Μια χαρά υπάρχει και παραϋπάρχει...όσα και κεφαλαία να γράψεις, όσες τυχαιότητες προσπαθείς να προσδιορίσεις ή μάλλον να ορίσεις (αρχικά), το γεγονός παραμένει: Εγώ ξέρω σε τι και ποιον πιστεύω (ανεξαρτήτως του αν είμαι σωστός ή λάθος, αν υπάρχει ή όχι ), εσύ?
Ανεξάρτητα από το αν είναι σωστό ή λάθος;;;!!!
Ανεξάρτητα αν υπάρχει ή όχι;;;;!!!
Δηλαδή ακόμη και οι πιο ηλίθιοι τζιχαντιστές έχουν "ηθικό πλεονέκτημα" επειδή δήθεν "ξέρουν σε τι πιστεύουν";;; Ασχέτως αν αυτό που πιστεύουν είναι μια ανοησία που δεν υπάρχει;;;
Μετά αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατό άνθρωποι που μεγάλωσαν μέσα στη Δυτική Παιδεία, να γίνονται τζιχατιστές. Δυστυχώς και στη Δύση, υπάρχουν πάμπολλοι άνθρωποι που δεν θεωρούν την πιο σημαντική αξία την αλήθεια. Δεν τους αρέσει η επιστήμη, ούτε την θεωρούν σημαντική. Προτιμούν τις φαντασιώσεις τους γιατί θεωρούν ότι τους δίνουν ένα σκοπό στη ζωή τους. Δεν έχει σημασία αν είναι σαχλαμάρες που τις εφηύρε πριν από 1300 χρόνια κάποιος αμόρφωτος. Δεν έχει σημασία αν λίγο προς λίγο τα περισσότερα από όσα είναι γραμμένα στα δήθεν "ιερά βιβλία" αποδεικνύονται λάθος και μακρυά από οτιδήποτε βλέπουμε πραγματικά στην φύση. Σημασία έχει ότι "πιστεύουν", ότι "μέσα τους ξέρουν"... κι ας μην ξέρουν την τύφλα τους!...
Είναι περίεργο που υποθέσεις και θεωρίες αν δεν τις αποδείξεις με μαθηματικά δεν είναι αποδέκτες και υπάγονται στην φαντασία και τη φιλοσοφία, αλλά μια αόρατη σταθερά που δεν αποδεικνύεται μαθηματικά και πειραματικά ,θεωρείτε υπεύθυνη για την ύπαρξη των πάντων και μάλιστα της αποδίδουν και προσωποποιημενη θεϊκή υπόσταση με παρέμβαση στη ζωή μας .Μια χαρά υπάρχει και παραϋπάρχει...όσα και κεφαλαία να γράψεις, όσες τυχαιότητες προσπαθείς να προσδιορίσεις ή μάλλον να ορίσεις (αρχικά), το γεγονός παραμένει: Εγώ ξέρω σε τι και ποιον πιστεύω (ανεξαρτήτως του αν είμαι σωστός ή λάθος, αν υπάρχει ή όχι), εσύ?
Ανθρωπόμορφος Θεός?
Σε ποιόν αναφέρεσαι Μάνο?
Στον Δία?
Δεν το πετυχα με την μια, γιατι δεν υπαρχει λεξη που να το περιγραφει με την μια.
Τελωσπαντων, αναφερομουν σε Θεο που να ομοιαζει στην ανθρωπινη σκεψη, αντιληψη,
συμπεριφορα και συναισθημα. Κυριως το τελευταιο !
Kαποιος που ειναι αρχων του χρονου, γνωριζει επακριβως, απο την πρωτη ταλαντωση κβαντου,
τι θα συμβει στα Σοδομα και Γομορα ... και ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΩΣΕΙ ! Γιατι αυτος εχει στησει την σκηνη,
ξερει με εξεφτελιστικη λεπτομερεια ολα οσα θα συμβουν. Θελει να συμβουν γιατι αν δεν ηθελε ...
θα ειχε γραψει διαφορετικο script. Δεν μπορει να θυμωσει (η να εχει συναισθηματα) οτιδηποτε
οριζει τα παντα. Δεν υπαρχει κατι που να το θυμωσει, γιατι δεν υπαρχει κατι που να το εκπληξει,
να μην το περιμενει !
