Kodi σε Linux - OpenELEC - Kodibuntu

Re: XBMC σε Linux - Openelec

Mε βαση την πειρα σας παιζει να μην βγαλει και καθολου η amd drivers ? θα κανω υπομονη και θα περιμενω αν υπαρχει περιπτωση να βγαλει .

Με το ζόρι έβγαλε οδηγούς για Linux. Πριν ένα χρόνο το Openelec δεν έτρεχε καθόλου στο ίδιο σύστημα που τρέχει άψογα τώρα.

Mε βαση την πειρα σας παιζει να μην βγαλει και καθολου η amd drivers ? θα κανω υπομονη και θα περιμενω αν υπαρχει περιπτωση να βγαλει .

υπομονή μπορείς να κάνεις αλλά δεν βλέπω την amd να βγάζει σύντομα drivers

Καταλαβα....
οι nvidia ομως απο την αλλη δεν εχουν ενα θεματακι γενικα με αναγνωριση ενισχυτη κ μεταφορας ηχου με hdmi ?
H GT430 ξερουμε αν ειναι κατα τα αλλα καλη σαν καρτα γραφικων ή θα κερδισω στο ενα και θα χασω στο αλλο?μηπως η
GT430 ειναι γενικα καλυτερη?

Παιδιά χρειάζομαι μια βοήθεια γιατί έχω φάει τον κόσμο αλλά δεν μπορώ να βρω λύση ! Προσπαθώ να δω τα shares μου που έχω κάνει σε PC με Windows 7 από το Xtreamer Ultra 2 (φοράει τελευταία έκδοση openelec) μέσω της επιλογής "Windows SMB" στην αναζήτηση της προσθήκης, αλλά μάταια. Βλέπει το Workgroup , μετά το PC μου, αλλά όταν κάνω κλικ για να μου εμφανίσει τα shares δεν κάνει τίποτα ! Στα Windows 7 έχω φτιάξει σωστά τα permissions στους σκληρούς που μοιράζω ("Everyone", τικαρισμένα όλα κτλ) και μάλιστα έχω χρησιμοποιήσει και αυτό το tool για κάθε ενδεχόμενο http://www.xtreamer.net/downloads/community-projects/windows-share-manager.aspx. Επίσης έχω ακολουθήσει κατά γράμμα αυτό τον οδηγό για τα network settings των Windows 7 http://wiki.xbmc.org/index.php?title=SMB/Windows . Πραγματικά δεν μπορώ να βρω τί φταίει !!! Φυσικά το Xtreamer παίρνει κανονικά IP μέσω ethernet. Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποια tips μπας και τα καταφέρω ???

Καταλαβα....
οι nvidia ομως απο την αλλη δεν εχουν ενα θεματακι γενικα με αναγνωριση ενισχυτη κ μεταφορας ηχου με hdmi ?τι πρόβλημα,που το διάβασες?
H GT430 ξερουμε αν ειναι κατα τα αλλα καλη σαν καρτα γραφικων ή θα κερδισω στο ενα και θα χασω στο αλλο?τι εννοείς οτι θα χάσεις?
μηπως η
GT430 ειναι γενικα καλυτερη?σε linux ναι είναι καλύτερη από amd και intel

....

-αυτες τις ημερες διαβαζω ολα τα σχετικα ποστ εδω και καπου διαβασα οτι δεν ''κλειδωνει'' τοσο καλα τον ενισχυτη η nvidia σε αντιθεση με την ati.Βεβαια με ολα αυτα που εχω διαβασει τελευταια πολυ πιθανο να κανω λαθος!
-εννοω μηπως κερδισω τα hd φορμα και χασω στα γραφικα ειτε σε ποιοτητα εικονας ταινιων ειτε σε games οταν θα τρεχει σαν pc
-ωραια σε linux ειναι καλυτερη αλλα σε windows υστερει πολυ σε σχεση με τη δικια μου ? γιατι εγω θελω και pc και HTPC.....

-αυτες τις ημερες διαβαζω ολα τα σχετικα ποστ εδω και καπου διαβασα οτι δεν ''κλειδωνει'' τοσο καλα τον ενισχυτη η nvidia σε αντιθεση με την ati.Βεβαια με ολα αυτα που εχω διαβασει τελευταια πολυ πιθανο να κανω λαθος!
-εννοω μηπως κερδισω τα hd φορμα και χασω στα γραφικα ειτε σε ποιοτητα εικονας ταινιων ειτε σε games οταν θα τρεχει σαν pc
-ωραια σε linux ειναι καλυτερη αλλα σε windows υστερει πολυ σε σχεση με τη δικια μου ? γιατι εγω θελω και pc και HTPC.....

