Κουνούπια

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα θηλυκά κουνούπια διεγείρονται από το διοξείδιο του άνθρακα και εντοπίζουν τον στόχο τους από το διοξείδιο του άνθρακα που παράγει. Ό άνθρωπος εκπέμπει τις μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα από το στόμα του για αυτό και τα κουνούπια επιλέγουν να κινούνται κοντά στο κεφάλι μας και να τα ακούμε να πετούν κυριολεκτικά δίπλα στα αυτιά μας.

Αφού έχουν βρει τον πιθανό τους στόχο τα κουνούπια μέσω των ειδικών αισθητήρων που έχουν στα πόδια τους διαπιστώνουν μέσω των οσμών που παράγει το δέρμα των ανθρώπων αν το αίμα του στόχου τους είναι κατάλληλο για τις ανάγκες του. Κάποιοι λένε ότι τα κουνούπια επιτίθονται σε κάποιον με βάση την ομάδα του αίματος του ενώ άλλοι ότι παίζει ρόλο η διατροφή και ο τρόπος ζωής ενός ατόμου που μεταφράζεται σε οσμές που εντοπίζει το κουνούπι.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι την στιγμή που το κουνούπι πραγματοποιεί την προσέγγιση στον στόχο και κάνει την… διάγνωση κουνά τα φτερά του 400-500 φορές το δευτερόλεπτο σε συχνότητες 400-500 hertz με αποτέλεσμα να γίνεται αντιληπτό.

και αισθητήρες θερμότητας έχουν τα πούστικα !
ξέρεις πόσες φορές την "πατάνε" και πάνε να ρουφήξουν αίμα από την οθόνη του κινητού;; :LOL:
κάποιες φορές την γλιτώνουν, κάποιες άλλες τα κάνω χαλκομανία πάνω στο τηλέφωνο.
ναι τα θηλυκά θέλουν το αίμα των θηλαστικών.. όχι για να τραφούν, αλλά για κάποια ένζυμα που χρειάζονται τα αυγά τους.
ένας τρόπος αντιμετώπισης όταν είμαστε σπίτι είναι ο ανεμιστήρας..
επειδή είναι μικρά ιπτάμενα πλάσματα, δεν μπορούν να "πλοηγηθούν" κόντρα στον αέρα του ανεμιστήρα που γι'αυτά είναι σαν τυφώνας....

και αισθητήρες θερμότητας έχουν τα πούστικα !
ξέρεις πόσες φορές την "πατάνε" και πάνε να ρουφήξουν αίμα από την οθόνη του κινητού;; :LOL:
κάποιες φορές την γλιτώνουν, κάποιες άλλες τα κάνω χαλκομανία πάνω στο τηλέφωνο.
ναι τα θηλυκά θέλουν το αίμα των θηλαστικών.. όχι για να τραφούν, αλλά για κάποια ένζυμα που χρειάζονται τα αυγά τους.
ένας τρόπος αντιμετώπισης όταν είμαστε σπίτι είναι ο ανεμιστήρας..
επειδή είναι μικρά ιπτάμενα πλάσματα, δεν μπορούν να "πλοηγηθούν" κόντρα στον αέρα του ανεμιστήρα που γι'αυτά είναι σαν τυφώνας....
Και το κλιματιστικό δουλεύει καλά, δεν τους αρέσει το ψύχος. Αφρική που παίζει ελονοσία πάντα το κλιματιστικό στο τέρμα και κουβέρτα (προφανώς και με πολλαπλά αντικουνουπικά και σε περιπτώσεις ακόμη και με κουνουπιέρα).

Ξεκινάμε για δουλειά κάποτε δύσκολη, εργοτάξιο δεκάδες μηχανήματα, άντρες που μασάνε τα σίδερα,
έρχεται ο Γιώργος 120 κιλά 2,10 ύψος αν σου έσφιγγε το χέρι σου έσπαγε τα δάχτυλα, έρχεται με πρησμένα μάτια πονοκέφαλο σέρνεται.....
-Τι έπαθες ρε Γίωργο;
-Ήταν ένα κουνούπι στο δωμάτιο δεν κοιμήθηκα όλη τη νύχτα......

