Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Νικο ναι μεν αλλα:
Την πορσελανη πως θα την τρυπησει η κοπελα?
Και θελει και 2 τρυπες οχι μια.
Και στο τελος θα εχει δυο αντιαισθητικα στριφωνια φατσα καρτα.
Κι εγώ το είχα σκεφτεί και το απεκλεισα
Η πορσελάνη δεν θα αντέξει τρύπημα....

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ρε παιδιά δεν είπα να τρυπήσει την πορσελάνη ...να "φυτέψει" την βίδα μέσα στην κοιλότητα του εξαρτήματος με τσιμέντο είπα ή κόλλα πλακιδίων ...τόσα σεντόνια έγραψα δεν έγινε κατανοητό ??
Η τρύπα για το ούπα στον τοίχο δεν θέλει ιδιαίτερη προσοχή.
Να το πω πάλι ....
Παίρνεις ένα σκρινέτο σαν αυτό στην φωτό ...του βάζεις και μια ροδέλα για μεγαλύτερη επιφάνεια αντίστασης πίσω ...το βάζεις μέσα στο κομμάτι στον κενό χώρο κάθετα και γεμίζεις με υλικό.
Κάνεις μια τρύπα στον τοίχο στο κατάλληλο σημείο ...βάζεις ένα ούπα και αφού στεγνώσει καλά το εξάρτημα με την βίδα το βιδώνεις στο ούπα.
Αν θες για ακόμα καλύτερα βάζεις και σιλικόνη πριν για στεγανοποίηση.
Τόσο απλά ...

Για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά και για να μην γυρίσει η βίδα τρελά στο κομμάτι ... αντί για σκρινέτο βάζεις μια μακρυά ξυλόβιδα με κομμένο κεφάλι και ουπα και από τις δύο μεριές και στον τοίχο και στο εξάρτημα.

με τον ιδιο τροπο μπαινουν και οι ξυλινες βασεις απο τα κουρτινοξυλα. με διπλη βιδα. ενα πασο για το ουπατ, ενα πασο για το ξυλο

Ρε παιδιά δεν είπα να τρυπήσει την πορσελάνη ...να "φυτέψει" την βίδα μέσα στην κοιλότητα του εξαρτήματος με τσιμέντο είπα ή κόλλα πλακιδίων ...τόσα σεντόνια έγραψα δεν έγινε κατανοητό ??
Η τρύπα για το ούπα στον τοίχο δεν θέλει ιδιαίτερη προσοχή.
Να το πω πάλι ....
Παίρνεις ένα σκρινέτο σαν αυτό στην φωτό ...του βάζεις και μια ροδέλα για μεγαλύτερη επιφάνεια αντίστασης πίσω ...το βάζεις μέσα στο κομμάτι στον κενό χώρο κάθετα και γεμίζεις με υλικό.
Κάνεις μια τρύπα στον τοίχο στο κατάλληλο σημείο ...βάζεις ένα ούπα και αφού στεγνώσει καλά το εξάρτημα με την βίδα το βιδώνεις στο ούπα.
Αν θες για ακόμα καλύτερα βάζεις και σιλικόνη πριν για στεγανοποίηση.
Τόσο απλά ...

Για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά και για να μην γυρίσει η βίδα τρελά στο κομμάτι ... αντί για σκρινέτο βάζεις μια μακρυά ξυλόβιδα με κομμένο κεφάλι και ουπα και από τις δύο μεριές και στον τοίχο και στο εξάρτημα.

Τωρα το επιασα ρε φιλε.
Να με συγχωρεις.

Πηρα σημερα απο το Lidl μια κολλα σε σπρευ UHU.

Ο μονος λογος που την αγορασα ειναι για να την συγκρινω με την Morris ετσι για να γνωριζουμε αν υπαρχει καποια ουσιαστικη διαφορα, αλλα κυριως για τη χαρα της δοκιμης :)

49720385477_67976059e4_b.jpg

Tα αποτελεσματα αυριο

Έχω ένα σπασμένο κεραμίδι στη στέγη μου, έχει σπάσει σχεδόν στη μέση.δε έχουν φύγει κομμάτια και πιέζοντας το μένει μόνο μια τριχοειδής ρωγμή.

Τι υλικά προτείνετε για την επισκευή του; (κολλα και στεγανωτικο).

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Έχω ένα σπασμένο κεραμίδι στη στέγη μου, έχει σπάσει σχεδόν στη μέση.δε έχουν φύγει κομμάτια και πιέζοντας το μένει μόνο μια τριχοειδής ρωγμή.