δεν ξέρω τι παίζει σε windows και games, εγώ πρότεινα την παραπάνω κάρτα ως απόλυτα συμβατή με openelec,για games ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει

Καταλαβα....
οι nvidia ομως απο την αλλη δεν εχουν ενα θεματακι γενικα με αναγνωριση ενισχυτη κ μεταφορας ηχου με hdmi ?
H GT430 ξερουμε αν ειναι κατα τα αλλα καλη σαν καρτα γραφικων ή θα κερδισω στο ενα και θα χασω στο αλλο?μηπως η
GT430 ειναι γενικα καλυτερη?

Οι GT430 & GT620\630 είναι περίπου στα "κυβικά" της κάρτας που έχεις ή και καλύτερες.

Για τα προβλήματα που λες, δεν ξέρω πολλά. Μια GT220 που έχω δοκιμάσει δεν είχε πρόβλημα αλλα αυτό ήταν πριν χρόνια.

Οι GT430 & GT620\630 είναι περίπου στα "κυβικά" της κάρτας που έχεις ή και καλύτερες.

Για τα προβλήματα που λες, δεν ξέρω πολλά. Μια GT220 που έχω δοκιμάσει δεν είχε πρόβλημα αλλα αυτό ήταν πριν χρόνια.

Επειδη πριν μια βδομαδα δεν ηξερα καν τι θα πει HTPC και 3-4 μερες τωρα εχω διαβασει απειρα ποστ πολυ πιθανον να κανω λαθος ! Θα αραξω στο απλο dts προς το παρον - εχω και ενα γουφερ να αγορασω :) - και αν βρω καμια προσφορα θα χτυπησω μια nvidia !

Παιδιά το νήμα αφορά αποκλειστικά τις διανομές Linux με XBMC ή το OPENELEC και καλό είναι να αποφεύγουμε τα :offtopic: και γενικότερα ερωτήσεις που αφορούν επιλογή Hardware υλικού καθώς υπάρχει σχετικά κατηγορία για αυτά τα θέματα. Για τον φίλο orionas9 τώρα να του αποσαφηνίσω ότι, το OPENELEC ουσιαστικά μετατρέπει ένα HTPC σε αποκλειστικό XBMC Media Center χωρίς παρεμβάσεις με πληκτρολόγιο ή ποντίκι. Ιντερνετικές ευκολίες, όπως π.χ. You Tube, HDtrailers, Internet Radio, TV κ.λ.π. υπάρχουν άφθονες μέσω add-ons. Τώρα με τις Nvidia κάρτες η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα (εικόνα 24p, HD Formats ήχου κ.λ.π) είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα και λειτουργεί Out Of The Box. Με την AMD όμως Formats HD δεν πρόκειται να πάρεις για την ώρα και για τα υπόλοιπα προσωπικά δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δουλεύουν ρολόι. Η τελευταία μου εμπειρία με Linux και ATI δεν ήταν καθόλου καλή και πάντα την αποφεύγω όσο περνά απ' το χέρι μου.

Αυγερινέ, απο την αδυναμία των οδηγών της ΑΤΙ ξεκινήσαμε και προτείναμε εναλλακτικές. λύσεις με σωστή υποστήριξη.

In other news....

Κυκλοφόρησε η τελική έκδοση 3.0.0. Επιτέλους φαίνεται οτι εγκατέλειψαν τον τρόπο εγκατάστασης με δύο στικάκια και προτίμησαν πιο "ορθόδοξο" σύστημα live USB.
Το δικό μου δεν έκανε αυτόματη αναβάθμιση ακόμα.

Αυγερινέ, απο την αδυναμία των οδηγών της ΑΤΙ ξεκινήσαμε και προτείναμε εναλλακτικές. λύσεις με σωστή υποστήριξη.

Κώστα μια χαρούλα τα λέτε εσείς αλλά πρέπει να ξεκαθαρίζουμε πως ATI + LINUX (Openelec) = Μπελάδες. Τώρα όποιος έχει ATI από εμάς τους πιο μυημένους καλό θα ήταν να μας κάνει ένα Update για το πως παίζουν, κυρίως σε θέματα εικόνας - κίνησης. Και βέβαια ευπρόσδεκτο το νέο σύστημα εγκατάστασης διότι το άλλο ψιλομπέρδευε είναι η αλήθεια.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Βγήκε η νέα έκδοση Openelec v3.0.0..

