κοβoντας το καπνισμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: κοβoντας το καπνισμα.

Είναι αυτή η ουσία που προκαλεί κατάθλιψη και έντονες τάσεις αυτοκτονίας?
http://en.wikipedia.org/wiki/Varenicline

Δηλαδή όποιος δεν πάει από το τσιγάρο, θα αυτοκτονίσει από τη δράση του Varenicline!!!!

Ακόμα και η εντελώς αναξιόπιστη wiki δεν αναφέρει κάτι τέτοιο,πού γράφετε.
Υπάρχουν αναφορές ,αλλά δεν γνωρίζουν εάν οφειλεται στην ουσία,ή στην διακοπή τού καπνίσματος..Eπίσης μιά οποιαδήποτε ουσία θά πρέπει να δίνεται κατά περίστασιν και μετά απο ενδελεχή παθολογικό και ψυχιατρικό έλεγχο..

Υ.Γ.
Υπάρχει συσχέτισις μεταξύ κατάθλιψης και δυσκολίας διακοπής τού καπνίσματος(φαίνεται οτι η νικοτίνη δρά ως έμμεσο αντικαταθλιπτικό,και η διακοπή τού καπνίσματος μπορεί να αυξήσει τά καταθλιπτικά συμπτώματα.Ως εκ τούτου κάποιος πού επιθυμεί να διακόψει οριστικά το κάπνισμα δικαιούται να ζητήσει όποια βοήθεια επιθυμεί γιά να πετύχει και τον σκοπό του αλλά και να νοιώθει και ψυχικά ικανοποιητικά)

Λοιπόν, επειδή είδα πολύ αργά και κατόπιν εορτής τη "φασαρία", ως διαχειριστής οφείλω να πω πως θα έπρεπε να είναι ευδιάκριτος σε όλους ο μεταξύ-αστείου-και-σοβαρού τόνος του "εάν είναι έτσι ξαναρχίστε το κάπνισμα" που έγραψε ο Δημήτρης Ιωάννου. Ως εκ τούτου βρίσκω τις αντιδράσεις και υπερβολικές αλλά και αδικαιολόγητες, τη στιγμή που εμπλέκουν την επαγγελματική ιδιότητα του Δημήτρη Ιωάννου. Δεν νομίζω να φάνηκε πουθενά ότι δίνει υπεύθυνη συμβουλή ή ότι καταθέτει την επιστημονική του άποψη για να δικαιολογείται τέτοια απάντηση. Απλώς στη λογική του αγγλοσαξωνικού every cloud has a silver lining νομίζω πως άνετα δικαιολογείται να βρει να πει και κάτι θετικό για τη συνήθεια αυτή, δεν νομίζω ότι είναι δα και κανένα θέμα απαγορευμένο.

Παρακαλώ να μην εμπλέκουμε στις συζητήσεις μας την επαγγελματική ή επιστημονική ιδιότητα του άλλου, τη στιγμή που γίνεται μία απλή και χαλαρή πιστεύω συζήτηση, καθώς την τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο, όπως θα θυμάστε οι τακτικοί, είχαμε πολύ άσχημη κλιμάκωση και τελική εξέλιξη.

Καθώς θεωρώ τη συζήτηση λήξασα, δεν θέλω να πιάσω την κοπτοραπτική και να σβήνω ποστ από εδώ και από εκεί, ας μείνει η θέση μου σαφής και η παρατήρησή μου δημόσια.

μπορεί να είμαι :offtopic: αλλα
Φίλε Send μπράβο σου ! :grandpa:
είσαι υπόδειγμα διαχειριστή ! :worshippy:

Πλάκα πλάκα καπνίσω δεν καπνίσω,την μάχη με τα κιλά μου την δίνω ολοχρονίς !!!:ADFAD2:

(ο κ@λο θυρεοειδής βλέπετε..:twoguns:).

Και κλείνοντας να συγχαρώ ξανά τα παιδιά που το έκοψαν μαχαίρι.
Οπως επίσης τον Διαχειριστή μας για την δίκαιη τοποθέτησή του.

Υ.Γ. το αλκοόλ πάντως σχετίζεται με τις άφθες !!!!!:ADFADF1:
Ανοίγουμε νέο θρεντ ή χλωμό το κόβετε???:ears:

Re: Απάντηση: κοβoντας το καπνισμα.

Πλάκα πλάκα καπνίσω δεν καπνίσω,την μάχη με τα κιλά μου την δίνω ολοχρονίς !!!:ADFAD2:

(ο κ@λο θυρεοειδής βλέπετε..:twoguns:).

Και κλείνοντας να συγχαρώ ξανά τα παιδιά που το έκοψαν μαχαίρι.
Οπως επίσης τον Διαχειριστή μας για την δίκαιη τοποθέτησή του.

