Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Re: Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

Το μήνυμα που σου βγάζει δεν έχει να κάνει με κάρτα γραφικών αλλά με το που γίνεται η εγκατάσταση του XBMC. Σίγουρα έχει να κάνει με το πιο partition διαβάζει πρώτα το Bios.

Η RC5 δεν έβγαζε το ίδιο μήνυμα, εκείνη δεν έβγαζε τίποτα. Υπέθεσα οτι έφταιγε η ΑΤΙ ή το chipset της AMD.

Anyways, πάω για ύπνο. Περισσότερα αύριο :smile:

Re: XBMC Live - Openelec

Τζίφος...ό,τι και να δοκίμασα, δεν θέλει να τρέξει η RC7. Απενεργοποιησα controllers δίσκων, άλλαξα το legacy USB support, τίποτα.

Το μόνο που μένει ειναι να δοκιμάσω άλλο stick.

Απάντηση: XBMC Live - Openelec

Μετά από δύο χρόνια ανάπτυξης και τεσταρίσματος το Openelec έφτασε στην σταθερή έκδοση 1.0. http://releases.openelec.tv/OpenELEC-Generic.i386-1.0.0.tar.bz2Ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με την 0,7 δεν θα δούμε παρά μερικές αναβαθμίσεις όπως του Kernel 3.1 (RC10), Xorg-1.10.4 και Mesa 7.11 δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια σύγχρονη Light Linux διανομή κάτω απ' το δημοφιλές μας XBMC. Η διαδικασία αναβάθμισης είναι απλή και γίνεται με τον εξής τρόπο:

- Κάνουμε extract το Openelec 1.0 σε κάποιο σημείο στον σκληρό μας (σε οποιοδήποτε Η/Υ βλέπει το δίκτυο μας) και στον φάκελο target κάνουμε copy - paste τα αρχεία kernel και system μεταφέροντάς τα στον φάκελο update του Openelec.
- Επανεκκίνηση στο Openelec και θα δούμε να γίνεται Update στην έκδοση 1.0

Παιδικές ασθένειες δεν υπάρχουν πλέον σε εικόνα - κίνηση και στα μάτια μου είναι ένα πλήρες πακέτο Ψυχαγωγίας με μόνη αδυναμία για την ώρα τον HD ήχο.

ξέρει κανείς που θα βρω την gt340 με low profile bracket, αυτές στο πλαίσιο αν και low profile δεν έχουν bracket

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

Ιδια με την Palit μου φαίνεται. Φασόν πρέπει να είναι. Μια χαρά φαίνεται, αν έχει και bracket είναι κομπλέ.

έλεος, μίλησα μέσω skype με εκπρόσωπο και μου είπε δεν είναι low profile. τελικά πήρα αυτήν http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd...CDF043B7C&pa=E21C0409916F834B9F2D8CDD65838F2D άντε να δω πότε θα έρθει

Re: Απάντηση: XBMC Live - Openelec

Μετά από δύο χρόνια ανάπτυξης και τεσταρίσματος το Openelec έφτασε στην σταθερή έκδοση 1.0. http://releases.openelec.tv/OpenELEC-Generic.i386-1.0.0.tar..
Αυτη η εκδοση απο μονη της τρεχει Αυγερινε?
Ρε παιδια με αυτο το openelec εχω ταλαιπωρηθει τοσο που το εχω παρατησει.Ενα λινκ που μου ειχε δωσει ο Αυγερινος, αυτο δουλευε και αναγνωριζε εξωτερικο δισκο , αλλα μου εκανε σπασιματα εικονας.Το παραλογο ειναι οτι εχω nvidia , και απο επεξεργαστη φτανει και περισσευει το 20% της ισχυς του ! Τεσπα το λινκ εκεινο πια δεν δουλευει , και εχω κατεβασει 3-4 εκδοσεις που σε καμμια δεν βλεπει τον εξωτερικο με τις ταινιες.
Για να ειμαι ειλικρινης , φοβαμαι να βαλω το openelec στον πρωτευον δισκο , και απλα το περνω ειτε σε εξωτερικο δισκο, ειτε σε usb flash.Λετε να φταιει αυτο??
Αντιθετα στα windows παει αρκετα καλα το XBMC , οχι ομως τελεια..και ψαχνω το τελειο.. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: XBMC Live - Openelec

