Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

θα έλεγα ότι όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θερμοσυστελλόμενο αντί για μονωτική ταινία, να το κάνουμε χωρίς 2η σκέψη.
ακόμα καλύτερα αν μπορούμε 2 ή 3 , την μία "πάνω" στην άλλη.

Σωστα ετσι ειναι, ομως υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που δεν μπορει να μπει θερμοσυστελλομενο, οπως πχ. σε ενα τραυματισμενο καλωδιο ενος ανταπτορα οπου δεν χωραει να μπει θερμοσυστελλομενο απο καμμια πλευρα.

Για τετοιες περιπτωσεις, ειχα δοκιμασει να εφαρμοσω σε ενα τραυματισμενο καλωδιο ενα θερμοσυστελλομενο που το ειχα κοψει κατα μηκος για να δω τι γινεται, αλλα δεν θυμαμαι το αποτελεσμα, καπου στο φορουμ το εχω αναρτησει :)

Σε καθε περιπτωση ειναι πολυ χρησιμη η υπαρξη μιας καλης μονωτικης ταινιας στο εργαστηριο.
Η wonder tape ειναι οικονομικη, εχει διαφορα μεγεθη και θα ειναι η επιλογη μου απο δω και περα.

• Like
Reactions: vlad66
Σωστα ετσι ειναι, ομως υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που δεν μπορει να μπει θερμοσυστελλομενο, οπως πχ. σε ενα τραυματισμενο καλωδιο ενος ανταπτορα οπου δεν χωραει να μπει θερμοσυστελλομενο απο καμμια πλευρα.
(y)
Για τετοιες περιπτωσεις, ειχα δοκιμασει να εφαρμοσω σε ενα τραυματισμενο καλωδιο ενα θερμοσυστελλομενο που το ειχα κοψει κατα μηκος για να δω τι γινεται, αλλα δεν θυμαμαι το αποτελεσμα, καπου στο φορουμ το εχω αναρτησει :)
κομμένο κατά μήκος θ/σ , δεν δουλεύει... δυστυχώς
Σε καθε περιπτωση ειναι πολυ χρησιμη η υπαρξη μιας καλης μονωτικης ταινιας στο εργαστηριο.
Η wonder tape ειναι οικονομικη, εχει διαφορα μεγεθη και θα ειναι η επιλογη μου απο δω και περα.
(y)

???:oops:

Ετσι απο περιεργεια ρωταω, εχεις χρησιμοποιησει ποτε αυτοβουλκανιζομενη ταινια για να επισκευασεις φθαρμενο καλωδιακι? Η να ενωσεις καποιο κοινο καλωδιο ρευματος?

Aλλη ειναι η χρηση της αυτοβουλκανιζομενης ταινιας...

Αυτο φαινεται μια χαρα! Ιδιως αν στεγνωνει γρηγορα και δεν ξεραινεται με το χρονο.

To εβαλα στο καλαθι να δω πως ειναι σε συγκριση με το υγρο λαστιχο της Βison και της Permatex.

???:oops:

Ετσι απο περιεργεια ρωταω, εχεις χρησιμοποιησει ποτε αυτοβουλκανιζομενη ταινια για να επισκευασεις φθαρμενο καλωδιακι? Η να ενωσεις καποιο κοινο καλωδιο ρευματος?

Aλλη ειναι η χρηση της αυτοβουλκανιζομενης ταινιας...
Ξεκαθαρα ναι.
Υπερκαλύπτει την δουλεια.

Γιατι αμφιβαλεις?

Φυσικα και αμφιβαλλω!!

Εχεις ιδεα ποσο παχεια ειναι η αυτοβουλκανιζομενη ταινια? Αυτη ειναι κυριως για να κλεινει τρυπες σε σωληνες.
Δεν υπαρχει περιπτωση να κανει για λεπτα καλωδιακια των ανταπτορων και ηλεκτρικων συσκευων. Επειδη εχω αυτοβουλκανιζομενες ταινιες το λεω...

Πολυ κακώς αμφιβαλεις.

Δεν ξέρω τι ταινία έχεις εσύ Μιχάλη αλλα αυτη που έβαλα πάντως παραπάνω είναι ιδανική.

Και μάλιστα δεν λείπει από κανέναν σοβαρό ηλεκτρολόγο και δει ηλεκτρολόγο σε πλοία.

Βέβαια η τιμή της τσούζει.

Εδω τα χαρακτηριστικά της.

0,5 mm thickness

Κυριακο, η ταινια αυτη δεν κανει για την χρηση που συζηταμε. Ειναι καταλληλη περισσοτερο για υδραυλικους παρα ηλεκτρολογους.
Δεν γινεται να αυτοβουλκανιστει πανω στο λεπτο καλωδιακι ρε φιλε, πως να το κανουμε. Ποια ταινια εχεις? Την εχεις χρησιμοποιησει σε καλωδιο???