Υ.Γ. το αλκοόλ πάντως σχετίζεται με τις άφθες !!!!!:ADFADF1:
Ανοίγουμε νέο θρεντ ή χλωμό το κόβετε???:ears:

Και εσύ κοπλιμέντα θέλεις μου φαίνεται. Στις φωτογραφίες μια χαρά είσαι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: κοβoντας το καπνισμα.

Και εσύ κοπλιμέντα θέλεις μου φαίνεται. Στις φωτογραφίες μια χαρά είσαι.

Ναι αλλά πριν και μετά το Πάσχα έτρεχα να βρώ τα φαρδιά μου παντελόνια.:BDGBDGB53:
Από αρχές Ιουνίου άρχισε πάλι το ..downloading !!:flipout:

Υ.Γ Η υπογραφή σου είναι όλα τα λεφτά !

να πω και εγω στον ntino και στο nikosr.

αντε παιδια μια και κανατε την αρχη παρτε το αποφαση

και κοφτε το μαχαιρι.

ειναι ευκαιρια τωρα αλλιως σας βλεπω σε λιγο να καπνιζεται

παλη κανονικα.

την εχω πατηση και ξερω.

Έπεσα κατά τύχη στο θέμα και επειδή το θεωρώ πολύ σημαντικό ας γράψω και γώ τα δικά μου. ϊσως βοηθήσει κάποιους.

Κάπνιζα από το 1969 (δεν θυμάμαι ακριβώς) μέχρι το ευλογημένο 1986. Τό έκοψα όταν ήμουν σε άδεια στην Κεφαλονιά με τον εξής τρόπο:

1. Αποφάσισα στα σοβαρά ότι με βλάφτει.

2. Το επιχείρημα ότι είναι εθιστική ουσία η νικοτίνη (που είναι, αλλά αυτό δε λέει τίποτα) το δέχτηκα. Πόσο εθιστική όμως; Πόσο με ελέγχει;

3. Άρχισα να καπνίζω με το σκοπό να τροφοδοτήσω τον οργανισμό μου με την απαραίτητη νικοτίνη! Για κανένα άλλο λόγο όμως. Δηλαδή κάπνιζα με πρόγραμμα: από ένα τσιγάρο σε συγκεκριμένες ώρες: 9, 10, 11, Συνολικά κάπνιζα γύρω στο 1.5 πακέτο αλλά σαν φάρμακο. Δηλ οχι κόλπα του τύπου "δεν θα κάνω το τσιγάρο των 12, θα το αφήσω να το κάνω μαζί με το τσιγάρο των 1μμ, μετά το φαϊ". Είπαμε: το τσιγάρο είναι ανάγκη, όχι ευχαρίστηση, έτσι δεν είναι;;;!!!!

4.Σταδιακά σε 10 μέρες έκοψα τα μισά (αφού ένοιωθα ότι τα κάνω χωρίς να τα χρειάζομαι).

5.Όταν ήμουν στα 6 τσιγάρα την ημέρα ήξερα πιά αν και πόσο τα χρειάζομαι και ήταν σχετικά εύκολο να πετάξω το πακέτο. Δεν έβαλα κανένα περιορισμό στον εαυτό μου τις επόμενεςε 20 μέρες. Έπινα όσους καφέδες ήθελα, έτρωγα ότι μου άρεσε και ...κοιμόμουνα όποτε μου ερχότανε διάθεση.

Για μένα το μυστικό είναι: Μην αντιμετωπίζετε το κάπνισμα σαν ευχαρίστηση. Αν το αντιμετωπίσετε σαν ανάγκη μόνο του το σώμα μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι κάνει και χωρίς αυτό.

@backousis: μπραβο που το εκοψες, σε καταλαβαίνω λίγο παραπάνω ως ομοιοπαθής.

Μπραβο σε ολους όσους το έκοψαν. Η αδερφή μου κάπνιζε 25 χρόνια και το εκοψε περισυ μαχαίρι, ύστερα από μια επισκεψη στην πνευμονολόγο. Βεβαια κατάλαβε μόνη της οτι η κατάσταση με τα αναπνευστικά προβλήματα που ειχαν αυξηθει τελευταία ειχε φτασει σε σημείο που επέβαλλε την διακοπή. Ειχε κανει πολλες αποπειρες στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα, δηλώνοντας αδυναμία να το κόψει. Κι ομως το πηρε απόφαση και το εκοψε μαχαίρι, χωρίς πολλή σκέψη και προσπαθεια όπως είπε η ίδια. Τώρα λέει ότι τελικά ήταν πολύ πιο ευκολο από ότι πίστευε. Κι εγω το εκοψα μαχαίρι αλλα δεν ηταν καποιο κατόρθωμα αφου καπνιζα ως εφηβος μονο δυο χρόνια και οχι σαν φουγάρο. Ο λόγος να το κόψω χαζός ισως, αλλα ευτυχως με βοηθησε να το κόψω νωρις. Ξεκίνησα tae kwon do και εκοψα το τσιγαρο γιατι δεν μπορουσα να τα βγαλω περα με τις προπονήσεις, κι οχι για τα προβλήματα βροχίτιδας που αντιμετώπιζα πολύ συχνά. Τα προβλήματα εξαφανίστηκαν για περιπου 15 χρονια, μεχρι που επιασα δουλεια σε περιβάλλον μανιωδών καπνιστών, μεσα σε ενα 6μηνο ειχα αρχίσει παλι τον κατηφορο. Τυχαίο ή όχι δεν ξέρω.

