Κόλλημα στο μπουτάρισμα. Motherboard ή λειτουργικό;

Νομίζεις.... Βοήθεια κοινού πήρα...
icon10.gif

κλασικ :flipout:

Για τσεκαρε μηπως εχεις περασμενο κανα λαθος firmware ... (απο Mac, Luma, iPod) :AFADF0::AFADF0:

Αφου... συμβαινει συχνα...:Banane0::Banane0:

:ernaehrung004::ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Κόλλημα στο μπουτάρισμα. Motherboard ή λειτουργικό;

Για τσεκαρε μηπως εχεις περασμενο κανα λαθος firmware ... (απο Mac, Luma, iPod) :AFADF0::AFADF0:

:flipout::flipout::flipout: :grinning-smiley-043

Εσένα, επειδή μου "τη λές" συνέχεια, όταν ανέβω Θεσσαλονίκη θα σε κλειδώσω στο μαγαζί του Μελίδη και θα υποφέρεις....
icon10.gif

Μηχανακια του διαβόλου..... :smash::smash:

Ναι, ο Μιχάλης άρχισε τα νηστίσιμα..... θα ειναι λιγο προβλημα...

Παντως λυση στο προβλημα σου Μπαμπη θα δωσει μονο ο Panman ....

Μπάμπη για μπες στο BIOS και πήγαινε στο advanced

advanced.jpg

και μετά πήγαινε στο USB configuration

usb conf.jpg

και κάνε

disable το legasy USB support
disable το 64/60
disable το EHCI
και παίξε μεταξύ Hispeed και fullspeed

Ελπίζω αυτό να σε βοηθήσει.

Re: Απάντηση: Re: Κόλλημα στο μπουτάρισμα. Motherboard ή λειτουργικό;

Μπάμπη System restore δοκίμασες να κάνεις?

Επίσης δοκίμασε και ένα repair στα Windows.

Μήπως σε κάποιον από τους εξωτερικούς έχεις κανέναν φάκελο συστήματος?

Όλα είναι πιθανά...

το ιδιο μαδερμπορντ εχω και εγω
εμενα μου κολλαει ξαφνικα
δεν ανοιγουν τα προγραμματα, και οσα ειναι ανοιγμενα δεν δουλευουν, δεν σβηνει, δεν κανει επανεκκινηση
ακομα κ οταν παταω ρεσετ το προβλημα παραμενει
μονο εαν το σβησω απο το διακοπτη
χτες εβαλα ενα νεο δισκο μονο για windows, νεα εγκατασταση και ο θεος βοηθος

Δοκιμασες να αλλαξεις το motherboard να παρεις ενα της προκοπης;

:flipout:οχι , για να μη λες οτι δεν στο ειπα .....

το ιδιο μαδερμπορντ εχω και εγω
εμενα μου κολλαει ξαφνικα
δεν ανοιγουν τα προγραμματα, και οσα ειναι ανοιγμενα δεν δουλευουν, δεν σβηνει, δεν κανει επανεκκινηση
ακομα κ οταν παταω ρεσετ το προβλημα παραμενει
μονο εαν το σβησω απο το διακοπτη
χτες εβαλα ενα νεο δισκο μονο για windows, νεα εγκατασταση και ο θεος βοηθος

το ιδιο προβλημα ειχα και εγω και εφταιγε ο Δισκος ....

απλα τον ηρεμησα και συνηλθε ολο το πισι.....

ΜΠΑΜΠΗ το ιδιο προβλημα με εσενα ειχε ενας Γειτονας μου και τελικα ηταν το ...τροφοδοτικο!!!!!!

δεν ειναι θεμα βαττ η ισχυως αλλα η εξοδος που δινει ρευμα στην πλακετα της μητρικης καπου φαλτσαρε.......

ΜΠΑΜΠΗ το ιδιο προβλημα με εσενα ειχε ενας Γειτονας μου και τελικα ηταν το ...τροφοδοτικο!!!!!!

δεν ειναι θεμα βαττ η ισχυως αλλα η εξοδος που δινει ρευμα στην πλακετα της μητρικης καπου φαλτσαρε.......

Βαγγέλη είσαι ο τρίτος που μου το λέει, μετά τον jim... και τον nix, κι αρχίζω να το σκέφτομαι σοβαρά...
Λές; Την είχα αποκλείσει εντελώς αυτή τη πιθανότητα... Αλλά μ' αυτά τα μηχανήματα του διαόλου ποτέ δεν ξέρεις...

Last edited:
Καταλαβαίνω αυτό που λες, πως είναι σπαστικό. Γι αυτό και έλεγα να επανέλθεις στη λύση του hub, ώστε να συνδέσεις μόνο ένα usb. Δηλαδή εγώ προσωπικά, αν το μόνο μου πρόβλημα ήταν αυτό που το θεωρώ τρόπον τινά ασυμβατότητα και όχι πρόβλημα που ελλοχεύει κινδύνους στο μέλλον, δε θα άλλαζα M/B. Θα βαριόμουνα να μπω στη διαδικασία. Εδώ μου έλεγες πως βαριέσαι να ενσωματώσεις υπότιτλους στα divx :BDGBGDB55:

Και πως είσαι 100% σίγουρος πως το νέο Μ/B δε θα έχει την ίδια συμπεριφορά; Και αν τελικά είναι θέμα τροφοδοσίας που λένε άλλοι φίλοι;

Τουλάχιστον εγώ, έχω μάθει να ζω με κάποια τέτοια "κουσούρια" στους Η/Υ μου...

Οτι βαριέμαι είναι αλήθεια...
icon12.gif

Αλλά, δεν είναι τόσο απλό να ξαναγυρίσω στο hub. Το δοκίμασα αλλά μου δημιουργούσε άλλα προβλήματα, που δεν τα είχα πρίν.
Πχ ενώ είχα βγάλει το ρεύμα από το hub το PC μποτάρισε και μου έβλεπε τους δίσκους χωρίς το hub να έχει τροφοδοσία.
Όταν έβαζα το καλώδιο της τροφοδοσίας στο hub το PC δέν έκλεινε από το κουμπί του όσο κι αν το κρατούσα πατημένο... Κάτι γινόταν με τα ρεύματα των USB... :nounder:
Άστα σου λέω... Κόλαση... :bang:

Μπάμπη παρόμοιο πρόβλημα έχω κι εγώ με το δικό μου HTPC. Το δικό μου με τρείς δίσκους MyBook σε σύνδεση USB. Απλά σε μένα αργεί να μπουτάρει στα XP πολύ περισσότερο απ' ότι χωρίς τους δίσκους επάνω αλλά κάποια στιγμή μπουτάρει. Πρίν είχα σύνδεση firewire και δεν υπήρχε θέμα. Μόλις γύρισα σε USB δημιουργήθηκε.

Δεν πιστεύω πως έχει να κάνει τίποτα το τροφοδοτικό του HTPC. Οι δίσκοι έχουν ανεξάρτητη τροφοδοσία. Απλά μέσα από το BIOS παίρνει εντολή αν ψάξει στους USB κατά το μπουτάρισμα και επειδή είναι πολλοί είτε αργεί χαρακτηριστικά είτε κολλάει. Τουλάχιστον εμενα αυτό μου κάνει λογική εξήγηση.

Μιχάλη μπορεί.... Δεν αποκλείεται...
Τι να πρωτοκάνει κι αυτό; Μέχρι να ψάξει να βρεί 9 δίσκους και περίπου 5 Τ υλικό έχει γονατίσει... Time out...
icon10.gif