• Haha
Reactions: mdvq and vlad66
Επειδή έχω διαβάσει ότι υπάρχει στο διαδίκτυο, το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι κατ' αποκλειστικότητα έχει να κάνει με τα αμινοξέα του κάθε οργανισμού ,που ευθύνονται για την χαρακτηριστική οσμή που αναδίδει το κάθε σώμα.
Για πλάκα παλιά,έβαλα την γυναίκα μου που δεν την πλησιάζει κουνούπι, να ξαπλώσει πάνω μου,δίκην αντικουνουπικου.
Μάντεψε...τα κουνούπια με τσιμπησανε στα πλευρά και στις πατούσες 😵‍💫😄.
Δεν κάνω καθόλου πλάκα.

Αν δεν είχα ψυχαναγκαστική γυναίκα που το πρώτο της μέλημα είναι η αισθητική του χώρου, θα είχα βάλει έναν ανεμιστήρα οροφής και θα είχα καθαρίσει.
Αλλά δεν το συζητάει καν .
Εξάλλου αυτή έχει τον κουνουποδιωκτη και χ3στηκε για μένα 😄.

Επειδή έχω διαβάσει ότι υπάρχει στο διαδίκτυο, το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι κατ' αποκλειστικότητα έχει να κάνει με τα αμινοξέα του κάθε οργανισμού ,που ευθύνονται για την χαρακτηριστική οσμή που αναδίδει το κάθε σώμα.
Για πλάκα παλιά,έβαλα την γυναίκα μου που δεν την πλησιάζει κουνούπι, να ξαπλώσει πάνω μου,δίκην αντικουνουπικου.
Δεν κάνω καθόλου πλάκα.

Αν δεν είχα ψυχαναγκαστική γυναίκα που το πρώτο της μέλημα είναι η αισθητική του χώρου, θα είχα βάλει έναν ανεμιστήρα οροφής και θα είχα καθαρίσει.
Πες της οτι αυτό μπορεί να αλλάξει. Εγώ ας πούμε μέχρι τα 30 μου δεν είχα πρόβλημα με τα κουνούπια, ο συχωρεμένος ο πατέρας μου με έλεγε πικροαίματο. Με το που πάτησα τα 30-και άρχισα να παίρνω κιλά- έγινα κι εγώ αγαπημένος μεζές για τους μικρούς βρικόλακες.

Δεν κάνω καθόλου πλάκα.

εγώ αναγκαστικά τρώω και φασολακια και μπαμιες αν δεν υπάρχει άλλο φαγητό.
αν έλειπες εσυ απο το δωμάτιο και ηταν μονη της η γυναικα σου, τα κουνούπια δεν θα ήταν τόσο εκλεκτικά θα την τσιμπουσαν, ειναι όπως τα μάθεις.

Δεν έχω να προσθέσω λύση επειδή είμαι από τους τυχερούς που δεν με πλησιάζει κουνούπι. Με έχουν τσιμπήσει μέλισσες, σφήκες, σκορπιός, όλων των ειδών τα ζούμπερα αλλά κουνούπι δεν θυμάμαι να με έχει τσιμπήσει. Αντίθετα η γυναίκα μου ένα και μοναδικό να υπάρχει στον χώρο θα την γαζώσει στην κυριολεξία. Τα ίδια τρώμε, τα ίδια πίνουμε, το ίδιο καθαροί είμαστε.
Την Aloe την χρησιμοποιούμε πάρα πολύ και με διαφορετικές συνθέσεις, πχ το aftershave μου είναι Aloe, after sun πάλι Aloe, το ίδιο για ερεθισμούς, τσιμπήματα κλπ. Συνήθως τις αγοράζω στο Ρέθυμνο στο οποίο όλα τα μαγαζιά στο κέντρο αλλά και φαρμακεία, super market έχουν το λιγότερο από δύο εταιρείες στα ράφια τους.

• Wow
Reactions: skysound
Πες της οτι αυτό μπορεί να αλλάξει. Εγώ ας πούμε μέχρι τα 30 μου δεν είχα πρόβλημα με τα κουνούπια, ο συχωρεμένος ο πατέρας μου με έλεγε πικροαίματο. Με το που πάτησα τα 30-και άρχισα να παίρνω κιλά- έγινα κι εγώ αγαπημένος μεζές για τους μικρούς βρικόλακες.
Δεν....και κιλά (αρκετά) έχει πάρει και τα 30 (εδώ και ποοοοοολυ καιρό) έχει πατήσει, τα κουνούπια ούτε να την βλέπουν 😸
Να φανταστείς τι περνάω , πολλές φορές όταν στο κρεββάτι ακούω κουνούπι και πάω να το εκτελέσω, δέχομαι δριμυτατες παρατηρήσεις του στυλ"" γιατί θες να το σκοτώσεις....εμένα μου κάνει παρέα '"''😄😄😄
Να συνεχίσω?????😂

