Ευχαριστώ πολύ!!!!Παρε μικρες συσκευασιες αν δεν τις χρησιμοποιεις συχνα. Παντως μια 3-4 χρονακια θα κρατησουν σιγουρα οι περισσοτερες αν τις εχεις σε σκιερο/δροσερο μερος.
Το ποσο συντομα βεβαια θα ξεραθει μια κολλα μεσα στο μπουκαλι εξαρταται και απο το ειδος του καπακιου και να μην ξεχνας να το κλεισεις καλα και σωστα.
Δεν ειναι ολες οι ξυλοκολλες οι ιδιες σε δυναμη συγκρατησης Κωστη, το θυμαμαι οταν ειχα κανει ενα συγκριτικο τεστ (το ανεβασα πριν λιγα χρονια) που νομιζω ειχα συμπεριλαβει μεσα και την Mercola.
Η πιο ισχυρη απο αυτες που δοκιμασα ηταν η Τitebont III η πρασινη. Πολυ κοντα ηταν και η UHU στην μεγαλη συσκευασια που ειχε φερει καποτε το Lidl. Πλεον δεν την βλεπω στην αγορα.
Oι υπολοιπες ξυλοκολλες ειχαν σημαντικη διαφορά στην δυναμη. Δυστυχως δεν ειχα δοκιμασει τοτε και την Atlacol που νομιζω οτι ειναι μια καλη ξυλοκολλα.
Κλασσική αξία η ατλακόλ.
Αυτή εάν δεν την χρησιμοποιήσεις για μεγάλο διάστημα, ξεραίνεται; γιατί από την αρχή ατλακόλ ήθελα ,την ήξερα από παλιούς μαραγκούς.
Βασικά θέλω ξυλόκολλα που να είναι ετοιμη για εφαρμογή, να μην θέλει ανακάτεμα με νερό κλπ συστατικά..
δηλαδή σαν τι;Λάθος κόλλες κοιτάς..
D2 ή d3 θέλεις
Δες σε ποσα psi αντιστοιχουν τα 100Κg/cm2 και συγκρινε το με τις Titebond.
Γενικως διαβαζω οτι οι ξυλοκολλες PVA ειναι πιο ισχυρες, αυτο λενε και τα specs και οι ειδικοι.
![]()
Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε αυτη την ξυλοκολλα γιατι δεν εχει καποιο ιδιαιτερο χαρακτηριστικο που με ενδιαφερει για εφαρμογες σε ξυλο.
Για ξυλοκολλα γενικης χρησης, κατα την αποψη μου, οι κοινες PVA κολλες, κολλες με βαση το νερο, ειναι οι καλυτερες και οι πιο ευκολοχρηστες σε σχεση με την αλλη.
δηλαδή σαν τι;
Ευχαριστώ πολύ!!!!
Αυτή τι κόλλα είναι;:https://droutsas.gr/shop/χρώματα/πρ...λλες/evochem-ξυλόκολλα-tempo-marine-d4-750gr/
Βασικά θέλω ξυλόκολλα που να είναι ετοιμη για εφαρμογή, να μην θέλει ανακάτεμα με νερό κλπ συστατικά..
Περιπου 1.420psi ειναι, που δεν ειναι και λιγο, αλλα ειναι σαφως χαμηλοτερο της Titebond. Η D90 δινει εως 2.000psi.
Βεβαια, ειπα ΜΕΣΗ ξυλοκολλα, που δεν ειναι η titebond (για αυτο το ειπα, επειδη ηξερα τι ερχεται ο ο ).
Παντως, νομιζω εχει χρησεις η πολυουρεθανικη, λογω της αντοχης στην υγρασια, της διαστολης, αλλα και του πολυ γρηγορου στεγνωματος.
Σαφως δεν ειναι για να αντικαταστησεις την συνηθισμενη ξυλοκολλα σου, αλλα καπου χρειαζεται.
Μια χαρα ξυλοκολλα ειναι και αυτη. Και μαλιστα D4 που μπορεις να την χρησιμοποιησεις και για εξωτερικες εφαρμογες αφου αντεχει στο νερο και στην υγρασια.
Πλεον και η Titebond ειναι διαθεσιμη σε πολλα μαγαζια σε νορμαλ τιμες
https://www.papadopoulostools.com/product-category/analosima-papadopoulostools/kolles/page/2/Πριν λίγο παράγγειλα την ULTIMATE III. Μόνο που με μεταφορικά με ACS, μου πήγε 12,52
https://www.papadopoulostools.com/product-category/analosima-papadopoulostools/kolles/page/2/
Πριν λίγο παράγγειλα την ULTIMATE III. Μόνο που με μεταφορικά με ACS, μου πήγε 12,52
Αυτή την άσπρη titebond πρώτη φορά την βλέπω, τι έχει δουλέψει κάνεις να μας πει?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.