Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Re: Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

Με Nvidia χρησιμοποιούμε τις Generic Official Daily Builds. Βέβαια το Hardware σου είναι πέρα ως πέρα αρκετό. Όποιος έχει μεγάλες βιβλιοθήκες ταινιών - σειρών είναι η καλύτερη επιλογή (με εξαίρεση την έλλειψη HD Audio).

αυγερινέ ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

έψαχνα για mp αλλά με αυτό το διαόλι βλέπω να παίρνω mp στη δευτέρα παρουσία.

έχω εγκαταστήσει την έκδοση 1.02 (generic 386) από εδώ

http://www.openelec.tv/news/itemlist/category/21-downloads

σε τετραπύρηνο με 8800gt και μου έφυγε το σαγόνι στο μόνιτορ από την κίνηση. ακολουθούν δοκιμές σε πανασονικ και προβολέα απόψε.

επειδή αυτό το πράγμα εγκαθίσταται σε χρόνο λιγότερο απότι να κατέβει και φορτώνει σε 10 δεύτερα που μπορώ να βρώ τις τελευταίες official εκδόσεις για eden?? είναι στο λίνκ που έχει δοθεί σε προηγούμενες σελίδες (mediafire) και αν ναι ποια κατεβάζω??? q6600 και nvidia 8800gt. μήπως να κράταγα αυτή που έχω τώρα???

θα επανέλθω με περισσότερες ερωτήσεις.
http://sources.openelec.tv/tmp/image/

Re: Απάντηση: Re: XBMC Live - Openelec

οκ εβαλα την τελευταία και όλα καλά. 0 droppped frames και αναπαραγωγή πολύ καλύτερη από windows μάλλον λόγω drivers. τι να πώ τρομερό.

2 ερώτήσεις

1) σε 8gb δίσκο (αρχαίο) είναι οκ ή θέλει μεγαλύτερο?
2) αν μια τανία έχει dts-hd ma θα ακούσω τίποτα από την οπτική του ενισχυτή?????

Re: XBMC Live - Openelec

Για να βαλω την beta Εden στο Ultra τι ακριβως πρεπει να κανω μπορει να με βοηθησει καποιος??

Re: Απάντηση: XBMC Live - Openelec

Πετάμε τα αρχεία KERNEL και SYSTEM στον Shared φάκελο του OPENELEC Update. Reboot και αναβαθμίζει μόνο του.

done - τα έβαζα στο tv shows το ζώον και έλεγα τι δεν πήγαινε καλά. εχουν στηθεί και τα remote από ιφόνια και ντισαιρ - και μόλις τελειώσουν τα grrrrrrr και διάφορα εισαγωγικά των ταινιών στρώνομαι. υποθέσεις ταινιών κάθε πρωί στην....... αντι για περιοδικά. αν υπήρχε και μια usb καφετιέρα να φτιάχνει γαλλικό το πρωί θα ήταν σούπερ. φαντάζομαι με την 12 θα το έχουν καταφέρει και αυτό.

To ξέρω οτι έιμαι εντελώς εκτός θέματος αλλα δεν θέλω να ανοίγω καινούριο θέμα.

Έχω σε dual boot WinXP και Ubuntu. Το πρόβλημα ειναι οτι όποτε μπαίνω στο Linux αλλάζει το ρολόι του υπολογιστή με αποτέλεσμα στα windows να είναι 2 ώρες πίσω. Υπάρχει θεραπεία, γιατροί μου;

τα ίδια και σε εμένα. έχω τριπλό windows 7 - ubuntu - openelec (σε 3 δίσκους)

ρίξε μια ματιά εδώ. το ένα βλέπει το bios σαν utc και το άλλο σαν local γιαυτό και το 2ώρο διαφορά

δες εδώ. εγώ βαρέθηκα να το κανω. φωνάζει και η μάνα του στο βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=OmZGEKBDytw

και εδώ

http://ubuntuguide.net/fix-different-time-clock-between-windows-and-ubuntu

Απάντηση: XBMC Live - Openelec

ntp αντί για hwclock, δεν ξέρω όμως λεπτομέρειες για ubuntu αλλά λογικά αν κατεβάσεις το πακέτο ntp θα μπορείς να ρυθμίσεις από που να παίρνει την ώρα
για αυτό πάντως ευθύνονται τα win που βλέπουν το hwclock σαν localtime αντί utc (αν βάλεις στο ubuntu να είναι utc αντι +2 και πάλι θα φτιάξει αλλά θα χάσεις άλλα)

Για πέστε μου οι κάτοχοι του Ultra, καμιά συμβουλή για το προβληματάκι μου.

Ως γνωστόν για να λειτουργήσει ο ήχος σωστά από HDMI χρειάζεται η ρύθμιση custom και plughw:1,7. .

Πως μπορώ να ακούω ταυτοχρόνως και από την αναλογική έξοδο (συνδεδεμένη με απλό ενισχυτή) όμως χωρίς πρόβλημα?

