Κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

Αν εμπιστεύεσαι ότι σου λένε οι...κλειδαράδες και δεν ξέρεις τι σου γίνεται,μάθε τουλάχιστον να μιλάς καλύτερα...

Και πρίν οι ίδιοι...επιστήμονες που εμπιστεύεσαι συνιστούσαν αυτά τα κλέιδιά που σήμερα είναι άχρηστα κι αντιγράφονται σε μισή ώρα με το χέρι και λίμα...

Last edited:
ο γειτονας που ηθελε να αναβαθμισει την ωμεγα που ηδη ειχε σε πιο καινουριο μοντελο,ο Σιαμος για να την αλλαξει,εκοψε τη πορτα στο σημειο της κλειδαριας με τροχο και στη συνεχεια το ηλεκτροκολλησε με κομματι ατσαλι.
Οι κλειδαριες αυτες οντως ειναι μαλλον απαραβιαστες,τα κλειδια ειναι απο μη μαγνητικο υλικο,ο αφαλος περιστρεφεται ατερμονα,σε περιπτωση που καποιος βαλει πλακεντεκερ απ'εξω.
Ειναι ολο ατσαλι η πορτα κι αν κλειδωθεις απ'εξω,δεν μπορει να σου ανοιξει κλειδαρας με τον κλασσικο τροπο.
Θελει τροχο και κοψιμο η πορτα.

Ρε παιδιά απλά είναι τα πράγματα.

Πως να το πώ... ένα κομματάκι ελάσματος που έχει επεξεργασία πάνω κάτω σε δυό πλευρές,μόνο με κάθετα κοψίματα-παραλληλόγραμμα άς πούμε σχήματα,αντιγράφεται εύκολα.

Η πιό απλή επεξεργασία είναι.Απλά στα δυό φύλλα που βλέπω παραπάνω στην φωτο,έχουν γίνει παραπάνω και πιό περίπλοκα κοψίματα απο τα κλειδιά που σήμερα πετιούνται.Είναι δύσκολο να αντιγραφούν με το χέρι,αλλά όχι αδύνατο.Πόσο μάλλον με μηχανικά μέσα.

Απο την άλλη,τέτοιες ψιρικοκό περίπλοκες ελικοειδείς χαράξεις,άνισες σε πλάτος-βάθος γίνονται μόνο με εξελιγμένο μηχάνημα κι απο πολύ καλό τεχνίτη-όχι μάστορα της πλάκας.Στο σχετικά απλό δείγμα της φωτο που έβαλα,αυτές συνδυάζονται και μ' άλλες επεξεργασίες επίσης περίπλοκες...

Τέσπα ότι ήταν να πώ το είπα...

Last edited:
Τι σχεση εχει αν αντιγραφεται ή οχι το κλειδι ?
Η ουσια ειναι ποσο δυσκολα / με θορυβο ανοιγει μια πορτα...

Απάντηση: Re: Κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

Σαν έξτρα ασφάλεια για όσους έχουν και τον χοντρό πύρο που είναι για να ανοίγει λίγο η πόρτα μπορείτε να τρυπήσετε την κάσα εκεί που εφάπτεται με τον πύρο έτσι ώστε ο πύρος να μπαίνει μέσα στην κάσα.
Αυτό για όταν είσαστε μέσα στο σπίτι είναι ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και από το κλείδωμα της πόρτας..

Αυτό ακριβώς.

Παρακαλώ να απέχετε από προσωπικές αντιπαραθέσεις.

gpaska & Dipie από 1 infraction έκαστος.

Θα ήθελα δε να υπενθυμίσω ότι εδώ είναι κατηγορία καφέ του φόρουμ, όπου ελεύθερα γράφει κάθε μέλος, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου κλειδαράδων. Αυτό ας το έχει κατά νου και όποιος παίρνει πληροφορίες από το παρόν νήμα, σχετικά με την εγκυρότητα των απόψεων που διαβάζει. Εάν επιθυμεί μεγαλύτερη εγκυρότητα, ας επισκεφθεί κάποιο φόρουμ κλειδαράδων.