Για βρες μου ενα παραδειγμα στο βιντεο που ανεβασες οπου χρησιμοποιειται σε φθαρμενο καλωδιο, η για να καλυψει την ενωση καλωδιων.

Ξαναδιαβασε τι γραφω Μιχαλη.
Δεν χρειάζεται ένα αποδείξω όπως δεν είμαι ελέφαντας.

ΥΓ δεν έχει καμία σχέση με τις ταινίες που έχεις φέρει από το banggood και το aliexpress εκείνες τις πράσινες δεν ξέρω αν το θυμάσαι.

Θεωρητικα μιλας Κυριακο, αστο φιλε. Εχω διαβασει παρα πολυ καλα τι γραφεις. Εσυ δεν απαντας σε αυτα που σε ρωταω.
Βρες μου ενα βιντεο που χρησιμοποιουν αυτοβουλκανιζομενη σε καλωδιο. Εχεις χρησιμοποιησει εσυ ποτε τετοια ταινια σε καλωδιο?

Αυτοβουλκανιζομενες εχω παρει απο το Αμαζον γιατι εδω ηταν ακριβες. Γνωριζω πολυ καλα τι εστι αυτοβουλκανιζομενη ταινια.

Να επαναλαβω για αλλη μια φορα οτι οι αυτοβουλκανιζομενες δεν χρησιμοποιουνται για επιδιορθωση καλωδιων, οπως οι μονωτικες ταινιες, δεν ειναι δυνατον απο την φυση της ταινιας. Απο κει και περα δεν εχει νοημα μια περαιτερω συζητηση, αφου αν νομιζεις οτι ειναι ετσι οπως τα λες, ας ειναι.

Όχι φίλε αυτό ισχύει για εσένα ότι όπως τα λες εσύ έτσι πιστεύεις ότι είναι προσωπικά.
Έχω την εμπειρία και από το κομμάτι του αυτοκινήτου και από ηλεκτρολόγικες εγκαταστάσεις σε πλοια που είναι το αντικείμενο της εργασίας μου.
οπότε κράτησε την άποψή σου και να κρατήσω τη δική μου δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.
Οποιοσδήποτε τρίτος μπορεί να αγοράσει την εν λόγω ταινία και να τη δοκιμάσει θα μείνει απόλυτα ευχαριστημένος.

Κυριακο, η ταινια αυτη δεν κανει για την χρηση που συζηταμε. Ειναι καταλληλη περισσοτερο για υδραυλικους παρα ηλεκτρολογους.
Δεν γινεται να αυτοβουλκανιστει πανω στο λεπτο καλωδιακι ρε φιλε, πως να το κανουμε. Ποια ταινια εχεις? Την εχεις χρησιμοποιησει σε καλωδιο???

Για βρες μου ενα παραδειγμα στο βιντεο που ανεβασες οπου χρησιμοποιειται σε φθαρμενο καλωδιο, η για να καλυψει την ενωση καλωδιων.
Καμία σχέση με υδραυλικούς, την έχω χρησιμοποιήσει παρα πολλές φορές από χαμηλές τάσεις έως πολύ υψηλές και από DC έως μικροκύματα. Η πρωταρχική της χρήση ήταν να επισκευάζει "τραυματισμένα" καλώδια αλλά η ποιο συχνή εφαρμογή της είναι η αδιαβροχοποιηση σε ενώσεις η σε βύσματα RF. Βέβαια έχει ένα δίκιο ο Χιώτης καθώς δεν είναι και το ποιό βολικό υλικό για λεπτά καλώδια και οικιακή χρήση.

Ετσι ειναι, πως θα βρει αντισταση να αυτοβουλκανιστει σε μικρο καλωδιακι?

Η κυρια της χρηση ειναι στο βιντεο που ανεβασε ο Κυριακος παραπανω.

Καμία σχέση με υδραυλικούς, την έχω χρησιμοποιήσει παρα πολλές φορές από χαμηλές τάσεις έως πολύ υψηλές και από DC έως μικροκύματα. Η πρωταρχική της χρήση ήταν να επισκευάζει "τραυματισμένα" καλώδια αλλά η ποιο συχνή εφαρμογή της είναι η αδιαβροχοποιηση σε ενώσεις η σε βύσματα RF. Βέβαια έχει ένα δίκιο ο Χιώτης καθώς δεν είναι και το ποιό βολικό υλικό για λεπτά καλώδια και οικιακή χρήση.
Ευχαριστώ θερμα.
Η Nitto με παχος 0.5 χιλιοστα είναι μια χαρά και σε οικιακη χρήση.

Ετσι ειναι, πως θα βρει αντισταση να αυτοβουλκανιστει σε μικρο καλωδιακι?

Η κυρια της χρηση ειναι στο βιντεο που ανεβασε ο Κυριακος παραπανω.
Τι θα πει ναυριαντίσταση για να βουλκανιστεί?
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει πώς δουλεύει αυτή η ταινία.
Μεταξύ της να διπλώσεις ένα κομμάτι της την επόμενη μέρα θα έχει γίνει ένα.