Τι έκανα λοιπόν:
Έβαλα την ίδια ρύθμιση "custom και plughw:1,7." και κατάφερα μεν να ακούω, ταυτόχρονα και από τον αναλογικό ενισχυτή (ηχεία) και από τα ηχεία της τηλεόρασής μου (μέσω HDMI) αλλά παρουσιάζεται πρόβλημα κατά την αναπαραγωγή τραγουδιών.
Συγκεκριμένα αν κατά την αναπαραγωγή ενός τραγουδιού, επιλέξω να ακούσω ένα άλλο τραγούδι, τότε λαμβάνω την ένδειξη πως υπάρχει πρόβλημα με τα audio settings μου και σταματά η αναπαραγωγή του τραγουδιού. Με την επιλογή (ξανά) του τραγουδιού αρχίζει η αναπαραγωγή κανονικά!

Σήμερα έκανα μερικές δοκιμές, αλλάζοντας την ΑΤΙ5450 με την GT220.

Το XBMCLive έτρεξε, έβγαλε κανονικά τις επιλογές refresh rate χωρίς να ρυθμίσω κάτι στο Xorg αλλά δεν κατάφερα να πάρω ήχο απο την HDMI. Δεν το πολυέψαξα επειδή δεν είδα διαφορά στην εικόνα και την κίνηση σε σχέση με Win7/ATI.
Για κάποιο παράξενο λόγο, μερικές φορές ξεκίναγε αλλά στη συνέχεια δεν έβρισκε boot device. Στο επόμενο reboot, όλοι οι USB δίσκοι είχαν εξαφανιστεί απο το BIOS για να επανέλθουν με δεύτερο reboot. Στα Win7 ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.

To OpenELEC (OpenELEC-Generic.i386-devel-20120125164000-r9638) απο την άλλη, δεν έτρεξε καν. Αρχικά έβγαλε μήνυμα για ΑΤΑ1-6:softreset failed ή κάτι τέτοιο. Μάλλον φταίει το AHCI.
Στη συνέχεια κόλλησε επαναλαμβάνοντας το μήνυμα "Is Xorg running? Check var/etc/xorg.log"
Θα δοκιμάσω και με stable OpenELEC αύριο αλλά δεν έχω και πολλές ελπίδες να τρέξει.

εμένα η 9647 (γιαυτήν πρέπει να μιλάς - την τελευταία) μου έκανε άλλο κουφό που μου το έκαναν και τα ubuntu 11.04. δεν περνάει ήχος από το κεντρικό στο 5.1 (αναλογικές έξοδοι). στο ubuntu 11.04 το έφτιαξα μπαίνοντας στο alsa. έχει το κεντρικό χαμηλομένο. εδώ κόλλησα και πήγα πίσω στην προηγούμενη.

κατά τα άλλα όντως γυρίζει αυτόματα το refresh στις nvidia.

είμαστε ακόμα σίγουροι ότι το openelec δεν τρέχει με ati????????

Last edited:

εμένα η 9647 (γιαυτήν πρέπει να μιλάς - την τελευταία) μου έκανε άλλο κουφό που μου το έκαναν και τα ubuntu 11.04. δεν περνάει ήχος από το κεντρικό στο 5.1 (αναλογικές έξοδοι). στο ubuntu 11.04 το έφτιαξα μπαίνοντας στο alsa. έχει το κεντρικό χαμηλομένο. εδώ κόλλησα και πήγα πίσω στην προηγούμενη.

κατά τα άλλα όντως γυρίζει αυτόματα το refresh στις nvidia.

είμαστε ακόμα σίγουροι ότι το openelec δεν τρέχει με ati????????

Με την ΑΤΙ βλέπω μόνο μαύρη οθόνη, ουτε καν τα μηνύματα που βγάζει με την nVidia. Έχω μια υποψία οτι μπερδεύεται με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της μητρικής. Έχω βέβαια την PCI-E σαν πρωτεύουσα κάρτα στο bios αλλα και στα windows ο οδηγός της ΑΤΙ βλέπει την ενσωματωμένη και όχι την 5450. Κάνω αλχημείες για να εγκατασταθεί σωστά.

να ρωτησω openelec beta eden ενω στις σειρες οι υποτιτλοι απο opensubtitles μεσω του plugin κατεβαινουν και παιζουν μια χαρα,στις ταινιες(ειδικα αν υπαρχουν εσωτερικοι) ενω φαινεται οτι κατεβαινουν δεν παιζουν(και σε ποιο φακελο πανε?) επρεπε να τους κατεβασω απο αλλο πσ να τους και να τους βαλω στον ιδιο φακελο με την ταινια για να παιξουν......

και μηπως ξερει καποιος πως και αν γινεται να εχω μεσω hdmi εικονα και ήχο(αυτο το εχω ήδη στέλνοντας κατευθείαν στον ενισχυτή) για τις ταινιες και για τις σειρες να στελνω κατευθειαν στην Τ.Β...για να μην χρησιμοποιώ τον ενισχυτή