ΚΟΡΝΕΣ...

και εδω ερχεται η απαντηση της απαντησεως η μαλλον της 2ης ερωτησεως μου η μαλλον της υποσχεσεως μου προς τον Πετερ οτι θα κανω και εγω κορνες απο μπετον για να διορθωσω μερικα πραγματακια τοτε στους δορυφορους μου!

Lat bra sist. Dina Altec 288-16G drivers ar betydligt battre än Ulfs!
Σπιρο, τελευταια που ακουσα τα δικα σου ακουγοντουσαν καλα. Τα Αλτεκ 288 16G σου ακουγονται πολυ καλυτερα απο του Ουλφ!(288-8K)

Δηλαδη Σπυρο, η διαφορα ολη μεταξυ 16G και 8K ειναι τα 8 Ωμ?
Τα drivers κατα τα αλλα ειναι ιδια?

οχι, τα Κ ειναι φεριτες και εχουν το μοντερνο tangerine phase plug, που πηγαινει λιγο ποιο πολυ επανω και τα G ειναι αλνικο με το radial phase plug το οποιο ι δεν πηγαινει τοσο ψιλα αλλα οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες, οι διαφορες ειναι περισσοτερο ακουστικες/χαρακτηρα, το αλνικο εχει ποιο σωστο και στρωτο ηχο, ο φεριτης λιγακι ποιο τσιριχτος, πεσμενος σε δυναμικη και στα αυτια μου αρχιζει να συμπιεζει σε λιγακι μεγαλυτερες εντασεις. Αν θυμαμαι καλα, οι φεριτες εχουν ποιο δυνατους μαγνητες

Πανο οχι ολα τα 288G με Tangerine,τα πρωτα ηταν ολα με Radial.Ολα ομως τα Κ ειναι με φεριτη και Tangerine.

Προφανώς τα πρώτα που είχαν βγει είχαν Radial. To datasheet φυσικά αναφέρει tangerine για όλη τη σειρά G. Σύμφωνα με αρκετά σχόλια στο audioheritage επιμένουν οτι ναι μεν τα tangerine έχουν ελαφρώς καλύτερο extension, τα radial έχουν σαφώς καλύτερα δυναμικά.

Σημερα ημουν στου Ulf και ρυθμισαμε τις φασεις ακουστικα, πρωτα με σημα στην συχνοτητα διαχωρισμου και μετα ακουστικα/εμπειρικα και στις 2 περιπτωσεις η διαφορα ηταν μισος ποντος, οποτε μπορουμε να υπερηφανευτουμε οτι εχουμε χρυσα αυτια!
Ο Ulf εβγαλε τις προεκτασεις των Α7 που ειχε απο την αρχη και αλλαξε τελειως ο ηχος, εφυγε αυτη η βαρεια συννεφια που υπηρχε μονιμα στο συστημα του και τωρα ακουγεται περιπου σαν το δικο μου.
Μιλησαμε για τις διαφορες μεταξυ των δικων του 288(Κ) και των δικων μου(G) και ειπε ξεκαθαρα οτι τα δικα μου παιζουν πολυ καλυτερα. Και αυτος ειχε παρατηρησει οτι τα δικα του εχουν καποια τσιριγματα και σε μεγαλες σταθμες συμπιεζουν εννω τα δικα μου ειναι τελειως ομαλα και δεν εχει καταλαβει ποτε συμπιεαη! Ακριβως τις ιδιες παρατηρησεις ειχε κανει και εγω και ο Πετερ!
Οποτε ισχυει σε γενικες γραμμες οτι λενε και οι υπολοιποι. Ο Ulf δεν προκειται να κανει τιποτα αλλο με αυτα γιατι εχει TAD στα σκαρια.

