Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Τι να βαψεις;
Αυτο ειναι επικίνδυνο καταρχάς, πες ότι ανεβαίνεις στη σκάλα, και σου πέφτει ένα από αυτά τα κομμάτια, θα χτυπήσεις.
Από την άλλη όντως είναι μπελαλίδικη η επισκευή του. Πότε έγινε;
Άστο να στεγνώσει καλά και με πολύ προσοχή το μπάλωμα είναι να περάσεις μια Μαστιχη στη ρωγμή και να βάψεις μετά.. Αλλά εγώ θα το εριχνα

• Like
Reactions: KOSSTV
Το ξέρω ότι πρέπει να φύγει αλλά είναι μπελάς. Άντε να ξανακάνεις γωνία. Θέλει καλουπωμα κλπ.
Τον Οκτωβριο έγινε η επισκευή της σωλήνας και από τότε στεγνώνει. Λογικά έχει στεγνώσει.
Δεν έχει σκάλα από κάτω. Είναι σε υπόγειο γκαράζ. Όταν λες μαστίχη , μιλάς για κάποια sika;
Κάποια σημεία που έχει ξεφλουδίσει εννοείται θα φύγουν με σπάτουλα.

Έτσι όπως έχει γινει εχει αποκολληθεί ο σοβάς...μην είναι και μπετο...
Κανονικά θέλει ξυλωμσ και σωστή επιδιόρθωση...γιατι θα πέσει κάποια στιγμή...

Τώρα εάν θες να κάνεις κάτι για το μάτι.να μην φενετα έτσι προσωρινα μπορείς να το ξυσεις απαλά όπου χρειάζεται και να βάλεις σιλικονη μαστίχα στις ρωγμες και εποιτα να το βαψεις.

Κάποια στιγμή θα ξανανοίξουν και μαλιστα σύντομα.. αλλά ας οψετε.

Αν το γκρεμίσω, να πάρω αυτό το δοχείο τον έτοιμο σοβά που λένε; Θα κολλήσει στο παλιό;
Εξαρτάται το βάθος...
Εάν ειναι πάνω από 2-3 ποντους, θέλει επισκευαστικο και επειτα έτοιμο σοβα..

Ξηλωσε το πρώτα να δεις τι θα βγει και εδώ είμαστε...

Καλημέρα
έχω μια βάση δραπάνου για γυαλόχαρτα και ξεκόλλησε το velcro.

20250921_110247.jpg 20250920_141210.jpg

μπορώ να το κολλήσω με κάποια κόλλα ή υπάρχει εναλλακτική λύση;
Βλέπω στην αγορά αυτοκόλλητα velcro, αλλά δεν νομίζω ότι θα κρατήσουν γιατί η επιφάνεια δεν είναι λεία.

Καλημέρα
έχω μια βάση δραπάνου για γυαλόχαρτα και ξεκόλλησε το velcro.

View attachment 258080 View attachment 258081

μπορώ να το κολλήσω με κάποια κόλλα ή υπάρχει εναλλακτική λύση;
Βλέπω στην αγορά αυτοκόλλητα velcro, αλλά δεν νομίζω ότι θα κρατήσουν γιατί η επιφάνεια δεν είναι λεία.
Με την old faithfull βενζινοκολλα.

• Like
Reactions: newbie
Επειδή είναι φτηνές, θα σου έλεγα να πάρεις καινούργια. Αλλιώς, δοκίμασε με βενζινόκολα που λέει ο Κυρ (νομίζω ότι γρήγορα θα ξεκολλήσει λόγω θερμοκρασιών).

• Like
Mην βαλεις οποιαδηποτε βενζινοκολλα, υπαρχουν και οι βενζινοκολλες υψηλης θερμοκρασιας.
Δοκιμασε μια σαν την παρακατω (Μentor R-888) τηρωντας τις οδηγιες χρησης.

Στο σκρουτζ υπαρχει μια κολλα (R-500) της ιδιας εταιρειας που μπορει να γραφει και αυτη 'υψηλης θερμοκρασιας', αλλα ΔΕΝ ειναι, εχουν κανει λαθος.

• Like
Με την old faithfull βενζινοκολλα.
Επειδή είναι φτηνές, θα σου έλεγα να πάρεις καινούργια. Αλλιώς, δοκίμασε με βενζινόκολα που λέει ο Κυρ (νομίζω ότι γρήγορα θα ξεκολλήσει λόγω θερμοκρασιών).
Mην βαλεις οποιαδηποτε βενζινοκολλα, υπαρχουν και οι βενζινοκολλες υψηλης θερμοκρασιας.
Δοκιμασε μια σαν την παρακατω (Μentor R-888) τηρωντας τις οδηγιες χρησης.

Στο σκρουτζ υπαρχει μια κολλα (R-500) της ιδιας εταιρειας που μπορει να γραφει και αυτη 'υψηλης θερμοκρασιας', αλλα ΔΕΝ ειναι, εχουν κανει λαθος.

Τελικά θα ακολουθήσω την συμβουλή του Δημήτρη, γιατί έχει κόστος 4€ !!!! Θυμόμουνα την τιμή για το αντίστοιχο του τροχού που πλησιάζει τα 18€.
Κάπου έχω καταχωνιασμένη μια απλή βενζινόκολλα και θα κάνω ένα test.
Αν χρησιμοποιούσα βενζινόκολλα, φυσικά και θα πηγαινα στην λύση του Μιχάλη αλλά ούτε που θυμάμαι αν έχω χρησιμοποιήσει κάπου.

Κύριοι, Ευχαριστώ.....

Παιδιά καλησπέρα. Επειδη βλέπω ότι ξέρετε από μαστοριλικια, βοηθήστε έναν άσχετο, μπας κ γλυτώσω κανένα ευρώ.. Ξεκόλλησε το πλαϊνό στο κρεβάτι εκεί που στηρίζονται οι τάβλες. Ελπίζω να το λέω σωστά. Όχι το πλαϊνό κομμάτι που ενώνει το κεφαλάρι με το κάτω μέρος. Εννοώ το μικρό εσωτερικό ξύλο, που είναι πάνω στο πλαϊνό που πάνε κ πατάνε οι τάβλες. Τι κόλλα να χρησιμοποιήσω;

Παιδιά καλησπέρα. Επειδη βλέπω ότι ξέρετε από μαστοριλικια, βοηθήστε έναν άσχετο, μπας κ γλυτώσω κανένα ευρώ.. Ξεκόλλησε το πλαϊνό στο κρεβάτι εκεί που στηρίζονται οι τάβλες. Ελπίζω να το λέω σωστά. Όχι το πλαϊνό κομμάτι που ενώνει το κεφαλάρι με το κάτω μέρος. Εννοώ το μικρό εσωτερικό ξύλο, που είναι πάνω στο πλαϊνό που πάνε κ πατάνε οι τάβλες. Τι κόλλα να χρησιμοποιήσω;
Οποιαδήποτε ξυλοκόπος είναι ότι πρέπει απλά θέλει σφίξιμο με κάποιο σφιχτηρα ή καμμιά ξυλοβιδα .

Εύκολη είναι η επισκευή, αλλά βάλε μια φωτογραφία γιατί παίζουν ρόλο διάφορα (τι υλικό είναι, πάχος, αν είναι βαμμένο ...).
Σε γενικές γραμμές, αν βάλεις 4-5 βίδες με το κεφάλι να είναι από την μέσα μεριά, είσαι κομπλέ.

• Like
Reactions: newbie and KOSSTV
Καλως τον, Αν δεν βαλεις μια φωτο, δεν νομιζω οτι μπορουμε να βοηθησουμε ουσιαστικα.
Εννοεις το ενα απο τα δυο δοκαρακια που ειναι απο ακρη σε ακρη στα πλαινα του κρεββατιου και πανω του στηριζονται οι ταβλες? Αυτα δεν ειναι μονο κολλημενα, ειναι και βιδωμενα.

To θεμα θα μεταφερθει αργοτερα στο νημα των επισκευων.

Το κομμάτι αυτό είναι 3Χ4 εκ επί 1.80 συνήθως...
Εάν έχει φύγει μόνο από την θέση του θελη μεγάλες νοβοπανοβιδες 5 η 6 πόντων ανά 20 ποντους στην ίδια ευθεία που ήταν πριν..και θα είναι όπως πριν..

Παιδιά εννοεί αυτό που ακουμπάνε οι ταυλες κατά μηκος εσωτερικά..

Screenshot_20251213_163021_Google.jpg

Όταν λες ξεκόλλησε εννοείς όλο το δοκαράκι ή σε κάποιο σημείο ??
Αν ξεκόλλησε όλο καθάρισε όσο μπορείς τις προηγούμενες κόλλες και από τα δύο μέρη με ότι διαθέτεις ...τριβείο-σπάτουλα -γυαλόχαρτο ακόμα και μαχαίρι αν δεν έχεις εργαλεία.
Χρησιμοποίησε ξυλόκολλα για το κόλλημα και μερικές βίδες από μέσα προς τα έξω για να στερεωθεί στην θέση που ήταν και πριν. Οι βίδες να έχουν τέτοιο μήκος ώστε να μην βγούνε από την έξω μεριά.
Καλή συνέχεια και εδώ είμαστε για όποια πληροφορία.;)

Mια λεπτομερεια, η ξυλοκολλα και οι βιδες θα μπουν ταυτοχρονα, ωστε οι βιδες να παιξουν και τον ρολο του σφιγκτηρα μεχρι να στεγνωσει η κολλα.

Αν οι υπαρχουσες τρυπες (στο εξωτερικο πλαινο) εχουν χαλαρωσει, βαλε μεσα δυο οδοντογλυφιδες. Επισης βαλε και αλλες δυο βιδες εκτος απο τις προυπαρχουσες.
Θα προτρυπησεις (μονο) το δοκαρακι με τρυπανι λιγο πιο μικρο σε διαμετρο απο την βιδα, και η βιδα θα μπει μεχρι τα 3/4 του παχους του εξ. πλαινου.
Αρα θα πρεπει να επιλεξεις προσεκτικα το μηκος της ξυλοβιδας, να ειναι δηλαδη το ιδιο με τις υπαρχουσες.

• Like
Και να μην καθαρισει τις κολλες δεν χαλασε ο κοσμος αλλα χρειαζονται εργαλεια, δλδ δραπανοκατσαβιδο.
Πρεπει να προτρυπησει σε 6-7 σημεια το ξυλο που ξεκολλησε και στις τρυπες να περασει βιδες που θα
βιδωθουν τελικα στο πλαινο του κρεβατιου οπου πιθανον να χρειαζεται και εκει ενα ελαφρυ προτρυπημα
γιατι τα πλαινα ειναι ως συνηθως πολυ σκληρο ξυλο. Φυσικα χρειαζεται και ξυλοκολλα αναμεσα στα ξυλα.

• Like
Reactions: PONDINOS and newbie