Κοσμολογία και Κβαντομηχανική!

Λακη

Μπερδευεσαι επειδη αξιωνεις τα παντα σε μια κουβεντα μετρησιμα και ορατα.
Σαν να ειναι υποχρεωμενο το μελλον να περναει μεσα απο αστυνομικα μπλοκα !!!
Εισαι απο τους μεθοδικους που χτιζουν κοσμους αλλα οχι που τους οραματιζονται.

(εγω δεν ειμαι ουτε χτιστης, ουτε οραματιστης ... αλλα αντιλαμβανομαι την διαφορα !)

Last edited:
ρε'συ,σταματα να σπαμαρεις,δε χρειαζεται ν'απαντας σε καθε ποστ.
Ειναι ασχετα ολα αυτα που λες.
Απαντας,για ν'απαντας και βγαζεις αυθαιρετα συμπερασματα.
Δεν ειναι κακο να μη γνωριζεις κατι,κακο ειναι,σωνει και καλα,ν'απαντας σε ολα ακομα κι οταν δεν γνωριζεις.
Δε κανουμε διαγωνισμο γνωσεων εδω μεσα.

Λακη

Αν ανατρεξεις ολο το νημα, θα αντιληφθεις οτι δεν μπαινω για να σπαμαρω τα ποστ σου.
Προτεινω να το ληξουμε εδω το θεμα γιατι ΔΕΝ προσφερει ενημερωση η στιχομυθια μας.
Ουτε καν προβληματισμο ...

Ώπα!
Όσο μιλάει (ο Μάνος) σχετικά με το θέμα του νήματος και δεν προσβάλλει κανένα, έχει κάθε δικαίωμα να μιλάει και να λέει ότι θέλει.
Εξάλλου πολλά που πλασάρονται ωσάν γνώση, δεν είναι παρά εικασίες που περιμένουν την διάψευσή τους.

δεν ειπα οτι προσβαλλει καποιον.
Αλλα οταν γινεται μια συζητηση και οι απαντησεις ειναι αναντιστοιχες και πρεπει συνεχως να γυρνας πισω στα προηγουμενα ποστ,για να εξηγησεις οτι αυτο που λεει δεν εχει σχεση με αυτα που ειπωθηκαν,ε δε το λες εποικοδομητική συζητηση,αλλα,σπαμ.

Re: Απάντηση: Κοσμολογία και Κβαντομηχανική!

δεν ειπα οτι προσβαλλει καποιον.
Αλλα οταν γινεται μια συζητηση και οι απαντησεις ειναι αναντιστοιχες και πρεπει συνεχως να γυρνας πισω στα προηγουμενα ποστ,για να εξηγησεις οτι αυτο που λεει δεν εχει σχεση με αυτα που ειπωθηκαν,ε δε το λες εποικοδομητική συζητηση,αλλα,σπαμ.

Δεν είναι αναγκαίο να απαντάς αν δεν το βρίσκεις εποικοδομητικό.
Το να λες τα post του άλλου spam (όταν είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση) είναι οριακό.
Όπως και να του δίνεις οδηγίες.

ναι ειναι λιγο ακομψο αυτο που κανω,το καταλαβαινω,δεν θελω να υποκαταστησω τους συντονιστες,αλλα φανταζομαι οτι δεν ειμαι ο μονος που αγανακτει καποιες φορες με το ''πολυβολο'' του Μανου.

E αμα αρπαχτειτε και για την κοσμλογία και κβαντομηχανικη....Τα ρεστα μου....

:BDGBGDB55: :SFGSFGS5: :musicus:

Kαλα,
αν πιανουμε βαρυτικα κυμματα απο την συγχωνευση 2 μικρομεσαιων ΜΤ στον γαμο του Καραγκιοζη
(γιατι τα 88 εκατομμυρια ετη φωτος, ισως να θεωρουνται και παραπερα απο το γαμο του Καραγκιοζη !!!)
τοτε η βαρυτογραφια θα υπερκερασει την φασματοσκοπια σε λιγες δεκαετιες.

Ειναι τοσα πολλα αυτα που ΔΕΝ μπορουν διεγειρουν τα CCDs μας, εκει εξω ..... !

Χαραξε η εποχη της βαρυτογραφιας (η βαρυτικης αστρονομιας).
Βεβαια, το κερασακι στην τουρτα ειναι αλλο.
Ο χωροχρονος μπορει να αντεξει κυμματισμους που δεν περιγραφονται
απο λεπτονια η αδρονια. Απλα να αντεξει κυμματισμους μιας αλλης υφης.

Το μονο ΜΗ ενθαρρυντικο ειναι οτι αυτοι οι κυμματισμοι διαδιδονται
με ταχυτητες .... ισες η μικροτερες του φωτος. Δυστυχως :nounder:

Και η αναλογη η σατυρικη πινελια ... (yours trully :proud:)

giphy.gif

Last edited:
Μια χαζή-αφελής απορία αλλά αφού μου ήρθε μπορεί να την έχουν και άλλοι:
Αν έχεις ένα ζευγάρι μαύρες τρύπες πχ 1 δις έτη φωτός μακριά, και αρχίσουν οι έντονοι βαρύτηκοί κυματισμοί, αυτό δεν θα μας κάνει να βλέπουμε το ζευγάρι μακρύτερα, μιας και το φως ταξιδεύει και αυτό στον καμπυλωμένο χώρο και ‛αναβαίνει‛ τα βουνά και κατεβαίνει τις ‛κοιλάδες’ των κυμάτων? Και δεν θα μπορούσαμε να μετρήσουμε αυτή ‛αδικαιολόγητη’ μεταβολή στην ερυθρή μετατόπιση τους?