Εν πασει περιπτώσει είμαστε λίγο ψυχανόμαλοι με το θέμα πιστεύω και μην με παρεξηγήσετε για τον όρο. Οχι του τσιγάρου, γενικότερα με την υγεία μας. Με το που θα κάνει ένα τσικ το αυτοκίνητο, αμέσως τρεχουμε στο συνεργείο. Με μια ενδειξη ισως προβλήματος υγείας όμως, προσπαθουμε να πεισουμε τον εαυτό μας ότι δεν ειναι τιποτα και αδιαφορούμε μεχρι να αρχίσουν τα δυσκολα. Και πινουμε καπνιζουμε τρώμε χοληστερίνες. Αυτην την συμπεριφορά την διαπιστώνω και στον εαυτό μου, και στους δικους μου ανθρώπους, φιλους και γνωστους. Πονοδοντος, πονοκεφαλος, πονος στο στηθος στο στομαχι, οτιδήποτε, λεμε ελα δεν ειναι τιποτα, απο το αγχος θα ειναι η κατι που φαγαμε κτλ. Τρωμε junk food αλλά στο αυτοκίνητο βαζουμε καλής ποιότητας λάδια. Χαζομάρα δεν ειναι? Δεν εχουμε μαθει απο μικροι πιστευω να φροντιζουμε και να αγαπαμε τον εαυτο μας οσο χρειάζεται. Φυσικα δεν λεω να μπαιναμε στην γυαλα, τι ειναι η ζωη χωρις τις απολαυσεις, αλλα καποια πραγματα που μας βλαπτουν, ειδικα με την διατροφή, την αξία της ασκησης, την μη εξαρτηση απο ουσίες κτλ δεν τα εχουμε εμπεδώσει απο μικροι, παρα τα συνειδητοποιούμε μερικές φορες οταν ειναι αργα.

Καλες οι θεωρίες βέβαια, αλλά στην πράξη ειναι οι συμβουλές πιο χρησιμες πιστεύω.
Εγω προτείνω (το ειδα στην πράξη) σε όσους αποφασίσουν να κοψουν το τσιγάρο, ταυτόχρονα να ξεκινήσουν και μια νεα δραστηριότητα που θα τους βοηθήσει διπλά: Τρέξιμο. Φορέστε μια φόρμα κι ενα mp3 player και ξεκινήστε πολύ χαλαρό τρεξιματάκι. Συστηματικά όμως, οχι τρεις φορές τρεξιμο ή μπασκετάκι το μήνα..Μέρα παρα μέρα, ποτέ δυο μέρες συνεχόμενα, και στα-δι-α-κά αύξηση της απόστασης. Ξεκινήστε την πρώτη μερα πολύ χαλαρά και μόλις αισθανθείτε την ανασα σας να βαραίνει και τα ποδια σας να κουράζονται, ρίξτε τον ρυθμό απο τρεξιματάκι σε απλό γρήγορο περπάτημα. Υστερα περπατήστε κανονικά για λίγο και μετά σταματήστε. Οι αλλαγές στους ρυθμούς, ειτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, σε καποιον που ειναι αγυμναστος πρεπει να γινονται σταδιακά και ομαλά. Ετσι ειναι πιο αποδοτικό και πιο ξεκουραστο και οχι επιπονο. Την μεθεπόμενη μέρα αυξηστε λίγο παραπάνω την απόσταση. Μερα και παρα μερα και μια μικρή αυξηση. Σε ενα μηνα δεν θα πιστευετε τι εχετε καταφέρει. Και στην επιθυμία για τσιγάρο θα εχετε αλλον εναν αποτρεπτικό παραγοντα, ωστε να μην παει χαμένη και η δουλεια που εχετε ριξει στην γυμναστική. Βρειτε εναν φίλο να κάνετε μαζί το ίδιο. Η παρέα ειναι ένα ισχυρό κίνητρο για τρεξιματάκι. Θα δείτε τι ωραία που θα νιώθετε.

just my 2p

Re: Απάντηση: Re: κοβoντας το καπνισμα.

