κοβoντας το καπνισμα.

γιατι για 3 χρονια ?

Ποια ειναι η αποψη σου επι αυτων των κεντρων ?

γιατι για 3 χρονια ?

Ποια ειναι η αποψη σου επι αυτων των κεντρων ?

και εγω το εκοψα με το antismoking center την δευτερη φορα.

δεν νομιζω οτι την τελευταια φορα που το εκοψα μονος μου οτι

ηταν πιο δυσκολο.

ψυχολογικο ειναι το θεμα περισσοτερο.

Θέμα πραγματικής θέλησης και απόφασης είναι, αν αντέξεις 15 μέρες το κέρδισες το παιχνίδι!
Εγώ...σιχάθηκα τον εαυτό μου την δεύτερη μέρα μετα που το έκοψα. Η πρώτη μέρα πέρασε εύκολα, αφου την προηγούμενη είχα φουμάρει κανά τρισήμισυ πακέτα και η νικοτίνη έρρεε άθφονη στην κυκλοφορία! Το μεσημέρι όμως της δεύτερης μέρας, όταν ξάπλωσα για την μεσημεριανή σιέστα με έπιασε ένα τρέμουλο...σαν τον ναρκομανή που δεν πήρε την δόση του! Ταυτόχρονα ...ήμουν έτοιμος να εκραγώ απο τον εκνευρισμό και τότε σηκώθηκα και έκανα ένα μόνο τσιγάρο που ...ήταν και το τελευταίο, όπως αποδείχτηκε. Βασικά φοβήθηκα να μην πάθω τιποτε και ειπα πως αν μου ξανασυμβει θα κάνω απλά αλλο ένα τσιγάρο. Τις επόμενες όμως μέρες τα συμπτώματα υποχώρησαν. Σημειωτέον ότι η γυναίκα μου συνέχιζε να καπνίζει και το έκοψε 15 μέρες μετά, αφού σιγουρεύτηκε ότι μιλούσα σοβαρά! Οταν το κόβουν 2 μαζί βοηθάει πάντα!

Ύστερα απο 25 χαμένα χρόνια,έκοψα το κάπνισμα στις 28/02/06 μετά από εταιρικό πρόγραμμα και με την βοήθεια γιατρού. Μέχρι τότε δεν είχα καταφέρει να το κόψω για περισσότερο από 6 μήνες, ενώ στα διαστήματα αυτά δεν τολμούσε να μου μιλήσει άνθρωπος.

Δεν πίστευα ποτέ οτι θα κατάφερνα να το κόψω, αλλά τελικά αποδείχτηκε οτι ήταν περισσότερο εύκολο απ' οτι περίμενα. Απο τότε δεν το έχω βάλει στο στόμα μου, φοβούμενος πως θα το ξαν' αρχίσω. Δεν έχω και καμμία ιδιαίτερη επιθυμία να καπνίσω πάντως.

Απλά δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω, πως μπόρεσα τόσα χρόνια να κάνω τόσο κακό στο εαυτό μου -το μέλλον θα δείξει πόσο- παραμένοντας εξαρτημένος.

Όσοι σκέφτεστε να απαλλαγείτε από αυτή την εξάρτηση, μην χάνετε χρόνο, δοκιμάστε τρόπους για να κόψετε το κάπνισμα και να είστε σίγουροι πως θα αποδειχτεί ευκολότερο από όσο νομίζετε, ενώ μετά τις πρώτες δύσκολες μέρες θα αρχίσετε να αισθάνεστε " άλλοι άνθρωποι ".

εχω να καπνισω απο τις 5 και μιση το απογευμα, και ηδη ειχει περασει και μια ωρα απο την στιγμη που δειπνησα. (φυσιολογικα θα ειχα στριψει κανα 5αρι, πολυ δυστυχως.....)

Παω γαι το επομενο τεστακι (εξοδος, παγωτο κλπ) και θα σας πω αργοτερα....