• Haha
Reactions: vlad66
εγώ αναγκαστικά τρώω και φασολακια και μπαμιες αν δεν υπάρχει άλλο φαγητό.
αν έλειπες εσυ απο το δωμάτιο και ηταν μονη της η γυναικα σου, τα κουνούπια δεν θα ήταν τόσο εκλεκτικά θα την τσιμπουσαν, ειναι όπως τα μάθεις.
Κοίτα το παραπάνω ποσταρισμα🍻

Κοίτα το παραπάνω ποσταρισμα🍻
Αφού είμαστε συγγενείς..... μπορει να ειμαστε τσακωμένοι βέβαια, αλλα το αίμα νερό δεν γίνεται, έλεγε η γιαγια μου, ασε που τα ζηλεύουμε κατά βάθος, εμεις σερνόμαστε και αυτά πετάνε στις 3 διαστάσεις έχουν τόσους αισθητήρες.....

Οι άνθρωποι και τα κουνούπια μοιράζονται περίπου το 60% του DNA τους. Είναι εκπληκτικό πόσο παρόμοιοι είμαστε με τόσα διαφορετικά είδη!

• Like
Reactions: mdvq
Οταν είσαι σπίτι πάρε μια ψεκαστήρα και τα ειδικά φάρμακα για κουνούπια και ψεκασε τα ΠΑΝΤΑ εξωτερικά (τοίχους, φυτά λέμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ). Μια πενταλιτρη ψεκαστήρα σε φτάνει και με το παραπάνω. Και μέσα στο σπίτι μπορείς. Δεν αφήνει σημάδια. Αν δεις κουνούπι σφυρα μου. Κανονικά κρατάει μήνες αλλά για να είσαι σίγουρος μια φορά τον μήνα είσαι ΥΠΕΡΚΑΛΛΥΜΕΝΟΣ! Αν το κάνεις που θα το κανεις ρίξε και την σκόνη για μυρμήγκια κατσαρίδες. Δεν μένει κολυμπηιροξυλο. Θα μαζεύεις πτώματα. Ζουζούνια διάφορα κλπ
Όταν είσαι εκτός σπιτιού, αληψου με τα υγρά.
Υ.Γ. υπόψιν, αν βάλεις τα καλά εγκεκριμένα φάρμακα και όχι τα φθηνα που βάζουν οι εταιρείες απολυμανσεων, ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Οταν είσαι σπίτι πάρε μια ψεκαστήρα και τα ειδικά φάρμακα για κουνούπια και ψεκασε τα ΠΑΝΤΑ εξωτερικά (τοίχους, φυτά λέμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ). Μια πενταλιτρη ψεκαστήρα σε φτάνει και με το παραπάνω. Και μέσα στο σπίτι μπορείς. Δεν αφήνει σημάδια. Αν δεις κουνούπι σφυρα μου. Κανονικά κρατάει μήνες αλλά για να είσαι σίγουρος μια φορά τον μήνα είσαι ΥΠΕΡΚΑΛΛΥΜΕΝΟΣ! Αν το κάνεις που θα το κανεις ρίξε και την σκόνη για μυρμήγκια κατσαρίδες. Δεν μένει κολυμπηιροξυλο. Θα μαζεύεις πτώματα. Ζουζούνια διάφορα κλπ
Όταν είσαι εκτός σπιτιού, αληψου με τα υγρά.
Υ.Γ. υπόψιν, αν βάλεις τα καλά εγκεκριμένα φάρμακα και όχι τα φθηνα που βάζουν οι εταιρείες απολυμανσεων, ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Κοίτα Τάσο ....εγώ είμαι ειδική περίπτωση.
Όχι ακριβώς εγώ , αλλά μιας και είμαι παντρεμένος με αυτή την γυναίκα, πες εγω.
Στο σπίτι είμαι απλώς...παρών.
ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ έχει σχέση με αυτό ,ΔΕΝ έχω κανένα λόγο.😄
Δεδομένου δε , ότι έχουμε και ένα γάτο, σε πληροφορω ότι είμαι κάτω και από αυτόν😸
Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να δεχτεί να ψεκασω το σπίτι γιατί ""και αν πάει ο γατουλης και τα γλύψει και πεθάνει ,τι θα κάνουμε μετά?""😁
Οπότε κοιτάω την πάρτη μου ΜΟΝΟΣ μου, χωρίς καμμία εσωτερική βοήθεια,για να έχω την ησυχία μου.
Είναι να μην σου τύχει ψυχαναγκαστική γυναίκα.
Στο λέει ένας σύζυγος αυτής 😂😂

