spcav
AVClub Fanatic
- 18 August 2006
- 17,310
Πταίσμα.Είχα διαβάσει για μια περίπτωση με έναν τύπο που πήγε να βάλει βενζίνη και ο βενζίνάς του εβαλε παραπάνω λίτρα απ' ότι έπαιρνε το ντεπόζιτο. (Προφανώς και έκλεβε η αντλία)
Πήρε στο καπάκι τηλέφωνο την αρμόδια υπηρεσία για ελέγξουν το συγκεκριμένο βενζινάδικο και τον ειδοποίησαν ύστερα από ένα μήνα ότι πέρασαν και ότι όλα ήταν νομότυπα.
Εντωμεταξύ ο τύπος είχε κάνει μανούρα με τον βενζινά όταν συνειδητοποίησε τι έγινε , απειλώντας τον ότι θα τον καταγγείλει.
Ο ένας μήνας που αξιώθηκε η αρμόδια υπηρεσία να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο προφανώς και βοήθησε τον επιτήδειο βενζινά να "διορθώσει" την αντλία και να βγεί λάδι.
Για ποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς μιλάμε;
Πέτυχα στο YouTube (αν θυμάμαι καλά) βίντεο από το επίσημο κανάλι της ααδε (δεν ήξερα καν ότι υπάρχει) που «διαφήμιζε» σφράγιση βενζινάδικου και παράλληλα (σε άλλα sites) διάβασα την είδηση ότι έπεσε και ξύλο από τους υπαλλήλους του βενζινάδικου (μέχρι να καταφέρουν να το σφραγίσουν).
Από τις φωτό και βίντεο (και την αναφορά στην περιοχή) αναγνώρισα αμέσως βενζινάδικο (όχι γνωστής εταιρίας) γειτονιάς μου (από το οποίο δεν περνάω καν απ έξω γιατί φοβάμαι μη με βρει κάνα κακό από τις μούρες που δουλεύουν εκεί).
Το επόμενο πρωί πέρασα να χαζέψω της κορδέλες από τη σφράγιση κλπ και (χωρίς καμία έκπληξη) διαπίστωσα ότι λειτουργούσε κανονικά (κάτι που δεν άλλαξε έκτοτε).
Τι να λέμε τώρα…