Σημειωτεων, καπνιζω απο το 1989... και δεν εχω κανει ποτε σοβαρη προσπαθεια....

Δεν λεω οτι σημερα το πηρα αποφαση, θα κανω ομως ενα τεστ, για το γαμωτο και οπου βγει...

Μου ευχομαι καλη δυναμη..

Τα λεμε αργοτερα. ;-)

Σόρρυ για το προβοκατόρικο αλλά όλοι εσείς που το κόψατε αλλά φορτωθήκατε 20 + κιλά επιπλέον ,είστε σίγουρα υγιέσθεροι ?

Η παχυσαρκία είναι εξίσου ύπουλη νόσος και μπορεί να σου παρουσιάσει άλλα "παρατράγουδα".Διαβήτη,υπερλιπιδαιμία,χοληστερίνη,απόφραξη αρτηριών κλπ..

Θέλω να πώ οτι καλά κάνατε και το κόψατε αλλά ο εφησυχασμός "πήρα κιλά..ε, κάποτε θα τα χάσω" είναι λίγο δυσοίωνος.
Πρέπει να τα χάσετε..

Υ.Γ.Αλλιώς ξαναρχίστε το κάπνισμα.!-bye-

και που άντεξες πέντε ωρίτσες δεν είναι κι άσχημα για αρχή...

δούλεψε το μέσα σου, κι αν δεις οτι σε παίρνει θα το ελαττώσεις κι άλλο.

αν αντέξεις, τότε σιγά σιγά -πάντα με την κατάλληλη σκέψη- θα κάνεις το πολυπόθητο βήμα

Εσ´ύ είσαι τυχερός.

Εγώ το είχα κόψει για 6 μήνες στο 5ο έτος και είχα γίνει σαν σουτζούκι.

Μόλις το ξαναρχισα επανήλθα ραγδαία.

εν ολίγοις προτιμώ να καπνίζω αυτά που καπνίζω και να είμαι στυλάκι (και να φοράω ότι θέλω και να είμαι sexy) παρά να το κόψω και να γίνω βόνασος !!!:BDGBGDB55:

τελικά,

είναι θέμα αμηχανίας και νευρικότητας τα παρανήσια κιλά ή φταίει κάτι άλλο που όλοι παχαίνουμε μόλις το κόψουμε το ρημάδι ?

τελικά,

είναι θέμα αμηχανίας και νευρικότητας τα παρανήσια κιλά ή φταίει κάτι άλλο που όλοι παχαίνουμε μόλις το κόψουμε το ρημάδι ?

Είναι και τα δύο.

Νευρικότητα,αμηχανία,αίσθημα πείνας αλλά η νικοτίνη επηρεάζει και τον μεταβολισμό.Τουλάχιστον για κάποιο καιρό μετα το σταμάτημα του τσιγάρου.

Μετά μπορείς να ελέγξεις τα κιλά σου.(σε μερικές περιπτώσεις και εξ αρχής με προσεγμένη διατροφή και άφθονη άσκηση)

Γι αυτό φωνάζω σ αυτούς που πήραν κιλά και ..περιμένουν..:BDBDG54:

τελικά,

Αλλάζει ο μεταβολισμός Δημήτρη.
Η ´αποχώρηση´τής νικοτίνης απο κάποιους υποδοχείς τού εγκεφάλου συντελεί στην αλλαγή τού μεταβολισμού.
Απο τήν άλλη η έλλειψη νικοτίνης αυξάνει τον εκνευρισμό,ανάλογα βέβαια και μέ τά χαρακτηριστικά τού κάθε ατόμου..
Υ.Γ.
Το Ευγενίδειο(δέν το γράφω διαφημιστικά,αλλά τόχω ψάξει το θέμα)πάντως έχει ένα πολύ καλό ιατρείο διακοπής τού καπνίσματος...
Μερικές φορές χορηγεί και μιά καινούρια ουσία-φάρμακο πού δρά στο ´κύκλωμα´τής ντοπαμίνης,πού ενοχοποιείται γιά κάποιες εξαρτήσεις,γιά ένα τρίμηνο περίπου..
Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές...