Τι υλικά προτείνετε για την επισκευή του; (κολλα και στεγανωτικο).

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Sikaflex 11FC

Εάν δεν βρεις αυτή η δεν θες να την χρυσοληρωσεις μπορείς να πας και εδώ...
https://www.evochem.gr/gr/product/adhesives-sealants/grab-adhesives/powerfix-montage.html

Αυτη που προτεινεις κοστιζει 6,5 ευρω στο Leroy
και η Sikaflex 11FC, που ειναι ανωτερη και ιδανικοτερη για να αντεξει στις καιρικες συνθηκες, και δοκιμασμενη σε κεραμιδια, κοστιζει 7 ευρω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν ειναι σιλικονη Μπαμπη.
Ειναι πολυ καλη κολλα μονταρισματος, μπορει να στερεωσει απο πλακακια σοβατεπι ξυλο σε διαφορετικά υλικα.

Εγω παντως για την συγκεκριμένη δουλεια θα πηγαινα στο Sikaflex.

Δεν εχω χρησιμοποιησει ουτε το ενα ουτε το αλλο. Βλεπω ομως τα εξης στα specs που δινουν οι κατασκευαστες.

Εφαρμογές για το Sikaflex

Sikaflex®-11 FC+
είναι σφραγιστικό αρμών για οριζόντιους και κατακόρυφους αρμούς, για ηχομόνωση σωληνώσεων μεταξύ σκυροδέματος και προστατευτικών περιβλημάτων, για σφράγιση χωρισμάτων, για σφράγιση ραφών, για σφράγιση σε μεταλλικές και ξύλινες κατασκευές και για κατασκευές εξαερισμού.

Sikaflex®-11 FC+
είναι σχεδιασμένο και ως συγκολλητικό πολλαπλών χρήσεων. Είναι κατάλληλο για εσωτερικές και εξωτερικές εφαρμογές σε περβάζια παραθύρων, σκαλοπάτια, κατώφλια, σοβατεπιά και προκατασκευασμένα στοιχεία.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΤΑΖΟΚΟΛΛΑ MERCOLA POWERFIX W
• Ιδανική για συναρμολόγηση εξαρτημάτων και στερέωση σε κατασκευές και επισκευές σπιτιών.
• Κατάλληλη για συγκολλήσεις επιγραφών πόρτας, προφίλ και αρμοκάλυπτρων, σοβατεπί, πάνελς, καναλιών καλωδιώσεων, διακοσμητικών προφίλ, κεραμικών πλακιδίων, τούβλων, μετάλλων κλπ.
• Κολλάει πέτρα, τούβλο, ξύλο, πλάκες διογκωμένης και εξηλασμένης πολυστερίνης, μέταλλο, πλαστικά (εκτός PS, PP, PE)

Οπως διαβαζω τα παραπανω, η μονταζοκολλα φαινεται πιο καταλληλη για την χρηση σε κεραμιδια που θελει ο φιλος.
Η Sikaflex -οπως αναφερεται παραπανω- φαινεται πρωτευοντως οτι ειναι σφραγιστικη και δευτερευοντως συγκολλητικη πολλαπλων χρησεων.

Η montage της Bison (και οχι Mercola montage) που εχω χρησιμοποιησει, ειναι πολυ καλη για πολλες συγκολλησεις εντος σπιτιου, αλλα ειναι χοντροκοκκη και λιγο δυσκολη για φινιρισμα.
Η Sikaflex 11FC εχει φοβερες ιδιοτητες, ειναι λεπτορευστη για τελεια συναρμογη και φινιρισμα, χωρις να δημιουργουνται ποροι, εχει ελαστικοτητα, επιπλεον παρουσιαζει υψηλη αντισταση στις καιρικες συνθηκες (ηλιο - κρυο) που στην προκειμενη περιπτωση του φιλου, στα κεραμιδια, δεν θα υπαρξει ρηγματωση μετα απο χρονια και δεν θα ξεφλουδισει οσο ευκολα θα ξεφλουδισει ενα κοινο σφραγιστικο.
Εαν ηθελα να στερεωσω ενα σοβαντεπι εντος του σπιτιου θα χρησιμοποιουσα montage, για τα κεραμυδια μετα απο δοκιμες και αλλων υλικων κατεληξα στην Sikaflex 11FC.

καλη φαινεται η LOGO SILIC, δεν την ηξερα