Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Δεν νομιζω να κανεις δουλεια με αυτο το λαστιχο και κολλα. Ομως πριν βαλεις καποιο αλλο υλικο, μπορεις να δοκιμασεις τον παρακατω στοκο, η παρομοιο 2 συστατικων.
Ειτε θα παρεις ενα φτηνο stop (jumbo 5 ευρω) και θα το βαλεις με 2 8αρια+ oυπατ, ειτε θα κολλησεις αλλο υλικο στο πλακακι (ξυλο/μαρμαρο/σιδερο) με στοκο δυο συστατικων.

-----------

O Σταυρός τι μεγεθος εχει?

Το ιδανικο ειναι να χρησιμοποιηθει μαρμαροστοκος 2 συστατικων αλλα με προσοχη καθως πηζει γρηγορα και εαν κολλησει λαθος...δεν ξεκολλαει.

Εαν ειναι μικρο το μεγεθος μπορεις να χρησιμοποιηθει και οποιαδηποτε κολλα 2 συστατικων.

• Like
Reactions: KOSSTV
Εναλλακτικά μπορείς να βιδώσεις γωνίες 90μοιρών στο (εμφανές στη φωτό) μπετόν και στο λάστιχο. Προσοχή όμως να μην εξέχουν οι βίδες στο λάστιχο και πάθεις φούιτ!

Ίσως μια απλή και γρήγορη λύση θα ήταν το κολλήσεις με ταινία διπλής όψεως.
Δεν είναι για ζόρι αλλά δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις

…………

Το ιδανικο ειναι να χρησιμοποιηθει μαρμαροστοκος 2 συστατικων αλλα με προσοχη καθως πηζει γρηγορα και εαν κολλησει λαθος...δεν ξεκολλαει.

Εαν ειναι μικρο το μεγεθος μπορεις να χρησιμοποιηθει και οποιαδηποτε κολλα 2 συστατικων.
Περίπου 30cm.
Κάτι τέτοιο έχω και εγώ στο μυαλό μου.
Θα δοκιμασω και θα δω.
Ευχαριστώ!

Πριν τοποθετηθεί ο σταυρός ας γίνει ένα περιγραμμα που θα μπει γιατί όντως τραβάει πολύ γρήγορα η μαρμαροκολλα 2 συστατικών και δύσκολα καθαρίζεται μετά...

• Like
Reactions: leonkoum
Παιδες ευχαριστω για τις απαντήσεις.
Πολλες επιλογες. (Την ταινια διπλης την φοβαμαι. Ξερω τι θα γίνει με τη γυναικα σουμαχερ που εχω).

• Haha
Reactions: anastasg
Καλημερα.
Ξερω οτι το σωστο ειναι να βιδωθει με ουπα αλλα αν υπαρχει καταλληλη κολλα θα ηθελα να το δοκιμασω.

Ειναι σκληρο λαστιχο και πλακακι.
Δεν πηρα τα ετοιμα γιατι χανω πολυτιμο χωρο. Οριακα χωρανε δυο αυτοκινητα το ενα πισω απο το αλλο

Ηδη η συζυγος εκανε το αυτοκινητο τρακτερ και οργωσε δυο φορες. Την μια μαλιστα ειχε βρεξει και εσκαψε και μισο μετρο προσπαθωντας να το βγαλει.
Δυο ερωτησεις.
Τι κολλα χρειαζεται και τι να φυτεψω αν συνεχιστει το οργωμα View attachment 190632View attachment 190633
Στρυφωνι 8αρι με ουπατ.Μεγαλη τρυπα στο πανω μέρος για να περασι το κεφάλι και κάτω κανονική.
Στο χώμα χαλίκι

Παρακαλω μια βοηθεια.
Θελω μια κολλα (εποξικη?) να κολλησω εναν μαρμαρινο σταυρο στο μνημα αγαπημενου προσωπου που καποιος τον 'σπασε' καταλαθος.
Τι κολλα να βαλω?
ΣΑς ευχαριστω για το χρονο σας
Μαρμαροκολλα.Εβαλα στου πατέρα μου και πανω στη φασαρία έβαλα λίγο σκληρυντη. Έκανε μια μέρα να στεγνωσει

-----------

Δουλεψε μια χαρα.
Σας ευχαριστω παιδια

Στο thread "Μάστορες τα φώτα σας" είχα κάνει ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιο σπρέι για να αφαιρέσω το σπρέι σιλικόνης από λάστιχα και πλαστικά του Vito μου που έτριζαν σαν το αυτοκίνητο να ήταν 20 ετών.Τα παιδιά εκεί μου πρότειναν το κατάλληλο σπρέι,το αγόρασα,ψέκασα αλλά οι τριγμοί,τριγμοί.
Τελικά,ΣΩΘΗΚΑ με την αυτοκόλλητη ταινία βουτιλίου από το Amazon που μπήκε στα κενά ανάμεσα στα πλαστικά και τις μεταλλικές επιφάνειες του αυτοκινήτου.
Είμαι σίγουρος ότι στους περισσότερους είναι γνωστή η ύπαρξή της,είπα όμως να το ποστάρω μπας και το χρειασθεί κανένας άσχετος σαν κι εμένα.

Εχω μια κουλουρα και χρησιμοποιω ενιοτε στο αυτοκινητο,
για στεγανωση ή σταθεροποιηση.
Δεν ειναι σαν καουτσουκ, εχει υφη μαστιχας.

Θαυματουργή η ταινια αυτή.
Όσοι έχουν αμάξι κάποιας ηλικίας την γνωρίζουν.
Την χρησιμοποίησα πρωτη φορα πριν 25 χρόνια στα πίσω φανάρια του Corolla μου.
Δεν είναι καουτσούκ Μιχάλη ειναι εμπλαστρο μαστιχοειδες που κολλάει μεταξυ του, απλώνεται συμπιεζεται.
Κάτι σαν εμπλαστο Sikaflex.

Last edited:
  • Like
Reactions: n_olympios
Θαυματουργή η ταινια αυτή.
Όσοι έχουν αμάξι κάποιας ηλικίας την γνωρίζουν.
Την χρησιμοποίησα πρωτη φορα πριν 25 χρόνια στα πίσω φανάρια του Corolla μου.
Δεν είναι καουτσούκ Μιχάλη ειναι εμπλαστρο μαστιχοειδες που κολλάει μεταξυ του, απλώνεται συμπιεζεται.
Και στα ναυλον εσωτερικά των πορτών στο αμάξι...

• Like
Reactions: enduras1

Συνθετικο καουτσουκ ειναι Κυριακο, ειναι ενας αλλος τυπος καουτσουκ περα απο το φυσικο.

Ναι απλά το καουτσούκ το έχουμε συνδυάσει με το λάστιχο.
Αυτό δεν είναι λάστιχο είναι σαν συμπαγής κόλλα. Η τελική στρώση που δημιουργείται όταν ξεραθεί μπορείς να πεις πως μοιάζει με το καουτσούκ. Κολλάει και με τον εαυτό του και αλλάζει σχήμα κατά το δοκουν.

• Like
Reactions: panoss1