Κλασική Μουσική - Θεοί και Δαίμονες

Όχι παίδες, ο Διονύσης εννοεί τον κατ' εξοχήν αντιπαθή σε μένα κο φον Καραγιάννη, για τον οποίο έχω παλαιότερα γράψει ολόκληρα κατεβατά κακίας ... άλλωστε έχω και το κόπυ ράιτ του ''Φον Βελούδινος'' ...

Όχι παίδες, ο Διονύσης εννοεί τον κατ' εξοχήν αντιπαθή σε μένα κο φον Καραγιάννη, για τον οποίο έχω παλαιότερα γράψει ολόκληρα κατεβατά κακίας ... άλλωστε έχω και το κόπυ ράιτ του ''Φον Βελούδινος'' ...

Εδω θα συμφωνήσω. Ο φον Καραγιάννης, aka Κοζανίτης, μου είναι και μένα εξαιρετικά αντιπαθής, με κάνει δε να πλήττω αφόρητα σε ότι και αν διευθύνει (πλην όπερας).

http://www.youtube.com/watch?v=wxB5vkZy7nM

Εδώ και 10 μέρες έχω λιώσει τις Συμφωνίες του Brahms (δις ημερησίως έκαστη). Ποτέ άλλοτε δεν τις άκουγα τόσο μανιωδώς σε σημείο εμμονής (στο κεφάλι μου ''παίζουν'' συνεχώς διάφορα μοτίβα). Φαίνεται ότι για όλα τα πράγματα έρχεται κάποια στιγμή του πλήρωμα του χρόνου.

Με την ευκαιρία, πού θα προτείνατε να κοιτάξω πέρα από Karajan, Bernstein (1η) και Kleiber (4η) που έχω; Η δισκογραφία είναι ατελείωτη αλλά έχω διαβάσει καλά σχόλια για Sanderling, Wand, Abbado, Gardiner.
Για πείτε...

imagen_complete_symphonies_berliner_philharmoniker_feat_conductor_herbert_von_karajan_disc_2_0302_0th.jpg
330615_1_f.jpg
l702342eisi.jpg

Σπύρο, είμαι σίγουρος ότι το επιμελώς ατημέλητα ριγμένο πουλοβεράκι, σου τη σπάει όσο και μένα. Υπάρχουν και άλλα εκνευριστικά εξώφυλλα του von (πχ αυτό ή αυτό) :D

Last edited:
Υπάρχει εξώφυλλο, που στα γεράματα του φοράει μια ολόσωμη λαμέ φόρμα του σκι ... δεν κάνω πλάκα...

Τώρα στο ερώτημα σου, θεωρώ ως καλύτερη 3η Μπραμς, αυτή του Μπαρμπιρόλι... έχει κάνει όλο τον κύκλο και οι υπόλοιπες τρεις είναι εξαιρετικές... αλλά η 3η του είναι κορυφαία ...

Σπύρο, είμαι σίγουρος ότι το επιμελώς ατημέλητα ριγμένο πουλοβεράκι, σου τη σπάει όσο και μένα. Υπάρχουν και άλλα εκνευριστικά εξώφυλλα του von (πχ αυτό ή αυτό) :D

Υπάρχει εξώφυλλο, που στα γεράματα του φοράει μια ολόσωμη λαμέ φόρμα του σκι ... δεν κάνω πλάκα...

Συγχωρείστε στους μεγάλους καλλιτέχνες λίγη ματαιοδοξία παίδες: άνθρωποι είναι κι αυτοί.
Ο Χόροβιτς έβαφε τα μαλιά του. Αυτό δεν τον κάνει λιγότερο σημαντικό πιανίστα.

Συγχωρείστε στους μεγάλους καλλιτέχνες λίγη ματαιοδοξία παίδες: άνθρωποι είναι κι αυτοί.
Ο Χόροβιτς έβαφε τα μαλιά του. Αυτό δεν τον κάνει λιγότερο σημαντικό πιανίστα.

Όχι λίγη αλλά πολλή ματαιοδοξία τους συγχωρούμε. Εξ'άλλου αυτά τα μαρκετίστικα, περισσότερο στις εταιρίες πρέπει να τα καταλογίσουμε παρά στους ίδιους τους καλλιτέχνες.

Re: Απάντηση: Κλασική Μουσική - Θεοί και Δαίμονες

"[...]With life's tomorrow time you grasp,
Its yesterdays you fling away,
And still, in spite of all remains
Its long eternity, today.

A radiant and brilliant view,
In many rapid glimpses caught,
Of infinite, unending calm,
Bathed in the rays of timeless thought".

http://www.youtube.com/watch?v=a094FnuoviM

http://www.youtube.com/watch?v=wxB5vkZy7nM

Εδώ και 10 μέρες έχω λιώσει τις Συμφωνίες του Brahms (δις ημερησίως έκαστη). Ποτέ άλλοτε δεν τις άκουγα τόσο μανιωδώς σε σημείο εμμονής (στο κεφάλι μου ''παίζουν'' συνεχώς διάφορα μοτίβα). Φαίνεται ότι για όλα τα πράγματα έρχεται κάποια στιγμή του πλήρωμα του χρόνου.

Με την ευκαιρία, πού θα προτείνατε να κοιτάξω πέρα από Karajan, Bernstein (1η) και Kleiber (4η) που έχω; Η δισκογραφία είναι ατελείωτη αλλά έχω διαβάσει καλά σχόλια για Sanderling, Wand, Abbado, Gardiner.
Για πείτε...

imagen_complete_symphonies_berliner_philharmoniker_feat_conductor_herbert_von_karajan_disc_2_0302_0th.jpg
330615_1_f.jpg
l702342eisi.jpg

Δοκίμασε τους παλιότερους. Furtwangler, Toscanini, Klemperer. Προσωπικά θεωρώ την 4η που ηχογράφησε ο Furtwangler το 1943 απλά αξεπέραστη, το φινάλε είναι μιά κάθοδος στην Κόλαση χωρίς επιστροφή, ένα Λυκόφως των Θεών, το τέλος του Κόσμου κυριολεκτικά. Πολύ καλή είναι και η 4η του Markevitch, αλλά σχετικά δυσεύρετη.