Τρομακτικό το άρθρο.

Δεν κάπνισα ποτέ και εύχομαι σε όλους να το κόψουν.
Άντε, να γλυτώσουμε κι εμείς από το παθητικό κάπνισμα.

δεν παιζει με τιποτα αυτο..

Αν και υπάρχει ενας τροπος.. Για βαλτε 40 ευρώ το πακέτο και θα σου πώ εγω... :grinning-smiley-043

Ωραίο thread, σαν group therapy. Κρίμα που δεν το είχα διαβάσει νωρίτερα. Κάπνιζα 16 χρόνια, το έχω κόψει εδώ και 5-6 μήνες, φυσικά μαχαίρι. Δεν έχω την επιθυμία να καπνίσω. Με ενοχλεί αφάνταστα η μυρωδιά του σε κλειστούς χώρους.
Δεν υπάρχει ουσιαστική απόλαυση στο τσιγάρο, είναι μια κακή συνήθεια όπως το να τρως τα νύχια σου. Υπήρξαμε θύματα μια καλής και οργανωμένης διαφημιστικής καμπάνιας μέσω τηλεόρασης, κινηματογράφου,, έντυπων μέσων κτλ.
Μπράβο σε όλους που το έκοψαν, και μπράβο και σε αυτούς που θέλουν να το κόψουν.

Κομένο το ρημάδι, από το Μάϊο, πολλές φορές έφθασα στο σημείο να ανάψω είτε όταν βρέθηκα με παρέα έξω είτε όταν είχα στριμωχτεί.
Ωστόσο, θέλω να πιστεύω ότι πλέον τα έχω καταφέρει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.....

Το είχα κόψει μόνος μου παλιότερα,έτσι,χωρίς να έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα,για 7 χρόνια.Πιθανόν θα ξέρετε,ότι τα 7 χρόνια είναι το χρονικό διάστημα,που απαιτείται για να "καθαρίσουν" οι πνεύμονες ενός συστηματικού καπνιστή.

Το ξανάρχισα όταν μου πρόσφεραν και το πήρα (έ τι πειράζει σκέφτηκα?),ένα εξαιρετικό πούρο σ' έναν αρραβώνα.Ακολούθησαν κι άλλα και τελικά το ξανάρχισα καπνίζοντας πίπα(τελικά πείραζε...).

Το ξανάκοψα πρόσφατα μαχαίρι,μετά απο πρόβλημα υγείας,για το οποίο βασικός υπεύθυνος ήταν το κάπνισμα.

Δεν ξεχνιέται...Είναι απο τις χειρότερες πρέζες...Γι' αυτό όταν το κόβετε μην το ξαναβάλετε στο στόμα σας και μην επιτρέπετε,στους άλλους να καπνίζουν στο χώρο που ζείτε κι εργάζεστε.Επίσης μην συχνάζετε με τίποτα,σε μέρη όπου αναγκάζεστε να γίνετε παθητικοί καπνιστές.

12 χρονος ακαπνος..

(+)νοιωθω υπεροχα ,δεν ξανακρυολογησα, 50.000 ευρω πλουσιοτερος(2-3 πακετα την μερα Χ 365 Χ12 Χ 3 ευρω)

(-) πηρα 20 κιλα που ακομη προσπαθω να τα χασω....και που θεωρω αυτην την προσπαθεια τιτανια μπροστα στο κοψιμο του τσιγαρου.....

Απάντηση: Re: κοβoντας το καπνισμα.

12 χρονος ακαπνος..

(+)νοιωθω υπεροχα ,δεν ξανακρυολογησα, 50.000 ευρω πλουσιοτερος(2-3 πακετα την μερα Χ 365 Χ12 Χ 3 ευρω)

(-) πηρα 20 κιλα που ακομη προσπαθω να τα χασω....και που θεωρω αυτην την προσπαθεια τιτανια μπροστα στο κοψιμο του τσιγαρου.....

post-3-1146753749.jpg

:jester::jester::jester:

μανειώδης καπνιστής εδώ και 20 χρόνια
Καθαρός εδώ και 2 εβδομάδες. Ουτε τσίχλες ούτε τσιρώτα ούτε τίποτα.
Φοβόμουν οτι θα είχα εντονα στερητικά συνδρομα και νευρα κλπ κλπ.
Καμία σχέση. Δυστυχως ειναι πιο ύπουλο. Σαν μια φωτίτσα που σιγοκαίει και αν δεν προσέξεις μια στιγμή θα λαμπαδιάσει ο τόπος.

Αντε να δουμε που θα βγει.