Με εχεις για αρχαιοελληνιστη βρε Χρηστο ?
ΟΧΙ .... απλα χρησιμοποιησα λαθος λεξη !!!!
(ουτε η πρωτη φορα θα ειναι ουτε η τελευταια γιαυτο οπλισου με .... κουραγιο !)
Μια χαρά υπάρχει και παραϋπάρχει...όσα και κεφαλαία να γράψεις, όσες τυχαιότητες προσπαθείς να προσδιορίσεις ή μάλλον να ορίσεις (αρχικά), το γεγονός παραμένει: Εγώ ξέρω σε τι και ποιον πιστεύω (ανεξαρτήτως του αν είμαι σωστός ή λάθος, αν υπάρχει ή όχι), εσύ?
Καποτε (οχι αιωνες πριν) γραφαμε οτι ...
... οσο δυσκολο ειναι να αποδειξει καποιος οτι ΔΕΝ υπαρχει θεος (με την πολυ ευρεια εννοια του ορου)
αλλο τοσο δυσκολο ειναι να αποδειξει οτι υπαρχει (εστω και με τον προσδιορισμο του ΜΗ-τυχαιου !)
Αντιλαμβανεται κανεις, οτι αλλα ειδη σε αλλους πλανητες (αν υπαρχουν !!!) που ενδεχεται να αριθμουν
εκατομμυρια χρονια εξελιξης ... μπορει να μην εχουν απαντησει σ'αυτο το ερωτημα ? Μπορει να εχουν
κουραστει τοσο πολυ να ψαχνουν, που να επικεντρωθηκαν περισσοτερο στους λογους που τον ψαχνουν
παρα στο αν υπαρχει !
(παντως ολα αυτα βεβαια, ειναι καθαρα φιλοσοφικα ερωτηματα, που επρεπε να στολιζουν καποιο αλλο
νηματακι που ανοιξα για σας, πριν απο καιρο .... και ΟΧΙ στο παρον νημα που προσπαθει να ιχνηλατει
αμιγως φυσικα φαινομενα)
..............
... οσο δυσκολο ειναι να αποδειξει καποιος οτι ΔΕΝ υπαρχει θεος (με την πολυ ευρεια εννοια του ορου)
αλλο τοσο δυσκολο ειναι να αποδειξει οτι υπαρχει ......
(παντως ολα αυτα βεβαια, ειναι καθαρα φιλοσοφικα ερωτηματα, που επρεπε να στολιζουν καποιο αλλο
νηματακι που ανοιξα για σας, πριν απο καιρο .... και ΟΧΙ στο παρον νημα που προσπαθει να ιχνηλατει
αμιγως φυσικα φαινομενα)
Μάνο το Αιώνιο ποτέ δεν είναι Αθάνατο,υπόκειται στην εξάρτηση του από την ύπαρξη τής ύλης μέσα στον χρόνο (αιώνες )και όσο αυτή υφίσταται πριν μετατραπεί σε κάτι άλλο λ.χ ενέργεια η καταλήξει στο χωνευτιρι κάποιας μαύρης τρύπας και μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο.Αθάνατος είναι μόνο ο Θεός ο οποίος είναι ο μονος Αναρχος και Αγέννητος προ Πάντων των Αιώνων τούς οποίους Δημιούργησε μετά από την Γένεση και Δημιουργια του Κόσμου με την θέλησή του μπαίνοντας στον χρόνο ο Αχρονος και Αχωρητος
με τον Ιησού Χριστό,αυτά από την ωραία ιστορία τής γέννεσης,φυσικά υπάρχουν πολλές όμορφες ιστορίες από διαφορετικά δόγματα και θρησκείες,κάποτε ρώτησαν έναν μεγάλο Εβραίο λογοτέχνη εάν πιστεύει στην ακρίβεια των λεγόμενων της Παλαιάς Διαθήκης για την δημιουργία του Κόσμου,η απάντηση του ήταν και μόνο η μεγαλοφυης αφήγηση φτάνει άσχετα αν είναι αληθινή και θα ήταν όνειρο του να μπορούσε να γράψει ένα τόσο αφάνταστα μεγαλειώδες έργο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.