Ρε παιδιά, αντί να μαλώνετε, δεν λέτε όλοι τις προτάσεις σας και μετά να αποφασίσει ο καθένας ποιον δρόμο να ακολουθήσει?

Εγώ καταλαβαίνω 2 πράγματα και για αυτό η παραπάνω διαφωνία.
Το πρώτο, αυτό που γράφει ο Διονύσης, το καταλαβαίνω ως προς την ευκολία αντιγραφής του κλειδιού ΕΦΟΣΟΝ υπάρχει το αρχικό κλειδί...δηλαδή αν μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα καλούπι ή να το φωτογραφήσει και μετά να κάτσει με εργαλεία να το αντιγράψει. Σε αυτή την περίπτωση αν μιλάμε για το χέρι όντως κάποια αντιγράφονται ευκολότερα από κάποια άλλα...όμως αν δεν κάνω λάθος ένα εξελιγμένο CNC θα φτιάξει ένα σχεδόν 1:1 με τις σωστές φωτογραφίες από οποιοδήποτε κλειδί...
Θεωρώ όμως πως αν μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση στο κλειδί μιας πόρτας, το παιχνίδι έχει χαθεί έτσι και αλλιώς εύκολα ή δυσκολότερα.
Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι πως η κλειδαριά θα αντισταθεί με μόνη γνώση αυτού που την παραβιάζει την αναγνώριση που της κάνει οπτικά. Σε πολυκατοικίες όντως το να χρειαστεί να βγάλει τροχό/βαριοπούλα/λοστό κλπ για να ρίξει μια πόρτα είναι αποτρεπτικό λόγω θορύβου, οπότε το θέμα είναι πόσο εύκολο να ανοίξει μια κλειδαριά σχετικά αθόρυβα και γρήγορα. Εκεί νομίζω έρχεται η δεύτερη κατηγορία προτάσεων.

Ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει...το θέμα είναι το ξεκλείδωμα να γίνει τόσο χρονοβόρο/τεχνικά δύσκολο, ώστε ο επίδοξος εισβολέας να μην ασχοληθεί και να πάει στον επόμενο...

Re: Απάντηση: Κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

Ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει...το θέμα είναι το ξεκλείδωμα να γίνει τόσο χρονοβόρο/τεχνικά δύσκολο, ώστε ο επίδοξος εισβολέας να μην ασχοληθεί και να πάει στον επόμενο...

Και αυτό είναι το ζουμί...

Σε πολυκατοικίες όντως το να χρειαστεί να βγάλει τροχό/βαριοπούλα/λοστό κλπ για να ρίξει μια πόρτα είναι αποτρεπτικό λόγω θορύβου, οπότε το θέμα είναι πόσο εύκολο να ανοίξει μια κλειδαριά σχετικά αθόρυβα και γρήγορα.

Δεν χρησιμοποιούν λοστούς και βαριοπούλες...
Έναν υδραυλικό γρύλο βάζουν στον απέναντι τοίχο και αν η πόρτα δεν έχει περαστεί στον τοίχο με δοκούς ανοίγει σαν κουτάκι αναψυκτικού...

Παρακαλώ να απέχετε από προσωπικές αντιπαραθέσεις.

gpaska & Dipie από 1 infraction έκαστος.

Θα ήθελα δε να υπενθυμίσω ότι εδώ είναι κατηγορία καφέ του φόρουμ, όπου ελεύθερα γράφει κάθε μέλος, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου κλειδαράδων. Αυτό ας το έχει κατά νου και όποιος παίρνει πληροφορίες από το παρόν νήμα, σχετικά με την εγκυρότητα των απόψεων που διαβάζει. Εάν επιθυμεί μεγαλύτερη εγκυρότητα, ας επισκεφθεί κάποιο φόρουμ κλειδαράδων.

