν κανει κανα 40αρι;
Για μη επαγγελματια, αξιζει να δωσεις 30 για αυτο, με αμφιβολα αποτελεσματα; Ειδικα αφου και να δουλευει, παλι θα θες λαμα.
Ok, για επαγγελματια που καιει 10-20 αλυσιδες το χρονο, ισως αξιζει (ΑΝ δουλευει).

Σήμερα δοκίμασα τήν επαγγελματικη χλοοκοπτική μηχανή μπαταρίας Stihl RMA 443 C
Εντυπώσεις αριστες,είχα ένα "φόβο" ότι σέ ψηλό γκαζόν καί πυκνό άν κουρεύω σε μέτρια πρός χαμηλή σκάλα μήπως καί έκοβε πολύ στροφές,αλλα οι φόβοι μου ξεπεράστηκαν άρδην,κόβει μέ τήν ίδια ισχύ σάν τήν χλοοκοπτική μηχανή βενζίνης πού έχω.
Εχει τήν λειτουργία ECO πού άν τό γκαζόν είναι χαμηλό η αραιό κόβει στροφές τό μοτέρ αυτόματα,καί όταν είναι πυκνό καί ψηλό ξαφνικά αναβάζει στροφές καί έτσι γίνεται οικονομία στήν μπαταρία.

ΥΓ: Πάλι 6 ώρα το πρωί μπήκε σε λειτουργία,καί παρατήρηση μηδέν,ενώ μέ τήν χλοοκοπτική βενζίνης το νωρίτερο πού ξεκίναγα ήταν 7:00 το πρωί .

Φωτογραφία καί βίντεο

p111.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πιο πολύ με αγχώνει ο μονός βραχίονας χειρισμού! Η ποιότητα φυσικά "γραφει" στο βίντεο.

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραιος ο Δημητρος!
Βρε μπας και τα εισαγαγεις εσυ τα εργαλεια :fahne90:

:grinning-smiley-043

Ωραιος Δημητρη.....Μια χαρα κουρευει.....!!!!

Ετσι Κώστα,επειδή δέν ήξερα τήν κατανάλωση σχετικά με τα τετραγωνικά είχα πάρει 3 μπαταρίες τις μεγαλύτερες σε χωρητικότητα μαζί μου για παν ενδεχόμενο,αλλά τήν βγαλε μέ 1,5 μπαταρία περίπου 400 τετραγωνικά.

Πιο πολύ με αγχώνει ο μονός βραχίονας χειρισμού! Η ποιότητα φυσικά "γραφει" στο βίντεο.

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιατί σέ αγχώνει ο μονός βραχίονας ? ίσα-ίσα πού λυγίζει μέ ένα πατημα στο κουμπί και μπαίνει στο ιχ.
Αν σκέφτεσαι για την αξιοπιστία του,η Stihl δίνει εγγύηση 10 χρόνια στόν μονό βραχίονα στα χλοοκοπτικά,καί στο πλαίσιο.
Εγω πού τό δοκίμασα σήμερα καί για πρωτη φορά έπιασα μονό βραχίονα δέν μού φάνηκε να έχει καμμιά διαφορά μέ τό βενζινοκίνητο χλοοκοπτικό πού έχει το κλασσικό σύστημα διπλού βραχίονα.