Χρειάζεται να αναβαθμίσω από την 2.99.5 και από ότι βλέπω πρέπει να κάνω manual update... (δεν γίνεται αυτόματα)..

Επειδή έχω παιδευτεί τρελά για να φτιάξω την Library, Playlists, Sources, και ρυθμίσεις στο Aeon Nox υπάρχει τρόπος να αποθηκευτούν και μετά να τα κάνω restore χωρίς να παιδευτώ από την αρχή...?

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Βγήκε η νέα έκδοση Openelec v3.0.0..

Χρειάζεται να αναβαθμίσω από την 2.99.5 και από ότι βλέπω πρέπει να κάνω manual update... (δεν γίνεται αυτόματα)..

Επειδή έχω παιδευτεί τρελά για να φτιάξω την Library, Playlists, Sources, και ρυθμίσεις στο Aeon Nox υπάρχει τρόπος να αποθηκευτούν και μετά να τα κάνω restore χωρίς να παιδευτώ από την αρχή...?

θα κατεβάσεις τη νέα έκδοση θα κάνεις αποσυμπίεση θα πάρεις τα 4 αρχεία απο το φάκελο target και θα τα περάσεις στο φάκελο update (αν έχεις ενεργοποιήσει το smb στο openelec θα βρεις το φάκελο update βάζοντας στον explorer "\\ip_openelec" μετά κάνεις reboot)

Ένας developer έγραψε οτι οι εκδόσεις απο 2.90.0 και πάνω θα κάνουν autoupdate.

Κώστα μια χαρούλα τα λέτε εσείς αλλά πρέπει να ξεκαθαρίζουμε πως ATI + LINUX (Openelec) = Μπελάδες. Τώρα όποιος έχει ATI από εμάς τους πιο μυημένους καλό θα ήταν να μας κάνει ένα Update για το πως παίζουν, κυρίως σε θέματα εικόνας - κίνησης. Και βέβαια ευπρόσδεκτο το νέο σύστημα εγκατάστασης διότι το άλλο ψιλομπέρδευε είναι η αλήθεια.
Αν εξαιρέσουμε τον HD ήχο, όλα τα άλλα δουλεύουν ρολόι. Δεν βλέπω ιδιαίτερη διαφορά στην εικόνα σε σχέση με τα Win.

Last edited:

Την έκανα και εγώ την μετάβαση στην επίσημη Frodo με την έκδοση Xtreamer (έχω το ULTRA I)

Η πρώτη διαφορά, που είχα παρατηρήσεις και στις beta, είναι η ελαχιστοποίηση ή και η εξαφάνιση των lost frames κατά την εκκίνηση video με υπότιτλους, που ως γνωστόν το αρχικό rendering των γραμματοσειρών έκανε το video να "κομπιάζει" στη αρχή των ταινιών (χαμένα καρέ).

Έχει διορθωθεί το πρόβλημα υπέρθεσης αρχείων ήχου, το μιξάρισμα δηλαδή δύο αρχείων ήχου κατά την εναλλαγή τους, πρόβλημα που στοίχειωνε την Eden στα openelec από τις τελικές beta και την stable 11.

Ίσως έχει βελτιωθεί και ο χρόνος bootαρίσματος, δεν είμαι απολύτως σίγουρος, και επίσης έχω την αίσθηση και μιας καλύτερης "κύλισης" μεταξύ των μενού.

Έχω και ένα αρνητικό μέσα σε όλα τα άλλα θετικά. Έχασα τη δυνατότητα ταυτόχρονης εξόδου αναλογικού δικάναλου ήχου (στον αναλογικό ενισχυτή) και ψηφιακού μέσω HDMI (στην τηλεόραση), κάτι που έκανε η Eden στην έκδοση Xtreamer Ultra χωρίς καμία ρύθμιση. Τώρα ή από τηλεόραση ακούω ή από ενισχυτή. Και από το δύο δεν... εκτός και άν κάνω κάτι λάθος. Επειδή δεν είναι πρακτικό κάθε φορά να αλλάζω την ρύθμιση στα settings του ήχου ανάλογα με το από που θέλω να ακούσω ήχο, ίσως κάποιος φίλος που το έχει βρει να με διαφωτίσει! Βλέπετε οι κάτοχοι παλιών ενισχυτών ακόμη παλεύουν με τον αναλογικό ήχο ... ! Που να βρούμε λεφτά για νέο ενισχυτή πια....να κάνουμε τον ήχο passthrough!

Πως μπορώ να δω ποια εκδοση openelec φοράω τωρα; ειχα την 2.99.5 το ειχα στo auto και θελω να βεβαιωθω οτι πηγα στην 3....