Φετος δεν ειχα κανενα κουνουπι στο διαμερισμα (ψεκασαν το δελτα του Αξιου στην ωρα που επρεπε
και οχι οποτε ευκαιρουσαν οι ιθυνοντες) ..... οποτε ζουμε μια ΧΛΙΔΑ ανευ προηγουμενου (μεχρι στιγμης).
Καποιες αλλες χρονιες .... τα πραγματα ηταν ΟΔΥΝΗΡΩΣ διαφορετικα.

Στην Ποτιδαια (βεβαια) ..... ΔΕΝ ψεκασαν τιποτα. Θα γινω διατρητος ! :cry:

Ναι, και ένα κουνούπι που γλύτωσε από τον Αξιό ήρθε σε μένα και σχεδόν μια εβδομάδα δεν κοιμήθηκα. Καλά δλδ που έφυγα τώρα για λίγο μήπως και πεθάνει από την πείνα μέχρι να γυρίσω αφού δεν είχα καταφέρει να το βρω.... (άσε μας στον πόνο μας ρε μάστορα! 😂)

Αν αντέχετε βάλτε το παρακάτω, δεν θα πλησιάσει κουνούπι με τίποτα. Το χρησιμοποιώ Αφρική όταν πάω σε χώρες με ελονοσία και πραγματικά δεν πλησιάζει τίποτα (προφανώς όπου πρέπει παίρνω προληπτικά και χάπια).
Στην Ελλάδα έχω δοκιμάσει να ψεκάσω τις 4 γωνίες του κρεβατιού και μια χαρά μέχρι το πρωί, ακόμη και αν ακούς να ζουζουνίζει πιο ψηλά.

1720883914924.png

Αν αντέχετε βάλτε το παρακάτω, δεν θα πλησιάσει κουνούπι με τίποτα. Το χρησιμοποιώ Αφρική όταν πάω σε χώρες με ελονοσία και πραγματικά δεν πλησιάζει τίποτα (προφανώς όπου πρέπει παίρνω προληπτικά και χάπια).
Στην Ελλάδα έχω δοκιμάσει να ψεκάσω τις 4 γωνίες του κρεβατιού και μια χαρά μέχρι το πρωί, ακόμη και αν ακούς να ζουζουνίζει πιο ψηλά.

View attachment 236083
Δηλαδή εννοείς,ότι από την μυρωδιά φεύγεις και εσύ από το δωμάτιο και αφού δεν βρίσκει κανένα ο κουνουπης να δαγκασει,την κάνει και αυτό????😄😄
Την Δευτέρα πρωί πρωί θα τους τηλεφωνήσω.
Άμα μου κάνει δουλειά, λαμπάδα θα σου ανάψω 👍

######## ΕΠΙΒΕΒΑΙΏΝΩ ########
Τρεις μέρες τώρα φυσάει και τα κουνούπια την κάνανε σε πιο απάνεμα μέρη.
Σήμερα που κάλμαρε,είπανε να μας ξανάρθουν μπας και τα παρεξηγήσουμε ρε αδερφέ.
Με περιποιήθηκαν δεόντως ΑΛΛΑ.....είχα το όπλο δίπλα.
Φιλαράκια σε ένα λεπτό εξαφανίστηκε κάθε σύμπτωμα.
Αν κάνει και την ίδια δουλειά και στις σκνίπες.... σώθηκα.🎆🎉

Ναι, και ένα κουνούπι που γλύτωσε από τον Αξιό ήρθε σε μένα και σχεδόν μια εβδομάδα δεν κοιμήθηκα. Καλά δλδ που έφυγα τώρα για λίγο μήπως και πεθάνει από την πείνα μέχρι να γυρίσω αφού δεν είχα καταφέρει να το βρω.... (άσε μας στον πόνο μας ρε μάστορα! 😂)
Συμπασχω .... 😟 .... (αν και νοερα)