Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Απο ελλαδα;

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όχι φίλε μου.
Από Αγγλία 21.38 λίρες τα 3.8 λίτρα συν μεταφορικά (στα 2 κομμάτια η τιμή αυτή).
Μαζί με τα μεταφορικά γύρω στα 30-35 ευρώ το κομμάτι δηλαδή και μπορεί και πιο κάτω ανάλογα με την ποσότητα.

Όχι φίλε μου.
Από Αγγλία 21.38 λίρες τα 3.8 λίτρα συν μεταφορικά (στα 2 κομμάτια η τιμή αυτή).
Μαζί με τα μεταφορικά γύρω στα 30-35 ευρώ το κομμάτι δηλαδή και μπορεί και πιο κάτω ανάλογα με την ποσότητα.
Eυχαριστωωωω....amazon δηλαδη

Sorry που δεν το ανέφερα. Axminster.co.uk.
Α οκ...θα το επισκεφθουμε και αυτο.Εχεις παραγγειλει απο εκει;Ειναι αξιοπιστο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Όχι φίλε μου.

την επόμενη φορά που θα παραγγείλεις Νίκο πάρε μια για μένα, θέλω να την δοκιμάσω αυτή την titebond. βέβαια είναι ευχαριστημένος με αυτή που έχω αλλά μια δοκιμή δεν βλάπτει.

Α οκ...θα το επισκεφθουμε και αυτο.Εχεις παραγγειλει απο εκει;Ειναι αξιοπιστο;

5-6 φορές και στην προτελευταία παραγγελία ένα Δισκοπρίονο Festool μαζί με 2 ράγες και το τραπέζι του.
Όλα μια χαρά.
Έτυχε η μία κούτα να έχει ένα σχίσιμο (χωρίς να έχει πειραχτεί το εσωτερικό του δέματος). Τους έστειλα μύνημα και μου έστειλαν άμεσα πίσω τα μισά μεταφορικα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

την επόμενη φορά που θα παραγγείλεις Νίκο πάρε μια για μένα, θέλω να την δοκιμάσω αυτή την titebond. βέβαια είναι ευχαριστημένος με αυτή που έχω αλλά μια δοκιμή δεν βλάπτει.

Κρίμα δεν ήξερα Παύλε. Τώρα την επόμενη φορά εκτός και αν διοργανωθεί καμιά ομαδική!

Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Festool?Τυχερεεε...και εμεις περιμενουμε να βγαλει το lidl τα δισκοπριονα του μηπως και μεγαλωσουμε τη συλλογη μας..χαχαχα!

Τις δοκιμες που εκανα θα τις μεταφερω εδω. Οντως το ειχα ξεχασει αυτο το νημα!

Σχετικα με την ατλακολ, πρεπει να γραφει επανω χρονους.
Συνηθως οι κολλες εχουν δυο χρονους, αυτον του στεγνωματος (για να ακολουθησει βαψιμο, φινιρισμα, κλπ) και αυτος που μπορει να δεχτει το μεγιστο φορτιο.
Ο πρωτος χρονος μπορει να ειναι απο μιση εως λιγες ωρες. Ο δευτερος χρονος μπορει να φτασει και να ξεπερασει τις 36 ωρες αναλογα την ξυλοκολλα.

Τωρα το ειδα. Γραφει Μιχάλη. στεγνωμα 20 λεπτα, και σε κανονική χρήση 24 ωρες. Βεβαια εγω τη δουλευω με σφιχτηρες και τα ξεκιναω την επομενη για σιγουρια..

Eτσι ειναι, μπραβο.
Μετα το στεγνωμα, που ειναι ο συντομος χρονος, μπορεις να περασεις γυαλοχαρτο και αρχισεις το φινιρισμα γενικοτερα.

Για να δεχτει φορτιο η συνδεση ειναι μετα απο αρκετες ωρες. Η titebond νομιζω οτι γραφει μετα απο 36 ωρες.

Eτσι ειναι, μπραβο.
Μετα το στεγνωμα, που ειναι ο συντομος χρονος, μπορεις να περασεις γυαλοχαρτο και αρχισεις το φινιρισμα γενικοτερα.

Για να δεχτει φορτιο η συνδεση ειναι μετα απο αρκετες ωρες. Η titebond νομιζω οτι γραφει μετα απο 36 ωρες.
24 ωρες για ενωσεις που θα δεχτουν φορτια. Η κοκκινη τουλαχιστον που εχω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

5-6 φορές και στην προτελευταία παραγγελία ένα Δισκοπρίονο Festool μαζί με 2 ράγες και το τραπέζι του.
Όλα μια χαρά.
Έτυχε η μία κούτα να έχει ένα σχίσιμο (χωρίς να έχει πειραχτεί το εσωτερικό του δέματος). Τους έστειλα μύνημα και μου έστειλαν άμεσα πίσω τα μισά μεταφορικα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κρίμα δεν ήξερα Παύλε. Τώρα την επόμενη φορά εκτός και αν διοργανωθεί καμιά ομαδική!

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μάστορες τα φώτα σας!

Μια απορία σχετικά με κόλλες για μελαμίνη είδα την Titebond Melamine, η οποία κολλάει μια επιφάνεια ξύλου, μοριοσανίδας, mdf κλπ με μια λεία επιφάνεια όπως (η λευκή μελαμίνη).

Υπάρχει τέτοια αντίστοιχη κόλλα στην εγχώρια αγορά ή κάποια κόλλα κατάλληλη που να ξέρετε για εργασίες με μελαμίνη ?

Ωραίο το θέμα και χρήσιμο , στις φωτογραφίες που είδα καθώς και στο τεστ η UHU είναι μια κόλλα που είχα προμηθευτεί από το lidl που είχε φέρει κάποια στιγμή αν θυμάμαι καλά πέρυσι.Δεν την έχω ξαναδεί από τότε , ξέρει κανείς αν υπάρχει αλλού ? πιστεύω ότι και η mercola Tempo είναι μια πολύ καλή κόλλα μιας και την εμπιστεύονται επαγγελματίες και σε τιμές της κατηγορίας των περισσοτέρων . Για να είμαι ειλικρινής δεν την έχω χρησιμοποιήσει αλλά μου την έχει εκθειάσει γνωστός μου που φτιάχνει πολύ καλές κατασκευές και την χρησιμοποιεί και για καπλαμάδες .

Μπορει να το εχουμε ξαναπει, αλλα δε θυμαμαι...
Εχετε να προτεινετε καποια κολλα για ξυλο που να λειτπυργει καλα στο γεμισμα κενων; Θελω να τη χρησιμοποιησω σε συνδεσεις με χελιδονοουρες που εχουν ατελειες και μικροκενα. Με τις κοινες παχυρευστες λευκες καλυπτονται σε καποιο βαθμο, με την αναμειξη πριονιδιου εννοειται, αλλα και παλι δεν καλυπτουν καλα τα κενα, οταν στεγνωνει συρρικνωνεται ελαφρως και δεν εχει καλη συμπεριφορα στο περασμα με λαδι, η οποιοδηποτε εμποτιστικο.
Εχετε να προτεινετε καποια μιας και παιζει να προλαβω να βγω για ψωνια σημερις;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οι κολλες παντα αφηνουν την σταμπα τους στο φινιρισμα με λαδι/βερνικι.
Καλυτερα ειναι να παρεις ξυλοστοκο στο χρωμα που θες. https://www.xrwmatopwleio.gr/ell/pr...madera-125ml-ξυλόστοκος-νερού-στόκος-για-ξύλα

Εγω εχω παρει αυτα σε διαφορες αποχρωσεις:
https://www.amazon.co.uk/Everbuild-...670441&sr=1-1&keywords=Everbuild+MPWOODLTOAK2
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B001GU2BXM/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1

Δοκιμασα σημερα την κολλα σπειρωματων Loctite 2400.
37067619096_3954ff39e5_c.jpg

H διαφορα με την προηγουμενη που ειχα, Loctite 242(243) ειναι μονο οτι αυτη δεν ειναι τοξικη.

Ειναι μια μεσαιας αντοχης κολλα σπειρωματων -υπαρχουν και υψηλης αντοχης- που επιτρεπει το μετεπειτα ξεβιδωμα της βιδας/παξιμαδιου με ενα κλειδακι. Βοηθαει στο να κρατιεται στην θεση της η βιδα/παξιμαδι οταν υπαρχουν δονησεις και στο λασκαρισμα γενικοτερα.

37115177201_619673f41b_c.jpg

Σε μια πολυ προχειρη δοκιμη (την ιδια που ειχα κανει και στην 242) εβαλα λιγη κολλα μονο στο 1/4 της περιφερειας του σπειρωματος και μετα βιδωσα το παξιμαδι με το χερι οσο πηγαινε.

37085751472_1ccb4a796b_c.jpg

Σε μια κανονικη χρηση, οπως για παραδειγμα σε μηχανημα με κραδασμους, η επαλειψη γινεται σε ολη την περιφερεια τους σπειρωματος.
Πολλες φορες, αναλογα την περιπτωση, η επαλειψη του μισου σπειρωματος ειναι αρκετη.

Ο πληρης χρονος στεγνωματος ειναι μια συνηθως μια μερα. Τα specs ειναι διαφωτιστικα http://tds.henkel.com/tds5/Studio/S...at=MTR&subformat=REAC&language=EN&plant=WERCS

Εγω το αφησα 3 ωρες (50% αποδοση) και το ξεβιδωσα. Με το χερι δεν ξεσφιγγε. Με ενα κλειδακι ξεσφιξε αμεσως. Εαν ειχα αλοιψει ολη την επιφανεια με κολλα και το αφηνα μια μερα θα χρειαζοταν απλα μεγαλυτερη δυναμη με το κλειδι.

36862764780_3e48b6a2b8_c.jpg

Επειτα, με εναν οποιοδηποτε διαλυτη και μια συρματοβουρτσα, τα υπολειματα της κολλας φευγουν ευκολα.
37261071905_eb5be21dc6_c.jpg

Την συγκεκριμενη κολλα την αγορασα απο το αμαζον αγγλιας με αλλα πραγματα μιας και δεν ειχε εξτρα μεταφορικα (add on item)
https://www.amazon.co.uk/LOCTITE-19...coding=UTF8&psc=1&refRID=R8FM3MAQMEBT79A7RQDX

Δεν κανω αλλο γιατι ξερω το αποτελεσμα :))

Tο παραπανω τεστακι το εκανα κυριως για να δω αν υπαρχει διαφορα απο την αλλη μπλε loctite 242.
Αλλα και για να γνωρισουν αυτου του ειδους την κολλα οι συναδελφοι που δεν την εχουν ξαναδουλεψει.

Πριν απο λιγο καιρο ,με υποδειξη υδραυλικου χρησιμοποιησα αυτην εδω σε μαστους 1/2' και το αποτελεσμα μετα απο λιγη ωρα ηταν φανταστικο.
Την εχει χρησιμοποιησει καποιος ;