Tάσο ήσουν μέσα,όταν απρόκλητα απλά επειδή έγραφα αντίθετη άποψη για μια κλειδαριά,ένας τύπος που δεν έχω ανταλάξει κουβέντα και πόστ,μου την έπεσε ότι γράφω βλακείες ο βλάξ και...παραπλανώ λές κι είμαι εισαγωγέας θωρακισμένων πορτών.

Δεν αντέδρασες και το άφησες στον αέρα.Αντέδρασα εγώ και μάλλον ήπια,χωρίς να αντοποδώσω ύβρεις.

Αντί λοιπόν να ρίχνετε ινφράξιον επι δικαίων κι αδίκων,καλύτερα είναι να αντιδράτε εγκαίρως και να βάζετε στην θέση τους όποιον το ξεκινάει.

Last edited:

Θόρυβο δεν κάνει όταν σκάσει η πόρτα όμως;;;

Πρακτικά φεύγει η πόρτα από τον τοίχο. Και όχι με τη μία.
Πολύ πιο ήσυχο να πέφτουν σιγά σιγά τούβλα και σοβάς κάτω παρά να κοπανάς μέταλλα με βαριοπούλα.

Απάντηση: Re: Κλειδαριές (και καλά) ασφαλείας

Σαν έξτρα ασφάλεια για όσους έχουν και τον χοντρό πύρο που είναι για να ανοίγει λίγο η πόρτα μπορείτε να τρυπήσετε την κάσα εκεί που εφάπτεται με τον πύρο έτσι ώστε ο πύρος να μπαίνει μέσα στην κάσα.
Αυτό για όταν είσαστε μέσα στο σπίτι είναι ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και από το κλείδωμα της πόρτας..

Είσαι σίγουρος γι´αυτό; Είσαι σίγουρος οτι ο σύρτης δεν ανοίγει με μαγνήτη;
Δικό μου άτομο μου λέει οτι τους την άνοιξε κλειδαράς πανεύκολα με μαγνήτη. Δεν έμπαινε με τρύπα στο κάσωμα αλλά στη μεταλική γλώσσα που επιτρέπει στην πόστα ν´ανοίγει λίγο. Δεν νομίζω όμως οτι έχει καμιά διαφορά απ´τη στιγμή που ο πύρος μετακινείται με μαγνήτη.

Μπάμπη, δεν μιλάμε για απλό σύρτη.. τους πύρους με την περιστροφική κίνηση όταν μπαίνει ο πύρος μέσα στην κάσα δεν τους ανοίγεις με μαγνήτη.. Έχω κάνει άπειρα πειράματα και εγώ και ο κλειδαράς μου.

Δεν έχω δοκιμάσει όμως να τον αφήσω απλά να πιάσει το μέταλλο χωρίς να μπει μέσα στην κάσα

Γιατί να ανοίξει με μαγνήτη;
Ανοίγεις την πόρτα, βλέπεις τη βίδα, την ξεβιδώνεις και πέφτει ο σύρτης...

Για την απο μέσα προστασία η μπάρα φαίνεται να είναι η καλύτερη λύση, επίσης καλύ λύση είναι πείρος απο μη μαγνητικό υλικό βιδωτός η κουμπωτός στο πάτωμα (αυτοσχέδιο εντελώς αυτό)
Το να να μπλοκάρεις την είσοδο απο μέσα είναι εύκολο γενικά, ακόμα και με εντελώς αυτοσχέδιες λύσεις.

Γιατί να ανοίξει με μαγνήτη;
Ανοίγεις την πόρτα, βλέπεις τη βίδα, την ξεβιδώνεις και πέφτει ο σύρτης...
Αυτό που λες είναι σωστό αλλά δεν αναφορά πείρο αλλά το γαντζάκι/σύρτη που έχουν οι πόρτες για να μην ανοίγει τελείως η πόρτα.