Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Απάντηση: XBMC Live - Openelec

GT 430 εγώ αλλά με Pioneer ενισχυτή. Ξεκίνα με ανοικτό ενισχυτή - τηλεόραση και μετά άνοιξε το PC. Αν στη διαδρομή ο ενισχυτής αλλάξει μόνος του πόρτα εισόδου, επανέφερε τον στην σωστή!

Re: Απάντηση: XBMC Live - Openelec

GT 430 εγώ αλλά με Pioneer ενισχυτή. Ξεκίνα με ανοικτό ενισχυτή - τηλεόραση και μετά άνοιξε το PC. Αν στη διαδρομή ο ενισχυτής αλλάξει μόνος του πόρτα εισόδου, επανέφερε τον στην σωστή!
το έχω δοκιμάσει,το θέμα είναι ότι δεν δέχεται το σήμα ούτε στο ξεκίνημα στο bios τίποτα σαν να μην είναι συνδεδεμένη

Re: XBMC Live - Openelec

ετσι ειναι σε εμενα με Openelec αν δεν ανοιξει ο ενισχυτής πρωτα δεν εχω εικονα...ενω με το xbmc live δεν συμβαίνει αυτο

Απάντηση: XBMC Live - Openelec

Σε όλα αυτά σίγουρα παίζει ρόλο η δυνατότητα του ενισχυτή να αναγνωρίζει όλα τα Videoσήματα αλλά και ξεχωριστές αναλύσεις που αναγνωρίζουν τα μόνιτορ. Οι περισσότεροι όμως ενισχυτές αναγνωρίζουν μόνο τα καθαρά Video σήματα (ανατρέξτε στο manual) και "αδιαφορούν για αναλύσεις PC". Επειδή το PC μας ξεκινά με BIOS, το οποίο τρέχει σε μην Video ανάλυση και στην πορεία αναγνωρίζονται οι οδηγοί της κάρτας γραφικών αλλά και της τηλεόρασης, αυτό "μπερδεύει" το λειτουργικό (Openelec, Linux, Windows) με αποτέλεσμα να υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Εγώ θα πρότεινα να ανατρέξετε στα Forum του Openelec και του XBMC LIve για παραπάνω οδηγίες για τα συγκεκριμένα προβλήματα.

@leo06 : Δοκίμασε την λύση που προτείνεται εδώ. http://www.xbmcfreak.nl/en/xbmc-artikelen/xbmc-live-video-output-altijd-naar-hdmi/

Last edited:

τίποτα Αυγερινέ,δεν νομίζω να είναι θέμα ρυθμίσεων στο openelec αφού δεν αναγνωρίζει ούτε στο ξεκίνημα,προς το παρόν δεν με πολυενδιαφερει αφού hd ήχο δεν έχει

Σε όλα αυτά σίγουρα παίζει ρόλο η δυνατότητα του ενισχυτή να αναγνωρίζει όλα τα Videoσήματα αλλά και ξεχωριστές αναλύσεις που αναγνωρίζουν τα μόνιτορ. Οι περισσότεροι όμως ενισχυτές αναγνωρίζουν μόνο τα καθαρά Video σήματα (ανατρέξτε στο manual) και "αδιαφορούν για αναλύσεις PC". Επειδή το PC μας ξεκινά με BIOS, το οποίο τρέχει σε μην Video ανάλυση και στην πορεία αναγνωρίζονται οι οδηγοί της κάρτας γραφικών αλλά και της τηλεόρασης, αυτό "μπερδεύει" το λειτουργικό (Openelec, Linux, Windows) με αποτέλεσμα να υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Εγώ θα πρότεινα να ανατρέξετε στα Forum του Openelec και του XBMC LIve για παραπάνω οδηγίες για τα συγκεκριμένα προβλήματα.

@leo06 : Δοκίμασε την λύση που προτείνεται εδώ. http://www.xbmcfreak.nl/en/xbmc-artikelen/xbmc-live-video-output-altijd-naar-hdmi/

thank you :)
εκανα αυτο και εχω 24p 1080 smooooothhhhh (βουτηρο που λεμε στα ελληνικα):guitarist:

αλλη μια ερωτηση αν ξερει κανεις πως μπορει να φτιαχτει...δεν εχω βρει το πως....με xbmc live για την ιδια ταινια εχω πολυ ποιο δυνατο ηχο απο οτι στο openelec...(: υπαρχει τροπος απο κονσολα να αλλαξω κατι για να ανεβασω τον ηχο?

Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

Δεν ξέρω αν μπορείς να τσεκάρεις τις στάθμες όπως σε Debian-Ubuntu based διανομές και βέβαια στο XBMC-Live με Alsamixer σε κονσόλα.

Πάντως όπου να' ναι θα βγει η Alpha έκδοση του XBMC-Live Eden απ' το XBMCFreak οπότε θα αρχίσουμε τους πειραματισμούς κανονικότατα.

Υ.Γ Είναι δεδομένο για μένα πως με Nvidia κάρτα, αργά ή γρήγορα θα μπορέσετε να έχετε smooth 24p Playback με Openelec ή XBMC Live.

δεν εχει alsamixer το εβαλα με ενα hack που βρηκα αλλα αφου ο ηχος ειναι μεσω hdmi δεν εχει επιλογες σταθμης......τεσπα.....

Βρήκα λίγο χρόνο, μου περίσσευαν δυο usb stick και είπα να κάνω μια προσπάθεια με το xtreamer ultra μου και την διανομή για ultra που έχει βγάλει η openelec.
Μεγάλη ταλαιπωρία και χωρίς αποτέλεσμα δυστυχώς.
Ακολούθησα όλη τη διαδικασία για εγκατάσταση η οποία μου πήρε περισσότερο από 1 ώρα και αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση για ένα λειτουργικό 100Mb! (πήρε 45 λεπτά να εγκαταστασταθεί το openelec στο δεύτερο stick)
Έκανα εκκίνηση, ή μάλλον προσπάθησα, είδα και την πολύ ωραία splash screen και μετά μαυρίλα.
Υποθέτω πως τα έκανα όλα καλά αλλά έχω και μια μικρή επιφύλαξη σε σχέση με το stickάκι μου!
Είπα να μπλεχθώ με το openelec γιατί με δελεάζει η ευχρηστία του και η ταχύτητά του (όπως διαβάζω). Έτσι ασχολήθηκα πρώτα με την usb εγκατάσταση για δοκιμές και πειραματισμούς και σε δεύτερη φάση, αφού λύσω τα όποια θέματα υπάρχουν, να κάνω ένα dual boot (ή και triple) με windows στον σκληρό.
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα που έχετε διαπιστώσει σε σχέση με τις usb εγκαταστάσεις ή λέτε πως κάτι δεν έγινε καλά στη περιπτωσή μου?

Είπα και 'γω! 1 ώρα ! Τι έγραφε τόση ώρα! Την Brittanica?!! LOL

Πράγμα που σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με το stick!

Ξαναδοκιμάζω και τα λέμε!

Και μετά από μια απλή δοκιμή σε έταιρο usb του ultra, ω τι θαύμα! Το openELEC καμαρωτό καμαρωτό!
Δεν ξέρω τι έφταιξε αρχικά αλλά τώρα όλα δουλεύουν και το openELEC φορτώνει!
Και όταν λέμε φορτώνει εννοούμε φορτώνει σφαίρα! Μέσα σε 30-32 δευτ. από το πάτημα του ON είμαι στο XBMC!
Έχω μείνει άναυδος με την άριστη απόκριση του προγράμματος σε σχέση και με το προρυθμισμένο σε ultraOS και με το XBMC windows το οποίο σαφώς υπολείπεται του openELEC.

Το out of the box παίρνει σάρκα και οστά! Το πληκτρολόγιο και το τηλεκοντρόλ υποστηρίζονται εγγενώς! Η σύνδεση και η επικοινωνία του με το δίκτυο αλλά και με τον NTFS δίσκο που περιέχουν τα windows είναι απλά άριστη.

Αν υπάρχει τρόπος να κάνω dual boot από usb με openELEC (στο usb) και επιλογή για windows (στον σκληρό) θα ήθελα να το ξέρω.

Καλό το ultraOS αλλά με το openELEC το HTPC αποκτά άλλη ευχρηστία!