Αυτη η εκδοση απο μονη της τρεχει Αυγερινε?
Ρε παιδια με αυτο το openelec εχω ταλαιπωρηθει τοσο που το εχω παρατησει.Ενα λινκ που μου ειχε δωσει ο Αυγερινος, αυτο δουλευε και αναγνωριζε εξωτερικο δισκο , αλλα μου εκανε σπασιματα εικονας.Το παραλογο ειναι οτι εχω nvidia , και απο επεξεργαστη φτανει και περισσευει το 20% της ισχυς του ! Τεσπα το λινκ εκεινο πια δεν δουλευει , και εχω κατεβασει 3-4 εκδοσεις που σε καμμια δεν βλεπει τον εξωτερικο με τις ταινιες.
Για να ειμαι ειλικρινης , φοβαμαι να βαλω το openelec στον πρωτευον δισκο , και απλα το περνω ειτε σε εξωτερικο δισκο, ειτε σε usb flash.Λετε να φταιει αυτο??
Αντιθετα στα windows παει αρκετα καλα το XBMC , οχι ομως τελεια..και ψαχνω το τελειο.. -bye-

Εγώ χρησιμοποιώ εδώ και καιρό το Openelec από την RC7 και μετά μάλιστα αναβαθμίζω αυτόματα απ' τα Updates του Openelec. Κολλήματα δεν έχω και γενικά η συμπεριφορά είναι παρόμοια με την έκδοση για XBMC Live. Και βέβαια διαβάζει κανονικά όλους τους εξωτερικούς σκληρούς και USB Stick. Σπασίματα δεν βλέπω, ιδιαίτερα σε ταινίες, σε σειρές όμως καμιά φορά και ιδιαίτερα αν πετάνε διαφημίσεις σε Widgets κατά την διάρκεια της σειράς κάνει κάνα σπασιματάκι αλλά αυτό νομίζω το κάνει παντού. Είμαι πάντως πολύ ευχαριστημένος με το Openelec και δεν μου κάνει εντύπωση που η Xtreamer αλλά και η Zotac το διαθέτουν προεγκατεστημένο με κάποια μηχανάκια τους.

Πραγματικά δουλεύει Out Of The Box σε μηχανάκια με Nvidia.

Υ.Γ. Για να μην έχετε σπασίματα τσεκάρετε τα Adjust refresh rate και Sync επιλέγοντας το Video Sync (Drop Dupe). Μετά επανεκκίνηση και όλα πρέπει να δουλεύουν καλά. Αν για κάποιο λόγο δεν σας κάθεται επαννεκινήστε και ξαναδοκιμάστε. (Πολλές φορές είχα σπασιματάκια για κάποιο λόγο και μόλις έκανα Restart όλα ήρθαν ΟΚ)

Last edited:

Παιδια ειμαι νεος στο χωρο του XBMC και εχω το εξης προβλημα:
αφου εχω κανει το part 1 του installation http://www.openelec.tv/installation οταν κανω boot απο το usb ωστε να κανω το install τοτε μου βγαζει το μηνυμα: ERROR: No configuration file found
NO DEFAULT or UI configuration direction found!
ενω τα περιεχομενα του usb φαινεται να ειναι σωστα. Μπορει κανεις να βοηθησει;

OK, θα περιμένω εντυπώσεις, για το θόρυβο του ανεμιστήρα κυρίως.

δεν μπορώ να σου πω για θόρυβο γιατί ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού και του επεξεργαστή κάνει πολύ περισσότερο θόρυβο άπω την κάρτα, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ο ενισχυτής δεν αναγνωρίζει το σήμα απο την 430 ενώ με την 210 είναι οκ,αν την συνδέσω στην tv είναι οκ

δεν μπορώ να σου πω για θόρυβο γιατί ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού και του επεξεργαστή κάνει πολύ περισσότερο θόρυβο άπω την κάρτα, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ο ενισχυτής δεν αναγνωρίζει το σήμα απο την 430 ενώ με την 210 είναι οκ,αν την συνδέσω στην tv είναι οκ

Κατάλαβα, και το δικό μου έτσι φασαριόζικο είναι...

είναι κανείς με gt 430 και yamaha ενισχυτή,δεν έχω καταφέρει να αναγνωρίσει ο ενισχυτής το σήμα από την 430