Σημερα ημουν στου Ulf και ρυθμισαμε τις φασεις ακουστικα, πρωτα με σημα στην συχνοτητα διαχωρισμου και μετα ακουστικα/εμπειρικα και στις 2 περιπτωσεις η διαφορα ηταν μισος ποντος, οποτε μπορουμε να υπερηφανευτουμε οτι εχουμε χρυσα αυτια!
Ο Ulf εβγαλε τις προεκτασεις των Α7 που ειχε απο την αρχη και αλλαξε τελειως ο ηχος, εφυγε αυτη η βαρεια συννεφια που υπηρχε μονιμα στο συστημα του και τωρα ακουγεται περιπου σαν το δικο μου.
Μιλησαμε για τις διαφορες μεταξυ των δικων του 288(Κ) και των δικων μου(G) και ειπε ξεκαθαρα οτι τα δικα μου παιζουν πολυ καλυτερα. Και αυτος ειχε παρατηρησει οτι τα δικα του εχουν καποια τσιριγματα και σε μεγαλες σταθμες συμπιεζουν εννω τα δικα μου ειναι τελειως ομαλα και δεν εχει καταλαβει ποτε συμπιεαη! Ακριβως τις ιδιες παρατηρησεις ειχε κανει και εγω και ο Πετερ!
Οποτε ισχυει σε γενικες γραμμες οτι λενε και οι υπολοιποι. Ο Ulf δεν προκειται να κανει τιποτα αλλο με αυτα γιατι εχει TAD στα σκαρια.

Σπυρο, αν θελεις, μας λες και τις διαφορες ακουστικα μεταξυ των 288G και των TAD. Βεβαια εγω δεν εχω σκοπο να παω σε τοσο ακριβο driver , αλλα θα ηθελα πολυ να μαθω εαν οι διαφορες ειναι τοσο μεγαλες που να δικαιολογουν το πολυ υψιλοτερο κοστος.

Η απαντηση ειναι ενα μεγαλο ΝΑΙ, πηγαινε για τα ΤΑD
Επειδη ο Περ εχει TAD και τα εχουμε ακουσει αναλυτικα και πολλες φορες, οι διαφορες μας λενε οτι αξιζουν τα λεφτα τους.
οχι οτι τα αλνικο 288 ειναι ασχημα, αλλα οι κατασκευαστικοι του περιορισμοι τα φερνουν σε μειωνεκτικη θεση εναντι των TAD.
Πχ, στο αμερικα ειναι πολυ ακριβο, με τους περιβαντολογικους νομους τους να κατασκευασεις βυριλιο και μαλιστα να εχεις ενα προιον σχεδον παντου, απο εκκλησιες μεχρι γηπεδα και αρενες. με την παραμικρη υγρασια η νερο εκλυουν τα δηλητηριωδη αερια τους. Τα Αλτεκ ηταν και για εξω χρηση μην ξεχνας.
Στο σαλονι σου δεν εχεις τετοιο προβλημα.
Ταχυτητα, ακριβεια στον ηχο, ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ, καθαροτητα ηχου σε αλλο επιπεδο, ειπαμε τα 288 δεν πασχουν απο αυτα, αλλα...........

100x100_KSN-1176.jpg

button_buy_now.gif

$9.95

εγω σας κερνάω αυτές άμα:flipout::BDGBDGB53: θέλετε

πολυ παραξενα Αγγλικα παντως, ισως ο βαρωνος να αναθετε την μεταφραση σε καποιον ποιο εξειδικευμενο στην τεχνικη ορολογια. Οσο για τα Αλτεκ ειναι λιγακι μυστηριο, ειναι τα οριγκιναλ NOS? Που τα βρηκε?

σκεφτόμουν να ανοίξω νέο νήμα , με τίτλο "Γιαπωνέζος τουρίστας"

έτσι ένοιωσα χθες στο σπίτι του geovar ...... καθώς ήταν η πρώτη φορά που ήθελα να βγω φωτογραφία με ηχεία ....

και φυσικά το έκανα .... και φυσικά το διασκέδασα σαν μικρό παιδί ....

... ή μάλλον σαν Γιαπωνέζος τουρίστας

πραγματικά δεν βρίσκω λόγια ......

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΗΧΟΣ ...............

υ.γ .... ψάχνω για compression ...... !!!!

Last edited:
φυσικότητα, αληθοφάνεια, ισορροπία, δυναμικά, μουσικότητα .....

όλα τα πάντα ......

έναν γιατρό .....................................................