Last edited:
Δημήτρη, ξέχασες να αναφέρεις το κακό που κάνει το άτιμο και στα δοντάκια μας. .. :grinning-smiley-043

υ.γ ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά . :a0210:

Δημήτρη, ξέχασες να αναφέρεις το κακό που κάνει το άτιμο και στα δοντάκια μας. .. :grinning-smiley-043

υ.γ ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά . :a0210:

Ελα μωρέ..
Απλά τα "μαυρίζει" λιγουλάκι..:ADFADF1:

Με έναν καθαρισμό είσαι οκ.
Νικοτίνη και τερηδόνα ή ουλίτιδα δεν έχουν συνδεθεί (ως τώρα) μεταξύ τους.
Ισα ίσα,το οξύμωρο είναι οτι στους καπνιστές δεν εμφανίζονται άφθες στο στόμα !!:Banane0:

εχω να καπνισω απο τις 5 και μιση το απογευμα, και ηδη ειχει περασει και μια ωρα απο την στιγμη που δειπνησα. (φυσιολογικα θα ειχα στριψει κανα 5αρι, πολυ δυστυχως.....)

Παω γαι το επομενο τεστακι (εξοδος, παγωτο κλπ) και θα σας πω αργοτερα....

Σημειωτεων, καπνιζω απο το 1989... και δεν εχω κανει ποτε σοβαρη προσπαθεια....

Δεν λεω οτι σημερα το πηρα αποφαση, θα κανω ομως ενα τεστ, για το γαμωτο και οπου βγει...

Μου ευχομαι καλη δυναμη..

Τα λεμε αργοτερα. ;-)

χαιρομαι που εστω και ενας προσπαθησε.

ντινο με τεστ δεν κοβεται.

πρεπη να το παρης αποφαση και να πεις τερμα.

Re: Απάντηση: κοβoντας το καπνισμα.

Σόρρυ για το προβοκατόρικο αλλά όλοι εσείς που το κόψατε αλλά φορτωθήκατε 20 + κιλά επιπλέον ,είστε σίγουρα υγιέσθεροι ?

Η παχυσαρκία είναι εξίσου ύπουλη νόσος και μπορεί να σου παρουσιάσει άλλα "παρατράγουδα".Διαβήτη,υπερλιπιδαιμία,χοληστερίνη,απόφραξη αρτηριών κλπ..

Θέλω να πώ οτι καλά κάνατε και το κόψατε αλλά ο εφησυχασμός "πήρα κιλά..ε, κάποτε θα τα χάσω" είναι λίγο δυσοίωνος.
Πρέπει να τα χάσετε..

Υ.Γ.Αλλιώς ξαναρχίστε το κάπνισμα.!-bye-

μονο σιγουρα;

1000% υγιεσθεροι.

πως μπορης να δινης τετοια συμβουλη;

γιατι δεν το κοβης εσυ καλυτερα να το διαπιστωσεις;

Απάντηση: Re: Απάντηση: κοβoντας το καπνισμα.

μονο σιγουρα;

1000% υγιεσθεροι.

πως μπορης να δινης τετοια συμβουλη;

γιατι δεν το κοβης εσυ καλυτερα να το διαπιστωσεις;

Φίλε μου εξ αρχής είπα οτι θα είμαι ολίγον "προβοκατόρικος"..
Μπορεί να γλυτώσατε -ευτυχώς-από τις βρογχίτιδες και τα του αναπνευστικού αλλά ένα τσεκ απ στις αρτηρίες δεν θα βλάψει.Το βάρος πάντα αποτελεί κίνδυνο και μάλιστα σοβαρό (και υποτιμημένο) για την υγεία.Αυτό είπα.
Μην αρπάζεσαι.

Υ.Γ. Το είχα κ'οψει και έγινα σαν φαλαινα.
Ευχαριστώ.Για την ώρα δεν...:ernaehrung004: