Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Καλησπέρα. Κολλησαμε για ευκολια τη βαση του ασυρματου τηλνου στο πλακακι κουζινας με θερμοκολλα. Καμια ιδεα για το πως ξεκολλαει η βαση; με σπατουλα κ αποτομο χτυπημα ή ζεσταινουμε την κολλα για να μαλακωσει; ευχαριστω.

Στάλθηκε από το Lenovo K50-t5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εριξα λιγο φωτιστικο οινοπνευμα κ ξεκολλησε ευκολα. Δεν ειχα βαλει βεβαια κ πολλη σιλικονη.

Στάλθηκε από το Lenovo K50-t5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

κόλλημα Pleixglass ?

θέλω να φτιάξω μια κατασκευή κατι σαν κουτί κάλυμμα.
Εχω παραγγείλει τα κομμάτια.
Σκοπεύω να τα κολλήσω με uhu ή με απλή σιλικόνη.

Σκέφτομαι σωστά ή υπάρχουν εναλλακτικές?

Απάντηση: κόλλημα Pleixglass ?

έχω την εντύπωση ότι δεν θα σου κάνει μόνιμη δουλειά κόλα ή σιλικόνη. για να κοληθεί θα πρέπει να λιώσει πρώτα, υπάρχει κάποιο υγρό το οποίο βάζεις στα σόκορα και το λιώνει λίγο και στην συνέχεια ενώνοντας τα κομάτια κολάνε. κάτι παρόμοιο χρησιμοποιούν στον μοντελισμό για να ενώσουν τα πλαστικά μέρη. αν ρωτήσεις τον προμηθευτή σου πιθανώς να ξέρει.

Re: κόλλημα Pleixglass ?

Νομιζα απαντησα προγουμενως, αλλά δεν εμφανίστηκε η απάντηση.
Οι απλές κόλλες δεν κάνουν, υπάρχει ειδική για πλέξι -και παχύρρευστη-, αλλά ο φτηνότερος -και καλύτερος- τρόπος είναι με αιθέρα ή χλωροφόρμιο από το φαρμακείο.
Το χλωροφόρμιο διαλύει ένα λεπτό στρώμα από το πλέξι που ενώνεται με το άλλο κομμάτι και όταν εξατμισθεί έχει γίνει ένα σώμα (αυτοσυγκόλληση ουσιαστικά).
Το μόνο θέμα είναι επειδή είναι ρευστό, θέλει προσοχή μην ρίξεις καμιά σταγόνα αλλού γιατί θα αφήσει σημάδι. Το εφαρμόζεις με μια σύριγγα με βελόνα (επίσης από το φαρμακείο).
Σαν τεχνική χρησιμοποιείται συνέχεια από τους χομπίστες των ενυδρείων.

μετά πόση ώρα θέλει για να ολοκληρωθεί?
και χρειάζεται πίεση?
σφικτήρες?

To ερωτημα θα μεταφερθει στο νημα 'μαστορες τα φωτα σας'.

Παρακαλω ας μην ανοιγουμε νεα νηματα εαν υπαρχουν ηδη νηματα που μπορουν να φιλοξενησουν το ερωτημα μας.

Για το συγκεκριμενο θεμα εχουμε το νημα που προανεφερα καθως και το ' κολλες και υλικα συγκολλησης'.

και συγνώμη δηλαδή,
πως βρίσκει κάποιος αυτό που τον ενδιαφέρει σε ένα νήμα 10άδων σελίδων....
:grinning-smiley-043

Και τα δυο νηματα ειναι στην πρωτη σελιδα, ειδικα το πρωτο ειναι μονιμα επειδη δεχεται ακριβως τετοιου ειδους ερωτησεις. :))

Και τα δυο νηματα ειναι στην πρωτη σελιδα, ειδικα το πρωτο ειναι μονιμα επειδη δεχεται ακριβως τετοιου ειδους ερωτησεις. :))

νήμα μπορεί να υπάρχει, απάντηση πάντως εκεί μέσα δεν υπήρχε.
Αυτό ρώτησα. Πως βρίσκει κάποιος την απάντηση (για την κόλλα που με ενδιαφέρει δηλ) σε ένα νήμα με χύμα ποστ για διάφορα πράγματα.
Επρεπε να τα διαβάσω όλα, για να δω ότι δεν υπήρχε τίποτα εκεί.

Τώρα αν εξυπηρετεί να πάει το πόστ εκεί, ας πάει.

Βεβαια αν πάει εκεί θα πάει χαμένο, διότι σήμερα κάποιος θα πρέπει να γυρίσει 15 σελίδες και σε ένα χρόνο 30.

Σκοπεύω να τα κολλήσω με uhu ή με απλή σιλικόνη.

Σκέφτομαι σωστά ή υπάρχουν εναλλακτικές?

Αφού μιλάμε για "κολλήματα" η πιό σωστή θέση για τωρινούς και μελλοντικούς αναγνώστες είναι στο " Κόλλες και Υλικά συγκόλλησης" http://avclub.gr/forum/showthread.php/141960-%CE%9A%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%A5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82/page15

Αν καταφυγεις στη λυση του χλωροφορμιου, προσοχη στον καλο αερισμο του χωρου, η καν'το κατω απο απορροφητηρα. Ειναι αναισθητικο, οποτε αν εισπνευσεις τις αναθυμιασεις, στην καλυτερη περιπτωση θα μαστουρωσεις, με μεγαλες πιθανοτητες ομως να πεσεις αναισθητος.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: κόλλημα Pleixglass ?

Κι εγώ ξέρω για χλωροφόρμιο. Ιδανικό για πλεξιγκλάς και απαγωγές.

Πάντως ένα καπάκι που έχω στο πλατω μου έτσι το κόλλησε ο μαστορης.

Re: Απάντηση: κόλλημα Pleixglass ?

Κι εγώ ξέρω για χλωροφόρμιο. Ιδανικό για πλεξιγκλάς και απαγωγές.

Πάντως ένα καπάκι που έχω στο πλατω μου έτσι το κόλλησε ο μαστορης.
Δεν ξέρω αν διατίθεται έτσι εύκολα. Πάντως αυτή η ακρυλικη Weldon 4δεν υπάρχει. Μάλλον θα δοκιμάσω με ότι βρω σπιτι