Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

@teodor_ch ή όποιον γνωρίζει:
Που βρίσκουμε στυλιάρι με λαβή για αυτό το πατόφτυαρο ή για το αντίστοιχο του Αμπατζίδη;
Δεν βρίσκω να πουλάει κανείς στο ιντερνετ, ούτε καν σκέτη τη μεταλλική λαβή.

Πάρε το εργαλείο και πήγαινε σε ένα μαγαζί με ήδη κήπου/σιδηρικά.
Εγώ έτσι τα αγοράζω.

• Like
Reactions: dk31
Γιατί σου κάνει εντύπωση ; Έρχονται πελάτες να τους ρυθμίσω την χειρολαβή , άλλοι πάλι την εξάρτηση .
Επίσης πολλοί δεν καταφέρνουν να αλλάξουν την μεσινεζα και μου ζητάνε κεφαλή με περαστά κομμάτια.

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
εννοω οτι στο βιντεο ταιριαζει το σωληναριο ακριβως! ειναι τοσο γνωστο το κολπο?

Σε αυτό το σωληνάριο ταιριάζει. Σε άλλα όχι

Πχ γράσο Visco έχει μύτη
της Ολεομακ είναι πιο μεγάλο

• Like
Reactions: kospap
Έχετε δικιο, εχει μπει ηδη γεωυφασμα Grasher και επισης εχουν βιδωθει και γωνιες, δεν ξερω αν φαινονται στην φωτο. Οι σανιδες παραμενουν αβαφες εν γνωσει μου. Αν παει καλα το προτζεκτακι και μου δινει χαρα, σε 3-4 χρονια θα αναβαθμιστει ριζικά το μποστάνι και θα διπλασιαστει.

Για την εδαφοκαλυψη μου προτειναν και χοντρο χαρτόνι αλλά προτίμησα τo ναυλον εδαφοκαλυψης.

Επειδή θα ξεκινήσω να φτιάχνω raised beds και το έψαξα λίγο,
διάβασα απο πολλούς ότι είναι ακατάλληλο το πλαστικό γεωύφασμα γιατί μετά απο χρόνια λιώνει και γεμίζει ο κήπος πλαστικά τα οποία δεν φεύγουν με τίποτα.

Είχα και μία συνάντηση σε μία "βραδιά του ερευνητή" στο ΙΤΕ Ηρακλείου και μου είπαν ότι έχουν βρεθεί μικροπλαστικά και σε λαχανικά (εκτός απο ψάρια που γνώριζα) οπότε προσπαθώ να κρατάω τον κήπο μου όσο πιο plastic-free μπορώ!

Τα μικρο πλαστικά έχουν βρεθεί ότι μεταφέρονται και με τη βροχή....Δηλαδή για 3-4 γενιές τουλάχιστον μας έχει πάρει ο διάολος...

Εδω και δυο εβδομαδες εχουν αρχισει να ωριμαζουν τα μανταρινια μαζι με τις διφορες (μαλλον πολύφορες) λεμονιες του κηπου.

Η σημερινη σοδεια, 4.5 κιλακια, τα τελευταια που φτανω με το χερι. 🍋🍊
jZX278Oh.jpg

Οι δικές μου έχουν ωριμάσει πριν από 3 εβδομάδες και τρώμε συνέχεια, αλλά τόσο οι δικές μου όσο και του γείτονα έχουν φέτος και μια πράσινη απόχρωση εξωτερικά.
Το ίδιο παρατήρησα και στα νεράτζια στους δρόμους της Φιλοθέης, ενώ οι πορτοκαλιές δεν έχουν αυτή την εικόνα.
Τα λεμόνια αργούν φέτος.

Τις μανταρινιες τις ειχε φερει απο τη Χιο ο πατερας μου και τις ειχε φυτεψει στον κηπο πριν απο 40 χρονια!

Μακη, παρα την διαφορά στην αποχρωση, η γευση παραμενει η ιδια, ετσι?

Ναι, και οι δικές μου είναι πολλών ετών και εξακολουθούν να παράγουν τα ίδια καλά μανταρίνια, αλλά με προβλημάτισε αυτή η πράσινη απόχρωση φέτος.