Στην προσπάθεια βρω έναν απλό τρόπο το ultra μου να ξεκινά από usb με openELEC και να έχω δυνατότητα επιλογής dual boot με windows 7 που έχω στον σκληρό βρήκα τις παρακάτω οδηγίες:

OK, so I've not tried this myself, but...

add the following text to /flash/extlinux.conf

LABEL xp
MENU LABEL Windows ^7
KERNEL chain.c32
APPEND hd0 0

Be aware that the copy of extlinux that ships with OpenELEC doesn't ship with chain.c32 so you'll need to download syslinux from the syslinux website, find the chain.c32 file and add it to the root of your USB key.

Now you should have two boot options - OpenELEC and Windows. You'll need to add a timeout to extlinux.conf too.

I don' t have the default one with me at the moment, but you should be able to work it out from the text at the top of the conf file.
OpenELEC.tv - the future of XBMC...

Όλα καλά λοιπόν!
Κατέβασα την 4.04 του syslinux με σκοπό να βρώ το chain.c32 και να το αντιγράψω στο root του usb key και προσπαθώ να μπώ με το putty σε μια SSH σύνδεση για να προσθέσω τις γραμμές που μου δίνουν οι οδηγίες στο extlinux.conf, διότι το usb key δεν είναι προσβάσιμο πλέον από τα windows και θέλει Linux ή κονσόλα για να αποκτήσω πρόσβαση.

connection refused!!!

Γιατί? Μήπως δεν τρέχει η υπηρεσία SSH?

Πως μπορώ να έχω πρόσβαση στο root του usb χωρίς linux μηχάνημα προκειμένου να επέμβω στα αρχεία που πρέπει? Κάποιο καλό παλικάρι μήπως έχει την απάντηση?

συγνωμη μηπως ξερει κανεις πως βλεπω τον εξωτερικο μου δισκο , στο δικτυο? ενα pc windows και το αλλο που εχει τον δισκο openelec.Βλεπω δλδ τους κοινους φακελους , αλλα θελω τον δισκο-ειναι ευκολο γιατι δεν εχω ιδεα απο αυτο το λειτουργικο

Αν έχεις ενεργοποιημένη την samba μέσα από το openELEC OS Settings που θα βρεις στο XBMC-AddOns τότε λογικά και χωρίς πρόβλημα θα δεις στο δίκτυό σου το ultra με την ονομασία "ultraopenelec". Μέσα σε αυτό θα βρεις ότι έχεις αποθηκευμένο στο partition που έχεις το openelec σε εσωτερικό σκληρό ή σε usb τοποθετημένα σε διάφορους φακέλους με ονόματα όπως music, videos, tvshows, κλπ.
Ο φάκελος που σε ενδιαφέρει είναι ο media στον οποίο το openelec τοποθετεί όλα τα mounts εσωτερικών και εξωτερικών μέσων. Εκεί θα βρείς φακέλους με όνομα που σχετίζεται με το μέσω που ψάχνεις αλλά μερικές φορές που δεν το αντιπρσοσωπεύει. Έτσι ένας φάκελος Kingston π.χ. μπορεί να αντιστοιχεί σε ένα stick kingston αλλά ένα π.χ. 9C1620EE1620CB5A μπορεί να αντιπροσωπεύει έναν εσωτερικό δίσκο που έχει άλλο λειτουργικό (όπως στη δικιά μου περίπτωση που τρέχω win7 από δίσκο και oplenelec από usb).
Σε κάθε περίπτωση ο φάκελος media έχει ότι θέλεις στην περίπτωσή σου.

Εκτός.... και αν δεν κατάλαβα καλά τι εννοείς!!

Υ.Γ.
Κανένας χριστιανός μπορεί να μου πει πως να δω το root του usb stick μου που έχει το openelec από Windows PC χωρίς το Putty μιας και το ssh για κάποιο λόγο δεν τρέχει, και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κονσόλα?

Last edited:

Υ.Γ.
Κανένας χριστιανός μπορεί να μου πει πως να δω το root του usb stick μου που έχει το openelec από Windows PC χωρίς το Putty μιας και το ssh για κάποιο λόγο δεν τρέχει, και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κονσόλα?

WinSCP

Δεν λειτουργεί οπως και το Putty εξάλλου το γιατί το openelec μου αρνείται πεισματικά την ssh σύνδεση!

Μήπως υπάρχει τρόπος να ενεργοποιήσω ή να επιτρέψω στο openelec μια ssh σύνδεση?